Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Военните успехи на Русия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Военните успехи на Русия

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
    Именно, варианти много
    Неутронно, психотронно, лазери, фазери...

А, забравих. Една от версиите беше "заповядали им да се изтеглят, и после пуснали напред една най-обикновено изглеждаща джипка, с някаква странна апаратура по нея".

Единственото сигурно нещо в цялата история е че е имало официално дирижиран слух. Този конфликт е супер удобен за целта - далеч е, екзотичен е, най-удобно се поддава на такива манупулации.

Пак предположения , варианти , версии ....
    Аз ви казвам - човек от тази граница е източника на инфото , вие .......версии . Ами ето още - Извънземни е друга версия !

Айде тогава да оборите любовта на Руснаците към Руския Дог ( порода куче стигащо на височина до 120 см )Това вече е доказано, няма да е версия !
    Не съм объркал темата - точно тази е !
    Като толкова сте наясно със стратегиите на Руската армия по време на война ! Моля - терена е ваш !
    За Инфразвука ви казах - източника кой е !
    Същия източник ми е разяснил какво е Руския Дог за Руската армия !
    Предполагайте ?
    Последно редактирано от bgbul; 24-03-09, 19:14.

Коментар

Брей, мислех че тия шашкънии са забравени ...))
      Дамански е бил отбраняван от местната застава. Примерно рота пехота с един БТР. Хората почти две денонощия са лежали в снега заедно с разбития БТР, и са водили по същество демонстративни действия. Когато видят нещо - стрелят малко по него, пестят патроните и чакат. Повечето така са и загинали. После в Москва най-накрая решили какво да правят, и за да не стане голяма данданията, придали в разпореждане на ранения старши лейтенант - началник на заставата, мотострелкова дивизия от армията. Граничарите там бяха личен състав на КГБ. За да не стават глупости, комдивът - генерал, дал на предния си полк дивизионът Градове, който иначе е негово щабно поделение. Доколкото знам, полкът пък е ударил с един батальон, усилен обаче с всичките катюши. След пълен залп на цял такъв дивизион, пеизажът става съвсем лунен.
      А иначе, в края на 60-те БМ-21 Град, наистина са били много секретни. Те и до ден днешен са си оръжие за масово поразяване. Може би по-скучно, но много по-ефективно от две ножчета за бръснене напреки едно на друго, свързани със секретен подземен далекопровод за пренос на тайни вълни към центъра на Луната. Която технология, долните руснаци са откраднали от една скрита в ледниците на Екваториално Конго хитлеристка база, четири години след войната.
      А иначе Елвис е жив.

Коментар

Само който не е виждал работата на система за залпов огън откъм установките има нужа от нещо по-впечатляващо. Земята наоколу се тресе от наслагването на импулсите на двигателите, а грохотът и пушилката са фундаментални.

Едва ли някой тук е виждал какво става на обстрелваната територия когато се наизсипят реактивните снаряди. Интерсно е, когато на изпитания и учения се стреля с неразривни снаряди, които само се забиват в земята и после ходят едни хора да им нанасят координатите, около които чертаят радиусите на поражение и кръговете се застъпват като правят една диаграма като восъчна пита, в която няма устискване. Един нищо и никъв камион ти изсипва 40 122 mm снаряда за 20 секунди и след десетина минути е готов отново. Само дето тези установки не работят самостоятелно.

Никви лазери, вълни и прочее не ти трябват.

Между другото, БТРите са били два. Единят е заминал още в началото, обаче вторият е въртял кръгчета до последно и е разигравал китайците, въпреки прякото поражение в единия двигател. Именно тази проява на втория БТР 60 е повод в ГАЗ да се успокоят, че антиконцепцията им със сдвоените двигатели (щото са нямали един подходящ) все пак е довела някаква полза.

Руските жертви са около 50, а китайските - 5000. Нищо особено, като цяло и нищо работа за залпова система. Да не говорим, че оттогава са се сменили още 2 поколения в тази технология, така че смятайте за кво става дума сега...

Коментар

След по половин пакет на две машини, зеленото хълмче отсреща става кафяво. По терена почти не може да се ходи, толкова е разровено.
          Когато излитат, отначало не е нещо особено, стреля и стреля. Само че това никак не свършва, не е като да гледаш оръдие, и веднага става тежко и тревожно. Когато прелитат отгоре и гледаш където падат, веднага идва чувство за безнадеждност и пълен край на всичко. Казват че когато имало оцелели, винаги били в шок и напълно бездейни. Просто седели и гледали.
          Виждал съм ОФ. Ако ги смесят със запалителни и химически, не ща и да си представям какво ще е.

