Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чл. 58, ал. 1, т. 10 от ЗОБВВПИ - масово отказване на разрешителни за КНО!!!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Чл. 58, ал. 1, т. 10 от ЗОБВВПИ - масово отказване на разрешителни за КНО!!!

Първоначално публикуван от LORDA83 Преглед на мнение
    Изобщо не се " лъжем "! Чсно и точно написах, че режима наистина е крайно затегнат и погазва грубо правата и законите сами по себе си!
    Разрешителните... без значение от какъв тип... са ти в правото да ги искаш / изискваш от съответните органи, а не да се молиш за тях... и да се превръщат в " ходене по мъките "!
    Пределно ясно ми е каква е масовата практика... още повече пък в Плд и Пз... по-горе ясно съм написал, че по отношение на разрешителните това са двата града в БГ с най-затегнат режим и най-много необосновани откази.

Идеята ми бе, че нещата трябва да стават по каналния ред, и когато всичко е изрядно... да ти се дава съответното разрешително за което кандидатстваш, без никакви спънки и размотавания. И много грешиш в първото си твърдение! ПОЛАГА ТИ СЕ ПО ЗАКОН! И при изрядно събрани и подадени документи никой няма правото да ти го отказва! Само, че... все пак сме в БГ, и районните управления са си автономии, които тълкуват законите както им е угодно на тях, поради ред причини... и индивидуално си решават каквото сами поискат, без значение то колко съответства на законите и колко ги потъпква и ощетява изрядните граждани. И мога да ти гарантирам, че само който не се е явил в съда - той не е спечелил дело с/у тях! Но защо по дяволите трябва да се стига до там и хората само да се вкарват в разходи и губене на време, средства и нерви?!
    Добре, че на този етап не съм от хората, които трябва да се " гърчат ", " молят " и да си губят времето за такива неща. Би било хубаво нещата в държавата ни да бяха малко по-нормални и както трябва, за да можеше всеки да се похвали с това.
    Какво да ти кажа/напиша? Много си прав! Обаче в момента с КНО то е трудно! Много работи в БГ не са нормални..Според мен, всеки неосъждан,, психично здрав, човек без да е нарушавал обществени ред, който не е наркоман или алкохолик-трябва да получи разрешение.Друг е въпросът, че ако иска да носи КНО, аз съм за това да се полага годишен изпит за пригодност / теоритичен и практически /.....Така поне ще се отсеят по-мотивираните и подготвени да носят оръжие хора...

Лорде, дай да не намесваме съда.....От написаното от теб, си правя извод, че говориш за явяване в съд и печелене на дело, обаче по АУАН и Наказателно постановление на органите на КАТ и Началник на РУ,,П"....
    Имай предвид, че тия административнонаказателни дела, нямат нищо общо с административните дела, по обжалване на откази за издаване / подновяване на разрешения за съхранения и носене на ОО.....

Аз мога да ти кажа, че трайната и доминираща практика на Административните съдилища в България е да ПОТВЪРЖДАВАТ отказите за издаване / подновяване на разрешение за КНО за самоотбрана....

Пак тиказвам, явно мислиш че тия дела се развиват както по делата срещу наказателни постановления за нарушение на ЗДвП!!!!
    Повярвай ми не е така!

Дори и отказът на началник на РУ,,П" като индивидуален административен акт, да страда от порок, съдът връща административната преписка за отстраняване на порока в акта.....Много, ама много са редки случаите на отменени откази за издаване /подновяване на разрешение за КНО!!!!
    https://www.youtube.com/watch?v=f4KS0m24Lts

Коментар

От: Чл. 58, ал. 1, т. 10 от ЗОБВВПИ - масово отказване на разрешителни за КНО!!!

Първоначално публикуван от andreiS40 Преглед на мнение
      Какво да ти кажа/напиша? Много си прав! Обаче в момента с КНО то е трудно! Много работи в БГ не са нормални..Според мен, всеки неосъждан,, психично здрав, човек без да е нарушавал обществени ред, който не е наркоман или алкохолик-трябва да получи разрешение.Друг е въпросът, че ако иска да носи КНО, аз съм за това да се полага годишен изпит за пригодност / теоритичен и практически /.....Така поне ще се отсеят по-мотивираните и подготвени да носят оръжие хора...

Лорде, дай да не намесваме съда.....От написаното от теб, си правя извод, че говориш за явяване в съд и печелене на дело, обаче по АУАН и Наказателно постановление на органите на КАТ и Началник на РУ,,П"....
      Имай предвид, че тия административнонаказателни дела, нямат нищо общо с административните дела, по обжалване на откази за издаване / подновяване на разрешения за съхранения и носене на ОО.....

Аз мога да ти кажа, че трайната и доминираща практика на Административните съдилища в България е да ПОТВЪРЖДАВАТ отказите за издаване / подновяване на разрешение за КНО за самоотбрана....

Пак тиказвам, явно мислиш че тия дела се развиват както по делата срещу наказателни постановления за нарушение на ЗДвП!!!!
      Повярвай ми не е така!

Дори и отказът на началник на РУ,,П" като индивидуален административен акт, да страда от порок, съдът връща административната преписка за отстраняване на порока в акта.....Много, ама много са редки случаите на отменени откази за издаване /подновяване на разрешение за КНО!!!!
      Много точно казано и написано колега адмираци. Само да допълня че Съда с решение не ДАВА ПРАВОТО НА ЗАЯВИТЕЛЯ ДА НОСИ И СЪХРАНЯВА К.Н.О. връща се пак за презглеждане към служба КОС . Рекспективно да ви обясня че всеки последен четвъртък от месеца се събира комисия от .х. ченгета и ви преразглеждат молбите и мотивите на заявителя . Друго няма да пиша щото Жоро пак ще искочи с някакви .х. мотиви и идей който не минават пред службите..
      Луд не се мори,само се поти...и охлажда с бира 0884480846

Коментар

BatGeorgeone т.н. може да се организират няколко отказани и заедно да действат,

Да , точно така и косаджията им дава пищов на 7 човека първия го носи в понеделник последния в неделя .п.п. Съда заседава да влезе умрелия ... въпроса е ? кой го застреля амаче смях.
        Луд не се мори,само се поти...и охлажда с бира 0884480846

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Ковачев (zaiko1234) Преглед на мнение
          BatGeorgeone т.н. може да се организират няколко отказани и заедно да действат,

Да , точно така и косаджията им дава пищов на 7 човека първия го носи в понеделник последния в неделя .п.п. Съда заседава да влезе умрелия ... въпроса е ? кой го застреля амаче смях.
          Реално погледнато косаджията нищо не дава както ти се изрази. Той е просто куриер. Длъжен е да приеме подадения набор с документи, без никакви излишни приказки, откази и прояие... и да ги отнесе за подпис на началника си.

За това, че трябва да се дава разрешително на абсолютно всеки подал изрядни документи... без никакво увъртане и откази също се съгласихме всички... но уви намираме се в БГ и всички закони институциите ги тълкуват както си искат и прилагат отново както си искат, до като погазват правата на всички ни.
          За годишния изпит... и покриването на определени нормативи от имащите разрешителни не е лоша идея, но това според мен е напълно излишно след първите 1-2 години. неща, които веднъж си усвоил, прилагат адекватно и прочие... няма как да бъдат забравени и с годините да изгубиш този си тренинг и умения. Така, че... на такива опреснителни курсове и заверки да се явяват " новобранците ", получили за сефте разрешителни. За другите е напълно безсмислено... макар, че като се замисля, ако тези изпити са наистина качествени и в тях е заложено нещо по-сериозно и наистина адекватно проведено като изпит..... сигурно и 70% от служителите в страната няма да го покрият, ама това е друга тема...

Коментар

Първоначално публикуван от LORDA83 Преглед на мнение
            Реално погледнато косаджията нищо не дава както ти се изрази. Той е просто куриер. Длъжен е да приеме подадения набор с документи, без никакви излишни приказки, откази и прояие... и да ги отнесе за подпис на началника си.

