Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Клуб-Glock

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Клуб-Glock

Първоначално публикуван от АРКАН Преглед на мнение
    Не знам кои специални части на военните и полицейски сили по света не са с пластмасови патлаци,но знам че най-добрите ги ползват,като много често са въоръжени с Глок 17,като започнем от СОБТ,ГСГ 9 , КОБРА,РИС(Словакия),ЕКАМ, и т.н.
    Явно тези ,,консумативи" са по-предпочитани и ефективни от изцяло стоманените пищови , защото колкото и да са по-скъпи от сапунерките за нито една държава в света няма да е проблем да въоръжи 50 до 350 души от спец.частите си дори и с най-скъпия стоманен патлак.
    SOCOM / DEVGRU - Sig Sauer P226/HK 45/HK- Mk 23, 22 Special Air Service -Sig Sauer P226, MEU SOC- Colt 1911A1 SOC, SFOD Delta- Colt 1911 A1/Sig Sauer P 226. KSK- HK- P8/Sig Sauer P226, GSG- не са с Глок от доста време - ползват различни пукала- имат HK- Tactical - P 12 и дори Sig Sauer P226 Tac Ops. HRT - M1911A1/P 226/Les Вaer SRP. GIGN- Sig Sauer Sp 2022. За американските SWAT единици мога да ти кажа че на 90% са с разни бутикови 1911 ки....
    Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
    No man left's behind !!!!

Коментар

И аз не приемам моб.телефони с тъчскрийн и множеството сложни изгъзици(нови технологии) по новите модели автомобили затова никога няма да се разделя с 8800 и 6310i(ползвам ги от над 8 години) както и с А8 -та ми произведена 1998 ,но факт е че Глок 17 въведе нова ера в производството на КНО.
      Всъщност нова ера в масовото им производство. В Глок с изключение на "сейф екшъна" (което всъщност е леко подобрен стандартен закрит ударно спускателен механизъм) Глок не е вкарал НИТО ЕДНА новост. Всичко "революционно" - полимерна ръкохватка, вградени стоманени релси полигонална цев е било представено преди това от фирми като Хеклер и Кох (пистолети като П9 С, ВП-70 и т.н.), Щаер Даймлер Пух ГБ -80. Производителя на канчета и лопатки просто е направил нещата лесни за производство.

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
        Всъщност нова ера в масовото им производство. В Глок с изключение на "сейф екшъна" (което всъщност е леко подобрен стандартен закрит ударно спускателен механизъм) Глок не е вкарал НИТО ЕДНА новост. Всичко "революционно" - полимерна ръкохватка, вградени стоманени релси полигонална цев е било представено преди това от фирми като Хеклер и Кох (пистолети като П9 С, ВП-70 и т.н.), Щаер Даймлер Пух ГБ -80. Производителя на канчета и лопатки просто е направил нещата лесни за производство.
        Като изключим P9, другите два ( ВП-70 , Щаер ГБ -80) са неуспешни модели спряни от производство в края на 80-те ,които са намерили приложение единствено в страни като Мароко,Парагвай и Пакистан.
        И все пак Глок 17 е по-добър от P9!

Коментар

Довърши си мисълта..."И все пак Глок 17 е по-добър от P9, защото..."
          42

Коментар

Като изключим P9, другите два ( ВП-70 , Щаер ГБ -80) са неуспешни модели спряни от производство в края на 80-те ,които са намерили приложение единствено в страни като Мароко,Парагвай и Пакистан.
            Хахаха... Да а P226 e по добър и от трите . Няма по-добро и по- лошо - има по ми харесва или по не ми харесва. На база на скромния ми кажи речи 20 годишен опит с оръжие и няколко "тапии" за оръжейник и инструктор не мисля, че от водещите фирми - Зиг, НК, Глок, ЧЗ, Берета, Валтер и т.н. има по- добри и по- лоши като абсолютна стойност.
            Последно редактирано от Mad Dog; 09-04-13, 11:39.

Коментар

Първоначално публикуван от slaf4u Преглед на мнение
              САМО 3 причини са достатъчни:
              1.Хеклера е реално неприложим в IPSC.
              2.Капацитета на пълнителя е 2 пъти по-малък,при близки габарити и тегло на двата пистолета(мисля че сравнението би трябвало да е с Глок 19, но и в двата случая Глок-а е по-добър)
              3.Ресурса на цевта е несравним - на Хеклера мисля че му дават 20000 изстрела.

Коментар

САМО 3 причини са достатъчни:
                1.Хеклера е реално неприложим в IPSC.
                2.Капацитета на пълнителя е 2 пъти по-малък,при близки габарити и тегло на двата пистолета(мисля че сравнението би трябвало да е с Глок 19, но и в двата случая Глок-а е по-добър)
                3.Ресурса на цевта е несравним - на Хеклера мисля че му дават 20000 изстрела.
                Ми за такъв капацитет е било заданието.
                Гарантираният ресурс на Глок е около толкова. Ресурса на цевта е относително понятие -зависи от прекалено много фактори.
                В момента ако ще си мерят гаранциите - Зиг водят с гаранция от 50 000 изстрела или 5 години за основните части. От практически опит - много стрелба и не чистене - най- дълго не сменяният пистолет (над 10 години и определено над 150 000 изстрела) е ХК Мк 23, след него с 6 години и около 200 000 изстрела е Сп 2022... Глоковете се сменят средно веднъж годишно....

