Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мотивацията на войниците на Вермахта?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мотивацията на войниците на Вермахта?

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
    Мазохизма е вътрешно присъщ на някои нации, германската е едната.
    Както и реваншизма. Затова и все още САЩ поддържат контингент от бази там. За да им се напомня, че са победени, и какво би се случило, ако реваншизма им пак избие. И макар младите да недоволстват, и да надигат глас срещу това, по-старите помнят ако не войната, то поне разказите на родителите си за нея, и засега успяват да задържат положението. За след 20-50 години не съм сигурен изобщо дали ще успяват все още.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
      ...И макар младите да недоволстват, и да надигат глас срещу това, по-старите помнят ако не войната, то поне разказите на родителите си за нея, и засега успяват да задържат положението. За след 20-50 години не съм сигурен изобщо дали ще успяват все още.
      Както е тръгнало, след 20-50 години южните ни комшии гурбетчии ще са май повече от арийците...
      Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
      Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Пропаганда, младежки ентусиазъм, строги та даже първични закони, като си сложиш главата в торбата и не на последно място може да се каже, че във всеки мъж дреме един войник. Това според мен е мотивацията.
        Only after the last tree has been cut down,
        Only after the last river has been poisoned,
        Only after the last fish has been caught,
        Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Днес покрай една статия във дневник по повод 9-ти май, в мненията отдолу на статията попаднах на тази пропагандна рисунка, която потвърждава някои неща, които съм чувал и чел (за навлизането на съветската армия в Прусия)
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:herbert-smagon-besetzung-der-stadt-rossel.jpg
Прегледи:1
Размер:140.6 КБ
ID:5372231

Нормално е такъв тип пропаганда да води до озверяване и пренебрегване на всички видове инстинкти за самосъхранение, за сметка на жаждата за мъст и смърт на врага с петолъчка на главата.
          Почти съм сигурен, че германците са действали по подобен начин в Русия, но това са си мои предположения тъй като нямам жив свидетел от там. Но ако мога да имам някаква форма за сравнение - преминаването и престоя на немските войски през България преди 1944 вкл и при изтеглянето им в началото на септември- на практика не е имало никакви издевателства(изнасилвания, кражби и т.н.) за целия период. За сметка на това с обявяването на война от страна на Съветския съюз на България и навлизането на окупаторите, пиянските свади, грабежи и изнасилвания стават ежедневие(имам живи свидетели за това).
          Тъй, че съм склонен да приема, че съветските войници са се попрестарали в издевателствата особенно върху цивилни, което пък от своя страна е правело германците изключително надъхани за убийства въпреки явния крах на армията и държавата им.
          Изобщо гадно нещо е войната, винаги страдат най-много тези, които най-малко го заслужават.
          За сметка на това по същото това време, едни други хора, без грам морал правеха милиарди доставяйки на всички воюващи страни от едни и същи фабрики това, което им е е нобходимо, за да продължат издевателствата....
          ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Още малко пропаганда от същия автор:

http://www.cerebral-coffins.com/spk/...als-opfer.html

Коментар

Тоя пич малко се е объркал с въоръжението!

Пушката е Маузер 98, основно оръжие на Вермахта.
              Пистолета пък е Макаров, произведен далеч по-късно...

Но като цяло, доста старание е вложил!
              Няма ли творби от по-ранния период на Вермахта? Примерно усмихнати, маршируващи, лъскави симпатяги! И тук таме, някое дете влачено с танка...

Значи какво излиза?
              В началото са мотивирани с желание за създаване на хилядолетен райх, по-средата на събитията - от това да защитят райха, а накрая - да отмъстят за райха?!

Някъде бях чел, че от всички жертви на ВСВ, само 16 % са били военни!

Коментар

Всичко опира до командване. Германците имат желязно командване, като се започне от върха и се стигне до последният с нещо мацнато на пагона. В армията рамо до рамо воюват както вярващи националсоциалисти с мечти за хилядогодишни империи, така и противници на режима със съвсем други убеждения. Но в действията им едвали може да се открие голяма разлика - стигат там, където са пратени, воюват, карат службата. Избор не съществува, военната машина бързо и ефективно се е справяла с неподчинението! Добър пример с обратен знак са французите. Отколешните им врагове, германците, нахлуват в собствената им страна, в градовете и селата, в домовете им. Французите трябва да се бият за най-скъпото си, от това по-голяма мотивация, няма накъде! Но както знаем от историята, френската войска изпада в някакъв хаос, бездействие и вцепенение, което накрая прераства в пълна капитулация. И цялата работа идва от безидейното, бездействащо, вцепенено, изненадано и уплашено командване, подаващо неефективни и противоречащи си нареждания. Разбира се, не може да се отрече "надъхването" на отделния войник, но колкото и в каквото да вярва, няма ли над него силно командване, нищо не става!
                Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...

Коментар

Вижте очите на тези хора и ми кажете какво виждате в тях:

Аз не видях нито срам, нито страх! Обобщено от всичко казано във филма - бяхме добри войници, които вярваха в каузата за която се биха и толкова (дори ми се струва, че голяма част от тях все още вярват)...