За това, че трябва да се дава разрешително на абсолютно всеки подал изрядни документи... без никакво увъртане и откази също се съгласихме всички... но уви намираме се в БГ и всички закони институциите ги тълкуват както си искат и прилагат отново както си искат, до като погазват правата на всички ни.
            За годишния изпит... и покриването на определени нормативи от имащите разрешителни не е лоша идея, но това според мен е напълно излишно след първите 1-2 години. неща, които веднъж си усвоил, прилагат адекватно и прочие... няма как да бъдат забравени и с годините да изгубиш този си тренинг и умения. Така, че... на такива опреснителни курсове и заверки да се явяват " новобранците ", получили за сефте разрешителни. За другите е напълно безсмислено... макар, че като се замисля, ако тези изпити са наистина качествени и в тях е заложено нещо по-сериозно и наистина адекватно проведено като изпит..... сигурно и 70% от служителите в страната няма да го покрият, ама това е друга тема...
            Лорде, между мъдрите неща говориш и много тъпотии... Ако нещата не се забравят с годините, защо ако не практикуваш медицина известен период от време след това НЕ си вече медик, защо пилотите им трябват задължителен брой летателни часове всяка година, ако не ги набавят губят кетапа за пилот, по твоята логика, аз съм учил 5 години медицина, имам на 200 часа кръвни операции, все още би трябвало да съм факир със скалпела и с игла в ръка, ама НЕ съм, вече дори и лекарствата не помня, какво остава за анатомия и уменията на ръката, които идват с опита... според мен за КНО трябва да има сериозен изпит психо + теория и практика всяка година, и не само за КНО, така ще се отмият старците с над 10 диоптъра и тремор и разните индивиди, които са взели оръжие НЕ точно по каналния ред...
            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
              Лорде, между мъдрите неща говориш и много тъпотии... Ако нещата не се забравят с годините, защо ако не практикуваш медицина известен период от време след това НЕ си вече медик, защо пилотите им трябват задължителен брой летателни часове всяка година, ако не ги набавят губят кетапа за пилот, по твоята логика, аз съм учил 5 години медицина, имам на 200 часа кръвни операции, все още би трябвало да съм факир със скалпела и с игла в ръка, ама НЕ съм, вече дори и лекарствата не помня, какво остава за анатомия и уменията на ръката, които идват с опита... според мен за КНО трябва да има сериозен изпит психо + теория и практика всяка година, и не само за КНО, така ще се отмият старците с над 10 диоптъра и тремор и разните индивиди, които са взели оръжие НЕ точно по каналния ред...
              Добре... може би не се изразих правилно... след, като вече си придобил определени умения и ниво на боравене със съответното нещо ( в конкретния случай оръжие )... и подържаш чрез определени занимания форма... то такива изпити и заверки са напълно безсмислени. Вярно е, че съответните органи не могат винаги да са в час с твоето ниво и развитие... но пък нищо не пречи да речем едно удостоверение, че примерно... казвам примерно... си член на даден клуб и участваш активно в тренировки, състезания и прочие. ... и съответно това удостоверение да замести " заверките " за които ти говориш. Пък и нали ти казах... ако почнат тези неща да се прилагат стриктно... 90 % дори от полицаите, военните и служителите изобщо ще трябва да им се изземе оръжието!

Коментар

според мен за КНО трябва да има сериозен изпит психо + теория и практика всяка година, и не само за КНО, така ще се отмият старците с над 10 диоптъра и тремор и разните индивиди, които са взели оръжие НЕ точно по каналния ред...
                Брей, а защо не и всеки месец да държим изпити плащайки съответните такси!? Мега, турбо глупости на търкалета! Ми да вземем направо да напишем в конституцията че бедните, възрастните (над определена възраст) и болните нямат право на самозащита, а?
                "Do not correct a fool, for he will hate you;
                Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov
                  Брей, а защо не и всеки месец да държим изпити плащайки съответните такси!? Мега, турбо глупости на търкалета! Ми да вземем направо да напишем в конституцията че бедните, възрастните (над определена възраст) и болните нямат право на самозащита, а?
                  Не е много по темата, но в Аржентина на определена възраст нямаш право да управляваш МПС даже бяха отнели СУМПС на Фанджо.
                  За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                  0878 79 20 61 Борис

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                    Даскалов, а ти би ли бил щастлив и спокоен да те вози полусляп таксиджия или да те оперира недай си боже хирург с много диоптри ама понеже е скъпо същия този хирург да си ползва старите очила от преди 10ти Ноември... надали ще искаш, както и аз не искам ловци които не могат да различат прасе от човек тръгнал за гъби в гората. Много ясно си определих пожеланието, то е за адекватен контрол, а не за липсващ такъв, дискриминация не предлагам, нито по възраст нито по доходи! Мен ме е возил таксиджия според мен с прекаран инсулт, със парализа на едната ръка и единия крак, освен това човека бе идиот, нагъл и безумен, из младост в София караше със 70 през пешеходните пътеки, недай боже да изскочи някой познай какъв ще е изхода за пешеходеца, ей за такива примери трябва адекватен контрол...
                    Бъдете живи и здрави!

