Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бивш полицай уби криминално проявен мъж в Бургас

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Бивш полицай уби криминално проявен мъж в Бургас

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
    Берета 92 НЕ Е щурмови пистолет. Изобщо не е военен. Също като револверите.
    Щом казваш,
    Първоначално публикуван от Ico_Ns Преглед на мнение
    ...просто по някога човек, трябва да преценя какво твърди, иначе рискува до почнат да го вземат не на сериозно.
    Око за око и светът ще ослепее

Коментар

Колкото до марката всеки си решава сам повечето по естетически причини а не по параметри. За беретата аз лично никога не съм я харесвал по чисто практически съображения ако не дай боже я испуснеш в кал през тоя дизайн на затворния блок ще влезе толкова мизерия че едва ли ще успееш да произведеш повече от един истрел. Може и да не съм прав за да я приемат на въоръжение в американската и някои други армий явно има качества. Аз лично предпочитам системата на Браунинг НР. Пак се отплеснахме от темата.
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Ico_Ns Преглед на мнение
        Щом казваш,

...просто по някога човек, трябва да преценя какво твърди, иначе рискува до почнат да го вземат не на сериозно.
        А понякога човек не трябва да вярва много на написаните неща, особено в Уики. Това, че е на въоръжение в американската армия не го прави велик и незменим. Просто едни хора някъде са взели/дали едни пари ....
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
          А понякога човек не трябва да вярва много на написаните неща, особено в Уики. Това, че е на въоръжение в американската армия не го прави велик и незменим. Просто едни хора някъде са взели/дали едни пари ....
          Не съм казал че е ВЕЛИК, но определено е надежден защото не засича,въпреки че модела е почти мой набор , добре балансиран, заради тежеста си няма голям откат въпреки мощтния боеприпас.
          Виж, далеч съм от мисълта че това е съвършенното оръжие, по-назад в темата съм споделил как и при какви условия съм се сдобил с него.
          В мамента хората около мене са със Зиг или Макаров в зависимост от това колко пари са "прежалили" за играчка, но каквито и да са , те изпалняват една и съща основна функция -Убиват.По начина по който поведохме темата, сме по близо до някоя от тези теми отколкото до Лисичков, друг е въпроса че няма човек във форума, който да тръгне да спори със Стефан.

Коментар

Никой не спори със Стефан. Нито той - с тия които знаят. Там няма спор.
            Но е уморително да се разправяш с пубертетни глупости. Прощавай за квалификацията, но по същество ...
            По-горе, само няколко поста, хората ти казаха с открит текст. Какво още? Имаш да ни научиш на нещо? Тогава го направи. Имаш да се научиш на нещо - заповядай. Но да си разпасваш пояса пред дядовците си ... Видимо може. Но е смешно.

П.С. Виждал съм случаи на такова поведение на улицата. Обикновенно свършва с опандизването на натопорчените хлапета. Но за съжаление съм виждал и най-известната у нас Буханка. Няколко пъти.

Но и пищовчето ти е хубаво.
            http://www.youtube.com/watch?v=XyOBd...eature=related
            Последно редактирано от Стефан; 26-09-10, 07:40.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
              Никой не спори със Стефан. Нито той - с тия които знаят. Там няма спор.Но е уморително да се разправяш с пубертетни глупости.
              Прощавай за квалификацията, но по същество ...

По-горе, само няколко поста, хората ти казаха с открит текст. Какво още? Имаш да ни научиш на нещо? Тогава го направи. Имаш да се научиш на нещо - заповядай
              .
              Но да си разпасваш пояса пред дядовците си ... Видимо може. Но е смешно.

П.С. Виждал съм случаи на такова поведение на улицата. Обикновенно свършва с опандизването на натопорчените хлапета. Но за съжаление съм виждал и най-известната у нас Буханка. Няколко пъти.

