Първоначално публикуван от drukman
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
WW3 - Трета Световна Война
Свий
X
-
-
Туроператори разкритикуваха правителството за евакуационните полети от Дубай. Според тях пасажерите за пратените от държавата самолети се избират по неясни критерии, а хора в нужда биват изоставяни.
В един момент ни беше съобщено, че разходите за настаняване ще бъдат поети от страна на Дубай. Само ден по-късно се оказа, че това не отговаря на действителността....
Накрая ни беше съобщено, че за организираните туристически групи все още няма решение как ще се процедира, тъй като приоритет имат други категории пътници – болни, семейства с малки деца и хора в безпомощно състояние. Разбира се, необходимостта от приоритетна помощ за хора в тежко състояние е напълно разбираема. Но възниква логичният въпрос – някой изобщо провери ли дали сред нашите туристи има малки деца или хора в затруднено положение...
В публичното пространство се появиха кадри и свидетелства, че с тези полети са били транспортирани и хора с висок обществен статус – футболисти, бизнесмени, представители на властта и други публично известни личности. За съжаление, вместо картини на болни хора, семейства с малки деца и граждани в безпомощно положение, обществото видя кадри на хора, които очевидно не попадат в тази категорияПоследно редактирано от Bogoljub Gagic; 06-03-26, 16:52.Ожидать победу в текущих условиях, это как ожидать что приблизишься к Луне, взбираясь на Бурж Халифу пешком ©
- 2 likes
Коментар
-
Абе майтап майтап ама взе да става сериозно.
Тази война ние съфорумците също ще я плащаме - тази седмица вдигнаха цените на морския транспорт. Това увеличение ще се пренесе на стоките след един два месеца - определено.
Днеска казаха че ОАЕ са обявили война или са в състояние на война.
Инфото в нета не е напълно вярно - по същия начин както в Украйна - а иди разбери руснаци ли печелят или украинците.
И този път американците сгрешиха - никой не е очаквал че Иран ще почне да бие по всички съседни страни които имат американски бази..При това - бие ги доста успешно.
Дълги години Дубай мубай Бахрейн и ала бала бяха сигурни страни - парите капитала отиваше там... Е вече не е...
Отдавна се считаше че е по добре да имаш имот в Дубай отколкото в България тъй като там било сигурно и цената растяла..Е спря да расте...
А пък ние както сме забогатели с това евро - само война ни дай не стига че плащаме на Украйна ами сега и това
- 2 likes
Коментар
-
През войната в Залива Саддам направи същото (съобразно възможностите си, де) - изстреля каквото можа по Израел и Кувейт, после почна да изпомпва петрол в Персийския залив, накрая си запали петролните кладенци. Явно вдъхновени от българската поговорка за атовете дето се ритат и магаретата, които го отнасят, се вживяват като "ат" и се опитват да навредят на всички околни, зер-белким-чунким-санким някое магаре успешно се примоли на "баш-атовете" да спрат да бият "пишман-ата".Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнениеАбе майтап майтап ама взе да става сериозно.
...
И този път американците сгрешиха - никой не е очаквал че Иран ще почне да бие по всички съседни страни които имат американски бази..При това - бие ги доста успешно.
Ожидать победу в текущих условиях, это как ожидать что приблизишься к Луне, взбираясь на Бурж Халифу пешком ©
Коментар
-
Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнениеАбе майтап майтап ама взе да става сериозно.
Тази война ние съфорумците също ще я плащаме -
Инфото в нета не е напълно вярно - по същия начин както в Украйна - а иди разбери руснаци ли печелят или украинците.
Дълги години Дубай мубай Бахрейн и ала бала бяха сигурни страни - парите капитала отиваше там... Е вече не е...
Отдавна се считаше че е по добре да имаш имот в Дубай отколкото в България тъй като там било сигурно и цената растяла..Е спря да расте...
А пък ние както сме забогатели с това евро - само война ни дай не стига че плащаме на Украйна ами сега и това
Първоначално си мислех, че просто си платен. После – че си просто наивен.
Все повече се затвърждава впечатлението, че по-скоро си „облъчен“ – или по-точно пленен от пропагандната машина. При теб се проектира една паралелна реалност (тип Поглед.инфо), която е силно изкривена.
Проблемът е, че нямаш достатъчно информация. Е защото тези „копейки“ в София ги мързи дори да си сглобят по-качествена пропаганда. Получава се нещо като зависимост – държиш се като човек, пристрастен към „специалното знание“ за просветени. Ако някой ден спреш да четеш тези източници, вероятно ще видиш колко от нещата са били откровени манипулации. Е няма да си просветен , ама може да оцелееш. Тия на Петрохан също мислеха, че имат специално знание
По въпроса Русия–Украйна.
Какво точно печели Русия?
Около 1% територия, но срещу това – огромни загуби. Над милион убити и 3 милиона ранени и инвалиди. Това означава 4 милиони семейства, Или средно 15 милиона човека изключени - 20% от руснаците които ще тежат на социалната система. Към това добави и масовата емиграция – Над 100 000 високообразовани емигрираха (и още са си стегнали куфарите, ако Путьо пак обяви мобилизация). Това ти по руки оценки от 1%до 3% ръст в БВП.
Заради санкциите икономиката им се върна в XX век – нискотехнологични рафинерии. Е, тук украинците и това попиляха с далекобойни ракети – върнаха ги 60 години назад.
Кой произвежда оборудване? Тръмп – е да, ама нали знаеш, че няма да подари. Ще им го даде срещу процент от нефта
Голям процент.
Какво се оказва – стратегическата им суровина, която пълни бюджета... ще отива в USA.
Кой е големият губещ? Русия. Това вече не е страна. В момента се крепи на силови структури... но свърши ли войната – приключват. А най-лошото е, че и бъдеще нямат.
1 милион нискообразовани, озверели фронтоваци – всеки ден убиват и около тях убиват. Представи си ги: след края на войната отиват в Москва и Ленинград и виждат „расовите“ руснаци как ядат хайвер, карат Maybach и чукат руси шафрантии.
Представи си го... Готъм сити ще е като град на ангелите.
Всеки ден война, с всеки спечелен квадратен метър Русия губи бъдеще.
Мишо, какво реално печели Русия от тази война?
"И този път американците сгрешиха - никой не е очаквал че Иран ще почне да бие по всички съседни страни"
Единственият шанс на Иран е да търсят класическата подкрепа – всички мюсюлмани срещу „гадните“ евреи и американци. Е, с тези атаки Иран остана сам срещу всички. Дори и Ердоган не ги подкрепя. Това е най-голямата им стратегическа грешка. С какво ви облъчват, бе човек? Че такъв очевиден факт го обръщат. Вашата лама е най-лама, да знаете, ако може така с лекота да ви манипулира.
Молба – сподели тоя телеграм или какъвто и да е източник, да видим тоя „геостратег“ колко е добър.
Абе майтап майтап ама взе да става сериозно.
Е, тука позна – Путин има два съюзника: Иран и Северна Корея.
Е, няма вече подкрепа от Иран...
Малко по-сериозен анализ – защо Иран удари летището в Азербайджан. Конфронтацията Сунити/шиити и борбата в тези републики. Турците много ама много бързо прекратиха тази нишка
Подкрепата на Иран за Русия не е просто „приятелска“, тип един сатрап към друг. Става дума за влияние във всички страни с мюсюлманско население, включително и в „руските“ мюсюлмански азиатски републики в РФ.
Путин на практика продаде тези републики на аятоласите.
Може и там да стане весело...
АИ обобщено от Gemini оценка на иранското влияние като съм дал ограничение 22г и търсене само в местни медии
Анализът на местните медии и експертните оценки от началото на войната в Украйна (февруари 2022 г.) до момента очертават значителна промяна в мащаба и характера на иранското присъствие в Руската федерация.
