Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Цървена Застава

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Цървена Застава

Първоначално публикуван от jose Преглед на мнение
    Стрелял съм с въпросният модел на ВИП-а. Определено не е за мен. За армията може да е ОК, но на мен не ми хареса. МНОГО е далече от баща му зиг, въпреки приликата.
    Много точно казано / написано / Адаш.....
    Копие на ЗИГ Р226, но неуспешно...
    Конкретно пистолетът, за който говоря и споделям мнение е проезведен през есента на 1999г. / в техническата ,,книжка"-спецификация на оръжието го пише- още е със старото име СР Югославия /.....
    В калибър .40 ,,Смит и Уессън" е 10 - заряден....
    https://www.youtube.com/watch?v=f4KS0m24Lts

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
      Много добро оръжие без претензиите. Надежен и всеяден за патроните. Големичек е, тежичек, но много точен, дори и с муницията ППУ. Според мен един от най-добрите армейските пистолети.
      Това просто НЕ Е вярно Сибирски....,,Цървена Застава" е всичко друго, само не и ,,надежден" и ,,всеяден" откъм боеприпаси....
      Имам преки лични впечатления от същия пистолет, но в .40 СиУ.....Това оръжие още като ново, имаше нужда от доработки, полировки и пак не стана надеждно...Впечатленията са ми преки....

Коментар

Носих го този пистолет известно време като лично оръжие в полевите условия. Мой беше производството още СРФРЮ, в калибър 9Х19. Аз лично нямам никакви оплаквания от него. Така на вкус и цвят... всичките флумастери са различни.

Коментар

Миналия четвъртък с един CZ 99, 9х19 изстреляхме над 50 патрона /сбирщайн, обновявах разрешеното количество/. Никакви проблеми. Този четвъртък ще утежня теста, пък ще видим. И още нещо - спусъка му е една идея по-добър отколкото на служебното USP. Може да е субективно.
          Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
          "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

И аз мисля, че основните проблеми са при .40. Лично аз имам няколко стотин патрона с 9х19 версията. Разбира се качеството на изработка не е като на "бащицата", но и никой не е очаквал това от Цървена Застава. А относно "ергономиката" на едно или друго оръжие - всеки който както е свикнал- лично аз примерно предпочитам Зиг пред останалите системи (включително и служебният ми Зиг 2022) и не одобрявам примерно ЧЗ -75/85 за служебно оръжие. Но както вече се каза- въпрос на вкус.
            Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
            No man left's behind !!!!

Коментар

Добре бе Калински, да взема сега да си хвърля служебната ЧЗ - тка ли????........На всичкото отгоре имам и личен Астра А-90.......направо се почувствах ""силно ""притеснено озадачен и леко оскърбен....,,,... стрелял съм с ЦЗ в 9х19мм. и всичко си беше ОК ееееее100-на патрона но все пак е криза... Нищо си му нема на пищова...нали гърми...??? Хайде нека не бъдем максималисти........
              LZ3YG

Коментар

Първоначално публикуван от PARAPONERA Преглед на мнение
                Добре бе Калински, да взема сега да си хвърля служебната ЧЗ - тка ли????........На всичкото отгоре имам и личен Астра А-90.......направо се почувствах ""силно ""притеснено озадачен и леко оскърбен....,,,... стрелял съм с ЦЗ в 9х19мм. и всичко си беше ОК ееееее100-на патрона но все пак е криза... Нищо си му нема на пищова...нали гърми...??? Хайде нека не бъдем максималисти........
                Забеляза ли едно изречение с което завършва поста ми- въпрос на вкус. За ЧЗ то- не ми харесва като служебно оръжие , поради същите причини поради които на много хора допада за спортно- нисък и неудобен за захват блок , съчетан с голям и "стърчащ" мерник, относително нисък "междуремонтен " ресурс и още някой... дреболии. Всяко едно оръжие става - наскоро едни приятели бяха тръгнали да хранят трети , който си купи пистолет недолюбван от всички ни . Моят коментар беше само един "щом го радва"......
                Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                  Забеляза ли едно изречение с което завършва поста ми- въпрос на вкус. За ЧЗ то- не ми харесва като служебно оръжие , поради същите причини поради които на много хора допада за спортно- нисък и неудобен за захват блок , съчетан с голям и "стърчащ" мерник, относително нисък "междуремонтен " ресурс и още някой... дреболии. Всяко едно оръжие става - наскоро едни приятели бяха тръгнали да хранят трети , който си купи пистолет недолюбван от всички ни . Моят коментар беше само един "щом го радва"......
                  Подозирам, че става дума за .....Щаер М-1.....

