Обява

Свий
Няма добавени обяви.

3 милиарда за шоу или как най-ефективно да защитим родината

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: 3 милиарда за шоу или как най-ефективно да защитим родината

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
    Бос,карай я по-кротко , че ще си докараш някой инфаркт.Тука за сега само четем.Още не сме започнали да "летим".Не сме им интересни...
    Е аз само инфаркт не съм борил та не ми е зор па и съм съвсем спокоен аз,каквото такова.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
      ... тия у Сирия и Ирак какви ги водим. ... нали там армията уж скача на терора?
      Аз мога да ти кажа какви ама ще писне пак гореспоменатото малцинство.

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
      На първо място ни трябва солиден отговор на въпроса ...."защо да го правя?"! Аз за себе си знам,ама поне едно 90% като свирне тръбата вместо към моб.пунктовете ще се юрнат към "терминал2"...
      Прочее, ще са прави.
      Ама няма страшно - ако се докараме до война, то първо ще са върнали обратно България до състоянието на една голяма казарма и отлитането ще е забранено.

Първоначално публикуван от ezhko Преглед на мнение
      Не е трудно. Турция използва турскоезичното малцинство, за да провокира националистическите кресльовци и в резултат да завладее и етнически прочисти една непропорционално дебела част от Кипър.
      НАТО не се намесва в спора...
      Явно е трудно. НАТО пък какво общо има в случая?

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
      Е аз само инфаркт не съм борил
      То си е борба. Та недей.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Прочее, ще са прави.
        Ама няма страшно - ако се докараме до война, то първо ще са върнали обратно България до състоянието на една голяма казарма и отлитането ще е забранено.
        Ясене,проблема не е точно в бройката.
        Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
        Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от ezhko Преглед на мнение
          Не е трудно. Турция използва турскоезичното малцинство, за да провокира националистическите кресльовци и в резултат да завладее и етнически прочисти една непропорционално дебела част от Кипър.
          НАТО не се намесва в спора...
          Ъ-кхъ.
          Имаме една страна, в която друга страна (използвайки националистически кресльовци - наистина), организира преврат, с цел фактическото и присъединяване/поглъщане. Трета страна, взима мерки за недопускане това и защита населението, с което има тесни връзки.
          НАТО и няма какво да се меси, защото страната, предмет на цялата галимация, няма нищо общо с него.

Ако ще е по-ясно с аналогии и примери:
          Все едно, ние да организираме пробългарските "елементи" в БЮРМ да направят преврат, който да се яви присъединяване на последната към България. Гърция (може и Сърбия, или Албания, но нали - за пълна аналогия - страничните държави да са едновременно членове на НАТО) реагира като окупира част от Македония, където в последствие окончателно се концентрират прогръцките "елементи".
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
            Ъ-кхъ.
            Имаме една страна, в която друга страна (използвайки националистически кресльовци - наистина), организира преврат, с цел фактическото и присъединяване/поглъщане. Трета страна, взима мерки за недопускане това и защита населението, с което има тесни връзки.
            НАТО и няма какво да се меси, защото страната, предмет на цялата галимация, няма нищо общо с него.

Ако ще е по-ясно с аналогии и примери:
            Все едно, ние да организираме пробългарските "елементи" в БЮРМ да направят преврат, който да се яви присъединяване на последната към България. Гърция (може и Сърбия, или Албания, но нали - за пълна аналогия - страничните държави да са едновременно членове на НАТО) реагира като окупира част от Македония, където в последствие окончателно се концентрират прогръцките "елементи".
            Не, че нещо ама Албания е в НАТО. И по мои сведения предложение да си "делнем" БЮРМ е имало ама ние не сме поискали.
            Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
            No man left's behind !!!!

Коментар

Ако ние сме инициаторите на подобна хипотетична "Велчова завера" в БЮРМ,здраво ще си го получим по каската от някой по-големи "братя",но ако използваме за тази цел албанците и тихомълком покрай създалата се дандания се включим под лозунга-"Да спасим българите в Македония" може нелошо да се получи.
              Калине,как ти звучи-Командващ Охридската Флотилия ?

Коментар

Хайде да помислим реално- ако ще отбраняваме територията - как с какво и срещу кого?
                Пак повтарям - до тук всичко показва , че "хибридният" модел - професионална армия плюс сили на териториалната отбрана е комай най - удачен.
                По темата как армията няма място в борбата с тероризма на територията на Републиката- май някой не е чел новият ЗОВС. Има и още как. Е освен ако някой не се наеме да поддържа огромни като численост полицейски формирования за борба с терора.
                Аз разбира се мога да дам концепция (на база на собствените ми знания и наблюдения) - но все пак ми е по- интересно какво мислят другите.
                А по темата за "Терминал 2" - да ще има и такива - ще има и долитащи тук от чужбина .... Хората са различни.

