Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Патрони за Макаров

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Патрони за Макаров

Аз лично обичам да си пробвам боеприпасите в кубове от желатин.Купувам си го, отливам в калъпи (изгонен съм на вилата щото на жената нещо и смърди при варенето на желатина) и стрелба с най-различни боеприпаси и купешки и доработени.Така мога да видя раневия канал входящия и изходящия отвор.Едва ли правя нещо уникално, но за мен е интересно да експериментирам с разни системи патрони за които не съм чувал да се правят експанзивни патрони.Примерно за ТТ.Значи може и да греша, може и някъде да произвеждат експанзивни патрони за ТТ но аз не съм виждал такива и пробвам разни доработени .Естествено със законно притежавания пистолет ТТ на един приятел.

По кучета съм стрелял много отдавна, още като си го купих прз далечната 2000 година.Не бих казал , че ме притеснява да стрелям по четириноги.Ако това е стъпка да се подготвиш психически за стрелба по хора....така да е.Четириногите губят.
    Да ми доставя удоволствие-едва ли.КОгато преценявам свършеното от даден боеприпас предпочитам да няма смрад и кръв.Желатина ми стига.
    Малко е скъп 12 лв.килограма(технически желатин), но какво пък като се заредиш веднъж не се изхвърля след всеки изстрел.
    Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
      Това че не цели, означава че не можеш да разчиташ на точност като с боен куршум! А иначе човешки силует все ще го уцелиш! По-големия проблем е че тези патрони, за разлика от бойните, не са лакирани между куршума и гилзата, и по-лесно се овлажняват и стават негодни!

Точно това твърдеше преподавателят ми!

Според мене си прав, но нямам избор с какво да си пълня служебното оръжие!
      Ама цитирал си ме здраво, добре, няма лошо.А какво ще кажеш за случая с циците на сватбарката.
      Хайде да го разгледаме от гледна точка на безопасната употреба на огнестрелното оръжие.
      Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

Първоначално публикуван от AICBERG Преглед на мнение
        Tova za btv go ponesoh ama tova za v Shok mi doide v poveche.Takava obida ne mi e nanasil nikoiEstestveno che si prav za nanasianeto na vreda na divecha.posta ti zvucheshe taka vse edno govorish za grada Sf i az prosto ironizirah.Ako si chel vnimatelno shteshe da razberesh che sme na edno mnenie po vaprosa s premahvaneto na problema"bezdomno kuche"Provokira me s podrobnoto opisanie na akta po strelbata,vse oshte ne mislia che si prav za tova.Pak se izviniavam za latinicata,no do kraia na rabotniat den povredata nemoge da bade otstranena.Oshte vednag izvinete,gadno se chete znam no....
        И все пак, намери начин да пишеш на българица колега,
        не сме длъжни да четем по тоя начин, че станахме европейци вече,
        почти като германците!!!!

Коментар

За мен е странно, че споделяйки опита си от РЕАЛЕН ЕКСПЕРИМЕНТ и обсъждайки резултата във форума, тук от някои колеги се надигна неистов вой.
          Не виждам кое му е странното,нали се сещаш че не всички сме на едно мнение за РЕАЛНИТЕ ЕКСПЕРИМЕНТИ.Което си е напълно нормално де,колкото хора толкова и мнения все пак.А целта на форума е да се обсъжда даден казус нали?Щото ако всички сме на едно мнение,това ще е клуб а не форум.Както е казал giorgio:хора всякакви. А сега по темата:когато си купих пистолета от КОС,ми го дадоха с 50 патрона(с червена маркировка).Значи ли това че сам "извън закона".

Коментар

...когато си купих пистолета от КОС,ми го дадоха с 50 патрона(с червена маркировка).Значи ли това че сам "извън закона".
            От кога КОС раздават патрони, да ходим да си ги искаме...
            Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
            Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Когато си вадих разрешителното,от КОС ми предложиха да си закупя оръжие от тях.Пистолет макаров с 50 броя патрони.Пистолета е втора употреба и оставен там на съхранение.Надявам се че сега ти се изясни ситуацията.

Коментар

Това с желатина ме заинтригува. Колега дай подробности- от къде се купува, как се приготвя, по качества близък ли е до т.нар. балистичен восък или силиконите дето използват на запад.
                Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                  Това с желатина ме заинтригува. Колега дай подробности- от къде се купува, как се приготвя, по качества близък ли е до т.нар. балистичен восък или силиконите дето използват на запад.
                  Аз си го взех от тукаhttp://www.valerus-bg.com/chemical-laboratory-bg/

Не съм ползвал балистичен восък или балистичен гел само съм ги чувал като термин.

Виж това http://www.myscienceproject.org/gelatin.html

Не става за някакви точни измервания, но за визуализация става.
                  С гъстотата се експериментира за да докараш необходимата.

