Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Френските Mistral - кое е невъзможно за руснаците ?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Френските Mistral - кое е невъзможно за руснаците ?

Ако им върнат парите, руснаците определено ще са на далавера. Тези корита са с много съмнителна стойност за тях.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
      Впрочем каквото уважение ни остана към него е причината да не разясняваме публично защо вече не е в този форум. Считай въпроса за изчерпан.
      Мисля,че не сме малки деца,за тоя менторски тон.Нито форума ще пропадне без нас,нито ние без него.По-добре кажи нещата както са ние може ме да си направи ме изводи сами.Иначе прилича на цензура.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
        Мисля,че не сме малки деца,за тоя менторски тон.Нито форума ще пропадне без нас,нито ние без него.По-добре кажи нещата както са ние може ме да си направи ме изводи сами.Иначе прилича на цензура.
        Цензура във форума винаги е имало и никой никога не го е отричал. Нещата как са няма как да кажа - нито съм страна в случая, нито обекта на разговора може да се появи тук да се защити или да опровергае нашата версия. Който се интересува да го намери и да го пита. Но и тогава ще трябва да прецени какво му е подадено като информация, понеже няма да има с каква друга да я сравни.

Менторски тон ще имам към всеки който коментира неща без да е запознат с тях, каквито и обичайни заподозрени и автоматични виновни да има и с каквито и добри чувства да го прави. По простата причина че дори и с най-добро желание няма начин дори да налучка подробностите. Подобна дискусия няма как да се развие и няма смисъл хората да се хабят в опити.
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Някъде по другите теми някой спомена че френската корабостроителница в която се строят въпросните кораби е собственост на руски олигарх от близките до В.П. та за това въобще кораби са поръчани да се строят извън Русия .
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Аз го бях споменал.
            Двата кораба, които се строят в Русия са в корабостроителници, които имат "много общо" с френската корабостроителница - общото е/са едни личности.
            Сложно и усукано е, но при такива корупционни сделки е нормално.

Коментар

По темата.
              Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
              Селска фурна аспух нема. Пак същият.
              В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                Ако им върнат парите, руснаците определено ще са на далавера. Тези корита са с много съмнителна стойност за тях.
                Десант от два Мистрала нейде по бреговете на Черноморския басейн, май само Турция има с какво да спре БА със сигурност няма да може
                байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                  Десант от два Мистрала нейде по бреговете на Черноморския басейн, май само Турция има с какво да спре БА със сигурност няма да може
                  Вместимость для десанта – 450 военнослужащих в полном снаряжении и с личным оружием ...
                  С два Мистрала не могат си превози една бригада морска пехота, а така или иначе за Черноморския флот едва ли биха отделили повече от една бройка. Пък и десант нейде по бреговете на Румъния, България или Турция би означавал война с НАТО ...
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Война с НАТО спокойно могат да започнат и без тия две корита. А и собствени десантни кораби не е като да нямат .
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                      ... А и собствени десантни кораби не е като да нямат .
                      Ако не се лъжа, в Черно море имат 5 големи десантни кораби (в т.ч. един прилапан от Украина). Вярно, че капацитетът на всеки един от въпросните е наполовина на Мистрал, но пък те могат да правят това:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:8172834_2980010.jpg
Прегледи:1
Размер:70.4 КБ
ID:5661079

Т.е. да стоварят десант директно на необорудван бряг. Мистрал-ите това не го могат.

Коментари от руски медии:

«Мистраль» даже не вписывается в концепцию боевого применения российской морской пехоты, так как не приспособлен для проведения классических десантных операций.

Наши корабли выбрасывают десант, подходя непосредственно к береговой линии. ...

- «Мистраль» этого не может! - с жаром объяснял мне потом один морской офицер. – Он предназначен исключительно для доставки десантных средств, при этом сам десантным средством «Мистраль» не является. Высадку десанта с тяжёлой техникой на необорудованное побережье он может провести лишь с помощью танко-десантных плашкоутов. Процедура долгая и нудная: сначала док-камеры заполняются водой, затем из них выводятся плашкоуты, на что уходит несколько часов. И все это время, пока корабль стоит с заполненной док-камерой, он очень уязвим. Хотя, конечно, десантников можно перебросить на берег и вертолетами – это быстро. Но делать это придется без тяжёлого вооружения и бронетехники.

