Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Свален пътнически самолет над Украйна

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Свален пътнически самолет над Украина

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    И то показва какво?
    Ми от 4.00 нататък горе-долу се повтаря "автономно" достатъчно пъти за да внуши на неуките като мен че системата може да бъде и автономна Мисля че за това е пуснат линка - може и да греша. A на второто филмче - от 20.00 нататък
    Последно редактирано от Goblin; 21-07-14, 21:50.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

За изтритите - запис на пресконференцията има пуснат няколко страници назад.

Коментар

Запис от радара

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
          За изтритите - запис на пресконференцията има пуснат няколко страници назад.
          Сравни ги и двете, първата запис се започва посред исказване на генерала, не се виждат никакви сателитните снимки и тн. Затова и трети път качвам, СПЕЦИАЛНО ЗА ТЕБ ПОДЧЕРТАВАМ - ПЪЛНАТА ВЕРСИЯ на пресконференцията.

И дежавю, някога някъде имало някакъв план Northwoods. Два еднотипни самолета, блаблабла...

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
            Доста подобен, само дето няма пускова установка със собствена РЛС, така че Пеко трудно ще ти отговори.
            Не знам какво определяш за РЛС, ама Бук1м има РЛС работеща на 120 градуса по азимут и пускова установка в един комплект

Операторите...., колко са щурвалите за управление на РЛС и кой щурвал за какво е?
            В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
            В. Иванов

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
              Колега, понеже си бил на КУБ, който е доста подобен на БУК- колко и какви са минималния брой поддържащи машини за да функционира комплекса пълноценно?
              Ако си следил темата досега, към началото възникна спор между мен и Чавдар, до колко може да функционира ПУ установка самостоятелно и пълноценно. Разбрахме се, че на ниво вграден радар евентуално би се справила. Друга каква техника е нужно да има?
              При полево разгръщане и оставане на бойна позиция са нужни минимум 12 машини.И това е без пусковите установки.
              2бр.Фобос и Демус
              1бр. Слон
              2бр.Кипс-Газки с гориво за ракетите
              1бр.Автокран товарач
              1бр.КБУ-Кабина за бойно управление
              2бр. Агрегати теглени от два Урала
              1бр.Командирски джип-при прихващане командира пръв напуска кораба.
              2бр.Мимоза-Буханки за радио връзка.Но те не се водят на боен отчет.При реални бойни действия Фобос и Демус влизат в ролята на Мимозите.
              Ние специално ползвахме единствената в страната машина П-40.Огромен верижен изрод със седем носещи колела и два танкови двигателя.Разпъваше огромна антена.
              Ако е на стационарна бойна позиция работят само пусковите с по едно кабелче.
              Ако е на маневри с тиловите машини цирка е голям.

Сама машина трудно може да се справи при дебели налитания.С над един самолет при нарочна атака почти невъзможно.Прехвърлят се много данни между машините за целите и Ген Щаба за кратко време.Тия в самолетите и те знаят и могат това онова.
              Последно редактирано от PETER BLIZNAKA; 21-07-14, 23:16.

Коментар

Така погледнато, ако приемем, че интегрирания собствен радар в ПУ на БУКа замества П-40 + Слона, зареждаща машина също не е нужна, КБУ също не трябва (имаме само 1 ПУ) то значи ли, че останалите машини остават нужни? В случая имаме не стационарна позиция, ами маневрена.
                Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Първоначално публикуван от krasimir.n Преглед на мнение

Мисля, че си доста предубеден по отношение на "пияните орки" и повечето от гореизложените точки са напълно погрешни.
                  Като говориш за "малка самолетна ракета", знаеш ли какво се чува, като стартира маршовия двигател на "Стрела".
                  Да де ама на толкова хиляди метри и пуск на ход едва ли ще се чуе добре...а и Мамаша щеше да чуе и бойния самолет.Но може от ЦРУ да са я обучили така да говори.
                  Последно редактирано от PETER BLIZNAKA; 21-07-14, 23:19.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                    Сравни ги и двете, първата запис се започва посред исказване на генерала, не се виждат никакви сателитните снимки и тн. Затова и трети път качвам, СПЕЦИАЛНО ЗА ТЕБ ПОДЧЕРТАВАМ - ПЪЛНАТА ВЕРСИЯ на пресконференцията.