Основната разлика спрямо 2022 г. е преходът от строго контролирано икономическо сътрудничество към негласно толериране на идеологическо и културно проникване.
Сравнителен анализ на проникването (2022 vs 2025/26)Основни акценти от местните и специализирани източнициСфера на влияние Ситуация до 2022 г. Ситуация след 2022 г. (текуща) Географски обхват Ограничено до икономически центрове (Казан, Астрахан) и дипломатически мисии. Активно разширяване към Северен Кавказ (Дагестан) и Средното Поволжие. Религиозен фактор Кремъл блокираше шиитското влияние сред сунитите в РФ от страх от радикализация. Москва гледа „през пръсти“ на религиозните връзки в името на военния съюз. Мека сила Традиционна културна дипломация и академичен обмен. Използване на медии, блогъри и социални мрежи за прокарване на антизападни наративи. Икономическа база Скромен стокообмен, фокусиран върху енергетиката. Мащабни мрежи за заобикаляне на санкции, банкова интеграция и военни заводи на руска територия. - Новата реалност в Северен Кавказ: Експерти от МГИМО отбелязват, че Техеран вече не се възприема като потенциална заплаха за религиозния баланс, а като жизненоважен съюзник. Това отваря врати за ирански фондации в региони като Дагестан, където иранското влияние вече е „осезаемо“.
- Иран като „Мюсюлманска сила“: Иран е променил стратегията си – вместо да промотира шиитския ислам (който е малцинство в Русия), той се представя за защитник на общите ислямски ценности срещу Запада, което намира добър прием в сунитските републики на РФ.
- Информационно проникване: Иранските държавни медии и подкрепяни от тях платформи (напр. Eurasia Today) засилват присъствието си, координирайки посланията си с руската държавна пропаганда.
- Среда на диаспората: В средите на иранската диаспора в Русия и Европа се наблюдава скептицизъм. Докато официалните власти в Москва и Техеран демонстрират единство, общественото мнение в Иран към Русия се влошава (от 47.4% негативно през 2021 г. до 53.2% през 2025 г.). Заключение: Проникването след 2022 г. е станало системно и стратегическо. Русия е принудена да жертва част от вътрешния си религиозен суверенитет, за да осигури външнополитическото си оцеляване, което дава на Иран безпрецедентен достъп до руското ислямско пространство.
Последно редактирано от trav; Вчера, 09:43.
- 1 like
Коментар
-
А аз не се ядосвам . От това по хубаво че не можете да осигурите и 10 % от боеприпасите които им трябват на украинците няма . Сега има още една чешмичка така че за тях в обозримо бъдеще няма да има и един патрон .Последно редактирано от sek.1; Днес, 04:55.
-
Аз още не мога да се ориентирам. Кои са добрите и кои лошите?
Ако за тая война не сте разбрали, кажете за някоя друга.
Ама, моля след Виетнам, че преди това са ми мъгливи спомените.
Опитвам се да разбера защо американците в Виетнам бяха: "Гадни, буржоазни агресори", също като руснаците в Украйна сега. В Иран са отишли на гости, или как е?
Давайте да видим кой колко може да се наведе.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Съединител - долен, ляв педал.
Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i
- 1 like
Коментар
-
Аве аз може да съм малоумен (според trav Sparky и други) и не искам да правя прогнози за войните защото просто от разстояние (от дивана) не знам точната ситуация...
Обаче със сигурност може да ви кажа как аз и ние ще я платим вкупом...
Даже мога да прогнозирам - отсега заложете 10% от стоките нагоре... заради повишената цена на морското навло. Ще започне да се начислява реално след около 2-3 месеца..
Спомняте ли си как Спарки пишеше и хвърляше таблици графики че като приемем еврото - всичко ще се нареди? Или поне ще остане същото?
