Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Оръжие за скрито носене

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Оръжие за скрито носене

Първоначално публикуван от Гробаря Преглед на мнение
    Те хората като чуят Берета и си представят оная "малката"92F!с малките патрончета
    ата
    Не става дума изобщо за 92-ката, аз по нагоре съм му цитирал, че е м-70 или м-71.....запетайка в 22 кал. осем зарядна...колкото цигарена кутия е.....собственика си я носеше в джоба на ризата лятно време....
    LZ3YG

Коментар

Колега PARAPONERA за мен малко е ето това

Коментар

Ако имаш някаква снимка на беретата било то и не реална дай да я видя,че немога да намеря.

Коментар

Искам да кача снимка на този модел но нещо не мога да се справя с прикачването на файловете, както и снимка на "R-78" в кал.7,65мм. и едно "Рюгерче" в кал.380
          Последно редактирано от PARAPONERA; 24-05-11, 10:24.
          LZ3YG

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00765.jpg
Прегледи:1
Размер:98.4 КБ
ID:5279663Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00659.jpg
Размер:99.0 КБ
ID:5279664Натиснете снимката за да я уголемите

Име:18012010432-001.jpg
Размер:228.0 КБ
ID:5279665 като че ли се справих.....Рюгера е първият, вторият е R-78, а третият е Беретката
            LZ3YG

Коментар

Първоначално публикуван от снайпер Преглед на мнение
              Колега PARAPONERA за мен малко е ето това
              Това ново производство ли е ? Джобните пистолети от този калибър са били много популярни през двайсетте години на миналия век и повечето модели които в момента са в обръщение са произведени там някъде . Единствените по нови пистолети за които се сещам с тези размери и калибър които се произвеждаха доскоро са ЧЗ ; Астра Кюб и едни немски пистолетчета Ерма Верке . Ако пистолета е на 80+ години дори и никога да не е стреляно с него фактора умора на метала е много значим особено при пружините . Другото силно нелогично нещо е цената на боеприпаса последно гледах цена за калибър 6.35 някъде към 80 стотинки .
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                И този калибър за нищо не става. От 5 метра ударили са мой приятел в гърди, точно в ляв нагръден джоб. Човек имал късмет, таман преди случката получил заплата, няколко милиарда динара , куршум не успял да мина през тази пачка. Има и хубави малки пистолети в нормален 9Х19 калибър.
                Твоят приятел е имал много голям късмет. Мнението ми е, че е "попаднал" или на калпава цев или на калпав боеприпас. Според моя опит 7.65х17 пробива повече от 9 "къс" и дори от Макаров. Барутния заряд и на трите е съпоставим /мисля, че беше около 0.25 гр./, но напречното сечение на 7.65 е по-малко и дължината на цевта измерена в калибри при "седмака" е по-голяма, при еднаква 10 сантиметрова цев. Когато дадох моята "Астра - Фалкон" 7.65 мм на КОС-аджията да го прострелват за гилзи и проектили, след като се върна ми каза, че имам да му давам още три патрона. Като го запитах защо, той ми каза, че три куршума не са успели да "хванат". Викам му: "Вие на ТТ-то хващате куршумите, а на Астрата сте ги изпуснали?" Той ми отговаря: "И аз не знам, кой знае какви патрони си ми дал". Казвам му: "Как какви, стандартни милиционерски "Геко".
                В интерес на истината на няколко пъти при служебни стрелби в МВР се е случвало да заседне куршум 7.65 мм в цевта на АП. Калпави боеприпаси. Според клюката в Казанлък са правели патрони които по нищо не се различават от стандартните "Геко" и в някои пропускали да сипват барут или е бил по-малко.
                Според класификацията от началото на миналия век "гражданските" пистолети са в кал. 6.35, 7.65 и
                9 "къс".
                Както и друг път е ставало на въпрос, определящ е "режима на носене и ползване". Ако не е "застрашен" и иска да си го носи постоянно, "за всеки случай", да си вземе в един от горните калибри. Ако има "рискова професия и поведение" да се ориентира към скъсените варианти на 9х19,
                дори и по-голям.
                5.6 LR също става, но куршума му е мек, лек, има мизерно възпиращо действие и трябва хладнокръвие и точен изстрел в жизнено важни точки на тялото при реална ситуация /да не дава Господ /.
                Накрая, да вземе това което му хареса и му е удобно.
                сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Този модел на браунинг е модел от 1908год. но този който ще купувам незнам все още кога е произведен,но е в отлично състояние уникален е.Много удобен и лек със 6 патрона в пълнитела.В петък ще ходя във ВИП-а там са ми го запазили.