виж и тази рецепта от приятел знам че е пробвана и ставаhttp://how2dostuff.blogspot.com/2006...stics-gel.html

Иначе се намира но една бака е 200 долара.Говоря за истински фабричен.

И тука някаква филмирана версия http://www.youtube.com/watch?v=Hb7fHwe4O6s
                  Последно редактирано от Keltis; 01-11-07, 17:17.

Коментар

За мен е странно, че споделяйки опита си от РЕАЛЕН ЕКСПЕРИМЕНТ и обсъждайки резултата във форума, тук от някои колеги се надигна неистов вой.
                    Не виждам кое му е странното,нали се сещаш че не всички сме на едно мнение за РЕАЛНИТЕ ЕКСПЕРИМЕНТИ.Което си е напълно нормално де,колкото хора толкова и мнения все пак.А целта на форума е да се обсъжда даден казус нали?Щото ако всички сме на едно мнение,това ще е клуб а не форум.Както е казал giorgio:хора всякакви. А сега по темата:когато си купих пистолета от КОС,ми го дадоха с 50 патрона(с червена маркировка).Значи ли това че сам "извън закона".
                    Воя е само за кирилицата колега!!!
                    Пиши си на воля, споделяй, бъди полезен на другите, откривай света и изобщо дерзай!!! Респект, за което!!!
                    Най-мразя да цензурирам, трия и менторствам!!!
                    Тук сме равни всички, някои имаме повече задължения, просто!!!
                    Надявам се разбираш???!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                      Надявам се всички тук да осъзнават, че оръжията са СРЕДСТВО ЗА УБИВАНЕ, и в целия свят се изпробват върху животни и хора( за съжаление).
                      Неистовия вой е за това, че не ти си дал живот за да го отнемаш.Къде в света оръжията се изпробват върху хора.( Сънмявам се че и срещу животни се изпробват.)??? 1917 год. може да се изпробват и срещу извънзвемни, ама ние сме в 21 век, дали помощта на един компютър и армия инжинери не по-безопасна от това да откриеш огън срещу куче.КОЛЕГА не ме занимавай с глупости.Това че пукаш срещу помиярите дали би ти помогнало ако 140 килограмово говедо ти навре дулото на 357 в мутрата, а със свободната ръка ти забие един шамар.Не се засягай сега, но това оръжие не е за разчистване на пОмиярите в София.
                      Grand Cherokee WJ 4.7 V8
                      Това е положението.

Коментар

Да кажа и аз по темата,въпреки че не съм ловец малко поне имам понятие от оръжие:
                        Стоп патрон 9Х18:

Патроните са предназначен за стрелба в помещения, транспортни средства и на открито. На дистанции от 11 до 20 м временно изважда обекта от възможност за противодействие,
                        употребяват при охрана на обекти, безредици, срещу нарушители на обществения ред, тренировъчна, учебна стрелба.

Никъде не видях да пише че се стреля по "помиарите" ей така за проба
                        Би трябвало за такива проби-директно да се отнема разрешително и никога да не се дава повече
                        И това че си получил някакъв резултат като си гърмял по кучето не значи че ще имаш такъв резултат срещу някой който те нападне-защото обикновенно когато разбереш че те нападат вече е късно да вадиш оръжието
                        Последно редактирано от TRAPERA; 02-11-07, 03:29.

Коментар

Първоначално публикуван от TRAPERA Преглед на мнение
                          Д

И това че си получил някакъв резултат като си гърмял по кучето не значи че ще имаш такъв резултат срещу някой който те нападне-защото обикновенно когато разбереш че те нападат вече е късно да вадиш оръжието

Как да го разбирам това?Да започна да тренирам с хора ли?Или като параноик да ходя с ръка върху ръкохватката на пищова.
                          Човека е искал да прецени действието на боеприпаса а не дали ще разпознае скритата агресия от страна на песа и дали ще успее да си извади пищова преди .....песа.
                          Човека го е сторил,изказахме се че не прав,но може и да е доста добър във ваденето на ютията.Така че мутрара с .357 да не го изпревари.
                          Не го познаваме в тази светлина и да не си правим безпочвени изводи.

Коментар

Първоначално публикуван от GAD Преглед на мнение
                            Пиши си на воля, споделяй, бъди полезен на другите, откривай света и изобщо дерзай!!! Респект, за което!!!
                            Да

Коментар

Първоначално публикуван от GAD Преглед на мнение
                              Първото изречение от поста на AICBERG, всъщност е цитат на Георги Василев! Просто колегата AICBERG не е вмъкнал цитата както трябва, та затова изглежда като написано от него !
                              А пък виещия, за когото става дума всъщност съм аз !
                              "Do not correct a fool, for he will hate you;
                              Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

темата се изроди!!!

я някой да отдели полезната информация с картинките в отделна тема, а п.... атроните си ги мерете другаде!
                                ________________________________________________
                                Subaru OUTBACK 2,5
                                Hyundai TUCSON 2.0

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X