Обява
Свий
Няма добавени обяви.
SIG SAUER - CALIFORNIA
Свий
X
-
От: SIG SAUER - CALIFORNIA
Първоначално публикуван от Vimpel Преглед на мнениеСпоред мен:
1 - Избрал си отличен модел оръжие, надеждно и здраво. Няма нужда да му пипаш нищо. Не му купувай резервна цев и други части - няма да имаш нужда от тях. Навърти му няколко хиляди изстрела и ще ти се изясни дали нещо не ти харесва в оръжието и какво искаш да се промени.
2 - Като споменах чирените - оригиналните пласмасови, гумените на Хог и дървените не са ми удобни. Вземи си алуминиеви или от G10/текстолит/ пак от Хог - значително по здрави са от предните, и са с минимални размери - стават за хора с малки ръце, но най-важното е, че подобряват хвата осезаемо.
3 - Ако все пак смяташ да правиш нещо повече от смяна на чирени го дай в Грейгънс. Той има различни нива на тунинг, все някое ще става и за твоя щат.
Не прави нищо по вътрешните части сам, че ще го развалиш. Не, че се съмнявам в техническите ти умения, но пистолетите са фини машини и една лека манипулация може да наруши надеждността му. Това ще е оръжие за самоохрана явно, не ти трябва да го правиш Формула 1, само проблеми има с такива оръжи, ако не са за състезание.-
- Оригиналният водач на възвратната пружина е достатъчно здрав, но и аз моя съм го сменил със изцяло стоманен. Неразрушим е, подобрява леко баланса на оръжието и напрактика не намалява надеждността му. Стой далеч от разни пружинни буфери за намаляване на отката.
4 - Използвай само оригинални пружини за оръжието си. Те са разчетени за надеждна работа. Друга пружина ще има несъществен ефект върху отката, но ако тръгнеш да ги сменяш гарантирано ще имаш проблеми. Състезателите изстискват максимума от оръжието, но там и патроните са правени да работят специално със съответните променени пружини. И пак засечките са чести. За самоохрана аз не бих променял нищо.
5 - Фенерът лазер го закачи на оръжието и повече не го откачай. Свикни да стреляш и тренираш с него. Само той е доста тежък и ще ти намали подскачането на пистолета чувствително.
6 - Червената точка на пистолет е за спорт, не е подходяща за пистолет за самоохрана, който ще стои до леглото.
7 - Не мога да разбера защо настояваш да зареждаш оръжието с мерните му прибори в колана/кобура. Това е изключително ненадежднен метод, особено под стрес. Недей гледа какво правят разни нинджи в ютуб. Като върху теб връхлита дрогиран с нож изобщо забрави да успееш да заредиш така.
Ако нямаш право да го носиш зареден тренирай зареждане с две ръце. Ако имаш право - носи го зареден. Оръжието е достатъчно добри вътрешни системи за сигурност, за да не произведе случаен изстрел. И да - мерникът се скапва постепено ако зареждаш с него, независимо какъв е и колко здраво е закрепен.
И последно - не залитай в крайности още от начало. Повече стрелба на стрелбището и ще видиш накъде те влече и какво искаш.
1 Има,има,според мен има и за това питам.Наехме с брата един Сиг 45 ма много лек,това по-леко от Ругера с който стреляме и подскача как си иска,трябва ми по-тежьк и ако да идва 25% по тухлест моя то един пльтен водач няма да му попречи с нищо.Ако пьк видя,че ми виси ще го сменя пак с кухия оригинален,това поне е 2 минути работа.Резервни части ще му купя,аз нямам нищо в нас което да е без резервни части и не говоря за пистолет,а за нищо което се движи.При кофти ситуация няма от кьде да купувам каквото и да е и поне елементарните неща ще ги имам.
2 Г10 или Е2 или ако много ме бльска в китките някоя гума на Хог ще е.Това ще го мисля като го пипна и вече дали ще е с кьсия спуськ,дали ще е цял пакет Е2 или само чирените ще видим.За сега сьм си заплюл едни Г10 тьмно сиви за едни пари от Ибей.
3 ГрейГьнс едва ли ще ги пропусна,член е на тукашния форум и половината се калньт в тия.Аз освен водача и спуська и чирените.С ГрейГьнс е лесно,гаранция ще имат някой тунинг дето да пасва на законите тук.Силата на спуська им е еднаква с тая на оригинала та тукашните най-много на това гледат.Ще видим,тук има време.
