Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Флоберка каква?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Флоберка каква?

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
    Скоро можеби ще искарам курса за подборен лов и единствената причина
    за това е да си купя малокалибрена пушка.Ще я ползвам само за стрелба
    по неподвижни мишени(за удоволствие) и с най евтините патрони(необле
    чени) на този етап не бих отишъл с нарезно оръжие на лов поради
    далекобойноста, която ме притеснява.Въпросът ми е самозарядна или с
    болтов затвор и по възможност на приемлива цена.В интернет оръжейните
    магазини има полуавтоматични флоберки remington за около 400лв. но не
    знам дали ще дъвчат обикновенни патрони.Продават се и много Бърно
    втора ръка от разни стрелбища, но сигурно повечето са тотално
    издухани.
    Аз наскоро си купих една флоберка модел уинчестър събира 16 патона. Страшно съм доволен от нея. Може да ви пусна и снимки за да я видете.
    За да си купиш флоберка не ти трябва задължително разрешително за подборен лов.
    Процедурата е проста- ставаш член на спортен клуб, подаваш молба в служба КОС че ти трябва за спортни цели и готово.

Коментар

Първоначално публикуван от gotin75 Преглед на мнение
      Процедурата е проста- ставаш член на спортен клуб, подаваш молба в служба КОС че ти трябва за спортни цели и готово.
      В този случай имаш ли право да я пренасяш флоберката???
      Много лесно ми се струва???
      LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
        В този случай имаш ли право да я пренасяш флоберката???
        Много лесно ми се струва???
        Само до стрелбището можеш да я носиш. И после пак в касата. А и без каса няма да ти дадат разрешение за копуване.

Коментар

Първоначално публикуван от gotin75 Преглед на мнение
          Само до стрелбището можеш да я носиш. И после пак в касата. А и без каса няма да ти дадат разрешение за копуване.
          Това за касата го знам, значи не можеш да ловуваш с нея, а само да я притежаваш и какъв е смисъла???
          LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
            Това за касата го знам, значи не можеш да ловуваш с нея, а само да я притежаваш и какъв е смисъла???
            Аз си ходя с нея на стрелбището. Там е най-безопасно Удоволствието е голямо човек да отиде и да постреля 1-2 часа по мишени и други такива.
            Като я вземеш за подборен лов май че можеше да я вадиш от касата само когато е сезона, имаше нещо такова мисля

Коментар

май можеш да я "прострелваш"
              - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
              - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Вариянтът с членуването в спортен клуб го знам, но в различните градове "косаджиите" пирлагат закона както си искат и не навсякаде става.Готин75, разкажи повече за пушката.Самозарядна ли е или с болтов затвор, с какви патрони стреляш и т.н.

Коментар

Това са снимките на моето бижу. Много съм доволен от нея.
                  А по въпроса за членуването в спортен клуб, служба КОС да не би да си променят закона. Ще издиря точният член от закона и ще ти го изпратя.

Коментар

Чл
                    . 14б. (Нов - ДВ, бр. 99 от 2002 г.) (1) Разрешение за придобиване на
                    огнестрелно оръжие и боеприпаси за спортни цели се издава на
                    :
                    1.
                    спортни организации по смисъла на Закона за физическото възпитание и
                    спорта
                    ;
                    2.
                    физически лица, които членуват в спортни клубове по спортна стрелба, ловна
                    стрелба
                    , биатлон и модерен петобой и отговарят на другите условия по този закон и
                    правилника за прилагането му
                    .
                    (2)
                    Употребата на огнестрелни оръжия и боеприпаси за спортни и тренировъчни
                    цели се извършва само на стрелбища
                    . За изразходваните боеприпаси лицата, които са
                    собственици или ползватели на стрелбищата
                    , съставят протокол.

Коментар

Благодаря за информацията.Ще пробвам по нататък да си купя пистолет 22калибър за
                      спортни цели.За флоберка мисля, че е по добре да изкарам курса за подборен лов.
                      Пушката създава ли проблеми при презареждане с "необлечени" патрони.

Коментар

Понякога имам засечки с български патрони. Но това е от самите патрони.

Коментар

баща ми имаше флоберка, стрелял сам не веднъж с нея!!! Балгарските патрони понякога се случва да попаднеш и на дефектни. Иначе нямам никакви забележки кам пушката, смея да кажа че е отлична!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от donpaskuale Преглед на мнение
                            баща ми имаше флоберка, стрелял сам не веднъж с нея!!! Балгарските патрони понякога се случва да попаднеш и на дефектни. Иначе нямам никакви забележки кам пушката, смея да кажа че е отлична!!!!
                            Каква е?
                            Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Здравейте, някой има ли опит с Бърно1 и Бърно2?Каква е разликата и коя е по добра?
                              Искам да попитам и дали някой знае нещо за флоберките Биатлон?
                              Другата седмица ще ходя да разглеждам флоберки от стрелбищата на бившето ОСО.
                              Имало и Тоз18,Тоз8,Аншуц и други, но за тях намерих информация в нета.
                              Аз имам опит само с Бърно1 и не знам каква е разликата с двойката.

Коментар

Какво трябва да се гледа при покупката на употребявани флоберки, за да разбера
                                коя е запазена и коя не става?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X