Но и пищовчето ти е хубаво.
              Е, те тук сме на едно мнение, бях започнал да се омарям от изводите ти.Прощавам ти, аз уважавам хората от трета възраст и не им се сърдя за много неща.Зная всичко, което съм счел за необходимост(сега вече и за забранен боеприпас), нито ще ставам спец по оръжията, нито ми е необходимо да се занимавам с ТТ данните му, аз дори не го чистя лично и не съм го виждал разглобен, има си хора, които за впъти по-кратко време ми го връщат със свидетлство за техническа изрпавност.В този ред на мисли не си сервизирам лично колата/те, хладилници, пералня .....и тн., аз наемам хора за това.Времето което печеля от това да се лутам между жички и тръбички влагам в това от което разбирам, и от което печеля, така икономиката на България не спира..., но това е в разрез с разбирането на хората от комунизма, които бяха свикнали сами да си правят почти всичко, сами или на каничка вино с комшията, в това няма нищо лошо, разбира се, но ако се търси повод за да кажеш здрасти но съседа, иначе е неефективно.
              Хм, това с разпасването ме озадачи, върнах се 5 страници назад за да видя защо съм го написал, уви не съм писал нищо подобно, най-близкото до това по смисъл е че, слизам от колата с пистолет в ръка и за да ти стане по-ясно, "моето" парко място е на три метра от входната ми врата , това е пореден опит за изкривяване на думите ми.

Въпрос на заслуги, аз проблем със закона и апарата нямам.
              Хубав?Като хубава настинка?Това е необходимо зло.
              Последно редактирано от Ясен; 26-09-10, 18:30. Причина: връщане на шареното

Коментар

Колега, Стефан ти намеква, че поведението, което описваш, е параноично и има голяма вероятност с него да казваш на едни "добри" хорица: "Ела, Вълчо, изяж ме...", т.е. сам да си докараш беля на главата. Човек, който няма от какво и от кого да се страхува, не се държи така. Сещаш ли се кои притичват(ха) от колата до входа, покрити от телата на бодигардове, бронирани одеала и т.н.? А сещаш ли се как свършиха повечето от тях? Извинявам се за оффа, но смятам, че поне малко ще накараме Ицо да се позамисли.
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Ей много страшно по нащо черноморие.... Сега си представих (само си представих,не смятам да ходя натам вече) как съм си на квартира на морето и гледам как някой излиза от колата с изваден пищов. Аз лично ще се оакам и няма и да помисля да стъпя повече там. Явно кат нямаме пищови кучета ни яли. Май много още има какво да се дели там със сила и оръжие... Имаше и нещо от рода "около мен всички са със Зиг Зауер и Макаров"... Бре около мен па сички са с кюфте в едната ръка и бира в другата.
                  Както викаше един анимационен герой "дайте да не се караме, да бъдем приятели".
                  То колкото повече чета за тия огнестрелни оръжия у нас все повече се убеждавам в пълната им излишност. Общия извод до който стигам е че използваш ли го си навличаш огромни неприятности. Да оставим да си ги носят военните и органите на реда където се смята,че има контрол,здрава психика,подготовка и не напоследно място - няма нужда от уголемяване на егото.
                  Хваща ме страх как народа се пали за какво ли не и колко народ носи оръжие с повод и без повод. Бе да не сме в Бейрут в средата на 70 тте и да не съм разбрал. Една усмивка и извинение е по-силна и от Дезърт Иигъл бре хора. А на който искат да му скроят шапката и 2 пищова не помагат...
                  Къде изчезна човещината и наистина ли стигнахме дотам,че всеки трябва да се въоръжи....
                  висете отпуснато

Коментар

В Полицейската психология (предмет, който се изучава в школата за полицаи) това се нарича "Провокираща роля на жертвата на престъпление" ....
                    Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
                    Ей много страшно по нащо черноморие.... .....Бре около мен па сички са с кюфте в едната ръка и бира в другата.....
                    Е, те тия са най-опасните и закоравели главорези! Не жалят ни прасе, ни агне .....
                    Последно редактирано от kuzdov; 26-09-10, 23:11.
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