Има ги в по старите постове? И какво стана сега??
Вече сме март месец - и е видно дотук:
Януари - първите 20 дена повечето пазарят с левове - няма проблеми..Последните 10 дена почнаха да се изравняват...Цените почти същите тук таме някой закръглил число...
Февруари - Само евро - първите 15 дена - почнаха да увеличават цените - вторите 15 дена вече смело увеличават...
Март - начало - твърдо увеличение - почнаха протести тук таме ама разни политици и програмисти - реват че си измисляме ...
Кое е драстично за мен? Преди 2 седмици виках багер да копа - еееееее преди цената беше 400лв сега е твърдо 400евро..
Миналата седмица наех 8 тонни мотокари за разтоварване - преди плащах по 100 лв на час - сега 3 часа - 300 евро...С отстъпката за мен казаха...
Правих рекламни табелки - 15 табелки - 180 еврака
работа за половин ден...
И любимото ми : Често поръчвам бои - викам спец идва с машинки снима квот трябва и прави същата боя пълни ми я в спрей (удобна за работа) - ноември беше 25 лв на спрей - сега 32 евро
4 спрея 128 еврака ...
Абе тия евраци за нищо ги нямат бе!!
Аве хора - 20 и 50 евро - хората ги усещат като 20 и 50 лева. Сега ги харчат - ама заплатите ще дойдат март и реването предстои...
Има чисто психологически момент - еврото се усеща като по минимална стойност - а лева - като сума изглежда по внушително.
За войната не искам да навлизам в подробности защото тука има далеч по големи капацитети.
Тоя умния програмист Спарки продължава с неговата мантра за БВП и човека си мисли че като една армия има трилионен бюджет - победата и е в кърпа вързана...
Сиреч бедната армия няма как да победи богатата - то се изредиха всякакви умни професори военни да казват че не е така ама кой да мисли?!
То по логиката на Спарки -
Най силни военно трябва да бъдат Монако Лихтейнщайн и ... а то?? Една рота ще ги опатка за нула време? Що тъй??
Всички военни спецове са единодушни - Северна Корея има снаряди да изоре 4 пъти(четири пъти бе) цялата Южна Корея? Що тъй? Пък е по бедна нали??
Един Иран колко да е богат? И кво? Удари американски бази? А стига ве!? Някой да си спомня някога някой да е нападал американска база?? И да им взриви радари и прочие?
Едни иранци с чехли пробиха железния купол на Израел?!
Тия хора нямат ли си Спарки да им обясни че Израел има милиарден бюджет и умни военни(Мосад косад ала бала) - и техния щит нали бил непробиваем бе? И накрая някви чалми им го пробиха?
Що така?! Не си гледат бюджетите ли? Или си нямат толкоз умни програмисти да им кажат?!
По цял свят спецовете казват че като се сбият двама - богатия губи повече от бедния.. И по време на война - много е важно да постигаш същия резултат с по малко пари..
Сега с тая война кой ще пострада повече?
Бедния Иран или богатия Дубай като му изгониха туристите и цените на имотите паднаха?
Нали се сещате за онзи Иво Димовски с имотите? "Съревнованието" между имоти злато ??
Преди месец как този Иво обясняваше че имотите в Дубай(в сравнение с българските) били чудна инвестиция - сигурни стабилни...

- знаете ли сега каква песен запя?? какво казаха ОАЕ ?? що така че те емирствата са най богатите бре как тъй ще ги бият?
p.s
Сащ изгуби сериозно според мен защото не можа да защити съюзниците си.Даваш бази утре си мишена.Уж САЩ ще те пази - ама курец.. А познайте дали ще има бази пак?
- 5 likes
Коментар
-
Аааа забравих да кажа за хусите бе... много са важни щото НИЕ ги плащаме...Заради тия хуси - всички кораби ВСИЧКИ като тръгнат от Китай Сингапур Тайван Япония и.. обикалят Африка... не минават през Суецкия канал ами обикалят...
