Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Паметка на мобилизирания или какво всъщност ще ни трябва при война/ мобилизация....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Паметка на мобилизирания или какво всъщност ще ни трябва при война/ мобилизация..

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
    Слончетата много отдавна ги няма . Не се произвеждат от преди 1989 година и каучука им се разпада но за сметка на това със сигурност има от следващия модел "урко" с двата вътрешни филтъра .
    Видя ли темата, която съм цитирал малко по-нагоре? Там има снимка на jordanova junior, нахлузила противогаз за първи път в живота си. Маската е БГ производство, 73 г. по маркировка. Получена срещу подпис лично от мен от Гражданска отбрана /защита/ в нашия град, някъде около 90-та година на миналия век и оттогава досега съхранявана в шкаф, в домашна обстановка без абсолютно никакви допълнителни грижи и неотваряна. По моя преценка, маската все още е в напълно работно състояние, филтрите както съм написал стават само за противопрахова защита, според мен.

Коментар

• От: Паметка на мобилизирания или какво всъщност ще ни трябва при война/ мобилизация..

Първоначално публикуван от jordanov sv Преглед на мнение
      Видя ли темата, която съм цитирал малко по-нагоре? Там има снимка на jordanova junior, нахлузила противогаз за първи път в живота си. Маската е БГ производство, 73 г. по маркировка. Получена срещу подпис лично от мен от Гражданска отбрана /защита/ в нашия град, някъде около 90-та година на миналия век и оттогава досега съхранявана в шкаф, в домашна обстановка без абсолютно никакви допълнителни грижи и неотваряна. По моя преценка, маската все още е в напълно работно състояние, филтрите както съм написал стават само за противопрахова защита, според мен.
      Видял съм много такива на които каучука се разпада особено ако е бил сгънат . Имам един от по новите черните на които се навива кръгъл филтър . Дадоха ми го чисто нов и след няколко слагания му се скъсаха 2 от гумените каишки . Иначе в работата държа един "урко" ей така от сантиментални причини . В момента по магазините има много добри маски с различен тип филтри . Аз имам 2 една от ТГ с един филтър и една на 3М с два филтъра . И двете съм ги комплектовал с най тежката серия филтри за химическата промишленост спиращи киселини и основи . Такава маска в комплект с едни очила тип скиорски определено вършат повече работа заемат по малко място и са по леки. С тези можеш да стреляш и не се изпотяват. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0376.jpg
Прегледи:1
Размер:173.5 КБ
ID:5727127
      Последно редактирано от sek.1; 08-09-16, 18:54.
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        В Сирия тия дни използваха химическо оръжие.
        Пак ли ????Сега пак колективно ще овикат Асад.
        https://www.youtube.com/watch?v=f4KS0m24Lts

Коментар

За каучукови маншет/обтуратор на противогази, да разпада се се времето. Променя се химичния състав, А от тук и механичните свойства. Като пример мога да посоча класическите в миналото каучукови маски за подводни дейности, които имат елипсовидна форма. Имахме такава вкъщи, но си спомням, как ми оставаха парчета натрошен, ронещ се каучук в ръцете, когато направих опит да я ползвам. Предполагам и със стар противогази ще е така.

Коментар

Първоначално публикуван от jordanov sv Преглед на мнение
            Вчера, в една съседна тема беше цитирана темата за партенките от Бушкрафт форума. Тук, специално за теб ще си позволя да цитирам една друга тема в която също съм се изявявал със приказки и снимки, с извинение, защото ще ми бъде трудно да кача тук снимковия материал.

http://www.bushcraftbg.com/forum/index.php?topic=969.0
            Йорданов, колко пара са тия противогази? Говоря за ново изделие? Какви цени вървят?? Полезно нещо сие, дори да го ползваш, като прахова маска...
            Преди две години реших да сменя тапетите апартамента ми с латекс..Толкова остатъчен Фин прах от шкуренето на опакованите стени имаше, че го дишах поне 2 месеца след приключване на ремонтните работи...

Коментар

Първоначално публикуван от andreiS40 Преглед на мнение
              Йорданов, колко пара са тия противогази? Говоря за ново изделие? Какви цени вървят?? Полезно нещо сие, дори да го ползваш, като прахова маска...
              Преди две години реших да сменя тапетите апартамента ми с латекс..Толкова остатъчен Фин прах от шкуренето на опакованите стени имаше, че го дишах поне 2 месеца след приключване на ремонтните работи...
              Е , от тук почват проблемите. Създай проблем и го реши. Ако си бе намокрил тапетите можеше да ги остържеш вместо да ги шкуриш.Ако толко ти е мерак за противогаз ще ти потърся . Само чукни едно ЛС.

