Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Суперкалашник

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Суперкалашник

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
    За точността не съм съгласен. Като цяло единственото значимо предимство на системата булпап е именно по-добрата групираност на попаденията.
    Всичко останало си е недостатък. Освен изброеното, трудно обслужване на оръжието, проблеми при повишени условия на замърсяване предвид по-усложнения механизъм, необходимост от задължително прикладване за водене на огън предвид формата на оръжието (центъра на тежестта се измества назад)
    По-късата мерна линия води до по-неточно прицелване(с мех.мерник). А по-добрата групираност на булпапа се дължи(ако е така) на това, че отката е по оста на приклада( т.е. само назад).
    Относно центъра на тежестта- според мен булпапа е по- добре балансирано оръжие от класическата схема. Без да съм стрелял с такова смея да предположа, че може лесно да се стреля с една ръка, като по филмите с бате Арни. С калашника това е почти невъзможно(поне за мен).
    Освен за френски и английски булпапи се сещам и за австрийски-AUG.
    Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

AUG се води картечен пистолет, така че се конкурира с Шипката, но не и с ЩКБ.
      Освен, че енергията на изстрела е насочена право назад предвид конструктивната схема (приклад-цев в една линия) по добрата групираност се дължи на използването на по-дълга цев. Това е заложено като една от целите при разработване на систимата булпап, а именно - намаляване на общите габарити на оръжието със същевременно удължаване на цевта.
      Стрелбата с 2 ръце в трудна с булпап, а какво става ако се ползва само една ръка просто не ми се мисли. Тук инженерите могат да се проявят със задачите за смятане на греди
      Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

АУГ е автоматична пушка: http://en.wikipedia.org/wiki/Steyr_AUG
        Даже е приета на въоръжение в доста страни.

Коментар

Ако изясним каква е разликата между картечен пистолет и автоматична пушка, ще видиш, че и двамата сме прави. Независимо от това AUG запазва недостатъците на булпап-а, но като цяло за мен остава най-успешния вариант на оръжие в тази система.

Коментар

Първоначално публикуван от Владо_2 Преглед на мнение
            Ако това го разработат като ловна карабина на базата на 7,62Х51 ще избият рибата. Къса и удобна за носене карабина в много приемлив калибър за нашите животни. Е вЕрно, ще има някои да вият, че не прави, незнам ква си групираност, на колко си метра, но за мен ще е едно прекрасно оръжие за нашите ловни ширини.
            Направено е......от сърбите обаче. Не разбирам защо всяко оръжие произведено в България, задължително трябва да копира ПМ или АК. Толкова ли е трудно, да се разработи и произведе една проста, евтина, Българска двуцевка?!

Коментар

Разликата е в боеприпаса Ако наречеш Ауг картечен пистолет, то тогава и М16 е такъв, защото е със същия патрон.

Коментар

Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение
                Направено е......от сърбите обаче. Не разбирам защо всяко оръжие произведено в България, задължително трябва да копира ПМ или АК. Толкова ли е трудно, да се разработи и произведе една проста, евтина, Българска двуцевка?!
                Говориш за булпап или обикновенна карабина. Второто го има и руско - Сайга, но и сръбската и руската са доста тежки и груби.
                sigpic

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                  Разликата е в боеприпаса Ако наречеш Ауг картечен пистолет, то тогава и М16 е такъв, защото е със същия патрон.
                  Разликата е както в боеприпаса, така и в дължината на цевта.
                  AUG е предвидено като универсално армейско оръжие, което ползва боеприпаси освен 5.56х45 така и 9х19, нещо което М16 не го може. Последните са чисто пистолетни боеприпаси, което прави модела AUG SMG чист картечен пистолет. Като сменим дължината на цевите в калибър 5.56, добавим стандартната двунога и предвид оптиката вече може да се говори за AUG и като за картечница, армейски снайпер, десантна пушка и т.н.

Коментар

Цената на AUG поне преди десетина години беше някъде към 3000- 3500 долара което естествено намалява неговото разпространение . Има и модел в калибър 7.62 х 51 което го прави една не лоша армейска снайперова пушка . Имаше и някъкъв модел на който имаше възможност истреляните гилзи да се събират в приклада с цел ако стреляш от хеликоптер да не попаднат в турбината . Всичко това е много хубаво но опираме пак до цената един калашник излиза от завода на около 100$.
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Ето някои снимки на оръжието на които се виждат сменяемите цеви. Самата смяна става за секунди с леко завъртане и издърпване. Има и снимка на въпросния атрибут за събиране на гилзите. Същите не се събират в приклада, а в модул представляващ подвижен чохъл, позволяващ чрез плъзгане назад или напред да се направи избор между събиране и свободно разпръскване. Стрелял съм с подобно нещо монтирано на АК и ПК, но естествено значително по първобитно.
                      Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                        OC 14 - Гроза

В случая важното е, че ще бъде евтино и руснаците нямат претенции.
                        Да си призная невежеството, но това чудо не бях го виждал. От 10 минути, обаче, се опитвам въображаемо да го хвана и се чудя как. Или рискувам рамата да ме контузи, или лявата ръка ще ми изгори след втория изстрел. Ако го хвана като пистолет, забравям за автоматична стрелба, освен на сватба и със значителен риск за мен и околните. Като че, най- добре е да се държи за горната скоба. Сиреч, освен за удобно пренасяне, май за друго не става.
                        Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

На първата снимка е със заглушител и се хваща за него. На втората - в разглобен вид, има полуложа, дървена.
                          sigpic

Коментар

Тая снимка май нещо не е в ред. Това прилича на подцевния гранатомет със шпертплатова изолация, като на манерките. Той грее много. Да го пипнеш може, а да го държиш - не.

Коментар

Ето малко варианти и окомплектовки, но като цяло цялата конструкция си е едно голямо изкълчаване и еквилибристика:
                              http://handgun.kapyar.ru/page.php?pg=422

Коментар

Българската АКБ е много по-добра и удобна.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X