Коментар

Гарантираният ресурс на Глок е около толкова. Ресурса на цевта е относително понятие -зависи от прекалено много фактори.
                  В момента ако ще си мерят гаранциите - Зиг водят с гаранция от 50 000 изстрела или 5 години за основните части. От практически опит - много стрелба и не чистене - най- дълго не сменяният пистолет (над 10 години и определено над 150 000 изстрела) е ХК Мк 23, след него с 6 години и около 200 000 изстрела е Сп 2022... Глоковете се сменят средно веднъж годишно....
                  И аз скоро четох за един глок на има няма 240 000 ДОКАЗАНИ изстрела!

Коментар

Първоначално публикуван от slaf4u Преглед на мнение
                    Забравих да добавя и още един недостатък - проблемна втулка(Gummipuffer unter dem Lauf ) на Хеклера под цевта която се износва и сменя на 5000 изстрела!

Коментар

И аз скоро четох за един глок на има няма 240 000 ДОКАЗАНИ изстрела!
                      Е и? Има Зиг 226 с доказани 500 000 - ама и при него, както и при въпросния Глок са сменени доста неща- цеви, затвори дори- тия настрели все са в САЩ, където единствената " не сменяема" част е ръкохватката- там е и номера на оръжието- всичко останало е .... консуматив . Говорим за пистолети без смяна на основните части- затвор, цев и ръкохватка.

Забравих да добавя и още един недостатък - проблемна втулка(Gummipuffer unter dem Lauf ) на Хеклера под цевта която се износва и сменя на 5000 изстрела!
                      Че то на всички пистолети има един болюк части дено се сменят на всеки 5000 или 7000 изстрела. По спомен от наставлението на Глок - на всеки 3-5 000 изстрела трябва да се заменя възвратната пружина , на всеки 7 затворната задръжка с пружината, на всеки 10 бойната пружина и тази на екстрактора. Играта и екстрактора също се сменят на 15 ако не ме лъже склерозата.

Коментар

Тези Глокове които сте сменяли веднъж годишно имали ли са проблем с цевите?

Коментар

Тези Глокове които сте сменяли веднъж годишно имали ли са проблем с цевите?
                          Имаше една Ц тка която беше.... съединила отворите. Ген 4 имат доста проблеми с цевите- опадва тенифъра и стои като макарони..... Иначе традиционно се пука затвора.

Коментар

SOCOM / DEVGRU - Sig Sauer P226/HK 45/HK- Mk 23, 22 Special Air Service -Sig Sauer P226, MEU SOC- Colt 1911A1 SOC, SFOD Delta- Colt 1911 A1/Sig Sauer P 226. KSK- HK- P8/Sig Sauer P226, GSG- не са с Глок от доста време - ползват различни пукала- имат HK- Tactical - P 12 и дори Sig Sauer P226 Tac Ops. HRT - M1911A1/P 226/Les Вaer SRP. GIGN- Sig Sauer Sp 2022. За американските SWAT единици мога да ти кажа че на 90% са с разни бутикови 1911 ки....
                            Да, така е, но има сгурно пет пъти по толкова, въоръжени с Глок. В американската армия също се ползва, видял съм го с очите си. Пред Смит и Уесън МП9 предпочитат Глок. А пък в САЩ всяко патрулно ченге и не само е задължително с Глок от 10 ауто нагоре. Това също съм го виидял. За SWAT също не споделям мнението ти.
                            If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
                              Да, така е, но има сгурно пет пъти по толкова, въоръжени с Глок. В американската армия също се ползва, видял съм го с очите си. Пред Смит и Уесън МП9 предпочитат Глок. А пък в САЩ всяко патрулно ченге и не само е задължително с Глок от 10 ауто нагоре. Това също съм го виидял. За SWAT също не споделям мнението ти.
                              LAPD SWAT:
                              http://www.shootingtimes.com/2011/01..._st_0212_lapd/

За другите не ми се рови в момента но на Super SWAT 2011
                              http://www.swatroundup.net/

около половината американски отбори бяха с 1911 ки на различни фирми.

Коментар

Все пак заводската гаранция на Глок 17 е 40 000 изстрела , а при заводски изпитания са достигнати над 360 000 без подмяна на основни детайли на пистолета!
                                А може би всички знаят и умопомрачителните 1 000 000 изстреляни патрона от Чък Тейлър с неговия ГЛОК!
                                Не съм присъствал - не мога да потвърдя , както и не мога да отрека,но всеобщо Глока е признат като един от най-надеждните пистолети.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X