Обява

Свий
Няма добавени обяви.

3 милиарда за шоу или как най-ефективно да защитим родината

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: 3 милиарда за шоу или как най-ефективно да защитим родината

Една евентуална перспектива, тук да се върнат нашите си турци, избягали/изгонени преди 30-ина години, лично на мен изобщо не ми се вижда проблемна, категорично напротив.
    Освен това, ако някак трябва да се обобщят визираните от теб тенденции в Турция, то това би било - установяване на авторитарно/тоталитарно управление. Историята, практиката и прочее, показват че държавите с такова, много се доближават до концлагер и съответно самите те предостатъчно се грижат за "ненапускането" му.
    Последно редактирано от davc; 22-07-16, 08:46.
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Нашите си турци, естествено, не са проблем. Говоря за останалите до 80 и кусур милиона.
      И под проблеми говора за разпадане на държавността и такива неща, не за здрава Ердоганова авторитарност.

Коментар

Първоначално публикуван от mikivt Преглед на мнение
        И под проблеми говора за разпадане на държавността и такива неща...
        А за това сериозно ли говориш!

Коментар

Да.
          Начинът на управление и тенденциите за развитие, които се налагат в Турция, бутат обществото към разцепление. И то тая му част, с турското самосъзнание. Предвид ситуацията в региона, както и тази с малцинствата в държавата на тебе как ти изглежда?

Коментар

Изглежда ми като естествени, при това оздравителни процеси, а съвсем не като тенденция на разпад. Разбира се, това така, от лично моята гледна точка и съответния ми капацитет. Изобщо не претендирам за истина от последна инстанция.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
              Разбира се, това така, от лично моята гледна точка и съответния ми капацитет.
              Не разбирам защо, час по час, го споменаваш това. То важи за всички ни.
              Аа, или те гъделичка едно леко чувство на превъзходство?! Е, няма лошо де, предвид, че по всяка вероятност е оправдано

Коментар

Нищо такова!
                Просто се опитвам (май неуспешно) да избегна безсмислено дракане заради самото дракане, като "оставя вратичка" всеки да си остане на мнението без да се опитва да го налага, при положение, че е ясно дето това няма начин да стане.

Коментар

Не може да не ме безпокои :
                  1. Близката до нашите граници ислямизация... Едва ли някой ще възрази, че последните години Турция явно върви към покачване ролята на религията
                  2. Продължаващата 'османизация', като в момента точно двигателите на този процес са на власт...

Доскоро колеги тук разправяха, че ето имаме сигурен НАТО-вски гръб в лицето на Турция... Дали все още смятат така?
                  Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                  Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Пффф гръб и Турция... айде няма нужда....

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                      1. Близката до нашите граници ислямизация... Едва ли някой ще възрази, че последните години Турция явно върви към покачване ролята на религията
                      2. Продължаващата 'османизация', като в момента точно двигателите на този процес са на власт...

Доскоро колеги тук разправяха, че ето имаме сигурен НАТО-вски гръб в лицето на Турция... Дали все още смятат така?
                      1. Невярно. В Турция религията винаги е имала далеч по-голяма роля, отколкото у нас. Процесът от последните години просто я излага на показ, след като десетилетия наред е била потискана с разни средства.
                      Процесът е аналогичен на нашия преход от училищни наказания за ходене на черква до ББ който споменава Началника под път и над път. Демокрация.

2. Никаква османизация не се случва в Турция. Наблюдава се по-скоро тенденция към отърсване от остатъците на ОИ - Кюрдистан примерно.

НАТО-вския гръб може и да се огъне малко, ама нали затова е съюз. Ако трябва ние ще ги подпрем в някой момент.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                        1. Близката до нашите граници ислямизация... Едва ли някой ще възрази, че последните години Турция явно върви към покачване ролята на религията...
                        Тебе конкретно ислямизцията като такава ли те притеснява, или принципно, покачването ролята на религията в обществения живот? Защото в нашият си собствен обществен живот, ролята на религията се покачва несравнимо по-интензивно (а пък там откъдето е "повеят" - е направо мале мила)!

ПП
                        Пък, какво изобщо ще рече това: "османизация" - е един седми въпрос.

Коментар

Чисто концептуално нямаме никакви шансове при симетричен конфликт. Ама никакви. Въпроса е , че не сме готови и за асиметричен.
                          Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                          No man left's behind !!!!

Коментар

Калине,ние след 1945 сами какви шансове сме имели.Все на някого разчитаме.Лошото е,че страни като Сенегал,Ботсвана и Екваториална Гвинея,дето преди не ги знаехме къде са на картата,дръпнаха пред нас в областа на одбраната.

Коментар

Първоначално публикуван от komuso Преглед на мнение
                              Калине,ние след 1945 сами какви шансове сме имели.Все на някого разчитаме.Лошото е,че страни като Сенегал,Ботсвана и Екваториална Гвинея,дето преди не ги знаехме къде са на картата,дръпнаха пред нас в областа на одбраната.
                              Мой познат работи със Специалните Сили на Сенегал.... Като ми разказва как са оборудвани и с какво разполагат се чудя ние ли сме в Африка , те ли...... Бе важното е да "генерираме сигурност" а не да се върши работа ..... каквото и да означава това. Цитата на предишният Началник на Отбраната за Специалните ни Сили мисля го знаеш?
                              Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                              No man left's behind !!!!

Коментар

Моля те,беше ми комдив Адмирал Моливко

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X