Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как ГО носите?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как ГО носите?

Първоначално публикуван от piton Преглед на мнение
    Разбира се, че едва ли щракането на затвора ще стресне пиян, дрогиран, оглушал и прочее подобни, но поне ти ще имаш време да решиш. Колкото до описаната от теб ситуация, ако те фраснат, както трябв,а с едно дърво в главата от отзад (в гръб), то и зареден ревовер с дръпнато чукче да държиш във всяка ръка- вярваш ли, че ще ти помогне (да не говорим, ако КНО-то е в кобура, както се предполага)? Пак казвам измъкването от кобура и премерването е по-бавно от зареждането и сваляне на предпазителя, по мое лично мнение! Друго е, ако си на мисия с група и чакате нападение на талибани от неизвестна посока, вероятно би било добре да си с патрон в цевта, свален предпазител, оръжието да ти е в ръката, пръста до спусковата скоба и да се движите като покривате всички посоки, ама предполагам не е това случая. Всъщност, колко хора могат да кажат, че им се е налагало да отблъскват нападение с оръжие? А от друга страна колко инциденти има с оръжие, заради лоши навици и неспазване на правилата за бораве с оръжие (жокер- ловните форуми- ловците носят често оръжие с два патрона в цевите ). Идеята е- нека оценявеме вероятностите за случване на отбрана и за нещастен случай.
    Прав си, срещу дърво зад главата нищо не помага освен това да не допускаш да ти минат отзад.
    Относно инцидентите - тъжна истина...
    42

Коментар

Първоначално публикуван от slaf4u Преглед на мнение
      Прав си, срещу дърво зад главата нищо не помага освен това да не допускаш да ти минат отзад.
      Относно инцидентите - тъжна истина...
      Съгласен, а най-добре, ако имаш избор, е да не ходиш сам и неподготвен на места и по време, където и когато има вероятност да бъдеш изненадан. Така човек би си спестил неприятни случки, щото един избегнат инцидент (независимо дали си прострелял човек при законна самоотбрана) си е най-голямата победа! Но да не се отклоняваме от темата - моето мнение е, най-добре всеки да си носи оръжието първо безопасно (за него и околните) и на второ място - така че да може да реагира адекватно, ако се наложи (господ да не дава)! И двете неща (безопасност и адекватност) са тясно свързани с изграждане на навици и трезва преценка, според мен.

Коментар

Без патрон в патронника.... и без предпазител.....
        Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Айде да поясня за бързото зареждане и патрона в патронника.
          1. Работя с няколко различни и с различен УСМ системи оръжие- Зиг П226, Зиг СП2022 (СА/ДА), Глок 19 (Сейф екшън) Берета М 72 (СА) и прочие. При тази ситуация ми е значително по просто да тренирам с "бързо зареждане" отколкото да трябва всеки път да се "нагаждам" съм ДА, или съм СА или съм Сейф екшън.
          2. Да мога да извадя и заредя всеки от горните пистолети само с една рака и да заредя. Приемам облози.
          3. Разликата в моите лични времена с и без зареждане е от порядъка на 2 стотни , като имам и по бързи изстрели с бързо зареждане отколкото с патрон в патронника. Да не забравяме - идеята е да уцелиш а не просто да гръмнеш.
          4. При бързото зареждане като допълнителен бонус получаваш еднообразен и дълбок хват на оръжието - т.е. практически няма вариант да гръмнеш докато го държиш като гнуслива мома мръсен памперс.
          Като си взема 1911 обаче ще го нося така както 1911 СЕ НОСИ - а именно патрон в патронника , взведено чукче , ангажиран предпазител. Традицията повелява.
          Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
          No man left's behind !!!!

Коментар

То традицията ясно ама закона ?
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
              То традицията ясно ама закона ?
              В настоящият закон НЯМА текст изрично забраняващ носенето на оръжие с патрон в патронника. Наредбата на МВР за курсовете за боравене няма силата на закон. Въпроса е коментиран с косаджии на много високо ниво (началника на служба КОС на ГДНП) и това е положението.
              Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
              No man left's behind !!!!

Коментар

Нося обикновено Зиг Зауер-а без патрон в цевта....
                Пистолетът, както добре знаете няма външни предпазители / на днешна време са пълен анахронизъм /, като съответно е абсолютно безопасен по отношение на нежелан изстрел, включително и при изпускане...по една проста причина--чукчето по нинакъкв начин не контактува с ,,иглата", освен когато спусъкът е натиснат докрай...нежеланият изстрел е сведен до минимум...
                В зависимост от ситуация нося и с патрон в цевта / най-вече когато съм в автомобил, защото вадене и дърпане на зтворен блок в кола, вече много идва като време /...
                Тренирам си бързо вадене и зареждане...
                нося обичайно с вътрешен кобур...

