Обява

Свий
Няма добавени обяви.

22ЛР - ПИТАНКИ,РАЗМИСЛИ И СТРАСТИ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: 22ЛР - ПИТАНКИ,РАЗМИСЛИ И СТРАСТИ

Вчера стрелях с револвер Бърно 22лр.Не бях стрелял с револвер до сега.Ми не ми допадна нещо, оставам фен на Марк-3.
    Иначе ми харесва възможноста да се използват 22wmr,22lr или 22short.

Коментар

Някой има ли опит с ISSC?Създава ли същите проблеми като Москитото или е една идея по-безотказен?
      Нали си имам Глок-17 та това да го ползвам за тренировка.

Вече съвсем се оплетох при избора на читав 22лр пистолет.Пък и то се оказа, че изборът съвсем не е голям.

Коментар

Споделя славата на Валтера и Зиг Зауера в 22лр

Коментар

Здравейте!
          Стоманата победи алуминия и от днес съм собственик на неръждаем Ругер МК-2 Стандарт.
          Въпреки, че това ми е четвъртото оръжие в този калибър не бях се замислял до сега, че при контролен(празен) изстрел ударната игла се удря в патронника и има опасност да се счупи.В магазина ме посъветваха, за да ползвам пистолета по-дълго след стрелба да вкарвам празна гилза в цевта и така да давам контролен.По този начин иглата ще удря меката гилза, а не в стоманения патронник.
          Някой запознат ли е с подобна практика и наистина ли оръжията ползващи боеприпаси с периферно възпламеняване чупят толкова често игли?Разбира се не говоря за пистолети с ударно чукче, което може с ръка или декокър да се спусне безопасно.

Коментар

Не знам дали чупят,но моя си стои с празна гилза вътре и гледам много да не го щтракам по същата тая причина.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
              Здравейте!
              Стоманата победи алуминия и от днес съм собственик на неръждаем Ругер МК-2 Стандарт.
              Въпреки, че това ми е четвъртото оръжие в този калибър не бях се замислял до сега, че при контролен(празен) изстрел ударната игла се удря в патронника и има опасност да се счупи.В магазина ме посъветваха, за да ползвам пистолета по-дълго след стрелба да вкарвам празна гилза в цевта и така да давам контролен.По този начин иглата ще удря меката гилза, а не в стоманения патронник.
              Някой запознат ли е с подобна практика и наистина ли оръжията ползващи боеприпаси с периферно възпламеняване чупят толкова често игли?Разбира се не говоря за пистолети с ударно чукче, което може с ръка или декокър да се спусне безопасно.
              Честно казано не съм виждал счупена игла, но съм виждал ДЕСЕТКИ подбити патронници. В резултат при спускане венеца на гилзата където е "защипана" възпламеняващата петарда играеща ролята на капсул се пресова в ямката от иглата направена в периферията на патронника и "не пали". Оправях ги в ОСО-то по най-примитивен начин като с метчик Ф4 или 5 /има остър връх и е от люта стомана/ изчуквах от двете страни на ямката метал за подпълване на ямката и "подпиране" на венеца на гилзата.
              Правила:
              1. При пушките с болтов затвор едновремено със затварянето се държи и натиснат спусъка за да не се взведе иглата.
              2. При пистолетите с външно чукче се спуска "с палец".
              3. Пистолетите с игла /за прецизна стрелба/ задължително с празна гилза в патронника.
              4. При "сухите тренировки" за отработване на спускането се слага гилза в патронника като периодично се сменя или завърта за да не бие на едно и също място.
              сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
              dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Когато ударникът/иглата се движат напред, все нещо трябва да ги спре. Най-безопасно е празна гилза.
                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

http://www.ruger.com/service/FAQs.html#Q114

Can I dry fire my Mark III pistol?
                  Yes. The Mark III has a firing pin stop that prevents the firing pin from contacting the rear of the barrel and damaging the edge of the chamber. If you are going to dry fire the pistol extensively, the stop pin and firing pin will eventually wear and contact could occur, and we recommend replacing both the firing pin and the firing pin stop from time to time. You should also monitor the contact of the firing pin with the rear of the barrel.