Коментар

Първоначално публикуван от D-MAX Преглед на мнение
                    Днес покрай една статия във дневник по повод 9-ти май, в мненията отдолу на статията попаднах на тази пропагандна рисунка, която потвърждава някои неща, които съм чувал и чел (за навлизането на съветската армия в Прусия)
                    [ATTACH=CONFIG]449317[/ATTACH]

Нормално е такъв тип пропаганда да води до озверяване и пренебрегване на всички видове инстинкти за самосъхранение, за сметка на жаждата за мъст и смърт на врага с петолъчка на главата.
                    Почти съм сигурен, че германците са действали по подобен начин в Русия, но това са си мои предположения тъй като нямам жив свидетел от там. Но ако мога да имам някаква форма за сравнение - преминаването и престоя на немските войски през България преди 1944 вкл и при изтеглянето им в началото на септември- на практика не е имало никакви издевателства(изнасилвания, кражби и т.н.) за целия период. За сметка на това с обявяването на война от страна на Съветския съюз на България и навлизането на окупаторите, пиянските свади, грабежи и изнасилвания стават ежедневие(имам живи свидетели за това).
                    Тъй, че съм склонен да приема, че съветските войници са се попрестарали в издевателствата особенно върху цивилни, което пък от своя страна е правело германците изключително надъхани за убийства въпреки явния крах на армията и държавата им.
                    Изобщо гадно нещо е войната, винаги страдат най-много тези, които най-малко го заслужават.
                    За сметка на това по същото това време, едни други хора, без грам морал правеха милиарди доставяйки на всички воюващи страни от едни и същи фабрики това, което им е е нобходимо, за да продължат издевателствата....
                    Без да влизам в спорове, но може да ти намеря направо снимки /не пропагандни рисунки/, за това как са действали германците в Русия. Има страшни работи. Като цяло войната е голяма жестокост и никого не оправдавам!!!

http://pictureshistory.blogspot.com/...in-russia.html
                    Последно редактирано от blackfirefly; 09-05-12, 13:14. Причина: 1

Коментар

• От: Мотивацията на войниците на Вермахта?

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
                      може да ти намеря направо снимки /не пропагандни рисунки/, за това как са действали...
                      Това обаче няма значение за мотивацията. Тогава комуникациите са били скромни и контролирани, никой не е пращал по фейсбука снимки от поредното изтърбушено село, както сега примерно в Ирак. Каквото се е разпространявало извън бойното поле е изцяло контролирано съдържание, а поради възможностите на тогавашната типография - повече рисунки и текст (т.е. изцяло творчески продукт), отколкото снимки (ако и манипулирани, но с връзка с реалността).

Иначе, войниците навсякъде по света, откакто свят светува, се занимават с издевателства над мирното население навсякъде, където изобщо имат контакт с такова. Трудна (и не винаги решима) задача е да бъдат накарани да се държат добре към своите цивилни сънародници, още по-трудна - към цивилни поданици на някой съюзник. За цивилното население на врага никой не мисли чака толкова. Проблемът го има и в мирно време, но с напредването на войната става все по-голям и изобщо не приключва с мирния договор.

Коментар

Да няма значение мотивацията, а една рисунка срещу една снимка например. Защото някой мисли така: "...Почти съм сигурен, че германците са действали по подобен начин в Русия, но това са си мои предположения тъй като нямам жив свидетел от там...", а преди години прочетох в една детска енциклопедия, че Франция!!!, Щатите и Съветския съюз били основната сила разгромила на Хитлериска Германия. Съветският съюз беше в графата "И"...
                        Последно редактирано от blackfirefly; 09-05-12, 13:35. Причина: Русия тогава няма

Коментар

Да няма значение мотивацията, а една рисунка срещу една снимка например. Защото някой мисли така: "...Почти съм сигурен, че германците са действали по подобен начин в Русия, но това са си мои предположения тъй като нямам жив свидетел от там...", а преди години прочетох в една детска енциклопедия, че Франция!!!, Щатите и Съветския съюз били основната сила разгромила на Хитлериска Германия. Русия беше в графата "И"...
                          Русия тогава няма.

А никой не пречи на французите да издават книжки за деца.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Русия тогава няма.

Редактирано от blackfirefly; Днес на 14:35. Причина: Русия тогава няма

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Русия тогава няма.

Хващаш се за буквите, но виж един плакат какви мисли навява:
                              "Тъй, че съм склонен да приема, че съветските войници са се попрестарали в издевателствата особенно върху цивилни, което пък от своя страна е правело германците изключително надъхани за убийства въпреки явния крах на армията и държавата им."
                              Как ли ще бъде като види истински снимки...

Коментар

Хващаш се за буквите, но виж един плакат какви мисли навява:
                                "Тъй, че съм склонен да приема, че съветските войници са се попрестарали в издевателствата особенно върху цивилни, което пък от своя страна е правело германците изключително надъхани за убийства въпреки явния крах на армията и държавата им."
                                Как ли ще бъде като види истински снимки...
                                Пак така, ама по-скъпо.

Войната е голяма. Пълна е с хора, които не са под контрола на морал или закон, но пък може утре да умрат. В такава обстановка има място и за жестокост, и за милосърдие, и за какво ли не, а хората са всякакви. Сцена за снимки можеш да намериш за всяка кауза, която си избереш.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X