Само Путин да не послуша Жириновски. Тогава ще могат без проблеми да си върнат парите за Украйна с лееекинко повдигане на цените на всичкото енергийно носител.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
WW3 - Трета Световна Война
Свий
X
-
Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Съединител - долен, ляв педал.
Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i
- 2 likes
-
И едва удържа генералите си да не намачкат всичко живо наоколо
Абре добре че е той,до сега самолетоносач на вода да не е останал,система ХРИЗАНТЕМА,без аналог
И няма да подскачате,аз само цитирам 😜
-
Цените вече са не лекинко ами солидно нагоре, и Русия направо жъне печалби, от всякъде искат и само Русия и САЩ могат да продават, защото само те добиват в големи размери към момента, е и Латинска Америка но тя е далече на картата спрямо Европа.
-
И аз като Вальо почнах да се питам кой добър, кой лош...
Германия и Гърция отхвърлиха призива на Тръмп към НАТО да изпрати войски в Ормузкия проток
Доналд Тръмп: Страните от НАТО ги чака „много лошо бъдеще“, ако не помогнат да се отвори Ормузкият проток
Спрете Земята, искам да сляза!
Коментар
-
Прав си. И аз не им вярвам. Те копират и превеждат. Например от някви такива:
https://www.cbsnews.com/news/trump-i...strait-hormuz/
https://www.reuters.com/world/trump-...ts-2026-03-09/
"I think the war is very complete, pretty much. They have no navy, no communications, they’ve got no Air Force," Trump told CBS News."
"When asked about the Strait of Hormuz, Trump said that ships are moving through now, but he is "thinking about taking it over."
-
При положение ,че 90% от нефта и 80% от газа отива за азиатския пазар , за какъв чеп Европа да се включи. Вярно, че цената зависи от борсата, но сигурно ще е по евтино скъп нефт, отколкото разходи за изпращане на флот и евентуално въвличане във война.
Да вика Китай и без това голяма част от нефта е за тях.CR-V 2.0i RVSi 147PS
Коментар
-
Германия, Франция, Австрия, Гърция и пр. няма да участват. Сега е времето нашите идиоти да скочат и да подкрепят баткото с китайската бейзболка. Зер, някой трябва да обели картофите.
Базите дадохме. Сега чакаме да ги думнат.
А още от детство ме учеха, кога батковците си мерят пишките да не си показвам г@зо.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Съединител - долен, ляв педал.
Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i
- 3 likes
Коментар
-
Некой завърнал се от фронта, с актуални новини? Че да знам дали да слагам станиолената шапка?
Коментар
-
Някой може ли да отговори на следния въпрос - колко самолета и кои летища използват България за да участват в ударите срещу Иран?
1. Летище Васил Левски гр. София - факт, аз знам за поне 3 цистерни, някой има ли друга информация?
2. Балчик - потвърждение?
3. Безмер - потвърждение?
4. Други ?
N.B. Само да припомня, че разкриването на класифицирана и/или секретна информация е престъпление! Нека се позоваваме САМО на Свободни и Публични Източници на Информация (т.н. OSINT)!Последно редактирано от BatGeorgeone; Днес, 08:21.Бъдете живи и здрави!
Коментар
-
https://obektivno.bg/4-voenni-samole...tishte-sofiya/Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнениеНякой може ли да отговори на следния въпрос - колко самолета и кои летища използват България за да участват в ударите срещу Иран?
https://obektivno.bg/samolet-czister...ijskiya-zaliv/
Коментар
-
Както писах по-горе американските самолети на летището в София са около десетина. Инфото е от вчера и ги видях лично. Една част са разположени откъм кв. Христо Ботев, има и няколко от другата страна. За съжаление не ги преброих точно...Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнениеНякой може ли да отговори на следния въпрос - колко самолета и кои летища използват България за да участват в ударите срещу Иран?
1. Летище Васил Левски гр. София - факт, аз знам за поне 3 цистерни, някой има ли друга информация?Only after the last tree has been cut down,
Only after the last river has been poisoned,
Only after the last fish has been caught,
Only then will you find that money cannot be eaten.
