Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Флоберка каква?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Флоберка каква?

Да ти е честита!
    Мерника не е колиматорен а диоптричен Да по-точен е от откритите механични мерни прибори, но закрива повече зрителното поле.

Не съсипвай приклада с лак. След механичната обработка го байцвай( ако искаш) и го пропивай с ленено масло всеки ден, докато спре да поема. Остави го 1 месец да се полимеризира. Полирай го с вълнен парцал. Обработи го с разтопен восък. Най-добре чрез потапяне в съд с разтопен восък, докато спрат да излизат мехурчета. Ако нямаш възможност разтопи восък и намажи приклада с четка. Обдухай го с пистолет с горещ въздух, да излязат мехурчета. Накрая полирай с вълнен парцал.
    Така се прави обработката на най-скъпите приклади
    Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Аз имам Бърно 2 даже миналата седмица и сложих и оптика и е прострелях с български патрони .От оръжеиният магазин ми казаха че един гърмял друг не а аз цяла кутийка изпуках и един не отказа и на 60 метра е прострелвах с оптиката и направо в десятката.Иначе пушката е много лека и удобна имам е поне от 10 години и сам ловувал с нея само че без оптика сега е нещо друго с оптика!!!
      Ето и моменти от прострелването с оптика!!!
      Прикачени файлове

Коментар

Каква е оптиката?И аз мисля да слагам ама хич не им разбирам.

Коментар

Можеш да си сложиш каквото можеш да си позволиш след покупката на пушката. Пушката ти е тежка и практически няма откат, така, че не рискуваш да ти изпопадат лещите от оптиката. По принцип на оптиките пише за какво са подходящи. Между другото не съм виждал "облечени" патрони за 22LR. Ако някой патрони които си виждал червенеят - то това е съвсем леко помедняване и няма нищо общо с jaket - а на патроните от другите калибри. Там става въпрос за желязо или томпак, а в случея за опит да се намали пооловяването на цевта при по-интензивна стрелба при лов. Въпреки, че напоследък при това масово изрязване на горите лова си се превърна във въоръжен туризъм.

Коментар

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
            Днес порчетох цялата тема отново и видях, че на част от въпроса ми отдавна е
            отговорено.Не знам как не съм запомнил името Биатлон от поста на колегата Георги
            Василев.Вчера успях да намеря малко информация за тези пушки и реших, че ако има
            запазени Биатлон 6 пушката ще е такава.Другата алтернатива е Бърно, но само ако
            Биатлоните са много зле.
            С риск да се изкажа неподготвен, вчера прочетох в друг форум че Биатлон 6 се
            ползвали от снайперисти в Босна и Чечня.На мен ми се видя смешно, че 22кал. се
            ползва срещу хора, но ако някой знае нещо повече нека да сподели.
            Изобщо не е смешно. В България какво използват? В София - до МГУ-то? А на морето по втория брат от ВИС?
            Между впрочем Честито за покупката!
            Това за охлабените цеви го забрави!!! Купил си си перфектно оръжие. Е, поне като ново е било такова. Сега - какъвто ти е късмета! Погледни през цевта /и от двете страни/ и търси тъмни пръстенчета. Ако има - кофти! Но не е болка за умиране. За добрата стрелба на пушката са важни последните 10 см от цевта. Те дават направлението на крушума. А това, че са ти се загубили 5 - 10 м. от началната скорост не е от значение. Ами, че при всяка партия - не говоря за всяка марка патрони тези скорости са различни. Колкото до "охлабването" някой иска да ти внуши, че това което е правено за върхови постижения в спорта е по-калпаво от редовната продукция за масово потребление???

Коментар

Здравейте!Аз също не съм виждал облечени-FMG патрони 22лр, но бях чул че има и са
              по подходящи за полуавтоматични пушки.Сигурно е ставало въпрос за нещо такова:
              http://www.impactguns.com/store/047700481104.html
              http://www.impactguns.com/store/047700000503.html
              Доколкото знам при някой от убийствата извършени в България са се ползвали пушки
              калибър 22магнум, а не 22лр.За бойното използване на флоберки пише в книгата на
              Алексей Потапов "Изкуство снайпера".Там обясняват, че в Босна и Чечня са
              използвани малокалибрени(предимно спортни) пушки, както и от антитерористични
              формирования в градски условия заради по малката опасност от рикошети.
              Предполагам, че са използвани от нямане на друго.
              П.С.
              Тези неща ги прочетох след като бях постнал горните си мнения.
              Поздрави.

