Надявам се питането ми да не е свръх-оффтопик - какво е предимството на лазерният прицел пред бързомера? Като за един недостатък се сещам веднага...
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Червен или зелен лазерен прицел
Свий
X
-
Току-що пробвах, на закрито/открито и тъмно/осветено. Зеления някак се губи и с него прицелването би било по-бавно, но от друга страна не ми напряга зрението и някак си точката я виждам по събрана, с чиста периферия, без отблясъци. При червения е обратното - по-бързо прицелване, по-лесно позициониране, но някак очите са по-напрегнати, точката особено в тъмното е по-назъбена, звездовидна и все едно има отблясъци.
Изключително силен е психологическия момент наистина, просто цвета влияе. ЧВероятно е защото съм свикнал с червената точка и някак си я приемам за естествената в тази специфика, макар и да предизвиква физически дискомфорт при сравнение със зелената. Също така все пак зеления цвят е приет за успокояващ и разтоварващ зрението, и това е вече заложено на подсъзнателно ниво, което явно има голямо значение. Разбира се няма как да предада усещанията с думи и по подобни причини се отказах и да снимам, още повече, че към снимките трябва да се подходи доста професионално за да могат да покажат такива нюанси.
Както знаем, Венцислав Петров ги умее подобни тестове и снимки ,и ако е видял темата и идеята му харесва, и има време и възможности, може да се опита да направи такъв сравнителен тест.Всеки трети е шести
Коментар
-
Хубавото е,че може да прицелваш ако пищова не е на нивото на очите,слагаш го между циците и си ти.
Моите както казах за късо са червени,малко зор да намеря кобури за такива,но се намират,в пустинен пейзаж на светло зеления на дистанция се вижда по-добре обачеTOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Интересно, това на песъчлив/прашен фон ли е?Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнениев пустинен пейзаж на светло зеления на дистанция се вижда по-добре обаче
Всеки трети е шести
Коментар
-
Коментар
-
Важното е че ги запознаваш с оръжията и така им създаваш оръжейна култура. Вниманието от бащата, опита за възпитаване и активностите на открито са бонус, хем са и задължителни. Нека да знаят и да могат, пък ако решат да не се занимават с оръжия, лошо няма.
-
Абсолютно - те и с лопати може да не се занимават ма съм им взел по една,копат наравно с мене в снега.Всеки има раница,нож,лопата,пушка,моторче,колело,палатка.......така не се правело.....е малко е верно защото на тия стрелби събирах кервана по тъмно пък нормалните хора препоръчват 2 неща - не ходи сам и не замръквай в пустинята,но пък моите научиха какво е Отцепка,единия от едната страна,другия от другата и залегнали в тьмницата ме охраняват аз докато събирам,добре,че майка им я нямаше.
Да не са се раждали момчета пък и на баща не случиха
-
С това оръдие до колко си пробвал ?Дистанция?Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнениеПясък и камъниТрябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!
Коментар
-
Първата мишена в ляво се вижда,онова малкото жълто,втората е спинър и това е дистанцията,стрелба с голи мерници с късо децко ЧЗ или джобното ми снайперче от снимката по тая дистанция,мишенката 2 юмрука.
Калаша да ни пази страх и стрелба на около 500 метра,снайпери не разпъвах на тия стрелби.
Последно редактирано от BENZBOSS; 18-03-20, 18:41.TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Не знам колко е детско ,но си класика и бият добре и здраво.Добре се забавлявате там.Верно сте за завиждане .
Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!
Коментар
-
А не ,почне ли се с крастата ,нема да смогнете да си съберете "отпадъците".Тука за "свободни "занимания требва да ходиш вдън гори тилилейски.Иначе 22 с магнум си е .....6Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар