Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Френските Mistral - кое е невъзможно за руснаците ?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Френските Mistral - кое е невъзможно за руснаците ?

Принципно сте прави и е така,
    но пропускате факта, че Мистралите са поръчани преди кримския аншлус, а Майдана и украинската съпротива бяха изненада за ВВеликолепни.

цитирам украинец:
    Ако държавата беше единствения ни доставчик, то ние тук(на фронта) щяхме да сме с оръжия минимално 30 годишни, щяхме да сме без вода и храна, а също така и голи - буквално!
    байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
    Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
    Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
      Принципно сте прави и е така,
      но пропускате факта, че Мистралите са поръчани преди кримския аншлус, а Майдана и украинската съпротива бяха изненада за ВВеликолепни.

цитирам украинец:
      Ако държавата беше единствения ни доставчик, то ние тук(на фронта) щяхме да сме с оръжия минимално 30 годишни, щяхме да сме без вода и храна, а също така и голи - буквално!
      Ми не го пропускаме факта - в Крим се оправиха и без Мистрали (както биха се оправили и на всякъде другаде, където имат обща сухопътна граница със съответната територия - на сушата руснаците са си сила и никой не го оспорва), значи отговора не се намира в акваторията на Черно море! Подобни поръчки са част от дългосрочни планове за превъоръжаване и далечни, но съвсем конкретни планове и идеи за използването на това оръжие (или не чак толкова далечни...). Факт е, че освен евентуален трансфер/кражба на технологии и/или корупция, зад поръчването на конкретно тези два кораба друга логика не може да има (поне от нашата камбанария).

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
        Ми не го пропускаме факта - в Крим се оправиха и без Мистрали ..
        Че нали Крим ти е база с летище и пристанище.

Всеки един Мистрал ти е един малък Крим, при грузинския конфликт руските адмирали офисяли си реваха "Ех да имахме Мистрали щяхте да видите"

Логиката е показуха и агресивна стратегия(не нужно тя да е логична),
        втората логика е, че в Русия не можеш да си сигурен като платиш такъв кораб, кога ще го получиш действително работещ
        байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.

Коментар

То за грузинския конфликт не им трябваха Мистрали - видя се какво направи с грузинската 'флота' едно катерче
          Гледал съм и кадри от 'военноморската база' веднага след атаката и пристигането на БДК
          Грузинците просто трябва да се радват, че руснаците не искаха да продължат нататък, а се спряха сами...
          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

...Всеки един Мистрал ти е един малък Крим, при грузинския конфликт руските адмирали офисяли си реваха "Ех да имахме Мистрали щяхте да видите" ...
            Да бе, някакъв адмирал се изходил, че ако бил имал Мистрал, Грузия щяла да бъде оправена за 24 часа. Ама в Русия моментално направиха аналогия между това изхождане и приказката на Пашка Мерцедеса как щял да овладее Грозни и да оправи Чечня за нула време само с един въздушно-десантен полк ...

В същност, това за Грузия си е чисто изхвърляне от страна на адмирала. Мистрал биха могли да използват, но не мисля, че би им помогнал особено да съкратят конфликта. По простата причина, че през август 2008 ЧФ е стоварил десант с наличните БДК директно на плажа в Абхазия, а не в оборудвано пристанище.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:aTAzNy5yYWRpa2FsLnJ1LzEyMDgvMTIvOTFhYWM1MTI5MDMxLmpwZz9fX2lkPTIwNTM5.jpg
Прегледи:1
Размер:98.1 КБ
ID:5661729

Както вече казахме, Мистрал това не го може, а трябва да застане на разстояние от брега и да стоварва десанта с баржи (при това, без танкове). Т.е. старите корита от съветско време в случая са свършили работата по-бързо и качествено ...
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
              ... през август 2008 ЧФ е стоварил десант с наличните БДК директно на плажа в Абхазия, а не в оборудвано пристанище.....
              Готино линкче, мерси.

Коментар

...втората логика е, че в Русия не можеш да си сигурен като платиш такъв кораб, кога ще го получиш действително работещ
                Щото сега си ги получиха изправни и работещи?
                Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Тия мистрали са си политическо средство - едните ги използваха в опит да си купят влияние, другите пък сега ги ползват да демонстрират солидарност
                  Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                    Тия мистрали са си политическо средство - едните ги използваха в опит да си купят влияние, другите пък сега ги ползват да демонстрират солидарност
                    Е тъй де. Както излиза - на руския ВМФ въпросните Мистрали са им необходими (от чисто военна гледна точка), колкото на мен - дискова редосеялка за трактор Болгар. Хубаво е да я имам, ама не знам какво да я правя, а и нямам трактор да я тегля.

Ся от не-военна гледна точка - варианти всякакви. Няколко хиляди запазени работни места във френски корабостроителници, едни "откати" за едни наши хора в Русия, и т.н. Що им трябваше на тия украинци точно сега да се забързат за ЕС? Да бяха изчакали още 6 месеца....

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
                      Е тъй де. Както излиза - на руския ВМФ въпросните Мистрали са им необходими (от чисто военна гледна точка), колкото на мен - дискова редосеялка за трактор Болгар. Хубаво е да я имам, ама не знам какво да я правя, а и нямам трактор да я тегля.

Ся от не-военна гледна точка - варианти всякакви. Няколко хиляди запазени работни места във френски корабостроителници, едни "откати" за едни наши хора в Русия, и т.н. Що им трябваше на тия украинци точно сега да се забързат за ЕС? Да бяха изчакали още 6 месеца....
                      Те се забързали, ама леля Анджи каза "schoen, aber nicht".
                      Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
                        Те се забързали, ама леля Анджи каза "schoen, aber nicht".
                        Те лошо няма да опитват, и няма лошо Мути да ги реже.

Ама ако бяха потърпяли още малко, ся Оланд нямаше да се чуди откъде да извади едни милиард и нещо, че да си връща "приятелските" услуги. За откатите в Русия няма инфо дали вече са усвоени, или и там ще се наложи тъжно да се връщат едни пари, на когото трябва.

Абе - кофти тайминг отвсякъде

Коментар

Рушвет,се не връщА,щото никога ,не е даван.

Коментар

Мистралите са част от един взаимен бартер между двете страни, франсетата измъкнаха АвтоВаз от калта и ответния "жест" беше поръчката на тия корита.

Коментар

Ако все още има тема - по темата.
                              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Има и нещо невъзможно за французите - мълвата гласи, че според договора право да продават корабите на трети страни имат само поръчителите. Също така се спряга и клауза според която за да падне това ограничение за препродажба, се налага изпълнителят да изплати допълнителни неустойки на поръчителят.
                                Всеки трети е шести

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X