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
            .............
            Айде тогава да оборите любовта на Руснаците към Руския Дог ( порода куче стигащо на височина до 120 см )Това вече е доказано, няма да е версия !
            Не съм объркал темата - точно тази е !
            Като толкова сте наясно със стратегиите на Руската армия по време на война ! Моля - терена е ваш !
            За Инфразвука ви казах - източника кой е !
            Същия източник ми е разяснил какво е Руския Дог за Руската армия !
            Предполагайте ?
            Ако обичаш дай малко повече инфо за този "руски дог"? Търсих доста в интернет, но нищо не намерих. Спомням си навремето успях да хвана по руската телевизия изложба на кучета и тогава видях военен да показва куче вълча порода/ не немска овчарка/ с поразителна височина.

Коментар

Така наречената "източно европейска овчарка".По-едра от немската и косъма по-скоро сивее.Доста от тях имаше при гранични и МВР.Но наистина отдавна не съм виждал от тях.Иначе това което съм чувал,е при руснаците и при утвърдени породи се набляга на ръста на кучето.Виждал съм боксер доведен от там ,беше доста по едър от стандарта и в муцуната по-издължен.Спомни си и за така наречените КГБ-териери.Имаше и филмче за тях ,даже и по БНТ в "За животните с любов".
              Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
              "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
              "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                Ако обичаш дай малко повече инфо за този "руски дог"? Търсих доста в интернет, но нищо не намерих. Спомням си навремето успях да хвана по руската телевизия изложба на кучета и тогава видях военен да показва куче вълча порода/ не немска овчарка/ с поразителна височина.
                Тишо, малко сме извън темата, ама май става въпрос за т.н. "Московски дог". Създаден е в развъдника "Червена звезда" 50-те год. Кръстоска между Немски дог и Источноевропейска овчарка, за да издържат договете на по суровия климат. Дават го минимум 70см.
                Московската стражевая е създадена в същия развъдник и е по успешна.

Коментар

Леля ми навремето имаше такава овчарка, изровена от граничарите. Токова куче си мечтая да имам. Беше женска, изключително интелигентна и силна, огромна и добре възпитана /е 1-вите 2-3 години бяха малко трудни/. Много сериозно животно, уви май трудно ще си намеря подобно . Беше я страх само от моя пинчер, който беше година по-голям и я тормозеше здраво

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
                    Само който не е виждал работата на система за залпов огън откъм установките има нужа от нещо по-впечатляващо. Земята наоколу се тресе от наслагването на импулсите на двигателите, а грохотът и пушилката са фундаментални.

Едва ли някой тук е виждал какво става на обстрелваната територия когато се наизсипят реактивните снаряди. Интерсно е, когато на изпитания и учения се стреля с неразривни снаряди, които само се забиват в земята и после ходят едни хора да им нанасят координатите, около които чертаят радиусите на поражение и кръговете се застъпват като правят една диаграма като восъчна пита, в която няма устискване. Един нищо и никъв камион ти изсипва 40 122 mm снаряда за 20 секунди и след десетина минути е готов отново. Само дето тези установки не работят самостоятелно.

Никви лазери, вълни и прочее не ти трябват.
                    Абсолютно, а сега си представете че има и снаряди с термит, и ето ви обяснението за изгореното и стопеното по терена

а иначе bgbul ,тоз дето пуска слуховете е ясно че няма да "цитира" някоя баба , само се запитай що в Афганистан не са си използвали извънземните технологии
                    Последно редактирано от DBRS; 25-03-09, 11:34. Причина: прав. грешка :(
                    байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                    Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                    Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от rova Преглед на мнение
                      Така наречената "източно европейска овчарка".По-едра от немската и косъма по-скоро сивее.Доста от тях имаше при гранични и МВР.Но наистина отдавна не съм виждал от тях.Иначе това което съм чувал,е при руснаците и при утвърдени породи се набляга на ръста на кучето.Виждал съм боксер доведен от там ,беше доста по едър от стандарта и в муцуната по-издължен.Спомни си и за така наречените КГБ-териери.Имаше и филмче за тях ,даже и по БНТ в "За животните с любов".
                      Ммм, не е това. Кучето не беше сиво, беше с окраската на немската овчарка- жълто-кафяво-черно, но беше с ръста на едро теле.

Коментар

Ммм, не е това. Кучето не беше сиво, беше с окраската на немската овчарка- жълто-кафяво-черно, но беше с ръста на едро теле.
                        Предната ми овчарка беше нещо такова,също и окраската/лека му пръст/.Полицейските кучкари в "Дунарит" го определиха като чист "руснак".81 см в холката,дълго тяло и много едър кокал-тежеше 72 кг.Баща му беше руснак,майката от по-едрите в полицейския кучкарник.Изключително умен и интелигентен екземпляр и много болнав.Не знам,това генно модифициране за мен съкращава годините-при служебно ползване това не се гледа толкова.
                        Както в други държави пък се правят наркомани определени екземпляри,пак за служебно ползване и живота им е сравнително кратък.