Коментар

ТВЪРДО ЗА НАПИСАНОТО ПО-ГОРЕ!

Коментар

Даскалов, а ти би ли бил щастлив и спокоен да те вози полусляп таксиджия или да те оперира недай си боже хирург с много диоптри ама понеже е скъпо същия този хирург да си ползва старите очила от преди 10ти Ноември... надали ще искаш, както и аз не искам ловци които не могат да различат прасе от човек тръгнал за гъби в гората. Много ясно си определих пожеланието, то е за адекватен контрол, а не за липсващ такъв, дискриминация не предлагам, нито по възраст нито по доходи! Мен ме е возил таксиджия според мен с прекаран инсулт, със парализа на едната ръка и единия крак, освен това човека бе идиот, нагъл и безумен, из младост в София караше със 70 през пешеходните пътеки, недай боже да изскочи някой познай какъв ще е изхода за пешеходеца, ей за такива примери трябва адекватен контрол...
                        И какво си мислиш че някой като си е "издържал" изпитите вчера, утре не може да изперка или да се натряска ли? Или само трябва да пълним гушите на разни фирмички на татко и на батко дето ще се нароят веднага щом се възприеме и въведе в изпълнение някоя такава "умна" идея като твоята? Нали се сещаш че всеки изпит в България автоматически се превръща в нищо повече от хранилка за изпитващите! Не мерси, сегашното положение с издаване на разрешителни за о.о. си е достатъчно тегаво и даже според мене трябва да се поолаби!
                        И конкретно по примерите дето даваш (макар че някои нямат връзка с оръжието): полусляп таксиджия не би трябвало да ме вози щото за да стане това значи е подкупил лекаря дето му е издал медицинско и освен това аз трябва да съм напълно сляп за да се кача при такъв и да се оставя да ме вози! Таксиджията си е своего рода търговец - щом продава нещо значи се намира кой да му го купи. Докато има купувачи на дадена стока ще има и кой да им я продава! За ловците пък - ако погледнеш статистиката ще се увериш че инцидентите обикновенно стават не поради преклонната възраст а поради употреба на алкохол или прекаленото надъхване на някой дето гърми щом шумне шумка, а това с никакви психотестове и годишни изпити не можеш да го предотвратиш! Ако любимите ти психотестове имаха смисъл, то сред полицаите не би трябвало да има нито самоубийци, нито прекалено агресивни, нито склонни към корупция нали? Е да ама има, а МВР психолозите минават за едни от най-добрите! Всичко е парлама, за събиране на пари и отсяване на неудобните, а не за подбор на най-добрите! Намираме се и говорим за България а не в някаква Утопия!
                        За мене добра е най-общата американска система - искаш да притежаваш о.о. - купуваш си , декларираш го пред властите и си го държиш в къщи за самоохрана. Искаш да носиш свободно о.о. - изкарваш начален полицейски курс в полицейска школа а не при Бай частник дето ще ти вземе парите пък я научиш нещо я не! Два месеца примерно в школата в Пазарджик ще откажат доста хора от мерака им да се разхождат с пищов на кръста.
                        "Do not correct a fool, for he will hate you;
                        Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                          И какво си мислиш че някой като си е "издържал" изпитите вчера, утре не може да изперка или да се натряска ли? Или само трябва да пълним гушите на разни фирмички на татко и на батко дето ще се нароят веднага щом се възприеме и въведе в изпълнение някоя такава "умна" идея като твоята? Нали се сещаш че всеки изпит в България автоматически се превръща в нищо повече от хранилка за изпитващите! Не мерси, сегашното положение с издаване на разрешителни за о.о. си е достатъчно тегаво и даже според мене трябва да се поолаби!
                          И конкретно по примерите дето даваш (макар че някои нямат връзка с оръжието): полусляп таксиджия не би трябвало да ме вози щото за да стане това значи е подкупил лекаря дето му е издал медицинско и освен това аз трябва да съм напълно сляп за да се кача при такъв и да се оставя да ме вози! Таксиджията си е своего рода търговец - щом продава нещо значи се намира кой да му го купи. Докато има купувачи на дадена стока ще има и кой да им я продава! За ловците пък - ако погледнеш статистиката ще се увериш че инцидентите обикновенно стават не поради преклонната възраст а поради употреба на алкохол или прекаленото надъхване на някой дето гърми щом шумне шумка, а това с никакви психотестове и годишни изпити не можеш да го предотвратиш! Ако любимите ти психотестове имаха смисъл, то сред полицаите не би трябвало да има нито самоубийци, нито прекалено агресивни, нито склонни към корупция нали? Е да ама има, а МВР психолозите минават за едни от най-добрите! Всичко е парлама, за събиране на пари и отсяване на неудобните, а не за подбор на най-добрите! Намираме се и говорим за България а не в някаква Утопия!
                          За мене добра е най-общата американска система - искаш да притежаваш о.о. - купуваш си , декларираш го пред властите и си го държиш в къщи за самоохрана. Искаш да носиш свободно о.о. - изкарваш начален полицейски курс в полицейска школа а не при Бай частник дето ще ти вземе парите пък я научиш нещо я не! Два месеца примерно в школата в Пазарджик ще откажат доста хора от мерака им да се разхождат с пищов на кръста.
                          Сегласен съм с почти всичко което, каза, но и пак опираме до контрола, бай частник и мед комисиите и тях трябва да ги контролират адекватно....
                          Бъдете живи и здрави!

