Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За "снайперистите" във форума!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Я драсни нещо в темата дето я пуснах за .243 Winchester, че нещо съм си паднал по него напоследък...

Коментар

ААААА къв Калашник кви 1500 м.Това вече са мокри сънища.
      С него 100 м. сигурен изстрел,от там нататък-случайност,късмет
      и локуми на софрата.Въпреки че Арсенала с оптика се прострелва
      на 200 м. ама това е за всеки случай.
      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Освен ако не са се разхлопали нитовете на оптиката!

Дай реално инфо за истински армейски Драгунов!
        Демек за реални възможности..

Коментар

Първоначално публикуван от Volk
          Я драсни нещо в темата дето я пуснах за .243 Winchester, че нещо съм си паднал по него напоследък...
          Стига с тия екзотики бе човек оръжията се правят в Европско.
          Те са предназначени да убиват Ти що не си купи хамерикански
          джип,а?И понеже ми се ще да те включим в едрият лов-един
          приятелски съвет от мен.Ако го искаш де Щом си решил да
          трошиш бол пара,обърни поглед много на север.Там едни финландци
          са постигнали почти съвършенното на тема ловни карабини.Ако
          искаш ще седнем,ще мислим и ще ти изберем нещо дето и внуците
          ти няма да се разделят с него.
          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

Първоначално публикуван от Volk
            Освен ако не са се разхлопали нитовете на оптиката!

Дай реално инфо за истински армейски Драгунов!
            Демек за реални възможности..
            Ако на него пише СССР-1000 м. с прецизна оптика и тихо време.
            От опора.Тествано.А след разпада на Големият брат,новините са
            лоши.Качество-0.Произход-неизвестен.Демек не става.

Коментар

Не знам за лова, но за военни и подобни приложения всичко над 700 м е излишно. На тази дистанция повечето куршуми отдавна стават подзвукови и ударнат и м вълна не се чува, а за звука и озъптения блясък от изстрела да не говорим. Нерядко се правят и по няколко изстрела докато се получи попадение, без целта изобщо да рабере, че нещо става.

Целта на снайпериста е предимно да се добере незабелязан до удобна позиция и после да се оттегли необезпокояван. Камофлажът и тактиката са по-важни от самата стрелба. Въпросният сержант ХаТкок има някаква измислено попадение на 2 и кусур километра със самоделна пушка .50, но това нищо не значи, щото не е ясно от колко опита е предшествано (по тази или други цели). Това, с което е най-известен е изстрелът по генерал от СВА, за който 3 дена е пълзял 1000 м под краката на виетнамските войници и после се е върнал.

За стрелба по подвижни цели, които не могат да ти отвърнат с нещо смислено си има автоматични системи за насищане на поразяема площ. Да стреляш със снайпер по парашутист на пределна дистанция е някъв екзотичен спорт. Скорострелната картечница или оръдие е направено специално за тази работа. Особено с автоматичните корекции и прицелване те прави на нищо на 2-3 км. Пък и калибрите .50 и 12,7 са гранични със снарядите. Един линк как се прави тая работа (малко е гаден, особено предвид какъв инфрачервен отпечатък оставя от целите):
              http://video.google.com/videoplay?do...&q=iraq+apache
              Дистанцията не е голяма като гледам закъснението на попаденията спрямо звука на изстрелите, ама на 3 км няма да е по-различно.

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter
                И понеже ми се ще да те включим в едрият лов-един приятелски съвет от мен.Ако го искаш де Щом си решил да
                трошиш бол пара,обърни поглед много на север.Там едни финландци
                са постигнали почти съвършенното на тема ловни карабини.Ако
                искаш ще седнем,ще мислим и ще ти изберем нещо дето и внуците
                ти няма да се разделят с него.
                Хънтър, не знаеш ли кое е най-популярното ловно оръжие в .243 калибър?!

Нали досега ти обяснявам за SAKO 75 !!

За техните елени и лосове става, за нашите незнам...
                Но става и за катерици!
                Стрелял ли си с този калибър? Силно ме интересува какъв е шумът от изстрела!
                Същия ли е като на .308 Win - нали са една гилза и заряд?

Въпросния Драгунов е специална поръчка за един генерал, от учението ЩИТ , интересна антика, ама няма къде да се тренира с него!

Коментар

Хънтър, не знаеш ли кое е най-популярното ловно оръжие в .243 калибър?!

Нали досега ти обяснявам за SAKO 75 !!

За техните елени и лосове става, за нашите незнам...
                  Но става и за катерици!
                  Стрелял ли си с този калибър? Силно ме интересува какъв е шумът от изстрела!
                  Същия ли е като на .308 Win - нали са една гилза и заряд?