http://shopruger.com/KA01300-MKI-II-...uctinfo/61014/

Ако си прецакаш иглата от щракане, обещавам да ти изпратя няколко нови на кой да е адрес в България! Иглата НЕ докосва патронника или поне на моя не докосва. Моя е Марк 3, но като гледам иглите са им еднакви. Щракам си го по цял ден и няма и помен от марка на патронника от върха на иглата. Самите Ругер пишат, че може да си правиш колкото и контролни искаш. Е, след много време щели да се износят. Да де, кофти, струва цели 5 лева и се сменя за 2 минути.

С две думи, върха на моята игла не стига до патронника. След няколко стотин контролни, няма и помен от износване. Щракай си на моя отговорност, пре.беш ли нещо, пиши, и ти пращам един джоб игли /на таралеж ще станеш/.
                  Последно редактирано от NIKSD; 18-03-14, 22:01.
                  https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Сещам се че овреме ние за да правиме сухи тренировки с Марголин МЦМ изрязвахме от парчето ластик и го мушкахме между чукчето и иглата.

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                      ... Щракай си на моя отговорност, прибеш ли нещо, пиши, и ти пращам един джоб игли /на таралеж ще станеш/.
                      Това е за хора, които "щракат" на стрелбище . Преди години на мое оръжие счупих игла на терена, където пратки не идват . От тогава винаги си нося игли, пружини и ударници, но до сега не са ми потрябвали... Късмет
                      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                        Това е за хора, които "щракат" на стрелбище . Преди години на мое оръжие счупих игла на терена, където пратки не идват . От тогава винаги си нося игли, пружини и ударници, но до сега не са ми потрябвали... Късмет
                        Аааа, аз за "реални бойни действия" не говоря. Самия модел оръжие предполага, че ще се използва на стрелбище. За останалото- съгласен. Е сега си взимам Сиг Сауер P226 за резерва на P220. Ей тъй, ако единия спре... Хахаха

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                          Сещам се че овреме ние за да правиме сухи тренировки с Марголин МЦМ изрязвахме от парчето ластик и го мушкахме между чукчето и иглата.
                          Подобно правехме и ние - подходящо парче гума, ако може да не е пореста, понеже започва да отделя парченца.
                          И така - сухи тренировки за спускане...

Коментар

Днес като си купих пистолета, изстрелях 50 патрона с него на стрелбището в магазина и накрая поставих празна гилза преди контролния.След като се прибрах в моя град и разглеждах оръжието изхвърляча не можа да "захапе" гилзата многократно.Измъкнах я на ръка с един ключ.Нямах време да правя други експерименти, но ако не ми направи подобен номер пак ще почна да държа всички 22лр. с гилза в цевта.

Коментар

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
                              Днес като си купих пистолета, изстрелях 50 патрона с него на стрелбището в магазина и накрая поставих празна гилза преди контролния.След като се прибрах в моя град и разглеждах оръжието изхвърляча не можа да "захапе" гилзата многократно.Измъкнах я на ръка с един ключ.Нямах време да правя други експерименти, но ако не ми направи подобен номер пак ще почна да държа всички 22лр. с гилза в цевта.
                              Леко раздута гилза. При вкарване затворя я добутва, а при вадене изхвъргача изпуска. Пробвай да му помагаш като с палеца притискаш предния край на изхвъргача към гилзата при вадене /ако имаш достъп до него/.
                              Прав е NIKSD, на някои модели малокалибрени иглата бие една идея по-ниско и не опира в ръбъ на патронника, а влиза в него.
                              сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                              dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image.jpg
Прегледи:1
Размер:87.3 КБ
ID:5571926

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image.jpg
Прегледи:1
Размер:87.0 КБ
ID:5571927

Успяхте да ме амбицирате. Първата снимка иглата е прибрана, втората- иглата е докрай напред.
                                Като сложите празна гилза, ефект ще има само първия път /е, ако не се залисвате да си въртите гилзата след всеки контролен за да не "удря" на вече подбитото място/.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X