Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ролята на самолетоносачите в руската армия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Ролята на самолетоносачите в руската армия

Кво стана, да не би да дойде време темата да загуби добрия тон?

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
      Самолетоносачът като плавателен съд не е нещо особено. Има и по-големи /много по-големи/, има и по -бързи и по-всякакви. Самолетоносач /като бойна единица/ го прави комплексът: катапулт - пригоден самолет.
      До тук съм съгласен. Позволи ми обаче да добавя: Самолетоносачът като самолетоносач не е нищо особено. Голяма, бавноподвижна (е, относително) и слабозащитена мишена.

Самолетоносачът е ценен в състава на АУГ - авианосна ударна група, а АУГ се състои от самият него, 1-2 крейсера УРО, 4-5 фрегата УРО и ПК, спомагателни кораби плюс 1-2 (че и повече) подводници които го пазят от разни досадници.

Коментар

Когато някой се държи булевардно с милиони жертви, аз нямам добър тон. Когато и дотолкова не познава историята, че не се и чува какво говори, няма защо да си спестявам лошия. Мислех че такива плитки умничения са забравени.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
          По-добре да си стоиш наистина в дискотеката с дебилите. Или да научиш разликата между партийни боричкания и обсадения Ленинград. И да кажеш кой подпали Цхинвали.
          Понякога като мълчиш, хората и не разбират че си глупак.

Самолетоносача и пътническия кораб можеш да ги сравняваш само по това, че и двете плават. Айде, да кажем и по това че и двете имат мощни успокоители. Иначе ще трябва да изкараш и трактора и танка едно и също.

Това за успокоителите го добавяш току що - и е вярно.
          Дотук ставаше въпрос за метрите коридори, количеството навалица и полицаите.
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Естествено че няма нищо общо между кораб - завод - казарма - летище, и хамбар - общежитие. Нито между кораб за хубаво време и боен кораб, по който стрелят. Стига вече, че е смешно.

Коментар

Първоначално публикуван от Tougi Преглед на мнение
              До тук съм съгласен. Позволи ми обаче да добавя: Самолетоносачът като самолетоносач не е нищо особено. Голяма, бавноподвижна (е, относително) и слабозащитена мишена.

Самолетоносачът е ценен в състава на АУГ - авианосна ударна група, а АУГ се състои от самият него, 1-2 крейсера УРО, 4-5 фрегата УРО и ПК, спомагателни кораби плюс 1-2 (че и повече) подводници които го пазят от разни досадници.

Напълно съм съгласен със допълнението ти.
              Писал съм за това, което го определя като самолетоносач.
              Ефективно действаща бойна машина го прави именно описания от теб състав.

Коментар

Естествено че няма нищо общо между кораб - завод - казарма - летище, и хамбар - общежитие. Нито между кораб за хубаво време и боен кораб, по който стрелят. Стига вече, че е смешно.

Ти к`во сега - спор заради дърлянето!
                Разбира се, че круизният кораб не е самолетоносач, нито обратното. Смешно ще е, ако поема в пробутваната от теб посока.
                Сравнението е между отделни параметри. По конкретно посочените /от теб/ - туристическия не е нищо по-малко от самолетоносача, дори може да го превъзхожда!
                Това за хубавото време, също е смешно...

Коментар

За къде по-безобидни закачки от директно назоваване на участник в дискусията "глупак", клакьори раздават картони, а сега се крият зад "милиони" неназовани жертви или мълчат подобно обидения Ахил

Коментар

Призовавам всички участници в спора към въздържаност с епитетите. Не забравяйте че пишем в тема където прави няма. И няма черно и бяло а безкрайно сиво.
                    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Бих го нарекъл повече. Приличните хора не си позволяват такива приказки.
                      А ти собствено какво, сега си съвестта на форума, така ли? Внимавай да не се изгърбиш, май много тежко посягаш да вдигнеш.

В разните книжки по корабостроене нещо не се осмеляват да сравняват самолетоносачите с пасажерите ... Дивотия няква. Това е толкова голяма глупост, че наистина нямам какво да кажа.

Коментар

Първоначално публикуван от Tougi Преглед на мнение
                        Самолетоносачът е ценен в състава на АУГ - авианосна ударна група...
                        Това е русизъм някакъв - превод на американското Carrier battle group. Не ми е ясно защо ползваме русизма за нещо, дето те така или иначе го нямат.

Ето го въпросното нещо подредено за снимка (стига снимката да не е рентгенова, че и разни други лъчения, ако ме разбирате):

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...attlegroup.jpg

Коментар

Бих го нарекъл повече.
                          В това всички сме убедени.

Коментар

...Внимавай да не се изгърбиш, май много тежко посягаш да вдигнеш....
                            Евентуалният коментар, не би ми бил на нивото.

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
                              Това е русизъм някакъв - превод на американското Carrier battle group. Не ми е ясно защо ползваме русизма за нещо, дето те така или иначе го нямат.
                              На мен ми е простено - аз съм диагностициран русофил.

Между другото, това ми напомня за един "phun" от преди години: Google for "french military victories"

Още е живо!

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
                              Ето го въпросното нещо подредено за снимка (стига снимката да не е рентгенова, че и разни други лъчения, ако ме разбирате):

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...attlegroup.jpg
                              Ей, златен си! Знаеш ли колко я търсих тази снимка! Бях я виждал, ама съм останал с впечатлението че е я за "Труман" я за "Айзенхауер". Къде ли не рових...

Коментар

Да не си я виждал тук, щото в момента се повтарям?

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E3%F0%F3%EF%E0

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X