Обява

Свий
Няма добавени обяви.

противовъздушна отбрана на София.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: противовъздушна отбрана на София.

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
    Ами трапера не е уточнил баща му, в ролята на какъв, е стрелял по самолетите, и по чии самолети..
    Не е уточнил, защото София е бомбардирана само и единствено от Англо-Американската авиация през 1943-1944г. Дядо му очевидно е стрелял по тях в качеството си на български на НВ зенитчик( ако трябва да цитирам класика Стефан: - "тия неща не се научават в дискотеката и фризьорските салони").
    Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      Не е никак парадоксално, защото мнението на davc, че по това време руско оръжие няма, се отнася за България, която точно по това време е съюзник на Третия Райх и няма как в армията й да има на въоръжение руски картечници.

Това, че сме били съюзник на Третия Райх не е фактор да не доставяме руско оръжие. В края на краищата, до средата на 1941год. и Русия е била съюзник на Третия Райх...
      Явно е имало други причини, поради които е смятано за ненужно и безпредметно да се купува точно руско оръжие.
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
        ... ако трябва да цитирам класика Стефан: - "тия неща не се научават в дискотеката и фризьорските салони").
        С риск да прозвучи като заяждане, навремето в техникума учих занаят, а не история, и, срамувайки се от незнаенето на историята, не се срамувам от наученото, за което отидох да уча..
        В последствие, във ВМЕИ историята не беше застъпена, както е известно...
        Времето за дискотеки ми премина преди малко повече от 35 години, а факта, че не се познаваме лично, ще обезсмисли и твърдението за загубеното време във фриззьорските салони - от двайсетина години насам имам само няколко побелели косъма на главата...

Нейсе, отново спам - съжалявам

А иначе - по темата - мисля, че съм майор или п/п ОР, точно от ПВО-ЗРВ...
        Всъщност - и това е спам...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X