Коментар

Според мен в закона трябва да има промени.Най-вече в режима на носене и разрешените патрони.
                            Трябва да отпадне забраната за носене в обществени заведения(в питейни да е разрешено до 23 часа), и да е позволено притежанието на JHP боеприпаси.

Коментар

Първоначално публикуван от АРКАН Преглед на мнение
                              Според мен в закона трябва да има промени.Най-вече в режима на носене и разрешените патрони.
                              Трябва да отпадне забраната за носене в обществени заведения(в питейни да е разрешено до 23 часа), и да е позволено притежанието на JHP боеприпаси.
                              НЯМА КАК ДА СТАНЕ! Особено това с ,,Джакед Холлоу пойнт " боеприпасите...В Страните от ЕС, дори и в малкото от тях, в които е нормативно приемливо, гражданите да притежават и носат за самоотбрана огнестрелно оръжие, та в тия страни-ЕКСПАНЗИВНИТЕ БОЕПРИПАСИ СА ЗАБРАНЕНИ! Не очаквайте в сравнително нов, незначителен и беден член на ЕС, какъвто е България, да имаме подобно либерализиране...

За заведениията:
                              ППП огнестрелно оръжие НЯМА МЯСТО в в питейно заведение преди и сле 23:00 часа....Изобщо няма място ...СДпоред мен. В реалността в България, обаче е често срещано.....Спомнете си ,,престрелката" миналото лято в ,,Слънчев бря"...със законни пистолети, влезили в заведение...Е .....участниците не бяха случайни.....разбира се...

За чий му е на човек, да влиза в заведение, което по презумпция и предназначение е да се развеселява, танцува, сваля жени, та в такова заведение за отпускане, да влиза с оръжие...някак си ми е неприемливо.

Коментар

И искаш да ми кажеш, че не мога да седна да пия едно кафе като съм въоръжен? Аз примерно алкохол не консумирам. А това, дали е в заведение или не, тоо който си е идиот ще направи белята навсякъде, независимо дали с алкохол или без. А това за холоу поинт-а. Има някои държави, които не са подписали женевските и хагските конвенции. Това разбира се важи само за армиите им. И въпреки това са част от НАТО. По същата логика, защо да не си ползваме собствени правила и пак да сме част от ЕС? Може би защото в цялата държава няма никой който да мисли за интереса на гражданите и на държавата, а само за собствения си "бизнес".За пореден път давам аз пример Турция, разстрелват си едни определени хора редовно, понеже същиите не им допадат и никой копче не може да им каже. Ама хората си гледат интереса. Моята лична позция е ЗА либерален закон за оръжията и твърдо с две ръце ЗА БП с експанзивно действие, поради ред причини, всеки един здраво мислещ човек имащ си представа от боеприпаси и самоотбрана ще се съгласи за HP. Е поне така мисля де, може и да греша.
                                If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X