4 водача ясен,това сьм го порчал вече
5 Оригинални пружини,но преди време / по спомени / оригинала е бил 20 паунда взвратна пружина,после падат на 15 и преди 2 години пак врьщат на 20 или 21.Аз оригинални ще ползвам и патрони по 220 грейн та и от там вьпроса сьс зареждането.Номера е,че някои ги сменят с по-яки,22 да речем та това ме интересуваше.
6 Фенера/лазер комби го закачам там и там ще си стои,кобура го порьчвам точно за тоя пищов с точно тоя модел лампа/лазер комбо.Това му го закачам и стои там ако сьм наблизо.Когато мен ме няма май Ампоинта ще е на мода,че жената да може да зарежда,но това се пада точка 7.
7 знам,че от 3-4 метра няма смисьл да си вдигам рьцете даже,а какво остава червени точици да му слагам на гьрдите.Не намирам друг начин на зареждане с мазни женски рьце обаче.
8 Зареждането не в кобура,а в рьба на масата,стола,печката,мивката или рафта в гардероба.Това мен като ме няма,че жена ми кльощава.Е виж по-долу и ми каже много кофти идея ли е.TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
За жената,резервен пищов мен като ме няма.Като сьм си в нас си стои зад леглото от моята страна с фенера/лазера на него,зареждането не ми е проблем и на 22 пружина.И фенер сьм си наместил,че и пиперЯ.
4 броя от тия за 20 кинта.Няма кобур,няма контри или копчета,няма осигуряване..........дьрпаш го,ЗАРЕЖДА и гьрми.Едно на 2 метра височина в гардероба,Ампоинта монтиран на пищова,а самия той забоден на това.
ЗАРЕЖДА е думата в изречението,как го зарежда ако са и мазни рьцете?Не,че няма да я омазня и да я пробвам,НО ако има един Ампоинт който да шибне в рафта на гардероба и да зареди то отпада проблема с мазните рьчички,женските такива или трошенето на маникюр.Баси.........чатал от прашка да има за Сиг да сьм го купил вече.Взима Сига,слага му дулото под рафта и бута до последно Ампоинта,после само стреля.
Да я уча да зарежда в кобура,па в катарамата на колана,па в тока на обувките,между краката си,клекнала сьс загнезден под коляното ммммммм няма смисьл,ще се появи гола и ще каже Ми сега какво
и ще загубя мача.Така го дьрпа като пишка,набива му един под рафта и е готова.Ако си представите,че гардероба е от нейната страна на леглото,има/няма 1.5 метра дьлбок та има кьде да скача в него и вратата се пльзга от кьм удобната и страна,а и вратата и идва кьм силната дясна рька и сьвсем ме сьмнява дали ще посяга за Револвера.То за това сьм взел и 4 броя де,като луканки мога да и ги увися там.
Скача,взима го,бльска в рафта,вдига под циците и огИн.Майтап да няма,взел сьм и тренировьчни пласмасови патрони за тревога,ще се тренира обир всяка вечер,ако се появя с цицина на тиквата.........сьм прекалил с тревогата.TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Ами щом те влече вземи му резервен комплект с пружини - възвратна, бойна, на декокера, на чукчето, на бутона на пълнителя и на тригър бара. Също и няколко резервни пина за затвора и рамата, че веднъж избити при пълното разглобяване е добре да се сложат нови при сглабянето на оръжието. Има такива готови комплекти - "armourers kit". Друго, което да се сменя, в тези пистолети няма. Евентуално ако много държиш да се презастраховаш можеш да си вземеш резервен чук, запъвач (sear) и игла.Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение1 Резервни части ще му купя,аз нямам нищо в нас което да е без резервни части и не говоря за пистолет,а за нищо което се движи.При кофти ситуация няма от кьде да купувам каквото и да е и поне елементарните неща ще ги имам.
Някои взимат на Волф +10% за да компенсират евентуално омекване във времето, но не е нужно според мен.Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение5 Оригинални пружини,но преди време / по спомени / оригинала е бил 20 паунда взвратна пружина,после падат на 15 и преди 2 години пак врьщат на 20 или 21.Аз оригинални ще ползвам и патрони по 220 грейн та и от там вьпроса сьс зареждането.Номера е,че някои ги сменят с по-яки,22 да речем та това ме интересуваше.
