Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Червен или зелен лазерен прицел

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Надявам се питането ми да не е свръх-оффтопик - какво е предимството на лазерният прицел пред бързомера? Като за един недостатък се сещам веднага...
    В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

• Самодържец
      Самодържец коментира
      Редактиране на коментар
      За мен лично, компактен лазер монтиран на пистолета е по-удобен отколкото бързомер. Също, вероятно чисто индивидуално, се прицелвам с две отворени очи осезаемо по бързо отколкото с бързомер, като тук това важи и за пушка.

Току-що пробвах, на закрито/открито и тъмно/осветено. Зеления някак се губи и с него прицелването би било по-бавно, но от друга страна не ми напряга зрението и някак си точката я виждам по събрана, с чиста периферия, без отблясъци. При червения е обратното - по-бързо прицелване, по-лесно позициониране, но някак очите са по-напрегнати, точката особено в тъмното е по-назъбена, звездовидна и все едно има отблясъци.
    Изключително силен е психологическия момент наистина, просто цвета влияе. ЧВероятно е защото съм свикнал с червената точка и някак си я приемам за естествената в тази специфика, макар и да предизвиква физически дискомфорт при сравнение със зелената. Също така все пак зеления цвят е приет за успокояващ и разтоварващ зрението, и това е вече заложено на подсъзнателно ниво, което явно има голямо значение. Разбира се няма как да предада усещанията с думи и по подобни причини се отказах и да снимам, още повече, че към снимките трябва да се подходи доста професионално за да могат да покажат такива нюанси.
    Както знаем, Венцислав Петров ги умее подобни тестове и снимки ,и ако е видял темата и идеята му харесва, и има време и възможности, може да се опита да направи такъв сравнителен тест.
    Всеки трети е шести

Коментар

Лазерният прицел става за полване само вечер. През деня ми стигат нормалните мерни прибори.
      HONDA CR-V I, 2000г., B20Z1

Коментар

Не е лошо да се пробва и без никакви.Полезно е.
        Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Хубавото е,че може да прицелваш ако пищова не е на нивото на очите,слагаш го между циците и си ти.

Моите както казах за късо са червени,малко зор да намеря кобури за такива,но се намират,в пустинен пейзаж на светло зеления на дистанция се вижда по-добре обаче
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
            в пустинен пейзаж на светло зеления на дистанция се вижда по-добре обаче
            Интересно, това на песъчлив/прашен фон ли е?

Всеки трети е шести

Коментар

Пясък и камъни
              Прикачени файлове
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                То много неща са грешни,но по някое време ми писва да повтарям,това му струва 20 лицеви

• Самодържец
                Самодържец коментира
                Редактиране на коментар
                Важното е че ги запознаваш с оръжията и така им създаваш оръжейна култура. Вниманието от бащата, опита за възпитаване и активностите на открито са бонус, хем са и задължителни. Нека да знаят и да могат, пък ако решат да не се занимават с оръжия, лошо няма.

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                Абсолютно - те и с лопати може да не се занимават ма съм им взел по една,копат наравно с мене в снега.Всеки има раница,нож,лопата,пушка,моторче,колело,палатка.......така не се правело.....е малко е верно защото на тия стрелби събирах кервана по тъмно пък нормалните хора препоръчват 2 неща - не ходи сам и не замръквай в пустинята,но пък моите научиха какво е Отцепка,единия от едната страна,другия от другата и залегнали в тьмницата ме охраняват аз докато събирам,добре,че майка им я нямаше.
                Да не са се раждали момчета пък и на баща не случиха

Стараем се,да няма Ма тате боли ме палеца / е тоя малкия в дясно /,или тъпи въпроси преди години Ма това за какво ми е......за кихащи зомбита татенце,стреляй сегаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:00830457-BBDF-4A7B-8586-D1B1B7EB9789.jpeg
Прегледи:193
Размер:847.5 КБ
ID:6573718
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                Пясък и камъни
                С това оръдие до колко си пробвал ?Дистанция?
                Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

С кое оръдие?
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Това от снимката с младите стрелци.

Коментар

Първата мишена в ляво се вижда,онова малкото жълто,втората е спинър и това е дистанцията,стрелба с голи мерници с късо децко ЧЗ или джобното ми снайперче от снимката по тая дистанция,мишенката 2 юмрука.

Калаша да ни пази страх и стрелба на около 500 метра,снайпери не разпъвах на тия стрелби.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:4B02B258-220C-4F38-9DD4-8297D7660933.jpeg Прегледи:0 Размер:818.5 КБ ID:6573981
                      Последно редактирано от BENZBOSS; 18-03-20, 18:41.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Не знам колко е детско ,но си класика и бият добре и здраво.Добре се забавлявате там.Верно сте за завиждане .

Коментар

• BENZBOSS
                          BENZBOSS коментира
                          Редактиране на коментар
                          На първата снимка се вижда една от децките пушки,оная на левия стол,ЧЗнце с дървен приклад на голи мерници,а големия син стреля с моето ЧЗ което е малко мммммм Аншуц за бедняци с подобренията.
                          Това е без да разпъвам кервана,вадиш 2-3 пукала и 2-3 часа игрички,ако се заиграем ставаме за смях

А не ,почне ли се с крастата ,нема да смогнете да си съберете "отпадъците".Тука за "свободни "занимания требва да ходиш вдън гори тилилейски.Иначе 22 с магнум си е .....6

Коментар

Червения се забелязва по-бързо и с периферното зрение и провокира рефлекса.
                          Всеки трети е шести

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X