Кроме того, как в один голос заявляют специалисты, для прикрытия столь большого корабля необходим эскорт из кораблей охранения. Но у нас их не хватает даже авианосцу «Адмирал Кузнецов» и атомному ракетному крейсеру «Петр Великий». «Мистраль» же без такой поддержки – лишь удобная мишень даже для очень небольших кораблей противника. Тем более, что его серьезный недостаток – слабое вооружение, которое не обеспечивает ему необходимую самооборону.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                        ..... десантни кораби ..... Вярно, че капацитетът на всеки един от въпросните е наполовина на Мистрал, но пък те могат да правят това....
                        И с джипките го могат това
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20141105_141021-редактирано.jpg
Прегледи:1
Размер:77.9 КБ
ID:5661093
                        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

В момента в списъците на флота гледам са само четири
                          https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%91...%82%D0%B0_1171

Но техните възможности (даже и на четирите заедно) не стигат и за един Мистрал. По принцип Мистралите първо щяха да са кораби за управление (при руснаците), плаващо летище (носи между 16 и 35 хеликоптера) и като последно дсантен.
                          Даже и четирите Мистрала не стигат за мащабна операция в коя да е държава от НАТО. Става при малък конфликт, както с Грузия и за някакви мироопазващи мисии.
                          За сравнение - морската пехота на САЩ и "десантните" им полусамолетоносачи
                          190 000 души морска пехота с купища авиация и техника - горе долу могат да се справят с локални конфликти.

http://en.wikipedia.org/wiki/United_States_Marine_Corps

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of..._warfare_ships

Коментар

Първоначално публикуван от nitro Преглед на мнение
                            В момента в списъците на флота гледам са само четири
                            https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%91...%82%D0%B0_1171
                            ...
                            По принцип Мистралите първо щяха да са кораби за управление (при руснаците), плаващо летище (носи между 16 и 35 хеликоптера) и като последно дсантен.
                            ...
                            Не си уцелил страницата. Потърси за по-новия им БДК проект 775, който е дошъл след проект 1171.

А за предназначението на Мистралите съм съгласен. Стават да ги паркираш край бреговете на някоя бивша колония и да ги използваш за управление и поддръжка на мироопазваща мисия. Или да изнасяш демокрация край брега на някой "асиметричен" противник, като Либия например.

При конфликт с по-сериозен противник от ранга на НАТО никак не ги виждам.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Ние не можем да знаем защо са ги поръчали на Франция, не ни е дадено да знаем това. Но всеки от нас, базирайки се на жизненият си опит, би могъл да има собствено мнение по въпроса. Аз залагам на тлъста комисиона.
                              Последно редактирано от derhunter; 16-05-15, 15:47. Причина: !!!

Коментар

Разглеждате едностранчиво флота.... Многократно съм се качвал на 775 - да, върши си работата, но съвсем не е нещо внушително (снимката с джипа навярно дава някаква представа за мащаба)...
                                Но нито един кораб не може да замести флота, нито пък флота да не може да го замести с друг тип организация (списъка от уикипедията не смятам, че е точен)...
                                На американците им трябваха 'плаващи летища', защото решиха да го играят полицаите на света, и да 'ръчкат' райони, далеч от тях - по-безопасно е... Руснаците от доста години не афишират далечно задгранично присъствие...
                                Да, в съвремието навярно на руснаците щеше да им дойде добре такъв кораб (с увеличаване на влиянието им), но и без него ще се оправят...
                                В случая според мен руснаците си изиграха по-добре картите - държаха се коректно, и това (за съжаление) принуждава европейска държава да се гърчи докато търси разумен изход от що годе патова ситуация...

А и китайците не спят - ето ги вече и в черно море...
                                Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                                Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X