Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Френските Mistral - кое е невъзможно за руснаците ?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Френските Mistral - кое е невъзможно за руснаците ?

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
    Руснаците определено му разбират на Линукса и производните му. Ако има нещо което да се случва при тях, то се дължи основно на този факт...
    "Жилетките от Пике"?

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
      когато държавата също може да отпечата нужните и еврашки, финансовия проблем има ли го и за кого е?
      Коя точно държава може да печата Евро по такива поводи?

Проблема е там, че с китайски лаптопи за цивилния пазар, няма как да тръгнат нито Мистралите, нито Армата, нито Пак Фа и т.н....
      При другите държави как вървят?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        "Жилетките от Пике"?
        По-скоро в IT раздела.... Само чукни в Гугъл "Русия Линукс" и гледай какво става. Много добри разработчици имат (без майтап).

При другите държави как вървят?
        Има едни списъци покрай налаганите санкции (не само на Русия, но и на Иран и т.н.) на т.нар. "стоки с двойна употреба/предназначение" и като видиш в тях компоненти от "масови китайски лаптопи за руския пазар" по $ 500 парчето, ела ми се обади... За пример - за първите две многопроцесорни машини които си поръчах на времето (без да сме ембаргова държава), заявките ми (не само моите, а на всички трудови хора по това земно кълбо) минаваха за одобрение през едни специални служби на Чичо Сам (ако и нещата тогава да идваха от Тайван основно)... Ако схемата на руснаците, е да поръчват на парче процесори по $ 2 - 3 000 бройката минимум (защото доказано не могат да си ги произведат сами, нито китайците могат да им ги произведат и доставят - опитано е и провала е доста скъп - "Фобос Грунд" ), ще фалират много преди да са започнали реално каквото и да е, а то не е само до наличието "процесор" работата...

П.П. Един любопитен факт в подкрепа на горното - проверете как руснаците "рендиха" визуалните ефекти на филма "Нощна стража" (не че нямаха пари, ами нямаше кой да им продаде технологията и да им спести "откриването на топлата вода"), като тук си говорим за едно нищо и никакво кино, а не за военни технологии от 4-то и 5-то поколение...
        Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 26-05-15, 16:05.

Коментар

Проблема е там, че с китайски лаптопи за цивилния пазар, няма как да тръгнат нито Мистралите, нито Армата, нито Пак Фа и т.н (или поне не по начин, който да гарантира, че един ден цялата руска армия просто няма да притежава внушително количество вторични суровини....)
          Нали съм разграничил цивилния пазар и продукцията за военни цели?! Или може би имаш предвид, че ползвайки китайските лаптопи, не развиват собствения си потенциал и са обречени на неуспех във развитието на военната електроника - което е наполовина вярно. Ако е второто - за мистралите съвсем не знам, за танка мога да предположа, ама дай Т-50 да не го използваме за дъвка, да го изключим от списъка, а?! Айде ще те питам нещо в темата за танка...
          Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
            Нали съм разграничил цивилния пазар и продукцията за военни цели?! Или може би имаш предвид, че ползвайки китайските лаптопи, не развиват собствения си потенциал и са обречени на неуспех във развитието на военната електроника - което е наполовина вярно. Ако е второто - за мистралите съвсем не знам, за танка мога да предположа, ама дай Т-50 да не го използваме за дъвка, да го изключим от списъка, а?! Айде ще те питам нещо в темата за танка...
            Нали разбра, че тук не си говорим за цивилен и военен пазар, а за цивилни и военни технологии..?!! Според мен има разлика от небето до земята. Според теб как е, не знам..?!!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Коя точно държава може да печата Евро по такива поводи?..
              Та кой казваш ще забрани на Франция да си напечата евро точно по тоя повод? Унгария или Гърция?
              байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
              Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
              Суперспам - спама на суперите

Коментар

По-скоро в IT раздела.... Само чукни в Гугъл "Русия Линукс" и гледай какво става. Много добри разработчици имат (без майтап).

