Обява

Свий
Няма добавени обяви.

противовъздушна отбрана на София.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• противовъздушна отбрана на София.

Здравейте колеги,наскоро четох,че София вече се охранява само от изтребителите базирани в Граф Игнатиево.До колкото знам преди София се е охранявала и от ракети, разположени в околностите на града.Дали все още е така и какви са ракетите,ако някой знае?
    Който мисли за последствията, не може да бъде храбър!
    Nissan Terano 2 2.7TDI 2001г. Дълга база

От: противовъздушна отбрана на София.

C300
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

95-97-ма година, София се охраняваше от 1-ва ЗРБ. В състава на бригадата имаше 4 дивизиона С-75 (Чепинци, Радомир, Самоков и още един кадриран имаше някъде), май 3 дивизиона С-125 ("Ален" в Божурище, другите не ги знам къде бяха), 2 дивизиона С-200 (Понор) и един дивизион С-300 над Горна Баня. Имаше и 2 технически дивизиона. С-75 и С-125 ги бастисаха някъде след 2000 год. На Понор бях запас по-миналата година, не ни пуснаха до позициите, но май бойна работа въртеше само единия дивизион, на другия пусковите бяха ръждясали, изгнили и пр. (направо сърцето ме заболя да ги гледам, макар че съм служил на 75-ци). За горнобанския дивизион не снам нищо, там още навремето си беше няква секретна история.... Така че, в най добрия случай в момента София я пази един дивизион. Спете спокойно деца !
      Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
        95-97-ма година, София се охраняваше от 1-ва ЗРБ. В състава на бригадата имаше 4 дивизиона С-75 (Чепинци, Радомир, Самоков и още един кадриран имаше някъде), май 3 дивизиона С-125 ("Ален" в Божурище, другите не ги знам къде бяха), 2 дивизиона С-200 (Понор) и един дивизион С-300 над Горна Баня. Имаше и 2 технически дивизиона. С-75 и С-125 ги бастисаха някъде след 2000 год. На Понор бях запас по-миналата година, не ни пуснаха до позициите, но май бойна работа въртеше само единия дивизион, на другия пусковите бяха ръждясали, изгнили и пр. (направо сърцето ме заболя да ги гледам, макар че съм служил на 75-ци). За горнобанския дивизион не снам нищо, там още навремето си беше няква секретна история.... Така че, в най добрия случай в момента София я пази един дивизион. Спете спокойно деца !
        Мерси за инфото.
        Който мисли за последствията, не може да бъде храбър!
        Nissan Terano 2 2.7TDI 2001г. Дълга база

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
          95-97-ма година, София се охраняваше от 1-ва ЗРБ.
          В състава на бригадата имаше ....
          ...3 дивизиона С-125 ("Ален" в Божурище, другите не ги знам къде бяха)
          и доста преди това пак от 1-ва ЗРБ се охраняваше....
          за Нева-та - единия беше на Божурище, другия - над Перник - много добре познат, и третия и аз вече не помня къде беше - преди 27 години беше..

Коментар

Написах 95-97-ма, защото тогава служих там и мога да дам информация със сравнително голяма точност. М/у другото, тогава изкарах и месец и нещо във 2-ра ЗРБ, и бях много учуден да видя че на една и съща позиция (май до Царацово беше) бяха натъпкани един дивизион Нева и един Волхов. Явно бяха почнали с "оптимизациите" вече.
            Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Нещо темата ми е странна. От кого, аджеба, трябва да се защитаваме?
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                Нещо темата ми е странна. От кого, аджеба, трябва да се защитаваме?
                От тези в Народното събрание.....Ама как да извъртиме прицела като те командват.....
                К мирной жизни не пригоден.
                Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                  От тези в Народното събрание.....Ама как да извъртиме прицела като те командват.....
                  Тия се отстрелват на избори
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Не става те си менкат цветовете и горе-долу едни и същи се въртят . Който се е наял се дръпва да си почине , който се е издънил нещо го махат .
                    0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                      От кого, аджеба, трябва да се защитаваме?
                      Бе и аз това щях да питам,но ме досрамя.Ще питам друго обаче - тия С300 какво могат да свалят и колко време ще са живи след една атака с нещо модерно?

Щото и в Графа едно време ни учеха Залягате в крьгова отбрана..............ма от кого ше се отбраняваме като те вьобще няма да дойдат пеша не ми стана ясно.И кои са ТЕ и КОЛКО СА???
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                        ...тия С300 какво могат да свалят...

Отговор направо и накратко: Практически всичко - балистически и крилати ракети /вкл. нисколтящи навигирани по ландшафта/ и всякакви хвърчикоптери управлявани от човек! Сега не ми се рови, но по спомени може едновременно да следи стотина цели и да обстреля над десет.
                        Пич, неде-ей така! Като цяло правиш впечатление за техничар.
                        За да не се хабя да говоря напразно, а и понеже положително се справяш със английски - виж на: SA 10 Grumble...
                        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Балистични ракети срещу България? Освен русия няма кой друг да ни нацели.
                          Пък и ако има атомен удар е се тая дали ще ни нацелят или не.
                          Изобщо ползата от романтичните спомени от казармата е нулева.

Коментар

Аз питам само,еле като ме мьрзи да ползвам Гугьла и като знам кьде да питам и на,прекрасен отговор.
                            Не сьм бил в ПВОто,планшетист бях на летище,още си спомням как 21 бройки спортни самолетчета прецапаха цяла Бьлгария щото им бяха обьркали коридора за преминаване,а ние правихме учение.

Мерси за отговора,значи все пак има защо тия С300 да са там.По мое време Южната граница се пазеше с МИГ 21 / един брой / и един подьржащ.И моето време е било 93-95,не 59 година та за това питам.Явно поне като ПВО все още се дьржим.

Опс,прочетох какво казва чичко Гугьл - бие всичко и навсякьде

http://tech.military.com/equipment/v...0-grumble.html

Още вьпроси тогава - защо след като това се оправя с всичко хвьрчащо / до 30 000 метра не е шегичка /и всичко движещо се ни се налага да подьржаме и други видове ПВО системи,тая не е ли достатьчна?

Лаишки вьпроси,но аз само ги следях,други ги стреляха.
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Какво да ти кажа, 93-95 едва започваше това, което е днес - сега оттук, само който не иска, той няма да мине...
                              Колкото до достатъчността: Всички други системи, все има какво да свършат. Най-малкото, така и така, аз и ти, и баща ми, и баща ти, сме ги отгладували - нали знаеш какво казва Мечо Пух.
                              Изобщо това със рязането на скрап е мода от съвсем последно време - бъгарина по принцип не е такъв човек!

П. П. А междувпрочем, "поддържаме" е много силен израз по отношение практически случващото се.
                              Ти питаш за поддържането на други с/ми, а-ма аз не съм сигурен и тази колко е поддържана...
                              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X