Обява

Свий
Няма добавени обяви.

22ЛР - ПИТАНКИ,РАЗМИСЛИ И СТРАСТИ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• 22ЛР - ПИТАНКИ,РАЗМИСЛИ И СТРАСТИ

Не бой се народе пак сьм АЗ.Калибьра го има/имаше кьде ли не,за тренировки се е утепал и 1000 броя са около 150 кинта да речем вместо нормалните/ненормални 500 до 1500 долара за кашонче.Поне сьм скрьндза та да споделя мУкьта

Питане за калибьра,опции при избор на болтова пушка,карабина,револвер или пистолет - кой какво има,предпочита,харесва или мрази.

Една от питанките - кит за Сиг Сауер П220 от 45 кьм 22 е около 320 долара,сменя се за минутка.Цял пистолет 1911 СИГ в тоя калибьр е 370 долара или разлика от около 50 кинта.Чирените са му 110 та................аз ли сьм кофти с географията,историята ли ми куца или простата математика не е толко проста вече?Защо да дам 320 долара за цев с пружинка вместо да донадя още 50 кинта и да взема цял пищов като ми се тренира с тоя калибьр?

Втора питанка - цев на снайпера ССГ3000 в малкия тренировьчен калибьр е около 650 долара.Цяла пушка ЧЗ / е не е Сиг ма не можело всичко да е Сиг / е 350 кинта да речем.Какво толкова ще ми даде кита който няма да ми даде малката пушка?В смисьл отивам на полянката,сменям цевта кьм 22 и пуцам цЕл ден на цената на кифла осморка,на финала сменям пак и бия 50 броя .308.Или взимам една малка друга пушка в 22 калибьр,стрелям каквото стрелям с нея и на финала на деня пак бия сьс снайпера 50 броя.Кое е за предпочитане - да си стрелям с една пушка за да и свикна или да не си закачам голямото желязо с плякавци ми да си тренирам с другата която като цяло е подобна на голямата?

И не е само в парите - едно е да имам една трьба под леглото и сьвсем друго цяла пушка с все кьоравата оптика за сьщите пари
    Последно редактирано от BENZBOSS; 29-10-13, 22:30.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

От: 22ЛР - ПИТАНКИ,РАЗМИСЛИ И СТРАСТИ

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP2818.JPG
Прегледи:1
Размер:68.8 КБ
ID:5531578

Та това горе за 50 кинта повече или трьбичка с пружинка за 50 кинта по-малко?

Име:detail-Rimfire-Kit.jpg
Размер:40.6 КБ
ID:5531579

И да,ясно е,че с едното стреляш твоя пистолет,свикваш му един вид,а другото не е баш 200 ми 1911 и е малко по-различно,НО като идея добре ли е човек да набие 250 броя 22 и на финала да вкара 2 пьлнителя 45 е така да има или да си купувам кит за 220ката?Едното какво ще ме научи повече от другото?
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Вай Аллах.... Утре ще седна и ще ти напиша подробно :
      1. Купи си Рюгер Марк 2.
      2. Купи си ЧЗ -452 от новото с Макмилъна.
      Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
      No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
        Вай Аллах.... Утре ще седна и ще ти напиша подробно :
        1. Купи си Рюгер Марк 2.
        2. Купи си ЧЗ -452 от новото с Макмилъна.

Въъъъ ма наборе,как Ругер???От как пратиха на брата един нефелен АЗ таковата сьм го зачеркнал това като марка.Сменяй Рюгера с нещо друго.
        И кое не му харесваш на 1911 Сиг в 22 калибьр?Това за дупчене на 'артия само,нема да го нося закачен в пазвата си.

И чакай да видя това ЧЗ дали не е 4 бона,че ти си като ония в Мерцедес - или 500 или 1000 долара за джвьчка искат,други цифри не знаят.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

По кратко тьрсене - а зачеркни и ЧЗто с Макмильна,сменено е с нещо друго с Турски приклад или някаква Марийн версия.Баси...........

Ако може или ммммм на 99% ако/като взимам искам да е СС по нашенски,а по вашенски нерьждавейка цялото,да не му се занимавам с льскане на цевта
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
            Не бой се народе пак сьм АЗ...
            Боссс, напоследък така пишеш, че ми трябва тълмач за да те разбера . На въпроса - купи си отделни оръжия за всеки калибър, който искаш. При смяна на цеви с различни калибри няма как оръжието да е винаги добре балансирано.
            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
              На въпроса - купи си отделни оръжия за всеки калибър, който искаш.

Сиг П220 не е легален в калифорния в тоя калибьр,имат 1911 пак Сиг на 400 кинта или около 80 кинта горница на кита.Само дето П220 в калибьр 22 може да се преправи с цев за 45 докато 1911 е направен от лек метал и това няма как да се случи.Ровя още дали са добри,ония в магазина пьрво ми каза,че няма / а не нямат / П220 в такьв калибьр,а след това вече не го слушах какво ми говори.
              Ще ми се да е нещо Сигово и познато,ще видя дали имат 226 или 229,а не кекав 1911.На финала един револвер Смит 617 ли беше и ще се успи положението.

Кой прави добри болт пушки 22ЛР?Аз знам кой продава 230 патрона за 18 кинта.За сравнение ония ден купих 200 броя калибьр 308 за 230 кинта и на втората стрелба бия капа в земята.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Моето лично мнение по отношение на 22 LR. - ми твърдо съм фен на Рюгер.
                Като малокалибрен пистолет Марк 2 се е доказал като едно от най-здравите, всеядни и не претенциозни плякала- говоря от "стрелбищарски" опит. По отношение на болтовете - макар и скъпа Рюгер 77/22 е за мен единствената която я има във версии от неръждаема стомана и е с читав затвор. Иначе ЧЗ. Всичките тези "копие на пищов Зиг П22Х в кал. 22" които си ги описал са доста проблематични от към боеприпаси и поддръжка.
                Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                No man left's behind !!!!

Коментар

Някой имал ли е достъп до Валтер ПП калибър 22 и по конкретно някой има ли идея от къде може да се намери в България пълнител за това патлаче,че един познат не може да си намери от бая време?

Коментар

Пууууу то па човек да не залитне на някьде.
                    Валтер П22 в тоя калибьр какво му е?Револвер нерьждавейка дьржи ли и кои са добри?За сьжаление истинските пищови в калибьра не са легални тук,като гледам май ще се минава на 22 кит за Сига и това е.

Пушка тренировьчна / кажи бьрзо,че сьм и взел патрони вече / - Рюгер за 900 кинта няма да взема,аз Ругер не искам,а какво остава да им дам двойно на ЧЗто.

ЧЗ455 Варминт ТактикУУл - това го намирам и на 450 кинта без да ровя много,недоволни няма,по яко било от Савидж и като цена/качество били на гьзь на черешката каквото там беше.Мнения за това?

Име:tacticool01x600.png
Размер:63.4 КБ
ID:5531625
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Знаех си че ще узрееш за 22 калибър Лошо чешко оръжие няма . Тук се гърми над 40 години с Бърно едно и две и нямат скапване .
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Като малокалибрен пистолет Марк 2 се е доказал като едно от най-здравите, всеядни и не претенциозни плякала- говоря от "стрелбищарски" опит. По отношение на болтовете - макар и скъпа Рюгер 77/22 е за мен единствената която я има във версии от неръждаема стомана и е с читав затвор. Иначе ЧЗ. Всичките тези "копие на пищов Зиг П22Х в кал. 22" които си ги описал са доста проблематични от към боеприпаси и поддръжка.
                        Мммм, от личен опит ли? Градски легенди.
                        Москитото с читави патрони (CCI) няма никакви проблеми....

@босс, защо държиш да е болтова карабинката?
                        Марлин-четата у УС-то бол, евтинки, ако ще е само за стрелбище...
                        Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Стреля със всичко болтовата,колко точно друг въпрос ма като ми попадне кутия с 500 патрона за 25 кинта и не пропускам.Ако не ще да я стреля полуавтоматична какво да го правя?По същата логика пропускам леки и меки метали в тия пищови в тоя калибър,Сиг имат както казах 220 модел като само затвора,цевта и пружината са от 22,другото си е нормален Сиг който може да се преправи на 45,няма цепене там,яко нещо,но нелегално за Калифорния.Имат 1911 но е мека ламарина.

В магазина вчера гледах някакъв Сиг за около 500 кинта полуавтоматична карабина в тоя калибър,в Биг 5 имаше една друга ма скъпа ми се видя с тия 600 кинта.Това е лесно и ако не ги забранят ще го мислим след време,сега първата стъпка е големия калибър карабина и снайпер пък после малките.За пищова питах защото е никакви пари,е вчера набихме 150 патрона за нула време или около 30% от парите за кита!днес пак ако отидем и половината кит е избит ако пуцам с 22

Половината пистолети имат проблем със скапани или маломощни 22 и не изхвърлят,меки са както казах и имат проблеми.Револверите тоя проблем го нямат,Смит617 с 10 патрона тежи колкото Сиг 220 нерьждавейка,стреля с всичко,но лекия проблем -700 кинта е,а в момента парите отиват по другото направление както казах и проблеми да ги забрНят няма та тук имам време.

Тика правят ли 22ЛР?
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Аз бих си взел цял пищов вместо кит.
                            То, аз съм си и взел, де
                            А карабинката ми е Марлин G60 с тубуларен пълнител, много приятна шевна машинка, има склонност да ръждавее и да дъвче калпави патрони...
                            Абе, няма пълно щастие, нали знаеш....
                            Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Е за 3 месеца колекция няма как да направя,ора браздата бавно аз.

Кит ще да е на първо време,тия май ги имаше някъде.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X