Спокойно може да се носи с патрон в цевта от гледна точка безопасност.....
                https://www.youtube.com/watch?v=f4KS0m24Lts

Коментар

Хубава тема, макар че имам някакъв смътен спомен, че нещо подобно се обсъждаше във форума в друга тема. Мойте т.нар. 5 стотинки по темата (повечето са изказани вече):
                  1. Допълнителната осигуровка (предпазител) се сваля спокойно до придвижването на пистолета от кобура до прицелването. В другите случаи (когато не се касае за отбрана), си е + отвсякъде;
                  2. Патрон в цевта: по мое мнение (не ангажирам никого с мнението си) разрешено с оглед редакцията на новия закон, в който е указано кога не е разрешено. При добра натренираност изтеглянето на затвора е много бързо - въпросът е една или две ръце, DA или SA. Моето мнение е, че при реална самоотбрана на цивилен, най-често има време за спор, скандал и за решение дали да стреляш или не, и съответно време за вкарване на патрон в цевта. Отделно, издърпването на затвора има отрезвяващо действие, както за нападателя, така и за отбраняващия се, което може да доведе до избягване на второто най-лошо в ситуацията-превишаване на пределите на неизбежната отбрана и даже избягване на спречкване (най-доброто).
                  3. Най-важното, според мен, е че за оръжието са много важни навиците т.е. човек трябва да създаде своя навик за носене и по възможност да го следва! Пример- ако е свикнал да носи КНО без патрон в цевта, да не си позволява без основателна причина да го разнася с патрон в цевта (същото и за допълнителната осигуровка). Защото човек се разсейва, ядосва и т.н., а белята става веднъж. Поздрави на всички

Много съм съгласен с написаното...
                  Особено съветът по т.3 е много на място....+100

Коментар

Първоначално публикуван от andreiS40 Преглед на мнение
                    Нося обикновено Зиг Зауер-а без патрон в цевта....
                    Пистолетът, както добре знаете няма външни предпазители / на днешна време са пълен анахронизъм /, като съответно е абсолютно безопасен по отношение на нежелан изстрел, включително и при изпускане...по една проста причина--чукчето по нинакъкв начин не контактува с ,,иглата", освен когато спусъкът е натиснат докрай...нежеланият изстрел е сведен до минимум...
                    В зависимост от ситуация нося и с патрон в цевта / най-вече когато съм в автомобил, защото вадене и дърпане на зтворен блок в кола, вече много идва като време /...
                    Тренирам си бързо вадене и зареждане...
                    нося обичайно с вътрешен кобур...

Спокойно може да се носи с патрон в цевта от гледна точка безопасност.....
                    Честно казано аз не знаех, че нямаш външен предпазител. С какъв пистолет казваш беше?
                    Относно анархизма, към него можеш да причислиш и външното чукче, твоя има ли?
                    Това със блокировката на иглата не съм го чувал, явно е някаква новост!
                    Айде да се спреш с назидателния тон!

п.п.
                    Пробвай с функцията "цитирай многократно" - прави форума много прегледен
                    Последно редактирано от slaf4u; 09-11-13, 15:45.
                    42

Коментар

Аз също мисля, че навиците са ключови.
                      Според мен оръжието за самоотбрана трябва да се носи на място и в състояние в което човек е свикнал да бъде:
                      - винаги да е там
                      - винаги в това си състояние
                      - винаги тренировките да се правят от това изходно положение.

Ако се сменя по някаква причина във всички случаи ще трябва нов цикъл тренировки и доста време докато се избият и забравят старите навици.

А носенето на нещо дълго време близо до тялото в един момент спира да се „усеща” – остава само навикът и инстинктът.
                      По същия начин по който човек в един момент спира да усеща къде му е часовника.
                      Ако трябва човек и да се опипа, докато намери желязато вече всичко ще е напразно.

Иначе когато ти потрябва и посягаш към него и – О УЖАС !!!
                      Може би е по-точно да се нарече светкавичен ШОК.
                      Нещо като отвреме навреме някой да си размества педалите на колата …

Ако си представим психическото състояние на човек под смъртна заплаха, който е решил да посегне към оръжието лесно можем да се досетим, че фазата на шок веднага ще прерастне в ПАНИКА.

А да се счита, че обикновения човек може да се овладее в такава ситуация, както би го направил трениран професионалист е абсолютна илюзия.

ИМХО
                      Последно редактирано от sk67; 09-11-13, 16:38.

