Трябва ми още един лазер та искам да чуя мнения. Този който имам е червен и защото съм свикнал с него ли или заради специфика в зрението, но като че ли по добре го виждам и по-бързо го намирам, отколкото зеления. А нали зеления на теория се възприема много по-добре от човешкото зрение. Дали е въпрос на привикване?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Червен или зелен лазерен прицел
Свий
X
-
И кой я измисли тая теория????Кажи ми кога ще използваш зелен прицел на червен фон примерно или по би използвал червения на зелен фон.Мани ни нас форумните разбирачи виж повечето рибарски плувки в какви цветове са.Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнениеТрябва ми още един лазер та искам да чуя мнения. Този който имам е червен и защото съм свикнал с него ли или заради специфика в зрението, но като че ли по добре го виждам и по-бързо го намирам, отколкото зеления. А нали зеления на теория се възприема много по-добре от човешкото зрение. Дали е въпрос на привикване?
Коментар
-
Остави. Видно и от други теми, колегата не може сам да сформира мнение. Трябва да му бъде посочено решение и той само да действа.Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнениеИ кой я измисли тая теория????Кажи ми кога ще използваш зелен прицел на червен фон примерно или по би използвал червения на зелен фон.Мани ни нас форумните разбирачи виж повечето рибарски плувки в какви цветове са.Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.
Коментар
-
https://www.bosch-professional.com/b...ner-laser.htmlПървоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнениеИ кой я измисли тая теория????Кажи ми кога ще използваш зелен прицел на червен фон примерно или по би използвал червения на зелен фон.Мани ни нас форумните разбирачи виж повечето рибарски плувки в какви цветове са.
Да не се счита за реклама.Всеки трети е шести
Коментар
-
Питането май беше за лазерен прицел, а не за лазерна рулетка!? Ама като и да е. В горния пост писах.Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.
Коментар
-
Дядо Иво, физиката е отговорна за теорията - викат му спектрална чувствителност на зрението и зависи от дължината на светлинната вълна.Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнениеИ кой я измисли тая теория?
Нормално човешко зрение възприема светлинни потоци с дължини на вълните в обхвата от 400 до 700 nm (т.е от червен до виолетов цвят). Максимална чувствителност окото има при дължина на вълната 555 nm, което отговаря на жълто-зелен цвят.
Това обаче е само едната страна на нещата, защото е просто физиология. Възприемането в цялост на цветовете до голяма степен се влияе и от психологическите възможности на човека. Поради някаква причина, човек реагира най-силно на червения цвят, макар че той се възприема чисто физиологично по-слабо от зеления. Та така...
Скромният ми опит показва, че червената точка на лазерния прицел се възприема изключително добре в затворени помещения с ограничена осветеност. На открито и на силна светлина и двата цвята се загубват много бързо, т.е. аз съм за червения лазер (такъв съм и монтирал на пищова, който разнасям ежедневно).
"Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония
2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD
Коментар
-
А то всеки оргазъм си е индивидуален.
Демек, колко виждаш и/или си кьорав, трябва сам да прецениш - няма как друг човек да ти каже какво ще виждаш по-добре, най-малкото, пердето в зъркела дето имам аз, не е като твоето перде
байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
Суперспам - спама на суперите
Коментар
-
На едната пушка и на единия пистолет съм с червен, сега пробвам с едно зелено лазерче за сравнение. Както си и обяснил, явно има и психологически момент, защото червения го виждам много по-лесно, но някак с повече напрежение в очите. И обратно за зеления, не се забелязва по същия начин, но когато гледам точката, сякаш напрежението в окото е по-малко. И като казах точка, тук може би е разковничето и е мястото да се обърне внимание на забележката за лазерната рулетка, или там какъвто и да е подобен уред. С такъв уред се борави в друга обстановка и с друга цел, предполагащи спокойствие и достатъчно време за изпълнение на задачата, и т.н. Докато прицела е ясно с каква цел се използва, за съкратено време и в условията на стрес, висок адреналин и т.н. Логичното е да се заложи на червената точка, но се вижда, че и при прицелите се изтъкват същите предимства на зеления лазер, като например при лазерната рулетка. Това и при един и същ производител на прицели. Също, както се изказаха и тук, има мнения в полза на избор на зелен прицел. Въпроса ми се породи от това знае ли се чисто практически дали търсените ефекти при ползване зависят от привикване или други фактори, или би трябвало при всеки човек зеления да е по-подходящия избор.Първоначално публикуван от Павлин Андреев Преглед на мнение
Дядо Иво, физиката е отговорна за теорията - викат му спектрална чувствителност на зрението и зависи от дължината на светлинната вълна.
Нормално човешко зрение възприема светлинни потоци с дължини на вълните в обхвата от 400 до 700 nm (т.е от червен до виолетов цвят). Максимална чувствителност окото има при дължина на вълната 555 nm, което отговаря на жълто-зелен цвят.
Това обаче е само едната страна на нещата, защото е просто физиология. Възприемането в цялост на цветовете до голяма степен се влияе и от психологическите възможности на човека. Поради някаква причина, човек реагира най-силно на червения цвят, макар че той се възприема чисто физиологично по-слабо от зеления. Та така...
Скромният ми опит показва, че червената точка на лазерния прицел се възприема изключително добре в затворени помещения с ограничена осветеност. На открито и на силна светлина и двата цвята се загубват много бързо, т.е. аз съм за червения лазер (такъв съм и монтирал на пищова, който разнасям ежедневно).
Всеки трети е шести
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар