Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Оръжие за скрито носене

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Оръжие за скрито носене

За другите нямам конкретен спомен (а за този Бранко от `70-те дори не знам) - но Карамански не беше ли разстрелян с АК?
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

С някъв пищов беше.
      Хубаво ме подсети, да ида да изхвърля няква глупост. На дядо ми плоската, с отпечатък от пушечен куршум на чашката. Тогава са ги носели във вътрешния джоб на шинела, това е пред сърцето. Нарочно. Затова там редят и ордените.
      Имах го за семеен спомен, ама щом казваш че е глупост - ще го хвърля. И утре сутринта ще мина от калибъра "турски Маузер" на браунинговия 7,65.
      Рядко безсмислен калибър, прочее. Всички 9 мм го превъзхождат, при еднакви габарити и маса. По-малките, вече имат реално предимство по скришността. 7,62 ТТ не го разглеждаме никак, и не участва в разговора.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
        За другите нямам конкретен спомен (а за този Бранко от `70-те дори не знам) - но Карамански не беше ли разстрелян с АК?
        Син на някъкъв партиен функционер нещо откача взима на баща си пистолета Валтер ПП пълни два джаба патрони и хуква из студентски град рекапитулацията е 8 убити и още толкова ранени . http://kriminalnidosieta.com/forum/v...php?f=25&t=218 С Карамански историята е сходна яли пипи и накрая се посбили набития отишъл до тях взел си АПто и от упор . Този калибър е бил много години на въоръжение в българската армия и полиция така че сигурно има и доста убити с него.
        Последно редактирано от sek.1; 02-06-11, 06:43.
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
          Рядко безсмислен калибър, прочее. Всички 9 мм го превъзхождат, при еднакви габарити и маса. По-малките, вече имат реално предимство по скришността. 7,62 ТТ не го разглеждаме никак, и не участва в разговора.
          Доколко малък може да е един пищов, като се има на предвид, че някак удобно трябва да можем да го държим в ръката си 14см на 10см? От там надолу въобще има ли смисъл. За теглото същата работа. А 7.65 Браунинг не бих казал че е безсмислен. Патрона развива много ниско налягане, благодарение на което и самото оръжие може да се изработи от непретенциозни стомани /разбирай евтини/. Много от старите оръжия безпроблемно се преработват в него. Пък и е икономичен от към материали. Автоматиката си работи безпроблемно с него. Виж, за 6.35 вече мисля доста лоши работи, както и за .22. Стават за беля, ама не бих им се доверил за друго.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
            Син на някъкъв партиен функционер нещо откача взима на баща си пистолета Валтер ПП пълни два джаба патрони и хуква из студентски град рекапитулацията е 8 убити и още толкова ранени . http://kriminalnidosieta.com/forum/v...php?f=25&t=218 С Карамански историята е сходна яли пипи и накрая се посбили набития отишъл до тях взел си АПто и от упор . Този калибър е бил много години на въоръжение в българската армия и полиция така че сигурно има и доста убити с него.

А-а, този ли е, кажете - "Кръстникът" та да се разберем.
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Въжарски става , отива до двама младежи и ги моли да се обадят в полицията. Те се обаждат , заявявайки ,че мутри са дошли на купона им и им пречат. В същото време убиецът излиза навън, където вече паркирана стои колата му , бръква в жапката и вади пистолет "Валтер" 7,65 мм.
              Връща се във къщата и прострелва с два изстрела Карамански в областта на главата. После излиза , викайки объркващи фрази на бодигардовете, които седят в автомобила отпред и Драгнев му отваря прозореца, убиеца го прострелва еднократно в главата.
              Георги Николов Мечката морският шеф на ВИС-2 и създател на Първа частна милиция,
              бе разстрелян от засада в Бургас с пистолет АП, 7.65 мм, на 10.06.1995 г
              Пръв стреля Хитлера с 9-милиметров автомат “Хеклер и Кox”. Изпадайки в паника, с треперещи ръце гръмва и Асен. Вместо противника куршумът улучва Крокодила в лявата ръка.
              Изтегляйки се назад покрай десния заден калник на джипа, Асен Асенов стреля и втори път. Този път фаталното парче олово пронизва главата на Крокодила над слепоочието Аутопсията доказва категорично, че Крокодила е убит със 7,65-милиметров куршум от “Валтер”-а
              В интерес на истината всички са уцелени в главите.При Бранко има простреляни в областа на сърцето,главата и най-масово в гърба.Някои от ранените са довършени с фински нож (вместо контролен)
              Аз притежавам такова оръжие и съм се интересувал от качествата му затова и писах в темата.Определено съм доволен от този Валтер - казвам го от личен опит.Пистолета е произведен 39 година,преди да започне производство с алуминиева рама,има гравирани свастики и орлета!Оръжието ми е подарък от о.з.полковник от армията(баща ми) който е служил с него до 2000 г. след което го е закупил от БА за лично.В интерес на истината с пистолета почти не е стреляно (според баща ми 300 патрона има няма - цевта е като нова)Двама оръжейници останаха изумени От както го притежавам истрелях 450 патрона като единствено с патрон магтеч не възпламени капсул 5 пъти от 100 патрона.Вероятно партидата бе такава.Групира перфектно на 15 м винаги 9 и 10 в мишена 4.Но най-вече съм доволен от удобство при носене .Скоро го оксидирах ще кача снимки!

