Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бивш полицай уби криминално проявен мъж в Бургас

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Бивш полицай уби криминално проявен мъж в Бургас

При задьлжително притежаване на орьжие едва ли ще те сьдят много че си опьнал някои които те нападат с ножове примерно.Зависи от закона,в Бьлгария сте,предната страница Обера много ясно е обяснил как се танцува хорото там.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
      Статистиката в САЩ може да показва много неща, но тук не е САЩ
      И местни шерифи нямаме - за добро, според мен.

У нас закона се спазва така:

Но пък си отстояваме правото другите да го спазват спрямо нас
      И знаете ли кое е най-тъжното? Че никой не се обажда където трябва и не прави всичко възможно такива индивиди да останат само със спомена за разрешително. Докато не се случи това, което неминуемо ще се случи, когато се почувстват над закона.
      Принципно, бих подминал такъв пост понеже е пълен с нищо и е написан от нещо между цифра и сричка, но понеже се опитваш да ме цитираш за което си има бутон, ще се включа но с нов цитат, който е толкова изчерпателен че и препинателните знаци биха го разбрали.
      Първоначално публикуван от ЛЕНИН Преглед на мнение
      Наистина за жалост не сме в САЩ ! Аз ми е чудно какво точно доказателство ти трябва,за да разбереш,че въоръженото население е опасност само за две групи от обществото -бродягите и политиците.Е ако си от някоя от двете те разбирам защо защитаваш идеята населението да е безпомощно иначе не.
      Ще ти дам и аз един пример- защо в България в районите където се наблюдава определено любов към оръжията и почти няма къща да не разполага с поне една законна (или незаконна) цев престъпността е в пъти по-малка.Не че няма престъпници и там-просто ходят да крадат в градовете където живеят хрисимите хорица като тебе.
      А и ако си толкова възмутен се обади на 112 и им кажи че, едикаквоси съм написал и възоснова на това да ми отнемат разрешителното.
      Око за око и светът ще ослепее

Коментар

Уважаеми Ицо,
        сериозно ли мислиш, че плашиш някого, освен гаргите, като размахваш оръжие пред вкъщи?
        Сериозно ли мислиш, че това е безобидна и нормална постъпка на зрял човек?
        Вярваш ли, че бившия полицай ще мине метър само защото е морално прав и всички одобряват действията му?

Ако отговора е да, то наистина е опасно да имаш разрешително.

И да, ако съм ти комшия и съм те видял да слизаш по този начин всяка вечер от колата си, няма да спя спокойно преди да направя всичко възможно да не продължаваш да го правиш.

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
          Уважаеми Ицо,
          сериозно ли мислиш, че плашиш някого, освен гаргите, като размахваш оръжие пред вкъщи?
          Сериозно ли мислиш, че това е безобидна и нормална постъпка на зрял човек?
          Вярваш ли, че бившия полицай ще мине метър само защото е морално прав и всички одобряват действията му?

Ако отговора е да, то наистина е опасно да имаш разрешително.

И да, ако съм ти комшия и съм те видял да слизаш по този начин всяка вечер от колата си, няма да спя спокойно преди да направя всичко възможно да не продължаваш да го правиш.
          Ами, ъъъ къде съм писал че размахвам, или твоето съзнание взаимства с подсъзнателните ти тактики в CS, което пък е отговор на вторият ти въпрос.Да, мисля и се надявам да мине метър(каквото и да значи това).
          За щастие, не си ми комшия, така другите ми комшии ще са спокойни че и аз освен тях имам оръжие пф..
          И да, от такива "будни" граждани, които от завист ли?от малодушие ли?или просто на Вуте.. на народа му е дошло до гуша.Що ли около мен стават поразии, на кой мотопеда, на кой колелото, на трети гълъбите, на бабето през 2 преки туршиите..а на нашия адрес нищо, нищо бе нищо, цял ден ме няма, на първия етаж съм, прозореца на кухнята е денонощно отворен, 210 см височина е,колко му е хм, може пък да е заради вечната ми усмивка, знам ли?И за да не изпадам в полемики, няма да споря с тебе на каквато и да е тема, просто ще те оставя да живееш в комунистичека заблуда.

Коментар

Абе, в Тексас май масовото носене на оръжие не е от вчера. И в началото бая хора, виновни и невинни, са измрели, докато обществото свикне с това. Естественият подбор отдавна е известно явление. Сигурни ли сте, че искате са се случи и тук? Ама пълния процес, не само крайния резултат... Примерно, да спите спокойно вечерта, защото няма да ви влезе крадец в двора, след като през деня нервното голфаджийче, което сега слиза и вади нож, е застреляло през прозореца на колата жена ви, само защото още не се е научила да кара... Да, такива инциденти в едно традиционно въоръжено общество спират да се появяват, но далеч не веднага... Първо трябва да се премахнат всички лабилни, но лошото е, че преди това те успяват да премахнат доста други. Колко процента са въпросните само в София може лесно да се убедите само с половин час шофиране...
            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Незнам и аз. Но като гледам как дори тук (за жалост) във форума се разгарят страсти просто заради някаква полемика и аз съм против масовото раздаване на оръжие. Дори трябва да се затегне яко закона. Както каза и Тодор - какво пречи да си гръмна некой, да си го довлека у нас и да кажа че е влязъл после да ми краде доматите.... па балистики "от местопрестъплението" и другите сериали да ги забравя. Начини за това много...... Пък и много ме грее, че някой голфаджия например ще го вкарат в затвора ако ме гръмне мен или мой близък. Трябва да затегнат закона.... То вече всеки посъбрал оттук оттам една хилядарка и се сдобил с разрешително и някъв патлак колкото по-безсмислен като идея за за самоохрана толкова по-добре(не съм чул някой да го нападнат и да изпуца 15 стоманени патрона). Ама нали като си ги мерят ше е "по-така" па и ше покаже социален статус...
              Иначе конкретния случай - за мен е доста по-дълбок и е частен случай и кой ли знае какво точно се крие зад него но за щастие поне не е ежедневие.... И дълбоко се надявам да не се превърне никога. И да станем една по-сигурна и спокойна държава. Но както някой каза по-напред трябва да се възпитават хората. А дали със сила и респектиране или със обучение.... е има си институции за това.
              висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
                Незнам и аз. Но като гледам как дори тук (за жалост) във форума се разгарят страсти просто заради някаква полемика и аз съм против масовото раздаване на оръжие. Дори трябва да се затегне яко закона. Както каза и Тодор - какво пречи да си гръмна некой, да си го довлека у нас и да кажа че е влязъл после да ми краде доматите.... .
                Къде го видя това масово раздаване ?? Вадил ли си разрешително за носене и употреба на КНО ? Имаш ли идея колко документа трябва да занесеш в служба КОС на МВР и накрая да минеш през чл. 16 "отпаднала или недоказана необходимост" въпросната необходимост я решава началнико на РПУто на базата на всички документи и писмени становища на служителя от КОС и кварталния ти . Далеч не е толкова лесно да получиш разрешително и да носиш законно притежавано КНО. Също не е толкова лесно да гръмнеш някой със законно притежаваното си оръжие и после да го завлечеш където и да било . В МВР не работят само пълни идиоти един средно опитен криминалист за няма и минута ще разбере инсценировката просто факторите са много.
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Нима вярвате, че някой ще ви застреля, понеже сте го прередил на опашката, или не му освобождавате местенце за сядане в автобуса? Тук не е Албания, САЩ или нещо подобно. Хората си имат задръжки.

