Понеже отскоро съм притежател на Макаров (Арсенал по точно ), ми направи впечатление, че има два вида български патрони- със зелена и с червена маркировка. Някой знае ли каква е разликата?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Патрони за Макаров
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
Re: Патрони за Макаров
Червените са със стоманен куршум, и принципно вече са забранени / заради рикушетите/, а залените са оловни.
П.С. продаде ли курцхарчетата?За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.
-
Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнениеЧервените са със стоманен куршум, и принципно вече са забранени / заради рикушетите/, а залените са оловни.
П.С. продаде ли курцхарчетата?"Do not correct a fool, for he will hate you;
Correct a wise man, for he will appreciate you."
Коментар
-
Официално не трябва да се продават. Обаче един шемет /умишлено не споменавам имена и търг.обекти/ ми продаде преди време една кутийка /червени/ с инструкция-Казваш, че ги имаш отпреди или от армията. А аз нямам и разрешително за късо нарезно, а и Макаров нямам. Смех голем!!
Относно кученцата явно изпуснах мъжкото, ама пусни един телефон на л.с. да ги видя, може пък да взема и женско. Вчера се светнах къде да търся, ама тогава имаше и едно мъжко.За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.
Коментар
-
До: Патрони за Макаров
Червените патрони кал.9х18мм. са със стоманизиран куршум и са се използвали в армията.Тези патрони са с подсилен заряд.По оръжеините магазини немогат да се намерят, тъй като не се произвеждат.Не е незаконно притежаването на такъв вид боеприпаси, тъй като притежатели на определени пистолети , които са от същия калибър са си закупили боеприпасите кагато са ги произвеждали и те са станали собственици тогава.
Коментар
-
И формата на самия патрон /оловото/е по безопасно от всички останали защото е с овална форма и няма пробивна сила,има стоп ефект и не случайно се ползват от полицията с цел градски бой - и нямат голям рикушет.Но никак не са за подценяване!..Митът,че Макарова е пльокало или сватбарски пистолет въобще не е верен.Още,че засечка при него почти няма и е с изключително упростен механизъм...
Коментар
-
В куршумчето на патроните с червена маркировка има стоманена /желязна/ сърцевина във формата на нит а на тия със зелената е само олово. Първите са военно изпълнение за стрелба в извънградски условия или при война. В градски условия съществува риск от рикошет. Поради причината, че МВР са въоръжени предимно с Макаров и евентуално би се използвал в градски условия се въведоха на въоръжение патроните със зелена маркировка. Отделно има още един вид патрони - стоппатрон. Куршумчето е от пластмаса и в него се намират между 150 и 170 малки оловни съчмички. Те са най-безопасните, доколкото може да се говори за безопасни куршуми.Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!
Коментар
-
Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнениеОтделно има още един вид патрони - стоппатрон. Куршумчето е от пластмаса и в него се намират между 150 и 170 малки оловни съчмички. Те са най-безопасните, доколкото може да се говори за безопасни куршуми."Do not correct a fool, for he will hate you;
Коментар
-
Стоп патроните по закон се водят помощно средство и се счита че при използването им се направил всичко възможно да запазиш живота на евентуалния нападател.Но правото да използват помощни средства е дадено на МВР със специална наредба в закона за МВР така че ако не си служител на въпросното министерство ситуацията става много мътна . Ако във форума има юристи запознати със тази материя нее лошо да разяснят за къкво става въпрос.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнениеСтоп патроните по закон се водят помощно средство и се счита че при използването им се направил всичко възможно да запазиш живота на евентуалния нападател.Но правото да използват помощни средства е дадено на МВР със специална наредба в закона за МВР така че ако не си служител на въпросното министерство ситуацията става много мътна . Ако във форума има юристи запознати със тази материя нее лошо да разяснят за къкво става въпрос.! Казвам ти го като такъв! Пък както употребяваме думата "ситуация", се сещам за вица дето Манго казал на жена си, да не бърка ситуацията с кютека
!
"Do not correct a fool, for he will hate you;
Коментар
-
Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнениеТя ситуацията си е бая мътна и за служителите, да ти кажа! Казвам ти го като такъв! Пък както употребяваме думата "ситуация", се сещам за вица дето Манго казал на жена си, да не бърка ситуацията с кютека
!
Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!
Коментар
-
Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнениеИма специалисти, които твърдят че до 10-ия метър, този куршум е с повишено поразяващо действие (леталния изход при попадение в тялото е много по-вероятен отколкото при попадение на нормален куршум)! Около 10-тия метър пластмасовата обвивка пада, брезентовата торбичка със сачмите се разперва и продължава да лети. При попадение причинява силна болка и шок!
Нещо не ми се вярва 80кг. мъж да е по-кекав и да умре от такова нещо....
Така че не жалете престъпниците и спокойно стреляйте със стоппатрони !Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение"Нещо не ми се вярва 80кг. мъж да е по-кекав и да умре от такова нещо...Приятели не се печелят - губят се завинаги.
УМЪТ НЕ Е ЗА ВСЕКИ
Времето е ценно, само ако не бързаш.
0889623098
Коментар
-
Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнениеПонеже и аз бях чувал такива неща, след като си купих стоппатрони ги изпробвах върху един пумияр. От 1,5м произведох три изстрела в пумияра, който тежеше около 20кг. След всеки изстрел кучето падаше или приклякваше, като след последния с учудване го изгледах как избяга с квичене!
Нещо не ми се вярва 80кг. мъж да е по-кекав и да умре от такова нещо....
Така че не жалете престъпниците и спокойно стреляйте със стоппатрони !Сачмите в този стопатрон са зашити между две парчета бризент образуващи торбичка с големината и формата на метален 1 лв. С такъв патрон при истрел от 15м. съм правил дупка с диаметър около 5см. в 5мм. дебел шперплат на мишена. При някои от попаденията, явно торбичката се пръсваше, защото сачмите се разлитаха навсякъде (някои са ме удряли и по лицето но с много малка сила)!
Категорично не одобрявам експерименти с живи същества, каквито описваш! Това, което за тебе е пумияр, за друг може би е домашен любимец и другар в живота, така както и клошарите са нечии бащи, майки и деца! Ако кучето, или което и да е друго животно (пък било и на 2 крака - не се отнася за клошарите щото те в повечето случаи са кротки и изстрадали хорица) с нещо те застрашава, убий го, ама не го мъчи!
П.П. Тези патрони много лесно се овлажняват поради не добрата си херметизация, тогава може и да изплюе куршума току пред цевта! Годността на тези патрони е 2г."Do not correct a fool, for he will hate you;
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар