Обява

Свий
Няма добавени обяви.

БОЙНИ ИЗКУСТВА-ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Голяма тръпка е !Моя беше преди години ,само.че с Таекондо ITF!Тука има много ментета ,при вас не!Ако юнака продължава твърдо ,ще има развитие!Тука системата попарва!В журитата все още има хора които нямат нищо общо с оценяване ,а ценза е под съмнение !При съдии и треньори се личи кой е на ТИ с материала!При вас тоя проблем го няма!Успех!
    Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

    Коментар


    • На мен ми е първи път на Национално трети ред зрител,32 татами и стотици да не кажа хиляди малки нинджи,съдиите като гледам са повече от 100 бройки.

      За сега държи здраво и му е интересно,занимава се с КЕФ,до кога ше е рака ще видим.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

      Коментар


      • Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
        От: БОЙНИ ИЗКУСТВА-ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС?

        Да, в изкуството винаги има висша философия,духовна,но е изкуство и да оцелееш .ММА дава точно това оцеляване без правила,ако се наложи,та за мене не е обикновен бой ,ама никак.
        Не съм съгласен. ММА не е изкуство, а спорт. Оцелява всяка живинка, която не умира от глад, но това не я прави вещта в изкуството...

        Коментар


        • Хаедонг Кумдо е корейското бойно изкуство, чиято традиция е продължена преди повече от 40 години от Grand Master Jang Beak San в полите на една от планините, и в близост до последвалия го Grand Master Kim Jeong Ho. В модерни времена, това традиционно бойно изкуство, което иначе е било предназначено само за армията, е вече достъпно за всички заинтересовани трениращи. В допълнение, Grand Master Kim Jeong Seong, който понастоящем е и Chong Jae (Президент) на Обединената Световна Федерация по Хаедонг Кумдо (United World Haedong Kumdo Federation – UWHKF), разработва и доусъвършенства бойните техники и форми с два меча, които се базират на традиционните такива с един меч.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HK2.jpg
Прегледи:449
Размер:588.4 КБ
ID:6631352

          Коментар


          • Да ми е честита новата айкидока - 5 Кю, жълт колан
            Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

            Коментар


            •  
              Всеки трети е шести

              Коментар


              • Точно този ли реши да гледаш...

                Популярността му се дължи основно на абсолютните глупости, които говори. Видеата със "спарингите" му пък изобщо няма и да ги подхващам.

                https://www.youtube.com/watch?v=3lPw7K4JNvs

                Коментар


                • Самодържец
                  Самодържец коментира
                  Редактиране на коментар
                  Не съм решил, случайно ми попадна. Та въпроса - има ли нещо вярно в анализа му?

              • Субективно мнение - не. За мен е версия на инфлуенсър/тик-токър в света на бойните изкуства.

                Коментар


                • Преди да ме нападнат каратистите бързам да обясня защо качвам видео на тоя наречен от колегата карате тик-токър. Направи ми впечатление точка 2 от "анализа" му, а именно за разликата между "как" и "защо". Понеже малкия ми син отскоро тренира в един от титулованите клубове, а е още като пате, но е от децата, които не може просто да им кажеш прави това така и така, и толкова. Той очаква да му бъде обяснено защо това е така/се прави така, изобщо трябва да се говори с него и тогава е много по-възприемчив и осъзнаващ. Но виждам, че подхода на конкретния треньор е да не обяснява защо, а преди всичко да показва как. Та сега се замислих дали това е традиционно и наистина ли има споменатата разлика във философията.




                  Всеки трети е шести

                  Коментар


                  • мариновдт20
                    мариновдт20 коментира
                    Редактиране на коментар
                    Въпросът е сложен и многопластов, като отговора не е еднозначен. Изказвам най-широко и не задължаващо мнение, в занятията свързани с физически упражнения и, практики разбирането и усвояването е с тялото а не с разума, същото е както се наизустява стихотворение. Ако треньора започне да обяснява ще влезе в безкраен кръг от въпроси, което не подпомага тренировъчния процес по никакъв начин. Самата Японска система на преподаване се състои от безкрайни повторения, а осъзнаването и разбирането вървят след като се натрупа материал за размисъл, както е било и при нас в занаятчийските задруги. Една мисъл на майстор чието име вече не помня" Преди да започна да тренирам удара с юмрук си беше удар с юмрук, след като започнах удара с юмрук не е точно удар с юмрук, накрая на моя път удра с юмрук си е удар с юмрук", успехи, постоянство и търпение на младия каратист.

                  • Самодържец
                    Самодържец коментира
                    Редактиране на коментар
                    Да, това е в голяма степен логично, особено като се отнася за деца. Но не съм запознат с детайлите на карате, макар и основата на философията да е горе-долу универсална.
                    Аз например съм тренирал първо таекуон-до и после кикбокс. За кикбокса е ясно, не се набляга на философския елемент. А макар че имах страхотен треньор (и като човек) в клуба по таекуон-до, умишлено насочих сина си не към таекуондото, а към карате.

                • Щом си тренирал таекуондо, философията ти е ясна. Всеки намира каквото му харесва в бойните изкуства, гимнастика и то хубава, да се бие, да се хвали, себе изява, екстасензорно и трансцедентално изживяване, на вкус и на цвят както му харесва на човек. Най-много ми е харесвало в залата по Аикидо, като се случи да се разпалим после целия съм мускулна треска, но си иска малко понятие и от други изкуства. Поздрави и успехи.

                  Коментар


                  • US Open Карате - Орландо,Флорида

                    Запознах се с малко Германци и Австралийци,имаше и някакви от Мексико,но като цяло очаквах повече.

                    Състезанието като брой участници много го бива,организацията много на ниво.

                    Децата доволни
                    Прикачени файлове
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

                    Коментар


                    • Няма философия при днешните подрастващи и трениращи, па и при вчерашните подрастващи и трениращи - важното е да могат да ударят шамар с крак на някой който им е направил забележка в парка Добро първоюлско утро!
                      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                      Из "Златния телец"

                      Коментар


                      • Дъщеря ми се записа преди няколко месеца на Винг Чун - ходи на тези курсове по самоотбрана за жени. Гледах няколко видеа за Винг Чун, май е популярно бойно изкуство в БГ, т.к. виждам доста школи. Честно казано подкрепям нейното желание да може да се защитава. Но някой има ли представа дали това е най-доброто бойно изкуство за самозащита? Чудя се дали не е по-добре на Крав Мага? Мерси!

                        Коментар

                        Активност за темата

                        Свий

                        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                        Зареждам...
                        X