Коментар

Първоначално публикуван от andreiS40 Преглед на мнение
                Даже и идея нямам. Служебно обаче към края на годината може би ще си вземем разни противопожарни маски/качулки и някакви индивидуални защитни средства, така, че тепърва ще правя проучване. Кой каквото знае по въпроса да докладва в темата, би било добре.
                По въпроса с прахоляка. Тук при нас, в съседния индустриален двор имат и голям компресор с пясъкоструй, работят на открито. Като понатрупат железа го подкарват и съм забелязал баш операторът винаги работи с точно такъв граждански противогаз, с какъвто е малката на снимката. Не са бедна фирма, интересно що тоз човек работи с такава маска? Ще ги дебна тия дни, дано да запалят и специално ще отида да го снимам. Да видим кога е произведен, дали 73, 83 или па да не се окаже, че е от 2013, хаха..

П.п. Оффф, казах прахоляк и ме натиснаха едни размисли и пак трябва да дописвам. Задължително в джоба си нося "мъжка платнена кърпа голям формат, стария образец", звучи достатъчно сериозно, нали... Това долу-горе от 1977г.. Живеех на около 200 метра от падналия жилищен блок и на 04.03 вечерта като изхвърчах навън след малко се понесе прах... Три дена след това пък бях въвлечен в една инцидентна евакуация и т.н. Писал съм малко по-подробно в темата за "Раницата за 72 часа" в раздела "Оцеляване". Тук няма да го повтарям пак да не товарим и тая тема. Всъщност и на някои кадри от новините по света и у нас може да се види за какво иде реч.
                Последно редактирано от jordanov sv; 08-09-16, 20:00. Причина: дописване за прахоляка...

Коментар

За да се позавърнем към темата, туй нЯщо май горе- долу отговаря на описанието за тактикуул аптечка в първия пост?

http://www.ebay.com/itm/INDIVIDUAL-F...3D272361266383

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ifak.jpg
Прегледи:1
Размер:145.2 КБ
ID:5727133
                  And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                    Слончетата много отдавна ги няма . Не се произвеждат от преди 1989 година и каучука им се разпада ...
                    Анджък , де!

Апропо,аз имам едно слонче от петнайстина години и си е съвсем в кондиция(току що го проверих).Даже още помня как се слага и маха.
                    Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                    Джон Кенеди

Коментар

Да споменем и за камуфлажите че различните си светят различно през нощен прицел.Мисълта ми е че ловджийските си се виждат отлично докато военните или поне по новите от тях са друга история.Мисълта ми е че да си купиш камуфлаж от магазина и да разчиташ на него в бойни действия може да се окаже смъртоносна грешка за теб лично а и за тези около теб.
                      BMW X6

Коментар

Първоначално публикуван от Вещер Преглед на мнение
                        Да споменем и за камуфлажите че различните си светят различно през нощен прицел.Мисълта ми е че ловджийските си се виждат отлично докато военните или поне по новите от тях са друга история.Мисълта ми е че да си купиш камуфлаж от магазина и да разчиташ на него в бойни действия може да се окаже смъртоносна грешка за теб лично а и за тези около теб.
                        Хм - това как става?!?
                        В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от Вещер Преглед на мнение
                          И... какъв е проблемът?
                          Ще ти дадат шарка "Балкан", ако не се лъжа това беше последната, одобрена, въведена и много псувана. После имаше вариации по темата, ама в складовете няма. Дали ще си видим или невидим, зависи от нещата, които ще вършиш. Баси дилемата.
                          Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                            И... какъв е проблемът?
                            Ще ти дадат шарка "Балкан", ако не се лъжа това беше последната, одобрена, въведена и много псувана. После имаше вариации по темата, ама в складовете няма. Дали ще си видим или невидим, зависи от нещата, които ще вършиш. Баси дилемата.
                            Шарката е малкия проблем!Големия е в кройката-вервай ми.Карам си мотора с кашишко "долнище"-е нищо не става от "последните разработки"(предишните,от преди десетина години,бяха къде-къде по-добри).И това е оптимистичния вариант.Песимистичния е .... въшкарник(с къси крачоли и голЕм г@з).Ма той па може да се окаже по-стелт...

ПП.Не знам дали само на мен ми се струва,ама май яко го ударИхме на лиготия.Аз ако съм на модератора , вада големата гума и почвам наред.Калин май съвсем го отказахме...
                            Последно редактирано от ЕМО; 09-09-16, 01:02. Причина: допълване
                            Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                            Джон Кенеди

Коментар

Убуу, де. Вервам ти.
                              Това ще раздадат, светлоотжателните ленти на 3М си ги носете в джоба.
                              Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

"Светенето" на камуфлажите се дължи в голяма степен не от самата шарка а от материалът от който е произведен съответният камуфлаж-за проба погледнете през нощен прицел нашият "Балкан",обикновен немски "флектарн" и камуфлаж от НОМЕКС,нашият незнам от каква синтетика е правен ама свети като крушка,НОМЕКСА поради това,че е като облеклата на пилотите от Ф1 негорим(топлоотдаването при него е най-ниско). най слабо "свети".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X