Коментар

Края на 1974 г. Бащу му беше шеф във външната търговия. Валтера, две кутии патрони 50 бр. и един фински нож. Много остър.
                Не бил поканен на купон при мадами в Студентските общежития в Дървеница. Момъка се засегнал и така...
                Стефане, калибъра не е безмислен, дори напротив. Не може да се мери с 9х19, но той и си е за "гражданска употреба".
                Между впрочем не е бил на въоръжение в БНА, само в МВР. За разлика от Вермахта и SS през ВСВ поради недостиг на П 38 и Парабели. Основно Маузер мод 1938 г. Зауер мод 1938 г., за Валтерите ПП и ППК е ясно, дори и ЧЗ 27 което е било патент на Маузер даден на чехите.
                сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
                  Края на 1974 г.
                  Между впрочем не е бил на въоръжение в БНА, само в МВР. .
                  Беше си на въолъжение .Вуйчо ми лека му пръст носеше валтер ПП и беше офицер от ВВС. АПта имаше много в армията но за Валтер трябваха доста връзки с АВто.
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Беше си на въолъжение .Вуйчо ми лека му пръст носеше валтер ПП и беше офицер от ВВС. АПта имаше много в армията но за Валтер трябваха доста връзки с АВто.
                    Възможно е! Но не бяха масово. Изостанали от преди девети наличности по складовете. За големи началници, участници в съпротивата и "връзкари" както казваш. Някои си носеха пищовите от партизанско време понеже им "вярвали". Както и да е.
                    7.65 си е добър калибър комбиниран с добра цев, е не за първа бойна линия на фронта.
                    сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.

Коментар

Моя Валтер е бил единствен в поделението в което баща ми о.з. полковник бе командир до закриването на поделението.Закупи го за 80 лв през 1999г.Във всичките 13 полка е имало 7-8 такива пистолета - повечето доста запазени.Проблема е че е имало ограничено количество боеприпаси.Като цяло е имало известно количество в БА но всички даже и занимарените са разпродадени одавна.Наскоро видях в Дабъл Ю трейдинг два ,три лота за продан в лошо състояние.От тях си купих чисто нов пълнител.Сега намерих и нови чирени.Като ги сменя ще публикувам снимки.Относно мунициите съществуват експанзивни патрони Фиоки ,които имат начална скорост 360 м.с. - забранени са но съм чувал за тях че са много добри.Най-добра група на 15 и 25 м пистлета прави с Геко и Магтех тъй като са бавни - окло 290-300 м.с.С магтех ми направи 4-5 засечки (от 100 патрона)от невъзпламенен капсул.Общо вече истрелях за 3 месеца над 500 патрона(Фиоки - основно ,Геко и Селер Белот) и съм доволен.Слаб калибър за някои цели но като цяло е добре!

Коментар

Валтер ПП и ППК са класика. За мен са най-добрите "седмаци" изобщо, макар, че са обр. 1929 г. ако не се лъжа. Когато дойде време най-накрая да си купя личен пистолет "законен" доста се колебах. Бях намерил един ПП за 200 лв., но беше преоксидирван и не му личаха надписите на затворния блок. А и исках нещо по-нестандартно, затова си купих "Астра Фалкон".

Коментар

Капарирах си браунинг бейби 6,35 ще ми върши работата за която до купувам.Много е запазен цевта е като нова.Когато го оправя документално ще пусна снимки.

Коментар

Аз имах служебен Валтер ПП, а колега - ППК. И двамата не сме полковници ....
                            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                            Неизвестен мъдрец

Коментар

А калибрите, по-малки от 9 мм, служат за съвсем друго, това па какъв разговор е?

Коментар

Първоначално публикуван от снайпер Преглед на мнение
                                Капарирах си браунинг бейби 6,35 ще ми върши работата за която до купувам.Много е запазен цевта е като нова.Когато го оправя документално ще пусна снимки.
                                Колега,ако дойде време / не дай си боже/ този пистолет,който ще го използваш като бекъп,да ти спасява задника след като не си успял със 17 патрона 100% ще се запознаеш със свети Петър.Оставяме въпроса колко е законно да носиш второ оръжие,но при една такава ситуация ,когато се налага да го използваш по бързо ще е да презаредиш или да отстраниш засечка отколкото да извадиш другия.Аз имам три пистолета,един служебен и два лични,и трите различни системи.Глок 17 да ми пази задника,СТИ за спорт а макаровия за касата.Като човек който е свикнал с Глок,бих избрал за бекъп оръжие Глок 30.Предимствата са повече от недостатъците.Да го разгледаме така,положението е натопорчено,истрескал си целия пълнител на 17-ката идва ред на втория,адреналина е до тавана,времето секунда две.Вадиш 30-ката и имаш същия пистолет в умален вариант и на разположение 10 патрона със сериозен калибър,без да се чудиш къде беше предпазитела и почти еднакъв захват и мерна линия.Ако и това не помогне,както казва колегата по горе си ядосал неподходящите хора и в оставащото време казваш три пъти Дева Мария това малко в кръга на майтапа.Честито за новата придобивка и както е казал мечо Пух,колкото повече толкова повече.
                                Последно редактирано от derhunter; 14-06-11, 21:13.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X