Обява

Свий
Няма добавени обяви.

WW3 - Трета Световна Война

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• MFr коментира
    Днес, 02:10
    Фуджейра Е в ОАЕ, планини ако има, то са като в Нидерландия
    Гагич, дай по-сериозно.
    За разлика от тебе (явно), аз съм ходил там
    Ожидать победу в текущих условиях, это как ожидать что приблизишься к Луне, взбираясь на Бурж Халифу пешком ©

Коментар

• MFr
      MFr коментира
      Редактиране на коментар
      Къде, във Фуджейра или в ОАЕ

• Bogoljub Gagic
      Bogoljub Gagic коментира
      Редактиране на коментар
      ВзЕми се огрАмоти малко. За начало прочети какво съм написал преди да буквоядстваш.

• sek.1 коментира
    Днес, 09:21
    Гагич от острова петрола само се транспортира . Добива е на съвсем други места . Става малка като тая на Бойко със сухия газов хъб . Съоръжения има газ няма . Войната вече е на такъв етап че Тръмп няма полезен ход .
    Според горния консТиПативен теориЙ - точно това е бил полезният му ход ("многоходовка" ©️) - да няма откъде не само Иран, но и арабските износители от Залива да изнасят петрола си. Да се вдигнат цените, да стане изгодно неговото предизборно "Drill baby drill!" САЩ да забогатеят от собствен добив на петрол и газ, да могат да държат в шах Европа, заплашвайки, че ще спрат доставките на втечнен газ и т.н.
    Иран няма да имат откъде да пуснат тръби за нов износ на петрол, докато Израел и петролните монархии имат пари да се удавят, могат да построят каквото и да е, особено ако ще носи яки приходи на Израел.
    Ожидать победу в текущих условиях, это как ожидать что приблизишься к Луне, взбираясь на Бурж Халифу пешком ©

Коментар

• Глупостакис на търкалякис. Народа вече премина на електрички и му дреме на шлифера за цените на горивата.
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Danika
        Danika коментира
        Редактиране на коментар
        Шегуваш се на...гол газов хъб, Владо, но това вече е реалност. Нашият блок е с 43 подземни гаража, всеки с по 2 контакта. Но електромер "гаражи" е един общ. Колата ми е бензинова и поради пол и възраст никой не ме подозира, че нощем вкарвам някоя електричка за зареждане. Но тези с електричките и съмнителните субекти са в състояние на вечно взаимно дебнене, защото сме взели решение първите да поемат по-голям % от разхода.

• дядо владо
        дядо владо коментира
        Редактиране на коментар
        С толкова гаражи в блока, както би казАл съвременен сфьиенИц - малиЙ таА кака супер баровец турбогъзар и джентълмен от всякъде 🤣
        Ама у "Манастирското ливадЕ" (лЕво и дЕсно) през "Витоша" "Малинова долина" та чак в осрания от "Аркекс & Ko" "Изток" ( където съм израстнал ) улицата е паркинг и там МЯУуууу ......ма пък ще взема да си оправя велосипеда🙄

• Danika
        Danika коментира
        Редактиране на коментар
        Защо да е много? Нивата са 2.

• Аха, сега разбирам! ЕС са забъркали тая каша с горивата, да си пробутат електричките, че от висене им се скапаха акумулаторите ...

ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

• blackfirefly
        blackfirefly коментира
        Редактиране на коментар
        Тц! Бият тревога: https://business.dir.bg/energien-paz...ynite-dostavki

• BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        Германия не намалява данъци, а ограничава повишаването на цените на бензиностанциите до веднъж дневно, за да спре спекулата.……….

Е така се бори спекулата,няма лабаво,сега ако искат още ядрени централи да си затворят или по една перка да си пернат на всяка кола там,на тия с осмаците по 2

• Urko
        Urko коментира
        Редактиране на коментар
        Мда, и резултатът е, че бензиностанциите набичват цените на макс още при отварянето и не им дреме, че могат да вдигат цените веднъж дневно. Като около 60% от цената са за данъци и такси- акциз (енергиен данък) 22.4%, CO₂ такса 8.1%, биокомпоненти / биоквоти 1.9%, други такси (резерви, логистика) 1.0%, ДДС (19%) 16.7%.

А относно АЕЦите- вече няма какво да затварят, в Германия няма работещи АЕЦ от 3 години.

• Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
      Аха, сега разбирам! ЕС са забъркали тая каша с горивата, да си пробутат електричките, че от висене им се скапаха акумулаторите ...

Ма това учудва ли те?!?
      Германският Мерц го казва в прав текст без заобикалки. Умишлено, целенасочено и преднамерено го правят скъпо за да имало стимул да си купуваме електрички и да пестим от парно и да пазим планетата от СО2.

пуснете си превода на български от настройките за субтитри...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1111.png
Прегледи:91
Размер:375.4 КБ
ID:7032865

Спрете Земята, искам да сляза!
      Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

• Esper
        Esper коментира
        Редактиране на коментар
        Това не е ли менте, ве?
        Не мисля, че е казал нещо такова у прав текст, че и го повтори неколко пъти да нема съмнение.
        Според мен е по-вероятно да е синтетика а не ми се рови за други източници.
        Да не говорим, че ич не шпрехам швабензи и може да ме хванат на бастун!

• Urko
        Urko коментира
        Редактиране на коментар
        https://www.bild.de/politik/inland/n...eb7108c4923670

„Es wird zunächst einmal für alle teurer“, kündigte CDU-Chef Friedrich Merz am Sonntag bei „Caren Miosga“ an. Gemeint: der weiter steigende CO₂-Preis, der die Bürger beim Tanken und Heizen trifft. „Ще стане по-скъпо за всички“, обяви лидерът на ХДС Фридрих Мерц в неделя в токшоуто „Caren Miosga“. Той имаше предвид по-нататъшното увеличение на цената на CO₂, което ще засегне гражданите при зареждане с гориво и отопление на автомобилите им.

Die Idee: über einen steigenden CO₂-Preis technologieoffene Anreize zum Umstieg auf CO₂-neutrale Technologien zu schaffen, statt mit Verboten und allzu bürokratischen Detailvorgaben (Heizungsgesetz) zu arbeiten.
        Идеята е да се създадат технологично неутрални стимули за преминаване към CO₂-неутрални технологии чрез повишаване на цената на CO₂, вместо да се работи със забрани и прекалено бюрократични подробни разпоредби.

https://www.tagesspiegel.de/politik/...-13536466.html

Merz im Koalitions-Talk bei „Caren Miosga“: „Das wird teurer. Ja, es wird teurer“

• stefsab
        stefsab коментира
        Редактиране на коментар
        От няколко г. проекти за отопление на фамилни къщи и др. се правят само на електрически термопомпи .

Всички монтирани горелки за отопление, веднъж годишно минават одобрение за годност.
        Старите нафтови горелки все още не са забранени, но е спряна продажбата на всякакви части по тях.
        За газовите - инспектора иска подмяна на някои защити на години или "моточасове", а те вече не се предлагат.

Едно скромно преминаване от горелка към термопомпа започва от 10к
        - проект
        - узаконяване
        - изпълнение

• Натиснете снимката за да я уголемите

Име:TrumFckOff.jpg
Прегледи:0
Размер:51.2 КБ
ID:7032901

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 15 потребители онлайн. 13 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 22:00 на 20-03-26.

Зареждам...
      X