Обява

Свий
Няма добавени обяви.

.357 magnum или .44 magnum

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: .357 magnum или .44 magnum

Това си имам от две години,Таурус мод.66,4 инча,6 заряда,357 магнум.С регулируеми мерни прибори.В затворено стрелбище задължително с антифони,иначе пищиш 2 дена.Напълнен е килограм и малко,така,че тежи и иска добър колан за носене.Абсолютен аматьор съм по отношение на тези оръжия,преди това съм стрелял само с чешки "Астра",но разликата е голяма.Наистина трябва здрава ръка,но на мен ми понася.
    Поздрави.
    Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
    "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
    "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
      И кфоо? Кат треснеш с таквоа трансформаторна будка, и тя стаа на дреп?
      Супър!
      Ако купувате такива неща за гъзария - няма ядове с никви калибри. Особено ако ги изпразвате на стрелбището на фенклуба на калибъра. Или там марката.
      Ако обаче ги купувате за не дай Боже, то всичките не стават за нищо. Освен масовите за местността. В нашия случай - 9х18 и х 19. Някъде в Тексас - и някви с точки в началото. Но вие май не живеете там ...

Стефане, то ние само за оръжия и калибри си говорим. В условията които имаш предвид няма значение дали един човек има КНО с масов калибър или не... Много по-важно е каква организация може да създаде, кой ще бъде в нея и прочие... А намирането на боеприпаси и оръжия в такива условия е най-лесната част... виж подвижни операционни и достатъчно лекарствен запас са много по-сложни като организация например... В подобна ситуация сам човек единственото което може да направи е кратко забавление на някоя банда... без значение дали ползва масов боеприпас или не... и колко ще успее да изстреля... всичко друго е достойно за холивудски сценарии но на практика не работи... Това си твърдение съм готов да обясня и винаги можем да организираме демонстрация...

Та дайте да си говорим просто за оръжия и калибри... в случая големите... за другите работи си има други теми...

Въпросите които повдига Стефан са много важни но според мен (лично мнение) нямат никакво отношение към това какво КНО да си изберем...
      Последно редактирано от Венцислав Петров; 22-09-08, 12:28.
      VPetrov.photography

Коментар

Аз пък изобщо не видях да повдига някакви въпроси. Само видях думата "гъзария".

Темата е за избор на револвер в настояща България от хора, които могат да си го позволят финансово и всякак. Ако темата е за използване на .44 магнум в епицентъра на ядрен взрив или за разбутване с него на отломки след земетресение от 7а степен...

Във всякаква постапокалиптична картина забравяме за скрито носене и за разрешителни, следователно какъвто и да е револвер или пистолет са най-малката демонстрация на сила. Тогава се минава на наистина масовите калибри от типа на 12ти снаредени от 13/0 нагоре и на не по-малко масовите 7,62х39.

Всякакви залитания в тази насока са като "Каква кола да си купя с оглед на възможните катаклизми".

Коментар

Не си много прав Стояне... изборът на автомобил от гледна точка оцеляване също има своята специфика

Уважаеми колеги, моля ви да не разводняваме темата за големите калибри револверни боеприпаси.

Копирах мненията които касая оцеляването след големи бедствия и възможната връзка с оръжията тук:

Масово бедствие и сценарии, оръжие и начини за оцеляване

Моля ви, нека оставим тази тема само за спецификите свързани с .44 и .500 револверни боеприпаси... без да ги обвързваме с конкретни цели...
          VPetrov.photography

Коментар

Като не съм прав, дайте във всяка тема за избор на "джип" да има по едно постапокалиптично разклонение. Има и такива хора, на които само катаклизми са им в главите. При нормалните, аргументите при избор на кола, къща, ако щеш и жена са съвсем други и ако има нещо такова то е смътно и подсъзнателно, а далеч не водещо.

За .44 вече казах - ако можеш да си го позволиш и да го удържиш, всичко по-малко е ненужен компромис. Обаче това е пределът за практическа самоотбрана. Споменатият .500 вече е изцяло спортен и основно за т.нар. силуетна стрелба, където се набляга на съхраняването на кинетичната енергия на големи дистанции, за да могат да събарят тежките силуетни мишени. За да се развият такива дулни енергии си иска бая дълга цев и тези револвери, наред с .454 Казул стават само за това.