Коментар

Тези ремингтони не са FMJ, а са с помеднен проектил. Пробвал съм ги. HV много ми допадна. FMJ съм виждал само кал.22 магнум, 22ЛР не съм виждал, но май CCI имат нещо такова/не потвърдена информация/
                Дискавъри 300 тди ръчка
                Витара тди автомат
                XT660R

Коментар

Maлко,измислено ми се вижда в Босна и Чечня,да са исползвали флоберки.Се едно да участваш в Формула-1 с малолитражка.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                    Maлко,измислено ми се вижда в Босна и Чечня,да са исползвали флоберки.Се едно да участваш в Формула-1 с малолитражка.
                    Колега, какво Ви се "вижда" на Вас си е ваша работа... Фактите са си факти, а сравнението с формула 1, което използвате е най-малко не уместно. То само подсказва за липсата Ви на опит с оръжие...
                    Най-често, не само в Чечня и Сараево, а и у нас, снайперистите и така наречените "килъри" предпочитат 22LR, при това с оловен куршум с увеличено тегло (subsonic), без "риза", а не "магнум", което само по себе си е екзотика...
                    Последно редактирано от giorgio; 05-05-08, 09:28.
                    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                      Към горното само ще добавя че явно не сте наясно и с Формула 1... там двигателите са и в прекия и в преносния смисъл МАЛОЛИТРАЖКИ... хем наистина... може да вземете да се поинтересувате...
                      VPetrov.photography

Коментар

Извинявам се,ако написаното,от мен по горе е прозвучало като заяждане.Аз миля че пише ме и четеме в този форум,за да се научим нещо.Аз ако разбирах от всичко,нямаше да изразявам учудване.Откаде да зная,че 2.4 моторите са малолитражни.Като личния ми автомобил е 2.0 и ме скъсват от данаци.Относно оръжието ,не съм ходил на война/и да недава Господ да ходя/и си представях обстановката там,не като на стрелбище.Сигурно сте прави,Вие сте доказали че разбирате от нешата който пишете.

Коментар

Не се притеснявайте уважаеми колега... нали за това са форумите... и да сте сбъркали поправили сме ви... другият път може пък обратното да стане... А данъците у нас и в Европа нямат нищо общо с факта че обемът на двигателите във Ф1 е ограничен на до 3литра и максимум 10 цилиндри... А защо са такива... то си е на за нова дискусия...
                          Последно редактирано от Венцислав Петров; 05-05-08, 17:41.
                          VPetrov.photography

Коментар

Вече,съм сигурен че съм,попаднал при правилните хора,и в правилния форум.Може би сравнението ми с Ф-1 ,не беше правилно.Но от 15до 18г.тренирах спортна стрелба,при м.с.Хр. Захариев.След това служих в диверсионно разузнавателния батальон на 3-армия,бях снайперист.В момента работя в МВР,като 12г.съм работил в оръжеен завод.Никой,не може да ме убеди че по време на война се стреля по въоражени с калашници и облечени с тактически или бронежилетки войници.Особенно над100м. знам каква е енергията на патрона.Това не са мутри по къси панталони в някой бар.

Коментар

Това за което вие говорите са типични военни действия... Само че при войните напоследък... примерно тези за които иде реч става въпрос за стрелба в населени места, обикновено по разни цели от паравоенни формирования... а тях сте ги виждали... нито ходят с бронежилетки нито пък са много отличими от мутри с къси панталони... А основната идея е че в града изстрелът от флоберка е напълно неоткриваем... далекобойност не е нужна... но шансът да се измъкне "снайперистът" с флоберка жив е почти 100%... Я сега да си представим същото ама с Драгунов...
                              Последно редактирано от Венцислав Петров; 05-05-08, 17:57.
                              VPetrov.photography

Коментар

Освен казано горе от г-н Петров, за войни в Чечня и Сараево, не трябва да се забравя, че "снайперисти", поне тези, участващи от страна на сепаратисти много често са били "професионални" и скъпоплатени бивши спортисти и спортистки, които са стреляли с привичното им оръжие........За регуларна армия - разбира се че оперират с щатно оръжие, освен тези коите имат право на избор - всякакъв вид специални части. Ама и там доста голям процент са от спортни среди, така че избора е очевиден.....
                                Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                                Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X