Както викаше един анимационен герой "дайте да не се караме, да бъдем приятели".
                      То колкото повече чета за тия огнестрелни оръжия у нас все повече се убеждавам в пълната им излишност. Общия извод до който стигам е че използваш ли го си навличаш огромни неприятности. Да оставим да си ги носят военните и органите на реда където се смята,че има контрол,здрава психика,подготовка и не напоследно място - няма нужда от уголемяване на егото.
                      Хваща ме страх как народа се пали за какво ли не и колко народ носи оръжие с повод и без повод. Бе да не сме в Бейрут в средата на 70 тте и да не съм разбрал. Една усмивка и извинение е по-силна и от Дезърт Иигъл бре хора. А на който искат да му скроят шапката и 2 пищова не помагат...
                      Къде изчезна човещината и наистина ли стигнахме дотам,че всеки трябва да се въоръжи....[/QUOTE]
                      Това с усмивките не върви в българиЯ.Най много да сси помислят че те е страх и да ти се нахвълрят още по яростно .а българина е особено жесток когато усети че другия се страхува от него .и колкото по дребнав и подтиснат е човека толкова по агресивен става в една ситуация когато усети че човека насреща се страхува .Може би да греша но съм наблюдавал дълго време отношенията между войниците от моята рота .И винаги старите войници дето бяха мижитурки сред сънаборниците си подлагаха новобранците на жесток тормоз ..Защото новобранците се страхуваха от старите .Но имаше случай един новобранец му беше писнало и докато лентоваха патрони преди развода на въоръжения наряд беше опразнил един пълнител в стената на спалното.За щастие жертви нямаше ,но се промени целия живот в поделението .старите повече не го закачаха .И командира нареди да се следи за издевателства надд младите войници . Та съм на мнение че използуванено на оръжие срещу посегателства също ще бъде благоприятно за обществото .Впрочем то е доказано в САЩ и други свободни държави .Няма какво да го откриваме ,докато в българия не паднат някои глави нняма да се промени нищо .Все така разни малоумници ще се чувстват над закона и ще си разиграват театър.щот се чувстват безнаказано велики .Все пак от зората на цивилизацията оръжието е спомогнало за развитието и оцеляването на човека .За опазване на придобитото с труд .И защо да се грижим за живота на мангала ,влязъл в чужд дом за да краде ,или надрусаните помияри които ви нападат ей така за кеф.или за лигльото с голфадето се прави на мъж и размахва ножка .Д си платят естествено трябва с кожата . Поне аз съм на това мнение .

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
                        .......
                        .......
                        Изместваш темата колега, ако ставаше винаги по този начин, сега Лисичков щеше да е заклан, а Рижите да си развяват байрака.
                        Според мен режима е умишлено затегнат, законите са умишлено така направени, че да те откажат да го ползваш, за да може властта да се чувства спокойна. Като правило колкото по-тоталитарна и посттоталитарна е една държава, толкова по обезоръжено и безпомощно е населението. Ние им се смеем тук на простите тексасци ама от тяхната камбанария сигурно им приличаме на овце на заколение.

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                          Друг е въпросът, защо не им се конфискува разрешителното примерно при случай на превишена скорост или шофиране след употреба на алкохол?!
                          За превишена скорост по ЗДП, нарушението е административно, освен в случай на отежняващи вината обстоятелства: средна, тежка телесна повреда, имуществени вреди в големи и особенно големи размери и смърт.
                          Колкото до алкохола, аз не пия, тези които пият би трябвало да знаят, знам че имаше промени на скоро и май това от 0,5промила отпадна, но не съм сигурен.

Коментар

Тези неща са взаимосвързани!

Шофирането след употреба на алкохол, гарантира, че лицето може да извади оръжие след употреба на алкохол..

Както се казва, "Де е тънко - там се къса!"

Общо взето по мои наблюдения хората се делят на два вида :

- такива, които живеят постоянно с мисълта, е някой иска да ги пребие, изнасили или ограби.. Те вечно се оглеждат, ослушват и ходят силно въоръжени, често с два пълнителя, а може и сапьорна лопатка да си носят, за да се окопаят в престрелката..

- и такива, дето са се зарили от работа и въобще не се сещат за подобни теми...

Резултата е че във всички случаи, жертвата ще този, който е втори!

Липсата на решителност е най-сигурния начин да отнесеш дървото!

А липсата на акъл, води до всякакви подобни инциденти!

Само мнение, не претендирам за меродавност!

Как стоят нещата по скандинавските страни?

Коментар

http://probg.bg/statija/kod_kriminal...e-ti-rtse.html
                              When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

http://www.pishtov.com/Docs/Doc-SelfDefense.htm

Защо толкова ни харесва да бъдем жертви и ни страх да приемем че трябва да носим отговорност за самите себе си, а това включва не само нас самите, ние можем да решим да бягаме и да се крием , а другите ..........
                                DUM VIVIMUS VIVAMUS

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X