Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Френските Mistral - кое е невъзможно за руснаците ?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Френските Mistral - кое е невъзможно за руснаците ?

Първоначално публикуван от komuso Преглед на мнение
    ... Така,че такива кораби като Мистралите са необходими на руският флот,независимо дали ще се "плацикат" като щабен кораб в ескадра редом с "Кузя" и "Петя",дали като "Сирийски" или какъвто и да е друг Експрес ,дали просто "Демонстриращ Флага".
    Само дето далеч не всички в самата Русия споделят това мнение ...

... весьма похоже, что важные люди в золотых погонах очень хотят купить эдакую большую мега-яхту, которая "в случае чего" (а, может, это "чего" еще и не наступит!) выступит еще и в роли корабля управления. А чем управлять? Где те самые соединения? Неужели для того, чтобы водить по морям "непобедимую армаду" из "Петра Великого", "Адмирала Чабаненко" и пары судов сопровождения, необходимо покупать целый плавучий штаб? ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
      Да бе - нерешима морална дилема
      Според теб и според западното общество явно е по-морално да доставящ оръжие на субект с който си в жестока криза в следствие военни действия от негова страна в трета държава?!?
      Нещо бъркаш понятията или още не си натрупал достатъчно житейски опит
      Политика и морал няма как да са в едно изречение... Има интерес....
      Както се вижда 'морала' не попречи да се вземат навремето поръчката за Мистралите и парите на враг на НАТО (Русия винаги е била враг на НАТО), също както бяха 'морални' санкциите и атаките срещу ИРАН, атаките срещу Сирия, Афганистан, Ирак и т.н. (също атаки в трета страна)?? Просто това си е мръсната политика...
      И докато при руснаците поне имаше намесен някакъв национален елемент (голяма част руснаци в засегнатите региони), то в конфликтите, инициирани под егидата на САЩ, трудно може да се намери такъв...
      Абе гадна работа е политиката в съвремието
      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
        ...Та затова си мисля, че Мистралите въпреки, че едва ли имат голямо техническо/оръжейно значение за флота, имат доста голямо политическо значение...
        Ще доведе до дивиденти за руснаците, единствено в съзнанието на тези, пред които руснаците нямат нужда от никакви дивиденти (защото обладават всичко мислимо). Политическото значение е именно това - съществени, или несъществени тези съдове (и изобщо каквито и да било), ние сме единствения ви вариант да ги имате и ние притежаваме контрола върху желанията ви. А парите ще ги уредят, те и за руснаците далеч съвсем не са основното.
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
          Нещо бъркаш понятията или още не си натрупал достатъчно житейски опит
          Политика и морал няма как да са в едно изречение... Има интерес....
          Както се вижда 'морала' не попречи да се вземат навремето поръчката за Мистралите и парите на враг на НАТО (Русия винаги е била враг на НАТО), също както бяха 'морални' санкциите и атаките срещу ИРАН, атаките срещу Сирия, Афганистан, Ирак и т.н. (също атаки в трета страна)?? Просто това си е мръсната политика...
          И докато при руснаците поне имаше намесен някакъв национален елемент (голяма част руснаци в засегнатите региони), то в конфликтите, инициирани под егидата на САЩ, трудно може да се намери такъв...
          Абе гадна работа е политиката в съвремието
          Абе аз, че ги бъркам понятията и че ми липсва житейски опит е ясно дори и на теб, ама ми е интересно не си ли четеш постовете (па даже конкретния съм ти го цитирал), щото май ти заигра на струните на разни морални норми!

Аз мисля, че нито французите ще се затрият от провалената сделка, нито русите - въпроса на конюнктура.... впрочем докато се развали сделка и току виж конюктурата се променила отново....
          В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
            ...впрочем докато се развали сделка и току виж конюктурата се променила отново....
            Да, много вероятно развитие.
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Разбира се, че е въпрос на морал... Обикновения човек не го интересува дали и кой какви % и $ е прибрал... Прави си преценка от своята камбанария кое е право и кое - криво... Което се явява и морала... И формира общественото мнение (което пък може да се деформира от средствата за масова 'дез' информация )..

И съвсем не става въпрос за 'затриване' нито на французите, нито на руснаците...
              Въпроса е кой може да извлече изгода от така създалата се ситуация...
              Иначе за променливата конюктура си прав
              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Хората вече вървят към разрешаване на проблема

"Франция е твърдо решена да се отърве от двата вертолетоносача клас „Мистрал“, построени за Русия, чиято доставка бе отказана от Париж заради войната в Украйна. Най-евтиният вариант е да ги потопи, пише днес в. „Монд“, като цитира мнения на висши военни. Само 20 мн. евро ще струва да ги отправи на дъното, докато всяко по-нататъшно преправяне по други стандарти, за да бъдат продадени на трета страна, би възлязло на стотици милиони евро, което би вдигнало цената им до неприемливо равнище...."

http://www.segabg.com/article.php?id=751605

Коментар

Малко прилича на фишек Ако можеш да го продадеш необорудван - 'както си е' и да получиш пари за това, дали франзуците ще искат да го потопят, загробвайки още едни пари (освен тези, които ще връщат на руснаците) ?
                  Съмнява ме... В момента поведението и на двете страни е като на две горили, които се блъскат по гърдите в опит да покажат колко не им пука и колко са страшни... А всъщност им пука

Коментар

На мен също ми прилича на фишек. Но е хубав ход за пред обществеността. От една страна - "ще дадем по 20 милиона да потопим корабите и после ще върнем парите на Русия", а от друга - "ще ги набутаме на някой и с неговите пари ще върнем парите на Русия"...
                    Умни хора са французите, сигурен съм, че ще го направят елегантно в бъдеще, демек ще ги продадат, не случайно във всеки коментар се споменават трети страни - народът ще си отдъхне при продажба (никой не обича да връща вече взети пари ) и няма да са прецакани заради санкциите.

Коментар

Първоначално публикуван от nitro Преглед на мнение
                      ...народът ще си отдъхне при продажба (никой не обича да връща вече взети пари ) и няма да са прецакани заради санкциите.
                      Тамошният народ ако знаете как се е закахърил точно за тия кораби, че и вие на умряло, че прецакан заради санкциите 90% от френските граждани едва ли изобщо са чували за тази сделка, а 75% не знаят, че има някакви санкции против някого си.
                      В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Умните хора от тамошния народ наистина са се закахарили за тези кораби. Е сега вече не баш, защото взеха чертежите. И за това ще си платят предобро на французите, а корабите за хорските очи може и да го потопят. А те на базата на тези корпуси ще строят много кораби.

Строенето на един съвременен кораб не е както през 1918. За проектирането е необходимо, учени , инженери, програмисти, суперкомпютри и опитни басейни. Нито едно от изброеното го няма "тамошния" народ. Правилно проектирания корпус, може да увеличи скоростта с много и да намали съществено разхода на гориво, а това се постига с много симулации и тестове на модели

Коментар

Първоначално публикуван от biol Преглед на мнение
                          Умните хора от тамошния народ наистина са се закахарили за тези кораби. Е сега вече не баш, защото взеха чертежите.
                          Имам предвид френския "тамошен народ", от мнението на nitro оставам с впечатление, че за него става дума:
                          Първоначално публикуван от nitro Преглед на мнение
                          На мен също ми прилича на фишек. Но е хубав ход за пред обществеността. От една страна - "ще дадем по 20 милиона да потопим корабите и после ще върнем парите на Русия", а от друга - "ще ги набутаме на някой и с неговите пари ще върнем парите на Русия"...
                          Умни хора са французите, сигурен съм, че ще го направят елегантно в бъдеще, демек ще ги продадат, не случайно във всеки коментар се споменават трети страни - народът ще си отдъхне при продажба (никой не обича да връща вече взети пари ) и няма да са прецакани заради санкциите.
                          Френският народ не се отъждествява с майката-държава-хранилница, за разлика от едни други народи. Нито е взел (то не че едни други народи виждат някакви пари от тези поръчки), нито ще връща (пак за голяма разлика от тези едни други народи, дето плащат до стотинка всяка изцепка на политиците си) някому нещо. Пари са взели частната Alstom / STX (с корейски мажоритарни собственици ) едни руски олигарси и ма-а-а-а-лко френската държава, на фона на бюджета й (наскоро го пусках някъде из форума, не ми се търси пак) тия милиарди са все едно у нас бат Бойко да потопи в морето 20 000 (двадесет хиляди) лева и ние да ревнем да се самоубиваме.
                          В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Учудвам се, как така никой не се запита - къде аджеба ще ги базират тези Мистрали руснаците, че да им вършат работа (осъзнаването на този въпрос и формулирането на отговора му има връзка и с това, защо руснаците и сърбите си нарязаха бойния флот (оставяме наличието или липсата на пари на страна...)..?!

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                              ...защо руснаците и сърбите си нарязаха бойния флот...
                              За руснаците не знам, за сърбите - да не е понеже вече къде девет години нямат излаз на море ?
                              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                                За руснаците не знам, за сърбите - да не е понеже вече къде девет години нямат излаз на море ?
                                Именно! Цялото драпане на руснаците винаги е било заради липсата на сносен излаз на море! На север - все така десет месеца в годината трябва да им пробиват път с ледоразбивачи на тези Мистрали... На юг - в Черно море и през Босфора в Средиземно море и т.н. пък ще трябва да им пробиват път с "Тополь-М"! В базата си в Сирия, или тази в Кипър (за тези които са го проспали за Кипър - гърците им предложиха и летище)...?!! Черно море се прострелва "от - до" и от двете страни, и ако някоя от страните вземе, че се обърка да води бойни действия по вода, другата ще и го натакова в рамките на 10 - 15 минути... Та пак да питам, за чий са им тези Мистрали (няма ги вече "братските" пристанища, бази и кораборемонтни заводи из половината свят - от там пък големият брой кораби останали без физическа възможност за постоянно базиране и поддръжка....) на руснаците..?!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X