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
                    ...Хората си имат задръжки.
                    Личи си, даже и от самолет си личи.
                    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                      Абе, в Тексас май масовото носене на оръжие не е от вчера. И в началото бая хора, виновни и невинни, са измрели, докато обществото свикне с това. Естественият подбор отдавна е известно явление. Сигурни ли сте, че искате са се случи и тук? Ама пълния процес, не само крайния резултат... Примерно, да спите спокойно вечерта, защото няма да ви влезе крадец в двора, след като през деня нервното голфаджийче, което сега слиза и вади нож, е застреляло през прозореца на колата жена ви, само защото още не се е научила да кара... Да, такива инциденти в едно традиционно въоръжено общество спират да се появяват, но далеч не веднага... Първо трябва да се премахнат всички лабилни, но лошото е, че преди това те успяват да премахнат доста други. Колко процента са въпросните само в София може лесно да се убедите само с половин час шофиране...
                      Това което си написал звучи малко като мечта! Хем да не влизат крадци , хем преди това някой лабилен голфаджия да е отстрелял жената и да я излежава доживотно..... а аз спокойничко да си почиствам личното оръжие пред камината с чаша бира например. Пък ако някой тръшне и тъщата ? Я си помисли малко!

Айде стига с тия щуротии за лабилни и кво ли не. Как така дават на 18 годишни келеши без никаква подготовка АК-47 с пълен набор патрони и ги пращат на караул посред нощ в нищото. Не знам дали и сега е като преди. Но в казармата се влизаше масово и всички получавахме автомати и инцидентите с оръжие се брояха на пръсти. И всичко това между бъкащи от тестостерон 18-20 годишни "мъже" и при всичките "закачки" между новобранци и стари. И само не ми обяснявайте , че не се е пиел алкохол на караул!
                      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                        Къде го видя това масово раздаване ?? Вадил ли си разрешително за носене и употреба на КНО ? Имаш ли идея колко документа трябва да занесеш в служба КОС на МВР и накрая да минеш през чл. 16 "отпаднала или недоказана необходимост" въпросната необходимост я решава началнико на РПУто на базата на всички документи и писмени становища на служителя от КОС и кварталния ти . Далеч не е толкова лесно да получиш разрешително и да носиш законно притежавано КНО. Също не е толкова лесно да гръмнеш някой със законно притежаваното си оръжие и после да го завлечеш където и да било . В МВР не работят само пълни идиоти един средно опитен криминалист за няма и минута ще разбере инсценировката просто факторите са много.
                        Имах впредвид ако се облекчат изискванията за разрешително. И няма какво да се лъжем пак дори и за сега - аз лично съм чувал няклко пъти офертата "дай толкова кинти и си готов".... Все пак да не се замозалъгваме в каква държава живеем и,че корупцията е цар.... А за опитните криминалисти.... това е друга дълга тема (имам приятели такива и знам колко "фактори" им пречат на работата). На мен са ми вадили пистолет при свада на кръгово движение..... без да съм налитал на бой и без да съм вадил някакви палки и т.н..... На мой приятел му опираха пистолет в главата при спор за паркиране в Студентския град........ Незнам кой и как "трудно" им е дал разрешителни на въпросните пищовджии.... Във гората ни е заплашвал пиян ловец със Макаров (не със пушката колкото и да е странно) да не караме в близост до някаква си ловна хижа... Може и да имам грешни наблюдения, ама според мен има доста неподходящ народ с препасани пищови... Пък може и да греша че не им правя евала,че са "по-велики" от мен като ми отнемат предимството. Не визирам конкретния случай. Тук човека си е бил правилния и мисля, че и такива трябва да има.
                        Или и друго - колко хора носят по-демонстративно и се опитват всячески да покажат,че имат оръжие като по този начин печелят "предимство" в ежедневието....Всъщност колко хора у нас имат респект от закона..... Аз явно съм един от "балъците" които имат и някак си си имам една мечта да не ме е страх по улиците. Ех мечти.Сега и бабите на село викат "не се карай по улиците,че незнаеш кой какво има...".
                        Последно редактирано от Tony33; 23-09-10, 13:17.
                        висете отпуснато