Коментар

Първоначално публикуван от komuso Преглед на мнение
                  Ако ние сме инициаторите на подобна хипотетична "Велчова завера" в БЮРМ,здраво ще си го получим по каската от някой по-големи "братя",но ако използваме за тази цел албанците и тихомълком покрай създалата се дандания се включим под лозунга-"Да спасим българите в Македония" може нелошо да се получи.
                  Нещо такова са предложили плюс факта че именно албанските депутати в БЮРМ много активно прокарваха идеята за "българското и албанското малцинство". А за получаването по каската - силно зависи как ще си изиграем картите. Колкото и да ни недолюбват "македонците" пак сме относително по приемливият вариант. Щото Белград при всеки опит за телодвижение ще го отнесе по каската - те са виновни по дифолт.

Коментар

Калине силите за териториална самоотбрана как си ги представяш, към армейските щатове ли ги включваш?
                    За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                    0878 79 20 61 Борис

Коментар

Това за териториалната отбрана звучи добре,но аз лично много от моментите не си ги представям много ясно-на принципа на Националната Гвардия в Щатите ли ще е ?Каква ще е организационната структура-рота,батальон?Един вид лекопехотни части ли ще представляват или към тях ще има и тежко въоръжение(танкове,оръдия,РСЗО)?На доброволен или на задължителен принцип ще е набора?Да не забравяме,че България е застаряваща държава-последните дето служеха 6 м при БА сега са на 35-36,а тези дето хванахме и БНА клоним към 50-ка,да не станем "старци-разбойници"

Коментар

Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
                        Калине силите за териториална самоотбрана как си ги представяш, към армейските щатове ли ги включваш?
                        Силите за териториална отбрана са доброволна форма на резерв различна от описаната за момента у нас. Нещо ала "националната гвардия" на САЩ. Формират се именно на териториален принцип (на база на броя на хората в населен пункт). Функционират под контрола на междуведомствен орган и освен в " военни" операции могат да помагат при аварии и бедствия, охрана на населени пунктове и т.н. . Имат задължителен график на обучение (модулен) с необходим минимум знания и умения. МО и МВР обезпечават техника и въоръжение след капитален ремонт а формированието има задължението да ги поддържа в добро техническо състояние. По същество представляват механизирана/моторизирана лека пехота със средства за огнева поддръжка на ниво ротна тактическа група. Основното формирование е примерно батальон - батальонна усилена тактическа група.

Коментар

Това за териториалната отбрана звучи добре,но аз лично много от моментите не си ги представям много ясно-на принципа на Националната Гвардия в Щатите ли ще е ?Каква ще е организационната структура-рота,батальон?Един вид лекопехотни части ли ще представляват или към тях ще има и тежко въоръжение(танкове,оръдия,РСЗО)?На доброволен или на задължителен принцип ще е набора?Да не забравяме,че България е застаряваща държава-последните дето служеха 6 м при БА сега са на 35-36,а тези дето хванахме и БНА клоним към 50-ка,да не станем "старци-разбойници"
                          Усилена батальонна тактическа група/групи за по- големите населени пунктове, ротна тактическа група за по- малките и отделни групи за охрана и отбрана на населения пункт за още по- малките села и махали. Според мен при варианта за получаване на определен обем знания и умения плюс наистина интелигентна система на обучение и по малко фелдфебелщина ще има интерес не само от страна на "старците разбойници". Плюс факта, че според мен може да е абсолютно законно привличане на спонсори от местният бизнес.

Коментар

А не се ли претесняваш,отчитайки българският манталитет,при формиране на териториален принцип+обучение+въоръжение+евентуално спонсорство от местният бизнес.Че тези групи лесно могат да се превърнат в местният башибозук или в ОПГ(организирана престъпна група)?

Коментар

А не се ли претесняваш,отчитайки българският манталитет,при формиране на териториален принцип+обучение+въоръжение+евентуално спонсорство от местният бизнес.Че тези групи лесно могат да се превърнат в местният башибозук или в ОПГ(организирана престъпна група)?
                              Притеснявам се - и тук е ролята на контрол от страна на компетентните структури - ДАНС, МО и МВР. Нека да ти го кажа по следният начин - ако не можеш да спреш нещо - възглави го. В момента поради едно или друго се забелязват известни тенденции за загуба на "монопола на насилие" от държавата при това баш в посока на башибозук и ОПГ. Канализирано, узаконено и контролирано от държавата с гарантиран запазен монопол на силовите действия е значително по-добър вариант от всякакви БНО та , контра БНО та (въпрос на време е те да се появят) и прочие. Който има енергия и желание и кипи от патриотизъм - в териториалната гвардия - полага клетва , минава проверка и се обучава. За всички извън формированията вече няма извинение.

Коментар

В манталитета ни е да оскубем неправилно забогателите и врагове по принцип.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X