Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мотивацията на войниците на Вермахта?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мотивацията на войниците на Вермахта?

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
    Някой има ли обяснение, защо тази нация, смазвана тотално накрая с мощните бомбардировки, известна с лафа на германките "По добре руснак на корема, отколкото американец на главата!" не се е опълчила по никакъв начин на вожда си? Напротив!

Защо е трябвало да ги превърнат в пребити и изнасилени и накрая да им хвърлят плана Маршал - за да целуват ръка?!

Странна нация..
    Всъщност срещу Хитлер има цели 42 атентата! Като ги сравним с годините на управление и броя на атентатите срещу Сталин излиза, че странната нация е друга...

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
      Всъщност срещу Хитлер има цели 42 атентата! Като ги сравним с годините на управление и броя на атентатите срещу Сталин излиза, че странната нация е друга...
      Тази тема въобще не я отваряй, защото всичките атентати са били от шепа хора!

Достатъчно е било нация да спре да го ПОДКРЕПЯ !

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
        От специалист по простотиите - ще го приема с истинско безпокойство. Хайде нека да е по историческите простотии, за да не танцуваме съвсем по свирката на първоначалната цел на темата.
        Това гениално умозаключение като специалист по какво го направи и по какъв конкретен повод, че ми стана много любопитно ти пък защо скачаш в случая...?!

Коментар

Тази тема въобще не я отваряй, защото всичките атентати са били от шепа хора!

Достатъчно е било нация да спре да го ПОДКРЕПЯ !
          Ами пак опираме до пропагандата и нейните резултати... По онова време е имало вестници, радио и кинопрегледи, а писмата от фронта са ги отваряли... Истината е, че почти до самия край на войната болшинството от населението му е вярвало, независимо какво се твърди от след военната пропаганда.

П.П. Прав си, че атентатите са организирани от шепа хора, но пропускаш малката подробност, че всеки път шепите хора са избивани безкомпромисно... От едната страна има 42 шепи хора! Колко ли има от другата..?!!
          Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 08-05-12, 23:26.

Коментар

Това гениално умозаключение като специалист по какво го направи и по какъв конкретен повод, че ми стана много любопитно ти пък защо скачаш в случая...?!
            Имам само две дипломи по история. Мисля че това директно ми затваря всякакви права да пиша в подобни теми

Конкретните коментари за нагласите на германците също ме озадачават. Един от професорите ми беше немец някъде около трийсет и някой набор, и определенията му и за нагласата им към американците след войната, и за възстановяването на Германия малко се разминават с патоса по-горе.

За поведението им през войната избягвахме да го питаме, до колкото малкото му коментари по въпроса съдържаха понятието "срам". Чувство което е възможно само над дадено ниво на национално величие.
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Имам само две дипломи по история. Мисля че това директно ми затваря всякакви права да пиша в подобни теми

Конкретните коментари за нагласите на германците също ме озадачават. Един от професорите ми беше немец някъде около трийсет и някой набор, и определенията му и за нагласата им към американците след войната, и за възстановяването на Германия малко се разминават с патоса по-горе.

За поведението им през войната избягвахме да го питаме, до колкото малкото му коментари по въпроса съдържаха понятието "срам". Чувство което е възможно само над дадено ниво на национално величие.
              Напълно съм съгласен с това което си написал! Този срам и сега не спират да им го набиват при всеки удобен случай - 67 години по-късно! Поради тази причина в момента има и огромно недоволство у младите германци, които все по-често задават въпроса "Защо продължават да ни съдят за греховете на пра-дядовците ни?!" Та с двете си дипломи по история би ли ми посочил историческите простотии които съм написал тук, пък аз със простата си шестица по военна история ще се опитам да те оборя... Хубавото е, че има и достатъчно видео-материал по темата!

Коментар

Като почитател на всичките фолк-образователни програми съм изумен, колко настойчиво и детайлно се повтарят историите от тази война! Поздравления за всичките нации, които инвестират за да го набият в рапонестите тикви на младоците!

Не фигурите правят проблемите, а нациите, които застават зад тях!

Коментар

А защо нациите застават зад тях..?!!

Коментар

Не говорех за простотии в темата. Фактологията ти ми се вижда читава. Просто понякога я връзваш в грешни снопове, но това е въпрос на съвсем друга тема.

Идеше реч за красиво звучащите твърдения по-горе за поговорките на германките. За тях би ми било наистина интересно да чуя източник, понеже не съм останал с подобни впечатления (е, и професорки немкини не съм имал ).

За срама - не знам кой какво набива на младите в Германия днес. Пак - не съм останал с такива впечатления. Човек може да се срамува единствено за нещата които е направил сам, а само идиот може да му държи сметка за греховете на родителите му. Мнението на идиоти не би ме интересувало

Би ме интересувало обаче ако започне удобно някой да му шепне на ушенце колко видиш ли правилно е било всичко което се е случило.

Конкретно за плана Маршал - да речем че е просто част от едно уравнение в което основен фактор отново е Германия, а не САЩ. Планът Маршал е един от многото финансови планове. Без американците е нямало да го има, но без германците пък е нямало да бъде успешен.

С въпросния господин доста сме го обсъждали. План Маршал или не план Маршал - всичките деца в селото му са търчали педя човек хлапетии до някакви руини на разрушена мелница на седемнайсет километра, с колички, с велосипеди, с каквото е имало, за да докарат тухли да възстановят училището, кметството и нататък по реда.
                    Последно редактирано от Goblin; 08-05-12, 23:50.

Коментар

Всъщност срещу Хитлер има цели 42 атентата!
                      Източник ? Ако не броим общоизвестните 2 (кръчмата и бункера) - другите 40 за първи път ги чувам, и би ми било наистина интересно да науча подробности.
                      Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
                        Източник ?
                        Така е!

Това е част от шоуто, някава суеверна поредица от неуспехи, дето са подлъгали цялата нация!

Коментар

Гоблин, върти го, сучи го ама знаеш просташката поговорка, дето и пет дипломи не я събарят! " Бой и ...не не се връщат!"

Изяли са си го германците, може би само ти виждаш някакви други видения...

Далеч съм от злорадството, защото нямам право да оценявам хората от ония години!

Просто се чудя, какво е довело до това да се налага тотално насилие срещу неглупав народ?!

Коментар

Просто се чудя, какво е довело до това да се налага тотално насилие срещу неглупав народ?!
                            Мазохизма е вътрешно присъщ на някои нации, германската е едната.
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

...

Наистина, какво може да докара до насилие срещу неглупав народ който ти е сринал къщата ?

Коментар

Наистина, какво може да докара до насилие срещу неглупав народ който ти е сринал къщата ?
                                Не говорим за мотивацията на руснаците, говорим за ония германци, дето са продължавали да работят с всички сили за да .. незнам защо са го правили?!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X