Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как ГО носите?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как ГО носите?

Първоначално публикуван от andreiS40 Преглед на мнение
    Славчо, защо не спазваш учтивият тон?
    Защото имам праг на търпимост, височината на който открих с твоя помощ.
    Андрей не разнася Макаров а Зиг 226....
    Хм, не съм разбрал, извинявам се ако съм те обдил!
    42

Коментар

Славчо, при цялото ми уважение към теб, ще те попитам:
      Правиш ли разлика между понятието анархизъм / което ти употреби / и понятието анахронизъм / което аз съм употребил по-горе/?
      Заяждането ти не минава....
      Нещо ако съм те обидил извинявай.
      Но няма да ти търпя постоянните ти нападки, които с нищо не са провокирани.
      Поздрави!..
      https://www.youtube.com/watch?v=f4KS0m24Lts

Коментар

Та за носенето с патрон в патронника....Според мен следва да е според ситуацията / пътуване с автомобил и носене на оръжие на кръста /...Преминаване през рисков квартал или местност...
        Прав е Славчо, че никой няма да стреснеш от звука на взвеждане на затворния блок и вкарване на патрон в патронника...който е решул да те трепе или пребива ще го стори въпреки всичко.......
        Същевременно постоянното / ежедневно / носене с патрон в патронника от цивилен с лично оръжие за самоотбрана не го разбирам, честно...това е някаква параноя. Все пак не сме Бразилия или Аржентина, още по-малко гетата на Бронкс..
        https://www.youtube.com/watch?v=f4KS0m24Lts

Коментар

Славчо, при цялото ми уважение към теб, ще те попитам:
          Правиш ли разлика между понятието анархизъм / което ти употреби / и понятието анахронизъм / което аз съм употребил по-горе/?
          Заяждането ти не минава....
          Нещо ако съм те обидил извинявай.
          Но няма да ти търпя постоянните ти нападки, които с нищо не са провокирани.
          Поздрави!..
          Ок, зачита се! Грешката е в мен, имах пред вид архаизъм а не анархизъм, разликата е достатъчно голяма за да бъда разбран въпреки грешката.
          За останалото - както и да е.

Същевременно постоянното / ежедневно / носене с патрон в патронника от цивилен с лично оръжие за самоотбрана не го разбирам, честно...това е някаква параноя. Все пак не сме Бразилия или Аржентина, още по-малко гетата на Бронкс..
          Моята гледна точка е малко по-различна. За мен идеята да се ползва КНО за самоотбрана е наистина като последен вариант. Ако попаднеш в неприятна ситуация с както казаха колегите - караници, скандали, леки заигравки, не е оправдано да вадиш празен пистолет и да го размахваш с идеята да респектираш и ако това не помогне едва тогава да вкарваш патрон в патронника т.е. ако имаш време за това значи ситуацията не е ескалирала до толкова, че да се ползва КНО. Аз лично не се чувствам достатъчно подготвен със сегашния ми кобур (кожена палачинка) да го извадя и заредя с една ръка, за това предпочитам да го държа с патрон в патронника и закопчан кобур. При такава конфигурация бих могъл достатъчно бързо с една ръка да откопчея кобура, да извадя оръжието и сваля предпазителя, докато с другата се опитвам да държа опонента на разстояние. По отношение на респектирането - според мен това (но с изпъната напред лява ръка) би свършило работа:
          Прикачени файлове
          Последно редактирано от slaf4u; 10-11-13, 12:50.
          42

Коментар

Брей .... част от разсъжденията до тук звучат горе долу в стил "карането на ендуро напълно изключва карането на пистов мотор". Тоест като тренирам "бързо зареждане" това автоматически изключва да тренирам и с патрон в патронника? Сериозно? Не знаех.Много се изписа и за навиците- ами навиците е редно да се създават така все едно в 100% от времето си с патрон в патронника. НЯМА човек който да носи оръжие и да не е правил "нежелан" изстрел - независимо дали говорим за такъв на стрелбището или в къщи. От друга страна правилните навици за работа с оръжие те ви гарантират, че ако го направите най много да си отстреляте пода.
            В различни курсове които съм карал са имали различни изисквания за носенето на оръжие- но като правило в последно време 99% от случаите изискването е оръжието да е с патрон в патронника. От там на сетне- решението дали да нося с патрон в патронника , без патрон в патронника или с обърнат първи патрон (универсалната "защита" срещу малки деца, жени и идиоти) си е вече въпрос на ситуация.
            Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
            No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
              бла, бла, бла.. без патрон в патронника или с обърнат първи патрон (универсалната "защита" срещу малки деца, жени и идиоти) си е вече въпрос на ситуация.
              Дай повече инфо за тоя обърнат патрон. Каква е идеята и изпълнението?
              42

Коментар

Първоначално публикуван от slaf4u Преглед на мнение
                Дай повече инфо за тоя обърнат патрон. Каква е идеята и изпълнението?
                Идеята е че при опит за зареждане на оръжието от не подозиращ за обърнатия патрон (включително и ти самия под въздействието на спиртни изпарения) пистолета блокира трайно и продължително. Просто първият патрон се поставя в пълнителя с куршума назад - при опит за зарешдане се набива с "гъза напред" в патронника и трябва оръжието да бъде разглобено за да се отстрани. Ако ти потрябва оръжието има техника на зареждане- блока се подвежда леко напред до изпадане на патлона от пълнителя (става на около половината нормален ход на затвора) и неговото "изсипване" на страни, след което просто си изпълняваш нормално зареждане.