Смит имат един пазарен трик да предлагат модела 500 уж за цивилно носене с 4" цев с дулен компенсатор, но при нея барутът изгаря доста непълно и за мижавите й 100 mm импулсът е недостатъчен, за да се развие спряганата за боеприпаса дулна енергия. По този начин се удръжа за някаква практична стрелба, но от характеристиките на .500 остава само диаметърът, т.е. ефектът е като на .44 магнум.

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение

Смит имат един пазарен трик да предлагат модела 500 уж за цивилно носене с 4" цев с дулен компенсатор, но при нея барутът изгаря доста непълно и за мижавите й 100 mm импулсът е недостатъчен, за да се развие спряганата за боеприпаса дулна енергия. По този начин се удръжа за някаква практична стрелба, но от характеристиките на .500 остава само диаметърът, т.е. ефектът е като на .44 магнум.
              Това е повече от логично предположение. Предполагам че има и подобни "ефекти" при .357 магнум и най-късите цеви... Имаш ли идея къде може да се прочете нещо конкретно по въпроса? Или ако имаш идея дай повече инфо за различните калибри...?
              VPetrov.photography

Коментар

Работата е там, че не е въпрос до калибри, ами до конкретни патрони, защото за всеки калибъл началните скорсто и енергия са в някакъв диапазон, а как се постигат зависи от барутните марки и смески на производителя. Считай обаче, че почти всички револверни патрони имат непълно изгаряне на барута, а максималното налягане ще да е някъде около изминат път от 2-3", следователно след него ще има още да си гори.

Какво става може да се каже ако се види диаграмата на налягането във функция на времето или на пътя, но тя е различна за всяка марка и модел патрони. Реално, даже и степента на изгаряне не е важна, ами импулсът върху куршума, а той зависи от времето на работа на налягането и от величините му. При еднакви патрони, колкото е по-къса цевта, толкова е по-малък импулсът с всички последствия. То затова си има стандарти за измерване на началните параметрите на различните патрони - стандартни изпитателни цеви с определени държини.

Без да съм правил проучвания, вероятно .500, изгърмян от S&W 500 Survivor kit с 2,5" цев ще е доста по-слаб от някой .357 пуснат през 4" цев, а за 6" да не говорим.

Самият термин "магнум" значи повишен количествено боен заряд, но не и с повишена скорсот на горене, защото все пак си има прагове на максималното налягане. С други думи, магнум и къса цев малко не ми се връзва. Реално, цевта и цилиндърът на автомобила си приличат по това, че и при двете се гонят максимално полегати диаграми на налягането. С други думи - площта им (работата) да се постига при минимални разлики между максимумите и минимумите, поради якостното им оразмеряване. При твърдите горива като барутните зърна се играе с формата им и следователно манипулиране на фронта им на горене, а оттам и на скоростта на процеса. Само че тая работа е ограничена. Затова при танковите системи отдавна има опити с течни горива - едно, че така бързо автоматично се регулира зарядът, за да се щади ресурсът и второ, чрез впръскване се поддържа по-равномерно налягане.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                  .357 съм имал известно време, с .44 съм гърмял само 2-3 барабана по стрелбища. На мен лично втория ми идва прекалено силен, ама и аз съм си от по-стройните . Така че трябва да се пробва. По-голямото естествено е и по-добро, но е масово и мнението, че и първия е достатъчно силен. Едно предимство на .357 магнум е и че няма проблем да стреля и с .38 спешъл, който е с по-малък заряд, което означава че може да се тренира до припадък с минимална(пренебрежителна) амортизация на оръжието и още по-евтин боеприпас.
                  .357 Магнум е 9 х 33мм и някои револвери могат освен с .38 Спешъл да стрелят и с пистолетни боеприпаси 9 х 19 и 9 х 18.