Коментар

Пак по същество:
                    Не ми хвалете ,,Цървената Зцастава"...Адски грубо и неизпипано оръжие....Имам опит с .40 СиУ и определено не става....
                    Какъв е тоя пистолет, който ще носиш, за да се пазиш с него, като не знаеш дали няма да ти направи ,,комин" или кога точно ще го направи ....
                    Та..това е неприемливо за мен.....
                    Чирените- адски грубо направени и монтирани.....Цевта при .40 СиУ е ненормално тънкостенна....Вътрешните повърхнини на затворния блок са грубо изработени, като дори личат следите от машините.-...тоест полировката куца, ако изобщо я има...
                    И това нещо по спомен беше над 900 /ДЕВЕТСТОТИН/ лева през есента на 2005г.

Еми ще кажа едно големо: НЕ БЛАГОДАРЯ!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от andreiS40 Преглед на мнение
                      Пак по същество:
                      Не ми хвалете ,,Цървената Зцастава"...Адски грубо и неизпипано оръжие....Имам опит с .40 СиУ и определено не става....
                      Какъв е тоя пистолет, който ще носиш, за да се пазиш с него, като не знаеш дали няма да ти направи ,,комин" или кога точно ще го направи ....
                      Чирените- адски грубо направени и монтирани.....Цевта при .40 СиУ е ненормално тънкостенна....Вътрешните повърхнини на затворния блок са грубо изработени, като дори личат следите от машините.-...тоест полировката куца, ако изобщо я има...

Повтаряш в случай, че сме забравили първото ти подобно мнение за пистолета или наистина си потресен от него до такава степен, че държиш да ни го набиеш в тиквите?
                      42

Коментар

Ако случайно някой не знае сайта на Црвена Застава Крагуевац http://www.zastava-arms.rs/

Коментар

Мнение на andreiS40
                          Пак по същество:

Повтаряш в случай, че сме забравили първото ти подобно мнение за пистолета или наистина си потресен от него до такава степен, че държиш да ни го набиеш в тиквите?

Колкото повече лоши неща се кажат, толкова по-лош става пистолета /според някои/.
                          Имам едни стоманени армейски каски №56, чисто нови, купих ги по два лева парчето. Та ако някой се опитва да ми набие нещо в повече, ще си строши напъните.
                          В четвъртък вечер аз и достатъчно кадърен в оръжезнанието съфорумец ще тестваме един CZ99, 9х19 и веднага след това ще споделя впечатленията. Сравненията ще бъдат с XK USP, Берета 92 FS, Глок 17, при наличие и с други.
                          "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Ми не се повтарям...Собственикът на пистолета гледаше по едно време да се оттърве от него...Ама желаещи - няма....Пак си го носи, ам съжалява, че не си е купил Глок 19....Ноу коммънт....
                            Казвам само моите лични възприятия и впечатления.....

Коментар

Първоначално публикуван от andreiS40 Преглед на мнение
                              Ми не се повтарям...Собственикът на пистолета гледаше по едно време да се оттърве от него...Ама желаещи - няма....Пак си го носи, ам съжалява, че не си е купил Глок 19....Ноу коммънт....
                              Казвам само моите лични възприятия и впечатления.....
                              Хайде поразгледай назад в темата своите писания и вземи да слезеш на земята. Тук хората са достатъчно интелигентни така че можеш да си запазиш повторенията и менторският тон за някое друго място. Много от пишещите тук сме прехвърлили доста железа през ръцете и поназнайваме това-онова по темата. Виси отпуснато и го карай по-сбито.
                              Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                              Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                              В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Уважаеми Колеги,
                                Снощи, на едно софийско стрелбище, (както бях обещал) няколко човека от форума, а и такива извън него тествахме един CZ-99, кал. 9х19. Сравнението беше с Берета 92, ХК USP, Валтер Р99 и Зиг 226. Всеки стреляше със собственото си оръжие, като в последствие ги разменяхме. Най-много патрони се логично се изстреляха с CZ99 - над 120 парчета. Нямаше непроизведен изстрел по вина на патрон или на някое от оръжията. Изключая Зиг-а, с който поради пипнатия спусък стрелбата беше най-приятна, останалите нямаха някаква осезаема разлика. За да бъда коректен до края ще спомена, че на някои не им хареса прекалено "дългия" спусък на CZ99. Сравним е с този на Валтер Р99. Но в края на краищата всеки е свикнал със собственото си оръжие. На мен ми е много удобен, просто придобит навик. Още повече, че при необходимост това обстоятелство може да бъде коригирано.

Толкова за "сърбина".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X