Карай с колкото е дошъл от завода.
Продължавам да считам, че е много лоша идея да разчиташ на зареждане на оръжието по този начин, особено от жена, особено при ситуация на самоотбрана.Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение8 Зареждането не в кобура,а в рьба на масата,стола,печката,мивката или рафта в гардероба.Това мен като ме няма,че жена ми кльощава.Е виж по-долу и ми каже много кофти идея ли е.
Вземи й револвер ако наистина й е толкова трудно да зарежда пистолета. Имай предвид, че оръжията се разработват със стрелбата и зареждането ще става все по-лесно.
Според мен, просто не е свикнала как да го прави, но е глупаво да си изграждаш грешна стратегия за работа с оръжието заради това. Дори с мазни ръце зареждането не е проблем, накатките по затвора са мислени и за такива ситуации.
И не разбрах не може ли да стои зареден пистолета? Все пак е за самоохрана, стои вкъщи, предполага се, че посегне ли се към него трябва веднага да може да стреля.
Коментар
-
Добре, тук става сапунен сериал с това зареждане.Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
ЗАРЕЖДА е думата в изречението,как го зарежда ако са и мазни рьцете?Не,че няма да я омазня и да я пробвам,НО ако има един Ампоинт който да шибне в рафта на гардероба и да зареди то отпада проблема с мазните рьчички,женските такива или трошенето на маникюр.Баси.........чатал от прашка да има за Сиг да сьм го купил вече.Взима Сига,слага му дулото под рафта и бута до последно Ампоинта,после само стреля.
Да дръпне чукчето назад (да го взведе) преди да дръпне затвора. Така ще трябва да преодолява силата само на възвратната пружина, не и на бойната.
Или да ходи на фитнес...
Коментар
-
От всичките работи това с фитнеса няма как да стане
Револвер сьм и взел - Смит 627 Перформьнс Центьр 8 заряден 7 см. цев като вече дали с 38+П или 357 ще видим,проблеми няма да стреля с 357 на малко по-лек с малко по-дьлга цев,като дойде нейния ще я видя какво прави.
Пистолета по закон трябва да стои без патрон в цевта.Закона в нас сьм аз та каквото кажа и как го оставя така ще е.Имаме 5 годишен син обаче и още един на 2,е там леко смуча мустак с това зареден с патрон в цевта макар,че аз така израстнах и бащата поне с това проблеми нямаше.Знам ли я днешната младеж обаче.
За зареждането ще го преценявам на място - ако не може с мазни рьце да зареди ще и накова един ампойнт или ще го дьржи наврян някьде зареден,но идеята беше да е готов за 3 секунди,а не да го рови скрит от децата.Добре поне,че има декокьр.
Мерси за идеите и списька с частите,колкото и здраво да е ще спя по-добре като знам,че имам една кутия резерви за него.Зареждането просто се опитвам да го измисля да е просто и лесно,че и резервен пищов да стои.Тя лесно ще го навре в сейфа,но друго си е да сочи кьм вратата.
Сега ако кажете как да я приспя с мазни рьце за тренировка цена няматеTOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Малко встрани, ама аз ако съм бих се замислил и за обезопасяване - не ми се връзва с 5-годишно дете и оръжието да е на една ръка (височина) разстояние ... Вържи попа, да е мирно селото, че са много любопитни на тая възраст и много интуитивни - и 5 предпазителя може да не са достатъчни. Аз ако съм бих го държал на височина, която детето + стол, който може да домъкне и с протегната ръка - не може да стигне. Аз поне си мисля така де. Може да има и някакви други системи, не знам.
А за зареждането - в духа на майтапа - вместо тая пишка - оставяш една кърпа до пищова - от едната страна гумирана, от другата - плат - докато зарежда (гумата ще има грип) си избърсва и ръката
Nissan Patrol GR Y60 2.8TD (отлетя)
Grand Cherokee 3.0
Коментар
-
В гардероба парцали колко искаш за целта,но мерси за идеята,ще я тренираме и тая.В стресова ситуация я се сети обаче я не.