Има едни списъци покрай налаганите санкции (не само на Русия, но и на Иран и т.н.) на т.нар. "стоки с двойна употреба/предназначение" и като видиш в тях компоненти от "масови китайски лаптопи за руския пазар" по $ 500 парчето, ела ми се обади... За пример - за първите две многопроцесорни машини които си поръчах на времето (без да сме ембаргова държава), заявките ми (не само моите, а на всички трудови хора по това земно кълбо) минаваха за одобрение през едни специални служби на Чичо Сам (ако и нещата тогава да идваха от Тайван основно)... Ако схемата на руснаците, е да поръчват на парче процесори по $ 2 - 3 000 бройката минимум (защото доказано не могат да си ги произведат сами, нито китайците могат да им ги доставят - опитано е и провала е доста скъп ), ще фалират много преди да са започнали реално каквото и да е, а то не е само до наличието "процесор" работата...
                Това с поръчаните през одобрението на чичо Сам мултипроцесорни машини ще го приемем за шега на търговеца, който ти ги е доставил.
                Ти ни кажи защо "многопоцесорна" машина може да управлява бойна техника, а "обикновен" процесор не може? Или какво точно може да управлява бойна техника. Наистина не знам.

(Ако е за устойчивост на EMP си в грешка.)

П.П. Един любопитен факт в подкрепа на горното - проверете как руснаците "рендиха" визуалните ефекти на филма "Нощна стража" (не че нямаха пари, ами нямаше кой да им продаде технологията и да им спести "откриването на топлата вода"), като тук си говорим за едно нищо и никакво кино, а не за военни технологии от 4-то и 5-то поколение...
                И без да проверявам има само 2 разумни варианта: аутсорснали са го или са наели техниката. Рендването на HD видео е велика процесорна хамалогия и да купуваш физически машини, за да ги използваш няколко седмици е тъпотия.

Коментар

Та кой казваш ще забрани на Франция да си напечата евро точно по тоя повод? Унгария или Гърция?
                  Аз що си мислех, че печатането на евра става само с одобрение на ЕЦБ?
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                    Аз що си мислех, че печатането на евра става само с одобрение на ЕЦБ?
                    И какво имаме, ако ЕЦБ купи френски ДЦК? Да се хванем ли на бас че и САЩ и Канада и Австралия и Холандия също ще си купят от евентуална мистралска емисия?
                    байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.

Коментар

И какво имаме, ако ЕЦБ купи френски ДЦК? Да се хванем ли на бас че и САЩ и Канада и Австралия и Холандия също ще си купят от евентуална мистралска емисия?
                      Както се казва - ти костенурка скубал ли си
                      Защото все ми се струва, че САЩ ще станат 'гарант' ама няма да извадят парата да си платят масрафа (както бе историята с Украйна - пускаха фитилите на ЕС да помогне с няколко милиарда, а през това време САЩ щели да бъдат гарант по плащанията?!!!)
                      Не случайно французите изреваха на умряло, че ей така трябвало да вадят от джоба едни много милиони (според тях) или милиарди (според руснаците)...
                      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Нали разбра, че тук не си говорим за цивилен и военен пазар, а за цивилни и военни технологии..?!! Според мен има разлика от небето до земята. Според теб как е, не знам..?!!
                        Да, да, разбира се, аз за тия лаптопи се хванах, щото ти преди известно време подхвана темата, че не умеят да си направят лаптоп, май не беше във връзка с военната им промишленост. Споменал съм го...може и да греша де.
                        Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
                          Това с поръчаните през одобрението на чичо Сам мултипроцесорни машини ще го приемем за шега на търговеца, който ти ги е доставил.
                          Ти ни кажи защо "многопоцесорна" машина може да управлява бойна техника, а "обикновен" процесор не може? Или какво точно може да управлява бойна техника. Наистина не знам.

(Ако е за устойчивост на EMP си в грешка.)