Коментар

А имането на оръжие, и достатъчно респектиращото общо поведение, са различни неща.
                          Тякой си Сумист, вчера го видяхме в новините с белезници. Макар че безобразно яките качулки му стигат до кръста. Ама са го озаптили, да?
                          Имам двама съседи - професори.По на 80, и по шепа кости. Благи хора. Виж от тях, когато се разсърдят, бягат не само сумистите, и качулките бягат.
                          Аз никога не съм гръмвал в устата никого на улицата. Нито някога покзвам имам - нямам. Но и никой не се съмнява че ще го направя, ако не дай боже. Въпрос на поведение, и не парадно.
                          Продай тая берета на някой балък, с парите си купи книжки. Прочети ги. После за половината пари, в душата ти ще настъпи тишина. От обратното е страшно, повярвай на вересия.

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
                            Нима вярвате, че някой ще ви застреля, понеже сте го прередил на опашката, или не му освобождавате местенце за сядане в автобуса? Тук не е Албания, САЩ или нещо подобно. Хората си имат задръжки.
                            За тия неща - да, няма да ви застреля. Иначе кварталния ни лумпен е вадил пистолет на възрастна жена, че си е разхождала пудела пред дома му... Пиша от БГ...
                            Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                              А имането на оръжие, и достатъчно респектиращото общо поведение, са различни неща.
                              Тякой си Сумист, вчера го видяхме в новините с белезници. Макар че безобразно яките качулки му стигат до кръста. Ама са го озаптили, да?
                              Имам двама съседи - професори.По на 80, и по шепа кости. Благи хора. Виж от тях, когато се разсърдят, бягат не само сумистите, и качулките бягат.
                              Аз никога не съм гръмвал в устата никого на улицата. Нито някога покзвам имам - нямам. Но и никой не се съмнява че ще го направя, ако не дай боже. Въпрос на поведение, и не парадно.
                              Продай тая берета на някой балък, с парите си купи книжки. Прочети ги. После за половината пари, в душата ти ще настъпи тишина. От обратното е страшно, повярвай на вересия.
                              Не е ясно към кого е това, но хайде да приемем че е към мен заради беретата.И без да я продавам си купувам книжки, и си ги чета.Но се питам друго, ти кога ходиш на море, аз ходя 365 дни в годината, за мое щастие само 2/3 от този пириод са за дълги дрехи, които умело прикриват наличието и липсата на нещо си, останалия период ща-неща съм с къси гащи и тениска, която частично прикрива кобура на гърба.А бълъци за берети вече няма, щом е необходимо ще ти обясня как и по-какви причини съм се сдобил със щурмови пистолет,когато аз си купувах оръжие, беше преди век, избора беше между макаров и берета втора употреба с лазарен прицел на цената на нов макаров, избрах беретата -отчитам го за грешка
                              защото тя тежи 1 кило.Да ти вярвам м редактиран, аз и на жена си не вярвам.А това за книжките срещу пистолетите, дааа възможно е да противодействат, ама не ми се разнася някой том от Карл Май във вътрешния джоб на якето.
                              http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%...D1%82%D0%B0_92

п.п.Аз изписах всичко което имах да пиша по темата и не приемайте липсата на отговори като неучтивост, тази тема приключи преди много време.
                              Последно редактирано от Ico_Ns; 23-09-10, 22:18. Причина: докачлив текст

Коментар

Наистина си купи книжки.
                                Берета 92 НЕ Е щурмови пистолет. Изобщо не е военен. Също като револверите.
                                Първото домашно - разгледай затворния блок. Обясни разликите му спрямо военното оръжие.
                                Да носиш и по-тежък от тоя, не особено забележимо - може. Понякога аз също живея през лятото. А не служа в армията много отдавна.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X