Наскоро четох за Медуза М47 револвер който стреля с 21 вида 9 мм боеприпаси
                  http://www.kitsune.addr.com/Firearms...a_Model_47.htm

Коментар

Модела,Медуза е на пазара поне от 5г.Колкото за модел 500 използван за самоотбрана ми навява асоциацията с колите по 300кс.и нагоре,караш реално 100,а останалите пасът в ливадата

Коментар

357 Магнум, железен с нормални размери за мен е перфектният револвер. Случаите в които ще ти потрябва по-мощният са много малко и по скоро теоретични. Хората си карат с макаровците и не се оплакват. А и пистолета не може да замени калашника - просто трябва да имаш и 2-те.

Коментар

Ако изместим малко темата,на пазара за револвери от 1973 г.досега доминира само един Колт Питон 357-магнум .

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                          И като си говорим за подобни боеприпаси някой има ли практически наблюдения на отката свързани с типа на боеприпаса и дължината на цевта при револверите...
                          Венци,притежавам Смит и Уесън 686 4" 357М.Имам го от 10 години и съм стрелял доста с него, основно в стрелбище.Та ето какво мога да ти кажа от личен опит- 1.От голямо значение за групирането на изстрелите е вида(марката) на боеприпаса.По-добрите,съответно по-скъпи патрони дават по-добра група.2.доста е тежък за всекидневно носене 1120гр.,но едоста мощен револвер.Усеща се по звука,отката и пораженията,които оставя в прасе застреляно в челото, например.3.Същия револвер като моя, само че 2.5",бълва два пъти по-голям пламък при изстрел отколкото 4".Това е за изгарянето на барута и дулната енергия.Та с две думи-357М е абсолютно достатъчен калибър за каквото и да е,4"цев и ако питаш мен Смит и Уесън,макар че моя го купих чисто нов с фабрична пукнатина на спусъка и така карам до ден днешен.
                          Прости мя Господи,че чух вся премудрости твои,но бидох простак и невозползвaхся.

Коментар

Първоначално публикуван от Константин Преглед на мнение
                            Венци,притежавам Смит и Уесън 686 4" 357М.Имам го от 10 години и съм стрелял доста с него, основно в стрелбище.Та ето какво мога да ти кажа от личен опит- 1.От голямо значение за групирането на изстрелите е вида(марката) на боеприпаса.По-добрите,съответно по-скъпи патрони дават по-добра група.2.доста е тежък за всекидневно носене 1120гр.,но едоста мощен револвер.Усеща се по звука,отката и пораженията,които оставя в прасе застреляно в челото, например.3.Същия револвер като моя, само че 2.5",бълва два пъти по-голям пламък при изстрел отколкото 4".Това е за изгарянето на барута и дулната енергия.Та с две думи-357М е абсолютно достатъчен калибър за каквото и да е,4"цев и ако питаш мен Смит и Уесън,макар че моя го купих чисто нов с фабрична пукнатина на спусъка и така карам до ден днешен.
                            Благодаря, друго си е някой дето реално е пробвал нещата. Може ли някакво мнение относно марки и модели патрони... с препоръки разбира се...

А иначе то за револвер мисля че марката е само една S&W...
                            VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                              Благодаря, друго си е някой дето реално е пробвал нещата. Може ли някакво мнение относно марки и модели патрони... с препоръки разбира се...

А иначе то за револвер мисля че марката е само една S&W...
                              Разните чешки,сръбски и тем подобни патрони вършат работа,но не съвсем.Те са на цена от около 0,70-0,90 ст.Аз съм стрелял и с много американски патрони,но не всички са стока.Добрите патрони са на цени от 2,5лв. нагоре.За съжаление не си спомням марката но мога да проверя и да ти пиша.Има и добри испански патрони.
                              Прости мя Господи,че чух вся премудрости твои,но бидох простак и невозползвaхся.

Коментар

А защо марката да е само S&W? Ruger са много стабилни и технологични револвери с по-здрави рамки. Смитовете имат "по-мазни" спусъци, но кой както свикне. Аз съм много доволен от SP101 - 5 патрона и конкертно 70 mm цев. Групите му не ме интересуват, защото при самоотбрана такива неща не се гонят, но принципно са абсолютно приемливи и съизмерими с тези на Смит K и L frame от личен опит.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X