Коментар
-
Аз ги преброих. Самолетите са 12 големи и 14 малки. Имаше и още некакви тенекета.
Да? И?
Какво би се променило ако бяха 22? Ами ако бяха 5? Ами ако валеше? Ами ако беше слънчево?
- 1 like
Коментар
-
Верно gps ползват за ракети и дронИ, и не можело, и не искали да им го спрат
. По добре война и всички последствия за пазарите по света, отколкото някой наоколо да му се наложи да попОлзва хартиена карта за месец-два. Логика
!
Коментар
-
Без проблем навигация се прави и с инерциални навигационни системе и те са си "он борд" независими от всичко външно....
-
Обща оценка на използването:- Приблизителна оценка за общото използване на GPS и сателитни навигационни системи в ракетите и дроновете на Иран: 50-70%
- Докато има силен фокус върху сателитно ръководство в иранските средно- и дългообхватни ракети и UAV, краткообхватните системи и по-старите платформи разчитат повече на инерционни навигационни системи и други по-малко прецизни методи.
- Дългообхватните и среднообхватните ракети са най-зависими от GPS и сателитни навигационни системи, като около 60-80% от тези системи използват такава технология за подобряване на точността и прецизността.
- Приблизителна оценка за общото използване на GPS и сателитни навигационни системи в ракетите и дроновете на Иран: 50-70%
-
-
Руските, Иранските и Китайските + подозирам С.Корейските и Пакистанските военни системи ползват комбинация от всички налични Глобални Системи за Позициониране (ГПС).Първоначално публикуван от jkd Преглед на мнениеВерно gps ползват за ракети и дронИ, и не можело, и не искали да им го спрат
. По добре война и всички последствия за пазарите по света, отколкото някой наоколо да му се наложи да попОлзва хартиена карта за месец-два. Логика
!
Има мрикански, има руски има има китайски системи, всичките са еднакво податливи на Радио Електронна Борба (РЕБ).
За да си увеличат шансовете за успех и да повишат точноста, повечето читави военни системи разполагат с няколко, понякога над 10 ГПС чипа + антени и системи за навигация по ГПС.
Освен ГПС, има инерционни системи за навигация, има ИИ което се ориентира по визуални маркери + ландшафта + всичките там лазерни и още много други системи за целеуказване и насочване.
Защо не могат да им спрат ГПС сигнала лесно ами защото имат няколко антени, няколко приемника, няколко системи за ГПС и колкото по-високо се намира летящото по ГПС нещо, толкова по-трудно се смущава с РЕБ.
Освен всички тия неща, от поне година - две, се ползва и навигация по сигнали + дейта канали от мобилните мрежи (ДжиЕсЕм, 3джи, 4джи и 5джи и т.н. ).
Ако всички тия неща са под контрол, да се чете блокирани или смущавани - голяма "майка" дрон високо в небето, пуска по-малки дронове и създават собствена комуникационна мрежа.
П.П. ГПС е радио сигнал излъчван от сателити в орбита около земята, пасивен приемник на земята/в небето/в морето засича сигнала и трианглулира/изчислява местоположението си, в едно изречение как работи системата.
Сателитите са много на брой и са собственост на различни държави, НЯМА КАК, да се спрат да излъчват и да се спре примерно системата за позициониране на Китай, има международни спогодби и договорености + ако някой реши да направи такова нещо, риска е горе-долу колкото от използване на стратегическо ядрено оръжие за масово поразяване - тоест никой няма да се престраши да го ползва за да не рискува края на света!
Това по-долу са какво има в Шахедите т.н. еднопосочни или суисидални дронове, това е в нещо, което струва четири цифрена сума в евро, ако е ракета на цена с още много нули, не е трудно да се досети човек колко по-сериозни ще са системите за позициониране.
Последно редактирано от BatGeorgeone; Днес, 21:14.Бъдете живи и здрави!
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 19 потребители онлайн. 12 потребители и 7 гости.
Най-много потребители онлайн 33,365 в 14:10 на 11-03-26.
Коментар