Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как ГО носите?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как ГО носите?

Първоначално публикуван от piton Преглед на мнение
    Mad dog, съгласен съм с по-голямата част от твоето мнение.Само не разбрах,защо си толкова убеден, че няма човек, който да носи оръжие и да не е произвеждал "нежелан изстрел" - това някаква статистика ли е? Защото аз познавам достатъчно хора, които носят оръжие от години и не са произвеждали нежелани изстрели. А тази "универсална" защита с обърнатия първи патрон, само мога да гадая на какъв курс си я усвоил- единственото, което се сетих е за курс затворнически надзиратели, ако им отнемат оръжието (ако е толкова глупав този надзирател да влезне при затворници сам и с оръжие де). Бях чувал за ключалки за оръжие, но за обърнат патрон На мен, на курса ми казаха, че оръжието е или в мен, или в заключена метална каса. Не ми е ясно и как малки деца и идиоти ще се докопат до пистолета - това не се нуждае от коментар. А за изваждането на обърнатия патрон с половин движение на затвора, може да предупредиш четящите да не го пробват вкъщи! Току-виж някой прекалил с движението, вкарал втория нормален патрон и гръмнал плазмата в хола П.С. И за универсалната защита - да знаеш, че и децата, и жените, четат форуми и ако популяризираш защитата, то вече няма да е защита.
    Допълнителна превенция един вид е просто. Иначе и при мен оръжието или е до мен или е в касата, но съм имал случай, когато любимата жена решава да прояви чувство за хумор и като резултат отнесе доста силен шамар. Та си имам едно на ум. А повярвай ми - всички които са носили оръжие повече от 10 години имат поне по един нежелан изстрел- както казах и тези на стрелбището се броят.
    Относно алкохола и оръжието- смесицата от двете ми е възможно най противното нещо..... то за това спрях да посещавам едни определени стрелбища .....
    Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
    No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
      А повярвай ми - всички които са носили оръжие повече от 10 години имат поне по един нежелан изстрел-
      Ааа, тамън взех да се притеснявам че съм извън статистиката, пък то имал съм време още (тъкмо карам 11-тата си година с оръжие на кръста)! Или както се казва - "Човек никога не е късно да стане за резил!"
      "Do not correct a fool, for he will hate you;
      Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
        Ааа, тамън взех да се притеснявам че съм извън статистиката, пък то имал съм време още (тъкмо карам 11-тата си година с оръжие на кръста)! Или както се казва - "Човек никога не е късно да стане за резил!"
        Все някога става.... при мен стана на млади години с първият ми револвер.
        Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
        No man left's behind !!!!

Коментар

Допълнителна превенция един вид е просто. Иначе и при мен оръжието или е до мен или е в касата, но съм имал случай, когато любимата жена решава да прояви чувство за хумор и като резултат отнесе доста силен шамар. Та си имам едно на ум. А повярвай ми - всички които са носили оръжие повече от 10 години имат поне по един нежелан изстрел- както казах и тези на стрелбището се броят.
          Относно алкохола и оръжието- смесицата от двете ми е възможно най противното нещо..... то за това спрях да посещавам едни определени стрелбища .....
          Mad dog, при определени обстоятелства жената и оръжието са по-взривоопасна смес от алкохола и оръжието - по-добре човек да има няколко на ум, не само едно Не съм приел мнението ти за нежелания изстрел, защото това означава да отрека дисциплината, старанието и съвестното отношение към оръжието на много хора, които познавам. Иначе съм абсолютно съгласен, че безгрешни хора няма, но това не е оправдание, а по-добре да е повод за анализ на причините и пълното им отстраняване. Ясно за нежелан изстрел на стрелбището, но ако е в неправилната посока може да стане неприятно. Ако човек не познава оръжието и не го контролира, то по-добре въобще да не се занимава с оръжие.

Коментар

Първоначално публикуван от SMITH 357 Преглед на мнение
            [Ами според мен ще се получи като да ти е станала п____та насън и да сънуваш блондинка с големи ... И в двата случая следва неизбежен изстрел.
            Дано не съм минал добрия тон.
            Има си хас. Дай Боже всекиму
            сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
            dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

А повярвай ми - всички които са носили оръжие повече от 10 години имат поне по един нежелан изстрел- както казах и тези на стрелбището се броят.
              .....
              Като всяко правило и това си има изключения, но иначе е прав.
              Аз имам повече от един за над 50 години боравене с оръжие /не съм сбъркал годините/.
              Винаги съм спазвал най-важното правило: Никога, ама никога не се насочва оръжие срещу човек, освен ако не искаш да го убиваш. Ма пълно, празно, сглобено, разглобено, НИКОГА!
              сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.

