Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Толкова ли са добри "тюлените" ?

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #91
    От: Толкова ли са добри "тюлените" ?

    Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
    Скоро не бях чел по-информативен пост във Форума!

    Хахахахахах ще пия едно и аз по случая,къде какво четеш не знам ма за майтап става.Направи ми е странно как врага на моя враг е мой приятел,а по темата - от ИскьрО по дълбоко нЕма
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

    Коментар


    • #92
      От: Толкова ли са добри "тюлените" ?

      Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
      Това по скоро е най-точното описание на все по-широко ширещата се илюзия че антиамериканизма е удачен лек за собствени комплекси

      Не че нещо, но горният "радиообмен" е известна градска легенда, която в Европа се спряга с испански фар, а в Северна Америка - с канадски. Най-ранната и поява се приписва на хумор страницата на Ридърс Дайджест през 1939та година.
      Бих добавил със същия успех, че ПРОамериканизма също може да се приеме като удачен лек за собствени комплекси. Примери бол и за едното и за другото. Не мислех да се намесвам в темата, но ме провокира отрицателния анонимен коментар на личните, че това съм го тиражирал вече във форума и било разобличено. Нищо подобно, но както и да е.
      Сега конкретно към Гоблин, който явно се е постарал да проследи тази "градска легенда", но нека не бъде като последна инстанция. Да, действително първите следи на този анекдот са открити през 1939г, но тогава е бил съвсем друга версия с ирландски фар. Впоследствие се спряга английски фар и испански. Докато не се стигне до канадския. През есента на 2008г. в Института по международни отношения "Джон Хопкинс" се е провел симпозиум. В своето изказване на тема "Америка мрази шпионите" шефа на разузнаването Майк Макконъл е започнал именно с вица за този фар и с последващия коментар: "Сега аз знам...всичко това е истина. Бях в отдела за радиоразузнаване, където можете да чуете запис на разговорите. Всичко това е било в действителност. Това е реален запис." (Silva, Mark. «DNI Mike McConnell: America hates spies». Baltimore Sun, 13 March 200
      Това е моята версия. Ако бях супер модератор бих я налагал с огън и жупел, както и антиамериканизма си естествено, за да задоволя комплексите си. Аман заман не съм

      Коментар


      • #93
        От: Толкова ли са добри "тюлените" ?

        Да охладим страстите с усмивка :

        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1320097907-E_P5Py.jpg
Прегледи:1
Размер:99.1 КБ
ID:5552560
        висете отпуснато

        Коментар


        • #94
          От: Толкова ли са добри "тюлените" ?

          Първоначално публикуван от cheto Преглед на мнение
          ...
          Това е моята версия. Ако бях супер модератор бих я налагал с огън и жупел, както и антиамериканизма си естествено, за да задоволя комплексите си. Аман заман не съм
          Ми явно сме различни - аз като супермодератор оставям комплексите си извън форума и налагам с огън и жупел единствено опитите си да контрирам шуртящата простотия която неминуемо идва от систематичното налагане на схемата "...можем да сме високи единствено като направим другите ниски...", към която подобни перли неминуемо навеждат.

          Самият факт че виждаш проамериканизъм в ниската ми толерантност към тиражирани системни кретении показва къде точно седиш в анти/про скалата.

          Готовността ти да кълвеш на евтин наркотик тиражиран от самите американци за да създадат илюзия че са балъци се сещай в чий ущърб работи, и се сещай до къде ще те докара в деня в който се наложи да си имаш работа с тях и нещо важно да ти зависи от преценката дали по подразбиране са балъци, или трябва да си нащрек. Но това си е чисто твой проблем. Част от функцията ми е да се погрижа да си остане твой.
          Издъних се на Тюринг теста

          Коментар


          • #95
            От: Толкова ли са добри "тюлените" ?

            Абе освен,че са много тъпи и специалните им части за чеп не стават,ако бяхме ние или кой да е друг да сме ги намлели по 5 на нож,и патрони не ни трябват.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

            Коментар


            • #96
              От: Толкова ли са добри "тюлените" ?

              Заради един тъп филм, кво прайте?
              Филм!!!
              Хора.. Стига..

              Коментар


              • #97
                От: Толкова ли са добри "тюлените" ?

                Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                ....а по темата - от ИскьрО по дълбоко нЕма
                .... а като цяло много по-добре е от ИскърО по-дълбоко да нЕма, отколкото от Колорадо по-високо нЕма

                Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                Ми явно сме различни - аз като супермодератор оставям комплексите си извън форума
                Това го написах с известна доза хумор, не вярвах, че ще се приеме сериозно. Сега дали Макконъл умишлено се е направил на балък не знам, но е факт че публично признава за такъв инцидент. Представяш ли си и Холивуд да вземе пример, ето примерно в "Lone survivor" тюлените да биват изтепани от 3-4 овчари с гегите! На огромен интерес би се радвал този филм. Особено в Куба И сериозно би хвърлил в шах руското разузнаване.

                Коментар


                • #98
                  От: Толкова ли са добри "тюлените" ?

                  Не е филм,аз примерно не съм го гледал,но съм чел и книгата на тоя и книгите на други негови колеги.Базата им за обучение е на около 3 километра от дома,редовно ги гледам как подскачат и от хеликоптери и екшъни с лодки,че ме гонят и да не им сгазя подводното ориентиране.