Резултата е двойно по скъпо и транзитното време от 45 дена нарастна на 70-80...
И туй за цяла Европа - колко стоки са това знаете ли? Милиарди? И накрая някви си хуси по джапанки командват търговията?! За наша сметка?
Еееее толкоз ли не може да ги победим?!
Колко пари ще имат хусите бе? Ний сме сто пъти по богати (наистина мисля че е сто пъти) и накрая зарад тях ние плащаме повече
-
Няма такъв като теб,Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнениене искам да правя прогнози за войните защото просто от разстояние (от дивана) не знам точната ситуация...
Обаче със сигурност може да ви кажа как аз и ние ще я платим вкупом...
Кое е драстично за мен? Преди 2 седмици виках багер да копа - еееееее преди цената беше 400лв сега е твърдо 400евро..
Миналата седмица наех 8 тонни мотокари за разтоварване - преди плащах по 100 лв на час - сега 3 часа - 300 евро...С отстъпката за мен казаха...
Правих рекламни табелки - 15 табелки - 180 еврака
работа за половин ден...
И любимото ми : Често поръчвам бои - викам спец идва с машинки снима квот трябва и прави същата боя пълни ми я в спрей (удобна за работа) - ноември беше 25 лв на спрей - сега 32 евро
4 спрея 128 еврака ...
Абе тия евраци за нищо ги нямат бе!!
Аве хора - 20 и 50 евро - хората ги усещат като 20 и 50 лева. Сега ги харчат - ама заплатите ще дойдат март и реването предстои...
За войната не искам да навлизам в подробности
Сащ изгуби сериозно според мен защото не можа да защити съюзниците си.Даваш бази утре си мишена.Уж САЩ ще те пази - ама курец.. А познайте дали ще има бази пак?
Пънеш се че няма да обясняваш щото не разбираш и цяла страница прогнози.
За еврото. Това къде е. Че за София не виждам разлика. Фризьорката е вдигнала от 12лв на 7Е, ама е готина ще го преживея.
Взимат ти двойно щото си рахат и даваш. Ти твоите цени вдигна ли ги .
Не им плащай, че дойде друг.
Ония ден за мартеници на улицата пикльвци с готови от илиенци от два лева на две евра. Аз не купих . В края имаше женица с ръчно направени с нормални цени взех си от нея. Като минах вчерта беше опразнила сергията.
От февруари до сега имам две поръчки към амазон де. Като втората е почти само от жената некакви женски . Та дори и прах за пране (някакав модерне на кристали) да допълня за безплатна дставка .. Емаг дори не проверявам какви са им цените...
Проблем нямам. ти като имаш пари плащай
За войната , заради чалмите ли ти е или да си на въпреки.Или сляпо следваш руската пропаганда.
По добре казвай че си от колкото че си с терористите ислямисти от Иранските милицииПървоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнениеАве аз може да съм малоумен
Усещаш ли че нямаш собствено мнение а повтаряш какво ти спуснат
Много яко промиване на мозъка е след като най големите националисти реват за най големите чалми .....Не е истина
Иран преди
И Иран за който мишо реве

Мишо жертва си. Не става въпрос за политика тия са ти изпили мозъка
Коментар
-
Абе не ми се иска да влизам в спор с чиновник !! Като почне да ми обяснява как живота е хубав и само аз съм калпав как няма корупция и всичко е наред - ми иде да му затегна вратовръзката учтиво...
Тия снимки дет си ги сложил си ги прибери - аз не съм някакъв фанатик нито на Иран нито на САЩ...
Обикновен трезвомислещ съм и като каже Тръмп - че иска да избере президент на Иран...
Алоооооо що тогаз да има избори въобще?
https://www.dnes.bg/a/2-svyat/713324...rana-vav-voyni
Може би вместо да харчим пари за избори сега напролет направо да попитаме Тръмп кого да "изберем" а?!
