Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Френските Mistral - кое е невъзможно за руснаците ?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Френските Mistral - кое е невъзможно за руснаците ?

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
    За руснаците не знам, за сърбите - да не е понеже вече къде девет години нямат излаз на море ?
    Дунав е плавателен в целия сръбски участък

За руснаците "нарязването" на бойния флот не е нищо повече от прагматично отърване от стари ръждясали корита. Това е абсолютно необходимо условие за модернизацията която се опитват да правят. Разбира се, и там има плач като по нашите стари танкове ама без това не може.

Коментар

На изток Владивосток.
      Там още спорят с японците за някакви камъни, но пък Япония е един от основните спонсори на УС армия
      Последно редактирано от biol; 21-05-15, 02:01.

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
        Именно! Цялото драпане на руснаците винаги е било заради липсата на сносен излаз на море! На север...
        В това отношение настъпват промени. Промените в климата доведоха до целогодишно плавателен Северен Ледовит Океан няколко поредни години. Затова са и засилените от последно време дипломатически, научни и други усилия на Русия в тази посока.

В геополитически план пък интригата за руснаците се прехвърля на изток (нищо че пропагандата им още припява за Гейропа) а натам моретата са не толкова студени.

Та два Мистрала имат къде да сложат.

Коментар

То за базиране лесно ще им намерят място . Въпроса защо след като техните корабостроитерници в общи линии няма клас кораб които да не са построили се набутаха на франсетата за две корита със съмнителни качества и ползи за руския боен флот .
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Хм... Марто, я погледни географията и геофизиката отново
            И без промени на климата Мурманск и района винаги е бил незамръзващ...
            Пък от там до западна Европа е един хвърлей...
            За Средиземно море - колегите казаха базите.. Сирия на ротация. Към тях е добре да се прибави и самата Гърция (НАТО ли?)...
            Виетнам, Индия... Южна Америка, Куба... Общо взето - не е като да няма възможности...
            Относно набутването с чужда корабостроителница... Ресурса им (възможностите на техните корабостроителници) доста намаля с перестройката..
            И съответно ги ползват само за типично бойни и свръх-секретни корита... И съответно гледат да освободят ресурс и да не ги товарят с не толкова секретни и отговорни корита...
            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

"Десантът" (независимо дали морски или въздушен) и респективно т.нар. "десантни войски" по-принцип са военни формирования предназначени да водят офанзивни бойни действия. Та дайте да видим къде тези френски Мистрали биха могли да влязат в работа на руснаците, като не забравяме, че ако ги оставят сами - все едно ги няма, т.е. ще трябват и съдове за поддръжка на десанта, че и авиация на място за придобиване на въздушно превъзходство преди това, защото без него, също ги пишем "бегали"..?!!

Какво искам да кажа..?! Казвам, че руснаците биха могли да ги опазят (задължително условие за успешното им използване), единствено в близост до собствените си брегове или в несиметрични конфликти с изразено технологично превъзходство на руската страна, което автоматично изключва страните членки на НАТО. И понеже знаем, че руснаците нито са толкова богати, нито са толкова големи пацифисти, че днес да хвърлят милиарди, заради възможното (евентуално...) си участие в мироопазващи мисии по света утре, остава да си мислим, че или нещата стоят както казва Сибирски по-напред в темата (и той е на мнение, че за руснаците тези кораби са напълно безполезни), а именно, че става дума единствено за колосални комисионни или (от тук нататък са мои догадки), че смятат да ги използват срещу бивши републики на СССР с излаз на море, или някъде по собствената си брегова ивица (руски войски, опериращи на руска територия срещу руски граждани...).

Горното стои на факта, че Русия няма ресурса да води пълноценни (не пълномащабни - те пък са пълен абсурд) бойни действия далеч от собствената си територия (разбирай като не може да закара 100 000 щика на другия край на света и да ги осигури тилово, оперативно-тактически и т.н. до степен да могат да си свършат работата и една преобладаваща част от тях, да се върнат живи по домовете си). Русия никога в историята си не е имала силен надводен флот, нито е разчитала на такъв, за да защитава и налага интересите си.