Пищова трябва да се крие,сложа ли го на майната си и тя няма да го стигне ако се наложи.Сина как се зарежда и стреля поне на тренировьчно на Айпада знае как се прави,там има и Гатлинг,а това без предпазител има да го дрьпне само,с патрон в цевта и това не му трябва.
Ще го мисля,ще видя и дали ще може да зареди мазна.TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Относно сигурността - вярно е добре да се вземат предпазни мерки, ама има и друго. Аз съм с двама синове и вече са доста по-едри от мене. Отраснали са с оръжие и боеприпаси, търкалящи се по маси и шкафчета. Единия в момента тренира стрелба в спортното. И в момента единия пищол е в касата, другия се търкаля на шкафчето. Никога не са пипнали оръжие без разрешение. Просто въпрос на възпитание. Задоволи любопитството на детето и го научи, че това железо не се пипа без разрешение и няма да имаш ядове."Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
Малко е деликатен тоя въпрос.Според мен оръжието без надзор от притежателя,не трябва да е с достъп до децата,а за опознаването на оръжията от наследниците трябва да се отделя специално внимание.Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнениеОтносно сигурността - вярно е добре да се вземат предпазни мерки, ама има и друго. Аз съм с двама синове и вече са доста по-едри от мене. Отраснали са с оръжие и боеприпаси, търкалящи се по маси и шкафчета. Единия в момента тренира стрелба в спортното. И в момента единия пищол е в касата, другия се търкаля на шкафчето. Никога не са пипнали оръжие без разрешение. Просто въпрос на възпитание. Задоволи любопитството на детето и го научи, че това железо не се пипа без разрешение и няма да имаш ядове.
Не бих оставил оръжие без надзор защото имам спомени от моята тръпка по огнестрелното и белите дето правех в близкото минало и макар сина ми да е на по-малко от 3 години вече се замислям за някои неща.В момента не му давам да си играе с питбула само и само да изгради навик да стои настрана от всякакви песове изобщо,защото му е интересно и няма страх от кучета.За достъп до оръжия ще взема мерки за дисциплина като поотрасне.
Коментар
-
Мисля, че правиш грешка. Кучетата хапят предимно хора, които ги е страх от тях. Малкия ми син го нахапа уличен пес и на следващия ден пак тичаше да играе с кучета, както си беше с бинтовете по главата. Насаждане на страх и забрани не са добра идея."Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
Грешка е да не разбере че някои неща си имат граници,едно е да го накълве някои кокер,друго е да го обезобрази някои кавказец или по-лошо да стане.Не се опитвам да му налагам страх,той така или иначе не се плаши от кучета,просто гледам да спазва подходяща дистанция,защото псетата имат различни нрави(някои хапят страхливите и децата,други хапят от зор,трети за кеф,четвърти по команда,пети като моя като му се вдигне адреналина или си пази двора) и най-вече различна тежест на захапката.Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнениеМисля, че правиш грешка. Кучетата хапят предимно хора, които ги е страх от тях. Малкия ми син го нахапа уличен пес и на следващия ден пак тичаше да играе с кучета, както си беше с бинтовете по главата. Насаждане на страх и забрани не са добра идея.
Коментар
-
Аз съм си купил фалшив пистолет и почват тренировки като види оръжие да излиза от стаята,да затваря вратата и да звъни на майка си ако мен ме няма.
Това за 5 и 2 годишен,годинка или 2 и почваме заедно с големия.Следваща стъпка е 20 калибър пушчица с която и моя кльощавия ще може да стреля след седмата си година.TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Пушка калибър 410 и един Ругер Мк. 2.... И от 6 годишни набиване на правилата за безопасност в гръбначният мозък.... И ще стане.Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнениеАз съм си купил фалшив пистолет и почват тренировки като види оръжие да излиза от стаята,да затваря вратата и да звъни на майка си ако мен ме няма.
Това за 5 и 2 годишен,годинка или 2 и почваме заедно с големия.Следваща стъпка е 20 калибър пушчица с която и моя кльощавия ще може да стреля след седмата си година.Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
No man left's behind !!!!
Коментар
-
Нямам толкова пари аз,беден емигрант и под леглото няма място вече,а е от големите модели.
Ще се мъчат с майка си с една пушка еле ако порасна и си взема за мен нещо дълго.За другото лесно,в началото ще ги плаша само.TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар