Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Френските Mistral - кое е невъзможно за руснаците ?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Френските Mistral - кое е невъзможно за руснаците ?

Почти нищо ново,франсетата ще си платят неустойките като попове,щото има международен арбитражен съд.Някога през няколко врътки ,руснаците ,ще си ги купят пак,американците за сетен път се убедиха ,че можат да клатят всички и европа им е васална провинция и всички ще заживеят в тих мир.

Коментар

Ситуацията в Украйна затихва или поне излиза като основна тема от дневния ред така че в близко бъдеще вероятно ще се разберат .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
        Щото сега си ги получиха изправни и работещи?
        Ми явно, са изправни, работещи и сглобени в срок. И точно това е невъзможното за руснаците (погледни който им искаш проект за каквото и да е подобно корито)

А не си ги получиха заради погазване на основни неща в международните договори, но пък настояват за изпълнението на международни търговски договори(които се опират на ония позазените) детский сад получился
        байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
        Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
        Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
          Ми явно, са изправни, работещи и сглобени в срок....
          Навярно си пропуснал информацията още в началото на конфликта, когато руснаците ревнаха, че много оборудване е изчезнало/откраднато от борда на кораба, с което поставят под заплаха изпълнението на договора и завършването на проекта... Това - преди налагането на санкциите...
          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Четенето на руска агит-литература в последните 2 години обикновено се проявява като намесване на САЩ на място където нямат никакъв принос. Например в един чисто европейски семеен скандал. Между Франция и Русия подобни закачки са традиция и съществуват доста от преди възникването на САЩ. Във взаимната им история и Наполеон е само пикантен епизод.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
              Навярно си пропуснал информацията още в началото на конфликта, когато руснаците ревнаха, че много оборудване е изчезнало/откраднато от борда на кораба, с което поставят под заплаха изпълнението на договора и завършването на проекта... Това - преди налагането на санкциите...
              М непропускам, след тая случка им беше рейда с техните моряци, дето отвисяха и няколко месеца в очакване на отплаване. Корабите са си готови в срок, пристигането на руския екипаж и тестовете също бяха в срок.
              байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
              Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
              Суперспам - спама на суперите

Коментар

Колега DBRS, пускането на кораб в експлоатация се различава съществено от например пускане на автомобил в експлоатация...
                Това, че е имало екипаж на купувача на борда, и това, че корабът е излизал на изпитания съвсем не означава, че корабът е готов..
                Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Всъщност всичко май е много по-прозаично. Наблюдавали сме го най-редовно, включително у нас.

(1) голям клиент прави голяяяяма поръчка, примерно колкото целия бизнес за 1-2 години.
                  (2) големият клиент не приема изпълнението (по една или друга причина) или го проваля на късен етап, съответно не плаща или даже прибира неустойки.
                  (3) фалираме или се приближаваме плътно към фалита, разпродават се ликвидни активи.
                  (4) големият клиент си купува каквото му трябва на цени за разпродажба или направо си купува доставчика с все изработена или почти изработена поръчка.

Наскоро нашумя случая с Apple и един производител на сапфирени екрани. Нашите търговски вериги най-редовно правят подобни врътки, особено към производителите на бързооборотни стоки.

Дали Русия може да направи тази комбинация с конкретната корабостроителница не е ясно, но намеците в публичното пространство сочат към такъв мерак.

Коментар

Мисля, че това обяснява много неща в тази и съседни теми: https://www.kaldata.com/Хардуер/Руск...р-101065.html

Коментар

• От: Френските Mistral - кое е невъзможно за руснаците ?

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                      Мисля, че това обяснява много неща в тази и съседни теми: https://www.kaldata.com/Хардуер/Руск...р-101065.html
                      Айде бе.

Ако не обясниш в общоприети понятия го местя в хумора.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Айде бе.

Ако не обясниш в общоприети понятия го местя в хумора.
                        Руската електроника поначало си е за там (за раздел хумор), а видно руснаците не искат Мистралите без френската електроника... Просто съм визуализирал каква им е алтернативата.

Коментар

Руски военен кораб с френска електроника? Това е виц, по-смешен и от лаптопа по-горе.

Не че руснаците нямат традиция да поработват от време на време за френското разузнаване (виж случая с пишещите машини) ама все пак не го правят нарочно.

Коментар

Руски военен кораб с френска електроника? Това е виц, по-смешен и от лаптопа по-горе. ...
                            Ммне! Не е виц. И според руски, и според американски експерти руснаците са имали мерак да получат Мистралите най-вече заради електрониката в центъра за управление на бойни действия. Отделен въпрос е, че биха били силно побъркани, ако биха използвали тази електроника директно.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Руски военен кораб с френска електроника? Това е виц, по-смешен и от лаптопа по-горе.

Не че руснаците нямат традиция да поработват от време на време за френското разузнаване (виж случая с пишещите машини) ама все пак не го правят нарочно.
                              А според теб въпросните кораби с каква електроника е трябвало да бъдат (визирам хардуера и софтуера обслужващи коритата, а не комуникации и управление на въоръжението...)...?!

Коментар

То ще се чуе, значи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X