                  Може да не са най-добрите / никой не спомена кои и защо са /но чак пък толкова плюене баси,осрана една акция от нам си колко и вече голяма радостколко им тъпи Тюлените.Оссрана защото...........и това не знаем,може просто да е малшанс,до ония ден бистрихме баира с Руснаците на него па никой не каза колко били тъпи,там от колко колко се върнаха?

                  И не,не правя ни паралел ни искам да сравнявам едните с другите ма да са смотани не ми се връзва.Има си материали за тия,кой му се чете нека да научи и как се тренира и какви оцеляват и какво правят.......а кой иска нека вярва в ИскьрО


                  Чето баш с такива като тебе ще ми е трудно да намеря общ език,вярвай в каквото искаш,гледай само някоя армада да не мине по Дунава
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

                  Коментар


                  • #99
                    От: Толкова ли са добри "тюлените" ?

                    Първоначално публикуван от cheto Преглед на мнение
                    ...Това го написах с известна доза хумор, не вярвах, че ще се приеме сериозно...
                    Нали ти казах че се разминаваме тотално. Не говорех за конкретния случай.

                    Има безброй причини човек да подплати изконно и оправдано антиамериканско чувство. Валидно е за всичко, но нали в случая говорим за антиамериканизма - да останем на него. Като почнеш от простотии, през издънки, до откровени изблици на злокобна кретения като сваления ирански пътнически самолет през 80те. Това са реални, конкретни събития които могат да помогнат на човек да си състави мнение какво и що.

                    Тиражирания фолклор за американската глупост за сметка на това е вреден. Вреден е не за американците - на тях им е през оная работа, и до голяма степен всичките тези простотии са тиражирани от самите тях. Вреден е за външните които кълват на него, в конкретния случай - вреден е за самите вас.

                    А е вреден понеже кара човек да омекне, да се отпусне, да си повярва че е голяма работа и че превъзхожда някой друг, не понеже той е много добре, а понеже другия е много зле. И това - в област и по тема зададена не от него, а от този който е тиражирал фолклора.

                    По този начин едно че се създава заблудата че добрия, умен и върховен неамериканец превъзхожда лошия, тъп и нищожен американец в област в която не го превъзхожда, ама хич, но най-лошото - отвлича се вниманието от областите в които може би наистина има шансове да го превъзхожда, ако се концентрира върху тях.

                    А такава заблуда, мога да ти гарантирам, НЕ играе в ущърб на американците. Подцененият враг е опасен враг.

                    По този начин човек се поставя оголен в битка. А в битката - била тя живота като цяло, бизнеса, ежедневието или да пази Оня Горе - бойно поле - грешките не се прощават. Веднъж се правят.

                    Още веднъж - нагласата че тази или онази нация по подразбиране е съставена от тъпаци е най-опасната нагласа която може да си сервира човек в частност и общество като цяло. После не знаеш от къде ти е дошло.
                    Издъних се на Тюринг теста

                    Коментар


                    • От: Толкова ли са добри "тюлените" ?

                      Има един разказ на Арт Бъкуолд - "Героизъм от разстояние"....
                      Та тука се вихри точно това. Оценяваме хора на които нито сме им на пробяганите/ проплуваните километри, нито сме им на обучението, нито сме им на уменията. Оценяваме ги от дивана на топло... А те са стреляли били са се и за умрели... за нещо.
                      Не мога да изпитам перверзното чувство на задоволство от провалена американска специална операция. Колкото и да е странно - не мога да изпитам същото чувство от провалена руска такава. Не защото съм някакъв оберрменшен, а защото за мен всяка една такава провалена операция означава- няколко лоши хора в повче и няколко добри хора - по- малко. Толкова.
                      Въвлечени в тъпото пишкомерство от типа " те таковата братушките ако бяха там" или " то там ако бяха мириканците" забравяме едно- на нас ни остава достатъчно време на топло пред компютъра да анализираме от лаишката си точка техните действия в рамките на игрален филм- за тях е било "тук и сега"- или ако предпочитате - там и тогава.
                      Американците са нация подобна на всяка друга- нито са миропомазания народ - нито пък са сбирщина от някакви имбецили. Напротив- всички мои познати американци от "жанра" са супер професионалисти, какъвто аз бих се гордял да бъда ако бях в необходимите структури. Същото може да се каже и за познатите ми руснаци.
                      Всичко останало е драпане на макарите пред компа и както каза Мартин " люпене на семки".
                      Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                      No man left's behind !!!!

                      Коментар


                      • От: Толкова ли са добри "тюлените" ?

                        Баси! Абе, кой е тоя филм, че ми стана интересно да го гледам?
                        Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

                        Коментар


                        • От: Толкова ли са добри "тюлените" ?

                          Самотния оцелял или нещо такова,зависи как са го превели нашите ГениЙ
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

                          Коментар


                          • От: Толкова ли са добри "тюлените" ?

                            Мерси, БОСС. Е ся, като го изгледам, ше ви кажа сичко за тюлените. И тва, дето и те не знаят.
                            Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

                            Коментар


                            • От: Толкова ли са добри "тюлените" ?

                              Ако разбереш и какъв е процента на Тюленчета които са второ или трето поколение Източно Европейци цена няма да имаш,че аз и да им кажа няма да ми повярват.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

                              Коментар


                              • От: Толкова ли са добри "тюлените" ?

                                Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                                Ако разбереш и какъв е процента на Тюленчета които са второ или трето поколение Източно Европейци цена няма да имаш,че аз и да им кажа няма да ми повярват.
                                Над 60- що?
                                Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                                No man left's behind !!!!

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X