Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Флоберка каква?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Флоберка каква?

Tака, няма да стигне ме до никъде.Уважавам всички мнения,мога да споря само за това което съм видял или изпитал.Може би различната ми гледна точка се дължи на различното ми обучение.Иначе и аз съм чувал легендите за жените снайперистки от прибалтийските републики.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
      Tака, няма да стигне ме до никъде.Уважавам всички мнения,мога да споря само за това което съм видял или изпитал.Може би различната ми гледна точка се дължи на различното ми обучение.Иначе и аз съм чувал легендите за жените снайперистки от прибалтийските републики.
      а де само дето не са легенди и че над
      40 % от снайперистите в Чечня са жени!!!Що ли? Предполагам че щом си тренирал Спортна стрелба няма да ти е трудно да отговориш.
      Последно редактирано от Венцислав Петров; 05-05-08, 22:35.
      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Защо да не стигнем някъде?

Затова което някой видял или преживял: когато тренирах спортна стрелба в Русия преди вече повече от 20 години, на нас ни показваха всеки път преди стрелба един надпис върху кутиите с патрони - УБОЙНАЯ сила до 1500 метра......Така че какъв е проблем да се използва за снайперска стрелба в градски условия? При доста по-малки разстояния....
        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
          Защо да не стигнем някъде?

Затова което някой видял или преживял: когато тренирах спортна стрелба в Русия преди вече повече от 20 години, на нас ни показваха всеки път преди стрелба един надпис върху кутиите с патрони - УБОЙНАЯ сила до 1500 метра......Така че какъв е проблем да се използва за снайперска стрелба в градски условия? При доста по-малки разстояния....
          Приятелю Золтанда ти кажа честно се съмнявам дали въобще може да достигне до тази дистанция куршум от този калибър,но за в града,при това на дистанция до 100-тина метра .......Уникален калибър за прецизна стрелба е.А и доста смъртоносен при правилна употреба.
          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

При по-малки растояния - да. Но значително по-малки, т.е не по-големи от 100м. , като и това е оптимистично погледнато при идеални условия - напълно неподвижна цел, безветрие и съответно ако се стреля по жива цел, то теглото и не трябва да надвишава 10-ина килограма.Все пак началната скорост и дулната енергия на един бърз и лек облечен куршум на CCI са съответно около 450м/с и около160 джаула. С други думи заек, лисица - оттам нагоре е чиста лотария. Аз стрелям лисиците на стървилище от около 65м., и пак някои не падат на място, но пък кефа от стрелбата с флоберка си е голям!

Коментар

Жените,винаги са били по-добри стрелци.Най-голямото животно което съм стрелял с флоберка Бърно -2 беше дива коза-около 30кг.

Коментар

Жените,винаги са били по-добри стрелци.Най-голямото животно което съм стрелял с флоберка Бърно -2 беше дива коза-около 30кг.
                То това е ясно но защо?За жените в смисъл.

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                  То това е ясно но защо?За жените в смисъл.
                  Чисто теоритично, колега. Става дума за тип нервна система, в този смисъл е и теорията за жените като по-добри шофьори от мъжете.
                  Всичко това би било вярно, ако все пак при тях реакцията не изпреварва мисълта - загледайте се как пресичат около 60% от жените - оглеждат се някъде около осевата линия.

Коментар

Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение
                    При по-малки растояния - да. Но значително по-малки, т.е не по-големи от 100м. , като и това е оптимистично погледнато при идеални условия - напълно неподвижна цел, безветрие и съответно ако се стреля по жива цел, то теглото и не трябва да надвишава 10-ина килограма.Все пак началната скорост и дулната енергия на един бърз и лек облечен куршум на CCI са съответно около 450м/с и около160 джаула. С други думи заек, лисица - оттам нагоре е чиста лотария. Аз стрелям лисиците на стървилище от около 65м., и пак някои не падат на място, но пък кефа от стрелбата с флоберка си е голям!
                    Нещата не винаги са такива каквито изглеждат.Първо зависи от оръжието.Бърно-то например е добро но не най-доброто.Има заряди
                    HV облечени с почти два пъти по-висока скорост и т.н.Не на последно място и задприклазното устройствоИ животни с тегло 50-70кг.падат.
                    Зависи.И 100кг.човек пада като покосен от гръм-въпрос на правилно попадение.

Коментар

Ти да не мислиш, че редовия войник учавстваш в първа чеченска компания тежеше повече?

Относно жени - не са толкова хазартни.....

ПС. Иване, приятелю, при подходящ ъгъл на изстрелване на проктила може би..... Иначе, нали знаеш, социалистическа школа, за да внимаваш, най-добре да те уплашим.

ППС. Поствам го със закъснение........Имам някакъв бъг в компа......
                      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                        Нещата не винаги са такива каквито изглеждат.Първо зависи от оръжието.Бърно-то например е добро но не най-доброто.Има заряди
                        HV облечени с почти два пъти по-висока скорост и т.н.Не на последно място и задприклазното устройствоИ животни с тегло 50-70кг.падат.
                        Зависи.И 100кг.човек пада като покосен от гръм-въпрос на правилно попадение.
                        Бърното е едно от много добрите в своя клас, но не е пригодено за стрелба с high velocity боеприпаси - има друга стъпка на нарезите и ги пръска повече по мишената. За "бързите" патрони са подходящи цевите с микронарези - правят ги Марлин, Рюгер и др.
                        Виж за самите скорости спора е излишен - най-високата измерена от мен скорост на LR е 452м/с за 2,05гр. куршум Quick Shock (CCI). оттам нагоре отиваме към .22WMR , но там е друга бира, най-малко като гледаш цената на патроните - по-скъпи са от .223, което на практика ги обезсмисля.
                        Относно падането - да прав си, има и случаи на паднали прасета с .22, но както вече писах, трябва да използуваш максимално преимуществото на този калибър - голямата му точност. С моето Бърно (преди да го продам) да ударя 9 от 10 аспирина на 50м. си беше нещо нормално, а може и още по-добре.

Коментар

А относно жените:
                          Прикачени файлове

Коментар

Относно жените--НЯМАТ ТОПКИ!!!!!Никаква нервна система.Проста физиология.Чел съм трактат на тази тема.Съвсем сериозен си беше
                            и доста научни светила му бяха автори.

Коментар

Каква оптика е подходяща за флоберка?Задавам въпроса с уговорката, че нищо не
                              разбирам от оптики и се надявам въпросът ми да не ви се стори много тъп.
                              В момента избирам между сравнително хубава оптика с двукратно увеличение и
                              моделите на Таско, които са по-евтини и увеличават повече.
                              Въпросът ми е:Може ли с оптика с двукратно увеличение да се води прецизна стрелба
                              с малокалибрена пушка на разстояние 100метра?

Коментар

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
                                Каква оптика е подходяща за флоберка?Задавам въпроса с уговорката, че нищо не
                                разбирам от оптики и се надявам въпросът ми да не ви се стори много тъп.
                                В момента избирам между сравнително хубава оптика с двукратно увеличение и
                                моделите на Таско, които са по-евтини и увеличават повече.
                                Въпросът ми е:Може ли с оптика с двукратно увеличение да се води прецизна стрелба
                                с малокалибрена пушка на разстояние 100метра?

Повечето хора за 100м на флоберка използват 4х
                                Последно редактирано от Novice; 10-05-08, 23:01.
                                Nissan Patrol Y61

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X