И дежавю, някога някъде имало някакъв план Northwoods. Два еднотипни самолета, блаблабла...
                    Аз пък ти казвам, че не си на плаца и избягвай да подвикваш! Не било имало снимки. Аз пък как ли ги видях?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:21-07-2014 23-24-31.jpg
Прегледи:1
Размер:77.4 КБ
ID:5600643
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                      Нещо ме притеснява внушението при коментара на записа - че втората цел вероятно била баражиращ военен самолет...
                      И се 'появява' в момента на промяна курса (и загубата на данните от транспондера) на боинга? А не може ли да е засветка от парчетата на самия боинг? Гледам засветката практически не мърда от мястото на промяна на курса, като боинга се отдалечава в лява дъга (нарушени леви носещи повърхности? - удар вляво?)...

П.С. за Сибирски - относно Northwoods - не разбрах коментара... До точката с атентати в Ню-Йорк и Вашингтон с умишлени цивилни жертви с цел консолидиране на общественото мнение около дадена теза не стигна ли? Другото си е технически подробности при изпълнението... Въпреки, че при сегашния силно информиран свят такива неща не минават много лесно, но от друга страна правилното пласиране в медиите може да спомогне за създаване на правилните внушения върху голям брой хора...
                      Последно редактирано от slowtraveler; 21-07-14, 22:41.
                      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

По-интересно, какво говорят снимките.

Намерих една интересна снимка, това е парче от обшивка на пилотската кабина от лявата й страна. Там, къде се намира КВС, капитан (или командир) на въздушно судно.

Тук очевадно се виждат поражения, но особен интерес предизвиква голяма дупка в центъра на парчето.
                        Свършили са ми запасите от рАкия, та се пуля кисело на трезво - на първата снимка ми се струва че колелото лежи по очи, а на втората нещо ми липсват следите от въздуха
                        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Момчета там се води партизанска война с пара военни части, никой не е луд да развръща цели дивизиони и ЗРК за борба с партизани.Тези комплекси ще бъдат твърде уязвими...

Същото се отнася и до сепратистите- 1-2 самостоятелни самоходни установки БУК могат да се "оправдаят" че са притежание на сепаратистите, НО цели ЗРК комплекси с по 10-12 машини пълна комплектовка няма как да мине номера , че не са предоставени от друга държава.

Коментар

За любителите на станиолени шапки - на настоящия етап всякакви "анализи" на филмчета показващи падането на самолета ще бъдат изтривани, предвид че до тук няма потвърдени кадри показващи друго освен експлозии на земята. Всичко останало са кадри от предишни дни, показващи поразяването на военни машини.

Коментар

Юрий, изгледах цялата пресконференция. Имам 2 оргвывода и няколко въпроса.

Оргвывод №1 - преводачката трябва немедлено да бъде уволнена, желателно публично, с късане на пагони пред строя.

Оргвывод №2 - "специалистите" по кризисен ПР в руското МО, следва да бъдат разстреляни на Червения площад по време на следващия Парад, като злостни вредители. Това сериозно.

И въпросите:

1. В първата част на пресконференцията ни занимават с дислокацията на украински установки Бук. Снимка №1, снимка №2, графика на активноста на локаторите им... убедително, няма спор. Т.е. да разбираме, че украинците сами са пушнали Боинга с Бук, преследвайки собствените си извратени цели ?

2. Следва рязка промяна на тезата - в зоната на полета на Боинга имало Су-шка, която рязко набирала височина. Аз както го разбирам - абе може и нашите да са стреляли, ама подлите хохли са ги провокирали ?

3. Теза №3 - ми то всъщност няма как нашите да са стреляли, щото снимката на Бук-а (съдейки по билборд) не била от Хасково, ами от Русе, и то 3 дена по рано ?

И едни намигания по повод експерименталния сателит на американците - имате снимки, ми покажете ги.

Та каква всъщност е позицията на Минобороны на РФ ?

П.С. И понеже съм виден теоретик на теорията за констипациите - дали в момента не се осребряват едни полици покрай трагедията с Курск ?
                              Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Този военен самолет дето е в сянката, къде казват че каца? Правилно ли разбирам че не коментират кацането му?
                                байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                                Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                                Суперспам - спама на суперите

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X