Въпросния Драгунов е специална поръчка за един генерал, от учението ЩИТ , интересна антика, ама няма къде да се тренира с него![/quote]
                  Абе провокираш ме ти яко и незнам дали е за тук ама хайде:
                  За добрия лов нещата не зависят само от калибъра и пушкалото.
                  Относно джаулите ще цитирам един професионален ловец/не е българин/:"Аз съм привърженик на простата схема че куршумът
                  влиза и излиза.Интересувам се не от джаули.Аз джаули не коле-
                  кционирам."Има и още но ще стане дълго.Не че съм съгласен
                  напълно с него,но това е един от хората с най-много трофеи.
                  И когато говори за лов в аналогични на нашите гео и климат и
                  животни споменава следните кал.7 рем.маг.,7ств.,300вин.,7х57
                  7х64 и 30-06спрг.А куршум с който да убиеш и лос и катеричка-
                  йок,няма.Или лоса ще го отгледаш или от катерицата само опашка.
                  А този дето съм го цитирал по-горе доста е ловувал на север,дето
                  и лос и катерички бол,пък и друга едра и дребна гад.Ама арсенала
                  му ще ти напълни целия багажник.Няма универсално оружие.Няма
                  пълно щастие ма.....а му.А за антиката-има къде.Ти само я добутай
                  до село пък аз ще те водя където трябва.
                  :

Коментар

Старо куче си ти, много животинки си изтрепал и от уважение няма да споря с теб!
                    Ама да знаеш, че влиза и излиза нещо друго при други обстоятелства, в лова добрия калибър и боеприпас остава там където трябва, поне така пише по книжките, а аз от там се уча!

Та там си пише - за български условия - .308 Win и с резерви 30-06...

Коментар

Аз само ти цитирах човек признат в занаята.Уточних че не с
                      всичко съм съгласен с него.Но понеже годинките превалят
                      а опитът се трупа,та научих и аз по нещо.За колите и пушките-
                      всеки признава това което му ляга на сърце.Аз лично не
                      робувам на марки и калибри.Ти вземи Сако-то и аз веднага
                      ще го пробвам.А 30-06 е най-компромисният вариант.Това с
                      влиза-излиза го пробвах скоро в гората.Ама на "излиза" около
                      15 см. дупка и част от гръбнака я няма.И си намирам това там
                      дето съм го стрелнал,не го търся на м..ната си.Трофея го подарих
                      на Миро.И това със смешните калибри А книжки на ловни
                      теми взех да не чета напоследък,че тези дето ги пишат гори май
                      само по телевизията виждат.Пък аз честичко замръквам и осъмвам
                      в гората.Ама и тебе ще те запаля и после като ни изгонят жените,
                      щото ще им писне от нашите "хобита"ще трябва да живеем в гората
                      на землянки ,ида ядем квот си утрепем
                      П.С.Само се чудя с кво ще зареждаме джипките.Или минаваме
                      на четирикопитни 4х4.НАЗАД КЪМ ПРИРОДАТА

Коментар

Първоначално публикуван от quadra
                        Утре давам на Венци филмите да ги качи да видиш къде е истината
                        Благодаря на quadra, филмите са вече в мен. Ето първият:

http://htftp.offroad-bulgaria.com/v_...S.Zveroboj.avi

Много моля всички които се интересуват да си го свалят защото смятам да го изтрия след известно време от сървъра. Макар че е излъчван и ефирно все пак нямаме права за публикация тук...
                        VPetrov.photography

Коментар

Re: За "снайперистите" във форума!

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                          Ще си позволя да цитирам последните армейски шампиони в снайперската стрелба:

сержант Карлос Хачкок - 1968 г. Виетнам - поразена цел на 2250 метра

ефрейтор Арон Пери - канадски сили в Афганистан - 2003 г. ликвидиран противников боец на 2430 метра с карабина McMillan TAC в калибър .50 BMG

Значи по груби сметки тия юнаци се целят 150 метра нагоре и 30-тина метра встрани!
                          Сериозна работа!
                          Грешка.Целят се точно на"кръстчето",което пък е точно на целта.Преди изстрела са вкарали,вертикална и хоризонтална поправка в мерника.

Коментар

До: За "снайперистите" във форума!

Уважаеми съфорумци,

Ето няколко линка, които надявам се да бъдат интересни за тези посветили свободното си време на тази дисциплина - високоточната стрелба или "снайпинг".

Поздрави,
                            Стефан

http://www.hpbt.org/

http://www.sniping.ru/

http://www.benchrest.ru/main.html

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                              Благодаря на quadra, филмите са вече в мен. Ето първият:

http://htftp.offroad-bulgaria.com/v_...S.Zveroboj.avi

Много моля всички които се интересуват да си го свалят защото смятам да го изтрия след известно време от сървъра. Макар че е излъчван и ефирно все пак нямаме права за публикация тук...
                              Господин Петров,

Може ли да Ви помоля пак да качите филма или на ЛС да ми пратите линк да го изтегля, благодаря предварително
                              Стефан

Коментар

Абе в крайна сметка всичко си е до задприкладното устройство!
                                Дискавъри 300 тди ръчка
                                Витара тди автомат
                                XT660R

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X