Обява

Свий
Няма добавени обяви.

.357 magnum или .44 magnum

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: .357 magnum или .44 magnum

Още като видях заглавието, се сетих за един случай в който единият от участниците е известен шут, незнайно защо, наричан шоумен... а другият, за щастие, наш съфорумец, с доста опит с всякакви оръжия, който едва ли би подминал подобна тема.
    rumaneza77, хайде, моля те, разкажи, как се стреля с топ!
    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
      А защо марката да е само S&W? Ruger са много стабилни и технологични револвери с по-здрави рамки. Смитовете имат "по-мазни" спусъци, но кой както свикне. Аз съм много доволен от SP101 - 5 патрона и конкертно 70 mm цев. Групите му не ме интересуват, защото при самоотбрана такива неща не се гонят, но принципно са абсолютно приемливи и съизмерими с тези на Смит K и L frame от личен опит.
      Както винаги си е въпрос на предпочитание но лично на мен S&W ми харесват защото:

1. Имат огромна гама която покрива и най-малките ниши
      2. Имат три нива на оръжието включително предлагат и т.н. фабричен тунинг както и индивидуални настройки...
      3. Има модели със силно иновативни параметри и се вижда че постоянно са на гребена на вълната... Примерно рама от скандии + барабан от титан... което води до .44 магнум с общо тегло... 753 грама...
      VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
        Още като видях заглавието, се сетих за един случай в който единият от участниците е известен шут, незнайно защо, наричан шоумен... а другият, за щастие, наш съфорумец, с доста опит с всякакви оръжия, който едва ли би подминал подобна тема.
        rumaneza77, хайде, моля те, разкажи, как се стреля с топ!
        Е всичко е според целите... Понеже аз винаги съм твърдял че идеята за самозащита с КНО ми изглежда повече от странна, не го разглеждам в този аспект въобще... А калибъра според мен следва да отговаря на стрелящия... поне на мен ми изглежда странно да ползвам някакви калибри дето не ми се виждат съразмерни... ама това няма нищо общо с разни тези за самозащита и прочие... За толкова години никога и никъде не съм имал нужда от оръжие за да се чувствам по уверен...

На стрелбището обаче обичам да усещам оръжието... и без да казвам нищо лошо за малките калибри пред тях предпочитам въздущна пушка...
        VPetrov.photography

Коментар

А, това за различните материали за рамите е леко измислена история и е доста спорна още от титаниевите сплави.

Не само аз споделям мнението, че лек револвер със сериозен патрон е някакво недоразумение, защото законът за запазване на количеството движение и т.н. разправя едни интересни неща. Гърмял съм с такива модели и откатът е силно неприятен, камо ли да е практичен за реална употреба.

Това с тунинговането и анджакламите е за спортна стрелба.

Не знам колко са на гребена на вълната, но технологично основните им операции са все стружкоотнемане, а това е доста морално остаряла история и най-вече скъпа.

Коментар

Колега,какво ще кажеш за "маг-на порт 'отворите,и те ли са морално остаряла технология?

Коментар

Магна-кво? Ако говорим за дулните компенсатори и надупчените цеви в разни модни конфигурации - голям авангардизъм...

Моят опит с дулните компенсатори е, че нямат работа в късите цеви и освен това имат такъв специфичен трясък, че ако си без антифони болят ушите.

Коментар

Точно така колега,специфичния трясък не го отричам ,но и отката е сравнително намален .Дулния спирач на този принцип е маг-на-брайк.Най-интересното е че на теория с отворите би трябва да пада началната скорост на куршума.А на практика ,при направените замервания се установило че се увеличава малко.Трясака е специфичен,но иначе,за револвер44-магнум,без отвори,го дават138.6-децибела,срещу 147.3децибела с два отвора от двете страни на мушката.

Коментар

Силата на ударната вълна е едно, а посоката й е друго. При всички положения - гадна работа. Че откатът намалява е ясно, но какви работи хвърчат настрани с този неизгорял барут - не ми се мисли.

Горното както и да е, но технологията не е нищо ново и се практикува от поне 50 години при т.нар. wild cat пукала и големи револвери. То, щом и при пистолетите има такива залитания, че дори и при Глок...

Коментар

Стрелял съм веднъж,даже много ми хареса,през нощта осветяват мушката.Дулния спирач е друга бира,края на цевта се покрива с искри,пък и звука при него е по-силен.

Коментар

Кое е "дулен спирач" и кое е перфорация е въпрос само на терминология. Идеята на всички тези компенсатори и да дамалят дулното налягане Р0, за да е възможно по-малко въздействието по некомпенсираната площ на дулния срез. Според мен, опрем ли до компенсатори на пистолети и ревловери, значи нещо не сме измислили като хората. Това има място при карабините и картечните пистолети, за по-добро управление на автоматичния огън.

При всички положения, не гърмя с такова без предпазни очила.

А че е ефектно на тъмно - ефектно е. Особено при конфигурацията с 4 среза на муфата.

Коментар

Другото нещо,което е важно според мен, колко заряден е барабана.Моят е 7-заряден за разлика от масовите 5 и 6 зарядни 357 Магнуми.Затова му викат сюрпрайз.Защото когато всички мислят,че си празен,ти стреляш още веднъж.
                        Прости мя Господи,че чух вся премудрости твои,но бидох простак и невозползвaхся.

Коментар

Е, в реална ситуация чак пък някой да ти брои изстрелите, а и те да му минават покрай ушите... Това е за съседски престрелки, каквито на практика не се получават. В действителност, или си се оправил с първите 3, или...

Коментар

Обер,моето уважение, но в СА ни учеха да броим изстрелите на семи оръжията или секундите на автоматичните.
                            Прости мя Господи,че чух вся премудрости твои,но бидох простак и невозползвaхся.

Коментар

Е, аз пък съм чувал, че на такова нещо не може ама изобщо да се разчита и си има други методи за надделяване.

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
                                Е, аз пък съм чувал, че на такова нещо не може ама изобщо да се разчита и си има други методи за надделяване.
                                Да, но когато ти стане навик,бъди сигурен че помага.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X