Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мотивацията на войниците на Вермахта?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мотивацията на войниците на Вермахта?

Ти говори само са себе си, аз просто те питам, - Ти с какво оръжие си служил? Апропо, да ти кажа само, че Хуго Шмайзер работил като военопленик в Ижевск, а Калашников създавал АК-то в Ковров. Так че очакавам сега поредни ти приказки за съвецки и съвецко и тн.

Коментар

Според мен Сибирски показва точно това-че Шмайзер и Калашников са различни оръжия.
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Иначе ако говорим баш по темата - в окопи всичко се свежда до понятие "окопното братство" и всеки там се бие заради приятел до него. Понятия Родина и Дълг, когато си в мръсни и кални окопи, са остават мноогоо далече зад теб.

Коментар

Не знам кой ръси по-големи нелепости, но най-нелепото е нежната заблуда че видиш ли понеже сме били на тяхна страна - са щели да ни галят с перце ако бяха(бяхме) спечелили.

Вярата в генетично висши и низши раси - да, работи, когато ти си този който определя кой е висш и кой е низш
          Ако друг решава - проблемът лееекичко се задълбочава.

Не знам през какви гимнастики е трябвало да минат немските учени за да вкарат официално черномустакатите ни муцуни в техните си критерии за "висша" раса за целите на общото военно благо, но някой наистина ли си прави илюзии че ако ония бяха продължили нямаше да минем в крайна сметка под ножа ? Те собствените си хора са кълцали за леки психични отклонения (е, освен големия шеф, той с откровена лудост шеф е седял 12 години ), и прочее леки издънки, трябва верно да сте баси наивниците ако си мислите че в случай на победа, след като си бяха вързали гащите, нямаше да сме следващите по реда. За какво щяха да ни държат ? Щото сме много руси, много "висша" раса (по техните критерии), много работливи, много дисциплинирани ???

Големи мъже сте, хубаво си чешете езиците, ама явно още мечтаете за приказки и се прекланяте пред едно дребно едноташачно лайно чиято единствена заслуга е че е успял да омае един хубав, но тогава унизен, пребит и насинен народ и да го навре на кучето в задника за следващите 50 години...

А за мотивацията - дрън дрън та пляс. Мотивацията е на принципа на "войнската" дисциплина, за която ни преподаваше дъртия полковник Тодоров в час по военно: "Ученици, какво ще стане ако вържете с верига една мечка за теглича на един камион, и камиона тръгне ? Не знаете ?!? Е що за умници сте ? Ще тича след камиона бе !!!"
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
            Според мен Сибирски показва точно това-че Шмайзер и Калашников са различни оръжия.
            Никой не е твърдял нещо друго, но госина очевидно се опитва да се заяде, но сори, безуспешно.

А къде съм служил и какъв чин имам далеч не е предмет на тая тема, нито (по ред причини) е нещо дето ще споделям на сульо и пульо.
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
              Никой не е твърдял нещо друго, но госина очевидно се опитва да се заяде, но сори, безуспешно.

А къде съм служил и какъв чин имам далеч не е предмет на тая тема, нито (по ред причини) е нещо дето ще споделям на сульо и пульо.
              Добре де, толкова ли е трудно да дискутираме, макар и на различни мнения, без да използваме подобни квалификации?

Коментар

Нещо по въпроса да ни споделиш все пък, миста Търтей?

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                  Нещо по въпроса да ни споделиш все пък, миста Търтей?
                  Sibirski, изяснявайте си кой с какво оръжие е служил на лични съобщения , моля...

Коментар

Имам предвид темата, кой с какво служил, не ме интересува.

Коментар

Сетих се за един виц от близкото минало, който представлява идеално резюме на предното ми мнение относно "мотивацията":
                      - А-бе?...
                      - А-а де!...
                      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

В този форум все повече започва да се чете избирателно (надявам се това да е основната причина за липсата на осмисляне)! Друг основен проблем е четенето на книжки издавани основно в периода 1945 - 1989 година!

Коментар

Като гледам - не чак такъв проблем като четенето на книжки издавани след 89та.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                            Като гледам - не чак такъв проблем като четенето на книжки издавани след 89та.
                            Абе проблема е всеобхватен...!!! Само не видях Тихомир къде видя прекланяне пред когото и да е..?!! Не видях и кой и къде е написал, че германците са ни смятали за свои генетични братя и прочее простотии, освен неоспоримия факт, че сме били съюзника който е имал основен дял в изхранването и обличането на армията им...?!! В същност това( към тебе Гоблин-е), че сме щели да ядем хурката е вярно, но поради съвсем друга причина - отказа на Борис III да изпрати български войски на източния фронт въпреки настояването на Хитлер! Той и затова е ял гъбите както се говори! Все повече се убеждавам, че цвета на ник-а в този форум, има пряко отношение към говоренето на откровени простотии...

Коментар

От специалист по простотиите - ще го приема с истинско безпокойство. Хайде нека да е по историческите простотии, за да не танцуваме съвсем по свирката на първоначалната цел на темата.

Коментар

Някой има ли обяснение, защо тази нация, смазвана тотално накрая с мощните бомбардировки, известна с лафа на германките "По добре руснак на корема, отколкото американец на главата!" не се е опълчила по никакъв начин на вожда си? Напротив!

Защо е трябвало да ги превърнат в пребити и изнасилени и накрая да им хвърлят плана Маршал - за да целуват ръка?!

Странна нация..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X