Коментар

Хубава тема, макар че имам някакъв смътен спомен, че нещо подобно се обсъждаше във форума в друга тема. Мойте т.нар. 5 стотинки по темата (повечето са изказани вече):
                        1. Допълнителната осигуровка (предпазител) се сваля спокойно до придвижването на пистолета от кобура до прицелването. В другите случаи (когато не се касае за отбрана), си е + отвсякъде;
                        2. Патрон в цевта: по мое мнение (не ангажирам никого с мнението си) разрешено с оглед редакцията на новия закон, в който е указано кога не е разрешено. При добра натренираност изтеглянето на затвора е много бързо - въпросът е една или две ръце, DA или SA. Моето мнение е, че при реална самоотбрана на цивилен, най-често има време за спор, скандал и за решение дали да стреляш или не, и съответно време за вкарване на патрон в цевта. Отделно, издърпването на затвора има отрезвяващо действие, както за нападателя, така и за отбраняващия се, което може да доведе до избягване на второто най-лошо в ситуацията-превишаване на пределите на неизбежната отбрана и даже избягване на спречкване (най-доброто).
                        3. Най-важното, според мен, е че за оръжието са много важни навиците т.е. човек трябва да създаде своя навик за носене и по възможност да го следва! Пример- ако е свикнал да носи КНО без патрон в цевта, да не си позволява без основателна причина да го разнася с патрон в цевта (същото и за допълнителната осигуровка). Защото човек се разсейва, ядосва и т.н., а белята става веднъж. Поздрави на всички
                        Моите навици са има няма на 30 години ...и до преди 3 години си мислех, че са железни Докато не направих "издънка"....
                        Навиците за безопасност са на няколко "степени"....и ако ги спазваш дори и да се издъниш на накоя..другата винаги сработва
                        ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Да припомня на разбирачите, че ако носиш оръжието с патрон с цевта винаги когато трябва да го оставиш, трябва и да го "разредиш".Именно в такива моменти се произвеждат непредвидени изстрели.Лично проверено.Още благодаря на господ, че не гръмнах някого.
                          Сетете се кога се ползваха стойките за пълнене и празнене в казармата!

Коментар

[QUOTE=slaf4u;2334247]
                            Относно анархизма, към него можеш да причислиш и външното чукче, твоя има ли?

Не си прав. Единици са пистолетите след 30-те години на миналия век които са без външно чукче.
                            Наличието на външно чукче е в порядъци по добро решение.

Това със блокировката на иглата не съм го чувал, явно е някаква новост!

Аз му казвам "инерционно жило". При спуснато чукче жилото не се показва от чашката на затвора. При изпускане или удар по чукчето изстрел /при спуснато чукче/ няма. Когато чукчето е взведено задния край на жилото под въздействеи на пружинката му се показва от леглото му в затвора и при спускане то излиза напред под въздействие на инерцията и разбива капсула. Има го в пистолетите от преди Втората световна. Това е когато няма други принудителни блокировки на иглата /жилото/, но не пречи да има и двата варианта.
                            Такъв вариант има и при револверите. При напълно натиснат спусък петлето с жилото на него отива докрай напред и достига капсула. При отпускане на спусъка и отиването му в крайно предно положение петлето се изтегля леко назад и вече не достига до капсула. Дори да го изпуснеш или да удариш с нещо по петлето, не си ли натиснал спусъка докрай - няма изсттрел. Това се постига с една елементарна гърбица в задния долен край на "профилирания" спусък и едно просто лостче.
                            сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                            dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Чичо, забележките ми бяха с чисто иронична насоченост относно перфектността на Макаровия, който Андрей разнася.
                              Аз лично съм фен на външния чук. Нямам доверие на сейфекшън системите или по-скоро нямам вяра на себе си при манипулация на пистолет с такъв с патрон в патронника.
                              Относно блокировката на иглата, считам, че е много полезно нещо и съм запознат с начина му на действие поне при моето оръжие.
                              42

Коментар

Първоначално публикуван от slaf4u Преглед на мнение
                                Чичо, забележките ми бяха с чисто иронична насоченост относно перфектността на Макаровия, който Андрей разнася.
                                Аз лично съм фен на външния чук. Нямам доверие на сейфекшън системите или по-скоро нямам вяра на себе си при манипулация на пистолет с такъв с патрон в патронника.
                                Относно блокировката на иглата, считам, че е много полезно нещо и съм запознат с начина му на действие поне при моето оръжие.
                                Славчо, защо не спазваш учтивият тон?
                                Андрей не разнася Макаров а Зиг 226....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X