Коментар

Някак си нефелно ми се чини това начинание. Ако наистина стане така, че някой се опита да зареди както си му е реда, след това ваденето на патрона ми се вижда опасно. А в случай, че оръжието ти затрябва, ще са нужни доста упражнения пред това да си правил за да усетиш точно момента в който патрона е изтикан от пълнителя и не влязъл в патронника, май ще е по бързо директно да смениш пълнителя. Много професионална ми идва тая манипулация. Ако ще е се спирам на такъв вариант бих използвал ярко маркирана гилза от гръмнат патрон снарадена куршум запазил формата . Така поне ако се наложи да ползвам пищоля ще мога да презаредя бързо два пъти и ще знам, че имам жива муниция в патронника.
                  Казвам го от позиция на диванен командос - без претенции за правилност.
                  По принцип си имам алуминиеви тренировъчни патрони и си тренирам с тях.
                  42

Коментар

Ми.... мене ми трябваха няколко месеца да свикна. В момента времето ми за изстрел при така поставен първи патрон е под 2.5 сек. А идеята е именно в това да заклини боеприпаса и това да доведе до невъзможност за опериране с оръжието . И какво опасно виждаш в последващото вадене ?

Коментар

Брей .... част от разсъжденията до тук звучат горе долу в стил "карането на ендуро напълно изключва карането на пистов мотор". Тоест като тренирам "бързо зареждане" това автоматически изключва да тренирам и с патрон в патронника? Сериозно? Не знаех.Много се изписа и за навиците- ами навиците е редно да се създават така все едно в 100% от времето си с патрон в патронника. НЯМА човек който да носи оръжие и да не е правил "нежелан" изстрел - независимо дали говорим за такъв на стрелбището или в къщи. От друга страна правилните навици за работа с оръжие те ви гарантират, че ако го направите най много да си отстреляте пода.
                      В различни курсове които съм карал са имали различни изисквания за носенето на оръжие- но като правило в последно време 99% от случаите изискването е оръжието да е с патрон в патронника. От там на сетне- решението дали да нося с патрон в патронника , без патрон в патронника или с обърнат първи патрон (универсалната "защита" срещу малки деца, жени и идиоти) си е вече въпрос на ситуация.
                      Mad dog, съгласен съм с по-голямата част от твоето мнение.Само не разбрах,защо си толкова убеден, че няма човек, който да носи оръжие и да не е произвеждал "нежелан изстрел" - това някаква статистика ли е? Защото аз познавам достатъчно хора, които носят оръжие от години и не са произвеждали нежелани изстрели. А тази "универсална" защита с обърнатия първи патрон, само мога да гадая на какъв курс си я усвоил- единственото, което се сетих е за курс затворнически надзиратели, ако им отнемат оръжието (ако е толкова глупав този надзирател да влезне при затворници сам и с оръжие де). Бях чувал за ключалки за оръжие, но за обърнат патрон На мен, на курса ми казаха, че оръжието е или в мен, или в заключена метална каса. Не ми е ясно и как малки деца и идиоти ще се докопат до пистолета - това не се нуждае от коментар. А за изваждането на обърнатия патрон с половин движение на затвора, може да предупредиш четящите да не го пробват вкъщи! Току-виж някой прекалил с движението, вкарал втория нормален патрон и гръмнал плазмата в хола П.С. И за универсалната защита - да знаеш, че и децата, и жените, четат форуми и ако популяризираш защитата, то вече няма да е защита.

Коментар

Идеята е че при опит за зареждане на оръжието от не подозиращ за обърнатия патрон (включително и ти самия под въздействието на спиртни изпарения) пистолета блокира трайно и продължително.
                        Ако човек е тренирал редовно и може да извади обърнатия първи патрон за 2.5 секунди, мисля че ще му трябват не повече от 4.5 - 6.5 секунди в нетрезво състояния за същото нещо. И пак стигаме до темата- пиене на алкохол и последващо боравене с оръжие.

Коментар

Алкохол и оръжие - напълно не съвместими, поне според мен.

Прав е Славчо, че никой няма да стреснеш от звука на взвеждане на затворния блок и вкарване на патрон в патронника...
                          Категорично не съм съгласен ефекта е оргомен. Е зависи от ситуацията и човека.
                          If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Ефект би имало при относително нормално мислещ индивид, при надрусани и напити говеда ефекта е под въпрос.
                            42

Коментар

Нося го винаги готов, не знаеш откъде ще изскочи някоя блондинка в нужда, така да се каже

Винаги на кръста, никога с патрон в цевта. Все пак съм с Глок. Няма предпазител. По хотелите пак така. До главата и без патрон. Винаги съм се чудил какво става ако оръжието ти е напълно заредено и вземеш да сънуваш някой много вълнуващ кошмар...?

Ама то като цяло, винаги съм си мислил, че не дай боже ако нещо, по добре първо да се пошамариме малко, оръжие ако вече съвсем няма накъде...

Коментар

[QUOTE=Kalinkata;2335569]
                                Винаги съм се чудил какво става ако оръжието ти е напълно заредено и вземеш да сънуваш някой много вълнуващ кошмар...?

Ами според мен ще се получи като да ти е станала п____та насън и да сънуваш блондинка с големи ... И в двата случая следва неизбежен изстрел.
                                Дано не съм минал добрия тон.
                                Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
                                "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X