Коментар

Руски Дог - подобрен според Руснаците Немски Дог.
                          Основния цвят е черен , но не това е важното . Височина около 110 см.
                          Нали си пишем за битки и сражения . Не се засягайте - както писах - никога няма да разберем каква е истината за Китайците - само догадки и предположения !
                          Очаквах мненията на инженерите от Форума да кажат - възможно ли е това ?
                          А сега за Дога .
                          По време на окупацията на Немците на Ленинград или на Москва - . не е важно къде е имало голямо струпване на танкове - Немски !
                          И ето тактиката на Братушките с Руския Дог:
                          Тези кучета - много на брой са били научени да се хранят само под танкове. Когато са гладни - храна под Танка .
                          И сега си представете - гладните Руски Догове - тичат към храната - под Немските танкове - .... но с привързани на гръб противотанкови МИНИ !
                          Как са се чувствали Немците ?
                          След втората вълна кучета - следващите вече са пускани без Прикрепени мини на гърба !
                          Немските екипажи.. - просто са напускали танковете и .... според легендите така са пленени над 1000 Немски танка - невредими и със снаряжението !
                          Как ви се струва това ?
                          Има град в Русия , където Руски чистокръвен Дог може да се купи само с Руски паспорт .
                          Има доста паметници на тези кучета - те са изиграли доста важна роля при тази обсада ! Така казват Руснаците !
                          Дали е вярни или не - нама как да разберем !

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                            Предната ми овчарка беше нещо такова,също и окраската/лека му пръст/.Полицейските кучкари в "Дунарит" го определиха като чист "руснак".81 см в холката,дълго тяло и много едър кокал-тежеше 72 кг.Баща му беше руснак,майката от по-едрите в полицейския кучкарник.Изключително умен и интелигентен екземпляр и много болнав.Не знам,това генно модифициране за мен съкращава годините-при служебно ползване това не се гледа толкова.
                            Както в други държави пък се правят наркомани определени екземпляри,пак за служебно ползване и живота им е сравнително кратък.
                            Немската овчарка(мъжки) на приятелката ми е с родословие от Германия, няма нищо руско в него, обаче в момента е на по-малко от 5 месеца и вече е над 30 килограма. Ветеринарите, които го видят казват, че със сигурност ще надхвърли 70. Много е добричък и миличък и към хора и към други кучета, но едва беше навършил 4 месеца, когато го нападнаха два възрастни добермана... и едва ги спасихме горките . Окраската и стойката са си на чистокръвна немска овчарка, знае се родословието много назад, има си и ДНК тестове за доказателство, според развъдчици има всички шансове да се бори за първите места по изложби... Ама явно и извън Русия се пръкват такива мутанти .
                            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                              ...
                              според развъдчици има всички шансове да се бори за първите места по изложби...
                              Кучето сигурно е хубаво, но няма никакви шансове. Стандарта за мъжките е 30-40кг. и всяко отклонение се счита за недостатък.

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                                Има град в Русия , където Руски чистокръвен Дог може да се купи само с Руски паспорт .
                                За кучетата, ако модератора реши да трие..

Грешно понятие Руски чистокръвен дог,

Историята на Немския дог (Great Dane) е интересна, и общо взето дължи височината си на Ирланския вълкодав - уникално куче
                                Мисля, че нито една от породите (ако бъркам моля да ме поправи някой)
                                Московска стражевая,Руски чистокръвен дог, разни КГБ кучета
                                и Сталинистки пазачи на Сибирски затвори, не са приети от Международната Федерацията по Кинология.
                                Тези кучета са изключително тромави и не се вписват изобщо в работен клас.На пресечен терен са пълна скръб, единствено при "задържане" може да свърши работа - големи и тежки с респект.
                                при Немски дог няма лимит за височина и маса.
                                Руснаците са маняци на чистият Немски дог, изминават хиляди километри с женски за едно покриване, само мъжкаря да е шампион.
                                Мога много да ви разказвам за тези кучета, но в друга тема ако има интерес.
                                За да несъм голословен, гледал съм и Немски дог(Баща 4 пъти шампион на Евразий),Московска стражевая а за малко и Южно руска овчарка.
                                Нали знаете, кое е най-голямото джудже...
                                Андо160, прав си, лимита за овчарката е около 45кг.
                                Късата задница е селектирана с цел добър демараж в пресечена местност (вече не е предимство)
                                LZ1HRD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X