Коментар

Марто, относно използването далеч от бреговете им...
                Забравяш един факт - за руснаците (на военно ниво) човешкия живот е разходен материал...
                Не знам дали си чувал за едни големи бързоходни ракетни кораби, които при нужда достигаха до Австралия и т.н. Натъпкани с ракети, и турбореактивни двигатели (бяха доста голяма бройка) ... И никакви средства за защита...
                При разговор с командир на такъв кораб защо така, той спокойно обясни - целта на кораба е бързо да достигне мястото на изстрелване (а това той го можеше - изключително добре тяговъоръжен) и да изпълни задачата. След това - кучета го яли...
                В съвременния свят май повече време и пари се отделят за демонстрации и 'непълноценни' военни действия - 'маркиране' на удари...
                Та може би за подобна 'парадна' цел Мистрала би свършил добра работа... Като освен всичко друго отклонява вниманието от други наистина опасни плавателни средства...
                Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                  ... Та може би за подобна 'парадна' цел Мистрала би свършил добра работа... Като освен всичко друго отклонява вниманието от други наистина опасни плавателни средства...
                  Да де. Както се коментира години наред из руския Интернет, Мистрали-те ще са скъпи яхти за адмирали, без особено реална полза от тях. С тях евентуално биха могли да стоварят десант в Грузия или Украина, да плашат сомалийски пирати или да подкрепят някоя мироопазваща мисия на ООН - все задачи, за които доста хора в Русия смятат, че не оправдават съществуването на такива кораби във флота.

За командни центрове (една от силните страни на този тип корита) трудно ще ги използват. Едно, че французите не им дават електрониката за тази цел, второ, че Русия просто няма сериозен надводен флот, който да се управлява от такъв команден център и трето, че (по причина на второ) Русия няма достатъчно кораби от други типове, които да осигурят защитата на един Мистрал, който си е перфектна мишена.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

За какво са ми Мистрали?

Ако съм великоправославен русин и искам приднестровието да има хубав излаз на Черно море, дали Мистралите ще ми помогнат?
                    байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                    Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                    Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                      За какво са ми Мистрали?

Ако съм великоправославен русин и искам приднестровието да има хубав излаз на Черно море, дали Мистралите ще ми помогнат?
                      На някои може и космически кораби да им трябват за да отидат до кварталната бакалия. А руснаците, ако искат да правят десант в Приднестровието, намиращо се на има-няма 300 км от базата на ЧФ, нямат никакъв проблем да използват няколкото БДК, които така или иначе си имат налични, и които могат да стоварят морска пехота и тежка техника директно на плажа - нещо, което Мистралите определено не могат. Да не говорим, че с наличната техника могат да действат във всеки един момент, в който решат, вместо да чакат някоя и друга година, докато (ако) някой Мистрал влезе в строя.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Май най-добре е да попитате френската страна за какво са им на руснаците тия корита...
                        Всеки трети е шести

Коментар

За придднестровието трудно, Румъния, Молдова и ,украйна само това чакат. Да споменем ли че от Украйна може спокойно да се обстрелва цялата област, Украйна и Русия ще си разменят ролята

Коментар

Някои пак им се привиждат нормандешки десанти.

Кви десанти по брегове бе хора,
                            в ДНР и ЛНР не виждате ли как се действа -културно си ползват пътища и терминали..... ДНР и ЛНР също "са изцяло под обсег" на Украйна
                            паркираш си в Иличовск и наблюдаваш "спонтанен референдум", та 2 Мистрала (1500 зелени туристи) ще ми бъдат ли в помощ?
                            байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                            Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                            Суперспам - спама на суперите

Коментар

в ДНР и ЛНР не виждате ли как се действа -културно си ползват пътища и терминали..... ДНР и ЛНР също "са изцяло под обсег" на Украйна
                              паркираш си в Иличовск и наблюдаваш "спонтанен референдум", та 2 Мистрала (1500 зелени туристи) ще ми бъдат ли в помощ?
                              От военна гледна точка определено няма да са им от полза. Напротив - ще са им в тежест. Такива сложни структури като Мистрала, гълтат огромни пари и ресурси дори и когато не правят нищо и стоят на едно място (в мирно време). За да има спонтанен референдум в Иличовск, само два Мистрала (1500 зелени туриста) няма да им свършат работа, защото втори път номера от Крим няма да мине (видимо и от събитията в ДНР и ЛНР...).

Коментар

За това, което ми описваш, не ти трябват супер-дупер корита алафранга стайл. Като ще ползваш културно пристанища, зелените туристи можеш съвсем спокойно да ги превозиш и с туристическия лайнер "Максим Горки" или подобен. Хем ще бъдат по-добре легендирани като туристи, слезли на екскурзия за опознаване на забележителностите на Приднестровието.
                                БДК-тата също нямат проблем да ползват пристанища. Така че ти е малце хилава теорийката за употребата на Мистралите. Това не са кораби за каботажни плавания.
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X