P.S.Този модел е колекционерска рядкост,според думите на мочето от вИП-а

Коментар

Цената на боеприпаса е 60ст.на ППУ-сръбски.

Коментар

А какво ще кажете за тези keltec-и:
                      http://www.keltecweapons.com/our-guns/pistols/p-32/
                      Only after the last tree has been cut down,
                      Only after the last river has been poisoned,
                      Only after the last fish has been caught,
                      Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Този модел на браунинг е модел от 1908год. но този който ще купувам незнам все още кога е произведен,но е в отлично състояние уникален е.Много удобен и лек със 6 патрона в пълнитела.В петък ще ходя във ВИП-а там са ми го запазили.

Търговеца ще ти каже че го е носил самия Джон Браунинг в дясния си джоб на панталона само да те убеди да го купиш.

Коментар

Ако си си спрял на това "пищовче" поискай да му видиш цевта отвътре и го пробвай в мишена. Не толкова за точност колкото дали куршума не "бие напряко" на мишената. Тези пищовчета са дамски модели, с мизерни 5 сантиметрови цеви и са ги ползвали повече за хвалба и като играчки. Веднъж да стреля и ако не е изчистена цевта след това - тя заминава. Вътре няма никой. Като гръмнеш в изсъхнал буков "ботор" куршума не се забива, а се връща обратно "ще ти извади очите".
                          По-добре си потърси "Астра Куб", те са по-нови и бяха на въоръжение в МВР за големите началници и дамския състав на министерството.
                          Най-добрия "шестак" си остава "Маузер 1910г." който са ползвали и висшите офицери на Вермахта и
                          SS с девет патрона и 78 мм цев, с всички екстри. Но такъв няма да намериш в магазините.
                          сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                          dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Ако трябва да избирам такъв пистолет бих се спрял на Астра Кюб просто е най новото производство с хромирана цев външен ударник и надежден предпазител . Преди десетина години стрелях с едно такова пищовче на жената на един приятел направи учудващо добра група на 10 метра на повече просто не се пробвах няма смисъл.

Коментар

Аз ти предлагам да си вземеш smith and wesson bodyguard 380 http://www.smith-wesson.com/webapp/w...layErrorView_Y

Коментар

7.65 Браунинг не е калибър за подценяване.Пистолет като Валтер ПП е изключително удобен за скрито носене,точен, балансиран и ефективен в този калибър!За тези които не са съгласни мога да им припомня случая Бранко през 70 - те,убийството на Крокодила в началото на 90 - те,на Мечката в Бургас, по-късно на Карамански и гарда му - все корави мъже над 100 килограма поразени с по 1-2 изтрела от 7.65 и оставени на място!При стрелбата в Сливен по Мъндев в края на 90 - те и по Стойчо Стоилов - футболиста бяха изпразнени по един пълнител с макаров от упор и хората оцеляха!За непробити пачки с динари ,изгнили лопати и прочие мога да гарантирам че това е глупост!Патрона 7.65(ако не е от някои измислен производител) е с по-добра пробивна сила от този на макаров и 9 курц.9 Пара е по- добър калибър , но при компактни пистолети с къса цев проблем са точноста и отката!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X