Остави - въпроса е риторичен не ми се спори с корумпиран дето ми обяснява че просперираме!
-
-
Мишев, добре че от време на време пишеш по нещо за да разведриш обстановката.
Че последно темата така се накифли, че не е за поглеждане...
Коментар
-
Ами не пиша щото имам доста проблеми - нали ти писах за резервния вариант...
Абе правилна е сметката ама се появиха други проблеми дето хич не очаквах и просто ме скъсаха...
Пък и не съм такъв военен специалист и нямам какво толкова да кажа - повече ме интересува как войната ще се отрази на джоба ни!!
-
-
Имаш ли някакво предложение, алтернатива на действие или въздържане от такова, макар и пропусната и останала в миналото?Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнение...
1. Имаме държава Израел - ще кажеш, че създаването ѝ е страшна грешка, чудовищна гавра с местното палестинско население. Да ама навремето световната общност (вкл. любимата ти Матушка начело с великия Сталин) са считали, че това е справедливо обезщетение за пострадалите от Холокоста евреи.
2. Държавата Израел е заобиколена от мюсюлмански държави, които искат да я унищожат. Това предизвиква дълга поредица от войни и въоръжени конфликти, вследствие на които няколко от околните държави, скърцайки със зъби и с капеща от сърцето им кръв
декларират, че вече не искат да унищожат Израел.
3. Има една огромна държава, въплъщение на Злото, каквато винаги, през цялата си история, от времето на Ахеменидите, е била. Дала ни е хубави нарицателни думички като сатрап, шах-мат (убивам царя), падишах, цялата концепция за "магия" и "нечиста сила" с атрибути като плащове, шапки, магически пръчици, проклятия, абракадабри и други заклинания (наследство от погълнатите от тях халдеи)
Тази държава, изпаднала в състояние, спрямо което "Тъмните векове" на европейското Средновековие изглеждат като парти за детски рожден ден, същата държава открито в продължение на 40-50 години тръби, че ще унищожи Израел, ще изтреби всички евреи, а след това и всички гяури в Европата. Същата създава и издържа организации като Хизбула и Хамас, които взривяват, колят и всячески избиват мирни жители, вкл. и у нас на летището в Бургас.
4. На 07.10.2023 г. издържаната от Иран палестинска въоръжена групировка Хамас започва пълномащабно нападение срещу Израел от ивицата Газа, пробивайки бариерата между Газа и Израел и нахлувайки през граничните пунктове на Газа в близките израелски селища, изколвайки по невъобразимо дивашки начин над 1200 души - бременни жени, студенти от някакво рейв-парти, деца и т.н. Отвличат още към 300 души и възнамеряват да продължат, но ги спира добре подготвената израелска съпротива.
ВЪПРОСЪТ Е: Какво трябваше да се случи след 07.10.2023 г. ? Държавата Израел да се саморазпусне и всички евреи, посипали главите си с пепел, заголили (и подмили си) задните си части, да се явят чинно в Ивицата Газа, за да изкупят вината си за горните (тук, точки 1 и 2) исторически събития?
Ожидать победу в текущих условиях, это как ожидать что приблизишься к Луне, взбираясь на Бурж Халифу пешком ©
Коментар
-
Не е на хубаво това затишие, много е вероятно в момента да се планира кога/как/какво точно/къде да се ползва тактическо ОМП.
Всички обичайни прийоми и похвати не дават очаквания резултат, всички погазени закони, правила и норми дори и на йота не довеждат до предимство на коалиция Епщайн и не им остават много опции, освен ОМП в комбинация с апокалиптични размери цивилни жертви.
Бъдете живи и здрави!
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 12 потребители онлайн. 6 потребители и 6 гости.
Най-много потребители онлайн 28,243 в 08:27 на 05-03-26.
Не ги разбираш нещата, не е като поялниците тази работа...
Коментар