Коментар

Момчета с оръжието трябва да се внимава защото въобще, ама въобще не е шега работа!
                Гласувах така както го нося Аз, а именно без патрон в патронника и спуснат предпазител/осигуровка ... той патрона сам няма как да се намърда там, но пък с едно движение и оръжието е приведено в готовност!

Поздрави.

Коментар

Все някога става.... при мен стана на млади години с първият ми револвер.
                  Абе то на млади години не знам дали трябва да се брои Какво ли не се случва на млади години Аз бях толкова самуоверен,че на мен не може да се случи, че като се случи чак статия написах и я публикуваха в едно списание...да знаят хората с оръжие от къде може да им дойде
                  ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

С пистолет и патон в цевта или зареден револвер се борави като с двуседмично бебе-абсолютна отдаденост и пълен контрол. Иначе... първото използване срещу противник-добре че беше револвер. Инстинктивнен предупредителен изстрел и прицел от клекнало положение в гърдите. След театрото-буквално посиране на отсрещната страна, театро-доколкото се посра навреме

Коментар

На младини прочетох някаква статия в българско оръжейно списание за полицията в Бразилия, по точно за Сао Пауло. Направи ми впечатление, че револверите по инструкция се носят с едно празно гнездо на барабана, това което е срещу цевта. Има логика разбира се. След години за един период носих всекидневно револвер с цев 2 инча. На гнездото, което беше от дясно на цевта слагах празна гилза. По този начин винаги при първото натискане на спусъка при DA или при издърпването на ударника за SA изстрел нямаше. Разбира се при необходимост следва светкавично вроро натискване на спусъка и резултата идва. Имах го за нещо като мярка от случайно или злонамерено натискане на спусъка.
                      Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
                      "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Има някаква логика от гледна точка на сигурност, но пък се губи една позиция от бездруго постната към амуниция система.

Коментар

Първоначално публикуван от SMITH 357 Преглед на мнение
                          На младини прочетох някаква статия в българско оръжейно списание за полицията в Бразилия, по точно за Сао Пауло. Направи ми впечатление, че револверите по инструкция се носят с едно празно гнездо на барабана, това което е срещу цевта. Има логика разбира се. След години за един период носих всекидневно револвер с цев 2 инча. На гнездото, което беше от дясно на цевта слагах празна гилза. По този начин винаги при първото натискане на спусъка при DA или при издърпването на ударника за SA изстрел нямаше. Разбира се при необходимост следва светкавично вроро натискване на спусъка и резултата идва. Имах го за нещо като мярка от случайно или злонамерено натискане на спусъка.
                          Цялата работа няма нищо общо. Предполагам , че иде реч за някакви стари тауруси с игла на чука.
                          Празното гнездо се пада срещу иглата, от гледна точка на безопастност (ако падне на чука може да гръмне).
                          Новите револвери с трансфер бар няма как да произведат изстрел при падане на земята, дори със запънат чук.

Коментар

Първоначално публикуван от jose Преглед на мнение
                            Цялата работа няма нищо общо. Предполагам , че иде реч за някакви стари тауруси с игла на чука.
                            Празното гнездо се пада срещу иглата, от гледна точка на безопастност (ако падне на чука може да гръмне).
                            Новите револвери с трансфер бар няма как да произведат изстрел при падане на земята, дори със запънат чук.
                            Мисля, че това е точнато истина.
                            Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
                            "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Първоначално публикуван от jose Преглед на мнение
                              От началото на миналия век револверите не могат да гръмнат ако ги изпуснеш върху чука. При напълно отпуснат спусък една проста система от гърбица на спусъка и едно лостче отсебва чука с иглата няколко милиметра назад.
                              Тези "Таурус"-и трябва да са били съвсем "лембезия"

Коментар

От револверите Таурус имам само лоши спомени . Преди 12 - 13 години един приятел имаше такъв служебен 38 калибър с 2 инча цев . Един ден отидохме да постреляме и тауруса след четвъртия барабан почна да заяжда и не искаше сам да превърта барабана .Наложи се да го почистим от нагара и пак отначало . Следващите 3 барабана добре и на четвъртия пак същото . Не знам дали проблема беше в неговия или всичките са толкова кьопаво направени .
                                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X