И без да проверявам има само 2 разумни варианта: аутсорснали са го или са наели техниката. Рендването на HD видео е велика процесорна хамалогия и да купуваш физически машини, за да ги използваш няколко седмици е тъпотия.
                          Обяснявам пак (за последно), пък ти го приемай както искаш:

Многопроцесорните машини могат бързо да извършват огромен обем от сметки, които другите машини не могат. Могат да служат за създаването и изследването на сложни математически и физични модели, както и за проектиране (такова дето не става на хартия и с калкулатор в рамките на няколко човешки живота). Докато в редовата военна техника (явяваща се краен терминал/интерфейс и основен съставен елемент на общата интегрирана информационна система) могат да вършат работа и по-скромни като изчислителна мощност процесори (но с изключително завишени изисквания за физическа издръжливост, енергоемкост и топлоотделяне - неща все чужди за руснаците - затова и ви показах "технологичният им връх"), то техниката която трябва да събере всичката тази информация и да я обработи в реално време, за да има някаква практическа стойност и полза от нея, си иска едни съвсем други технологии (дето ги произвеждат компании броящи се на пръстите на едната ръка и то не в Китай...). Все едно имаш компютърна зала, ама нямаш интернет (извинявам се за примера, ама явно няма как...). И друг път е хубаво да проверяваш, преди да имаш мнение...

П.П. Ако не ми вярваш за службите на Чичо Сам, мога да ти драсна една примерна конфигурация пък ти опитай да я поръчаш от руско, северно корейско или иранско IP, да видим какво ще стане...?!!
                          Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 26-05-15, 16:47.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                            Както се казва - ти костенурка скубал ли си
                            Защото все ми се струва, че САЩ ще станат 'гарант' ама няма да извадят парата да си платят масрафа (както бе историята с Украйна - пускаха фитилите на ЕС да помогне с няколко милиарда, а през това време САЩ щели да бъдат гарант по плащанията?!!!)
                            Не случайно французите изреваха на умряло, че ей така трябвало да вадят от джоба едни много милиони (според тях) или милиарди (според руснаците)...
                            Е сега и банкова гаранция ли ще си обясняваме плюсове и минуси. Да такава гаранция е 100% същото като да ти дадат парите, само че при тия обеми е много по-евтината финансова операция от превод примерно.
                            Че франсетата са корумпета също, та ревове всякакви Нали помним като удариха чертата при Садам, на кой дължеше най-много, пък ембарго алабала

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                              Нещо ми говорите на някакъв странен език Това за котлона го разбрах де - явно яко грее, ниска производителност и арчи много ток

Иначе за лаптопите, китайците и руснаците имах предвид друго - за цивилния руски пазар има достатъчно много китайски лаптопи, както е навсякъде. Това във връзка с изказваните от едно известно време от Марто притеснения, че руснаците не могат да си произведат свестен лаптоп. На тях и леките автомобили все още не им се отдават, ама това не значи, че не могат да успяват примерно в оръжейната област. А за компютурите за военни цели е ясно, че не се произвеждат току-така, от кой и да е, и за всеки.
                              bokomo преди две-три години имаше голям скандал с циско рутери, оказа се че в тях има вграден софтуер който позволява на определени хора да имат пълен контрол - да прихващат информация. Интел процесорите са изключително сложни с огромен набор от вградени инструкции, който са надлежно описани,
                              А дали няма И не описани ???
                              Това е един въпрос който не дава мира на руснаците. Като се знаят отношението на ЦРУ и Американското правителство към ИТ сектора и колко пари наливат там ..
                              дали Путин би поверил армията на ЦРУ ....

Мисля че точно по времето на скандала с циско путин искаше да върне пишещите машини.
                              Дали някой си представя как руския инженер на атомна подводница следи от същия лаптоп фацебоока

Коментар

Е сега и банкова гаранция ли ще си обясняваме плюсове и минуси. Да такава гаранция е 100% същото като да ти дадат парите, само че при тия обеми е много по-евтината финансова операция от превод примерно.
                                Че франсетата са корумпета също, та ревове всякакви Нали помним като удариха чертата при Садам, на кой дължеше най-много, пък ембарго алабала
                                За банкова гаранция и т.н. - съмнявам се сделката да е покрита с такава.. Държавна гаранция - ОК, ама това пак значи 'свежи пари' излезли от бюджета... Дори за Франция сумата не е малка....
                                Имайки предвид, че според някои източници 40% от корпуса е построен в руски завод, то съвсем логично е Русия да не иска да се продава кораба на трети страни, и съответно да си сложи забранителна цена за нейната част...
                                Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                                Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X