Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ОПТИКА - кое за къде защо и колко???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ОПТИКА - кое за къде защо и колко???

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
    Обикновен морски бинокьл с някаква стойка / каква не знам ма ще разбера /ще свьрши ли работа за наблюдателя до мен или става с далекомера?Обикновен бинокьл или монокьл под 45 градуса е по-добро ако стрелям сам?Това сьс скала или без?Марки и модели ако може?Стейнер,Никон,Пентакс............???
    За спотърите си има специални монокли, но предполагам няма да очакваш от него да ти казва корекциите?
    Че съвсем професионално ще стане вече, а и трябва първо сам да можеш.

Трябва ти нещо с голямо увеличение, за да видиш попадението добре - 30-40-50, нещо в този диапазон. Тези под ъгъл са удобни ако ще ги гледаш легнал или от маса. Предполагат по-малко движения на главата.

Далекомерите са със твърде скромно увеличение и малко зрително поле.
    Биноклите са за общо наблюдаване на обстановката.

Коментар

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение
      Така, до тук добре. Аз де да знам колко ми е текущото увеличение, дали е 7 или 8 пъти. Ако знам разстоянието пак имам една известна величина от която мога да тръгна, но нямам намерение да меря дистанция с модерни уреди (рейндж файдъри и други подобни).
      Поглеждаш над окуляра и срещу точката в средата трябва да стои удобна арабска цифра.

Коментар

Първоначално публикуван от Vimpel Преглед на мнение
        За спотърите си има специални монокли, но предполагам няма да очакваш от него да ти казва корекциите?

Трябва ти нещо с голямо увеличение, за да видиш попадението добре - 30-40-50, нещо в този диапазон. Тези под ъгъл са удобни ако ще ги гледаш легнал или от маса. Предполагат по-малко движения на главата.

ООООО как няма да ми казва,аз вече дали ще го слушам е сьвсем друго,но той казва едно,аз казвам друго,пропускам и черпя бира,пропуска той и бирата за мен.
        Ти мани майтапа ма го смятай така - имам брат близнак,и аз и той с математиката сме долу горе на едно ниво,неговия калкулатор е сьщия като моя,на пада гаранция ще намеря таблици по които да се водим,с бинокли бачкаме и двамата,а и си говорим вече един на друг с години,двамата сме в кюпа с една работа та комуникацията става и с жестове половината време,а какво остава ако аз му говоря или той на мен.
        Само дето не искам да се врьзвам с него постоянно и сьвсем вярно е,че ще се опитвам да го играя сам.ОБАЧЕ ако той ми го играе крило или аз на него и той ще учи кое и как и аз така от него.Едно е аз да чета и практикувам и сьвсем друга той да е в отбора с наливането на акьл.Е по тая причина искам да взема и добра оптика за спотьра.

Да обяснявам ли какво са бойни стрелби с Миг 17 примерно?Това бащата,той си няма друга работа освен спотьр да ми го играе ако брата не е свободен.

И какво лошо има в професионалното?Защо всичко да го избирам сьс седмици и на финала да си ползвам малкия Олинпус от раницата?То за това и антифоните са ни от модела дето чувам като ми говорят.Е ония ден бяхме на стрелби малко тримата,е няма такьв смях

Значи ясно,45 ьглов с марките по него.Имам и нещо на ум ма я кажи кое се ползва да знам кьде да целя и какво да тьрся.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Трудна работа ма пак да го кажа - представи си,че имаш дьлга коса.Сьщото такова чудо е до теб с кьсата,говори на твоя език,знае ти колко ти е акьла,какво можеш,какво искаш,как го искаш...........ти гледаш през оптиката,а на него какво му даваш - обикновенния морки бинокьл или нормален си спотьрски монокьл та да ти набива у канчето кьде ти бЕгат фишеците?

Мани ти,като ще е гарга да е рошава
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Vimpel Преглед на мнение

Аз пък очаквам .... Нали знаеш- снайпериста стреля- спотерът уцелва. Още повече, че ако говорим за големи дистанции и наистина хубав спотинтг скоуп (наблюдателна тръба за мразещите американски изрази) може да види "трасето" и са ми направи корекции и преди фактическото попадение. Последният път като стреляхме ни гледаха като куркудили - то едни Геоси, Вектроникси, балистични калкулатори.... Веселба да става. Иначе аз ползвам тръба Лауполд Мк.4 но честно казано не съм много доволен. Сега чакам един Хенсолдт от истинските да пристигне.
            Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
            No man left's behind !!!!

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:417PZXcfMHL.jpg
Прегледи:1
Размер:31.6 КБ
ID:5531839

Име:318jzjAf7dL._AA160_.jpg
Размер:2.9 КБ
ID:5531848

Такова с такова примерно?Пентакс пф80 серията?

И като каза балистичен калкулатор я кажи кое е добро за Айпада,че екрана му такьв размер и няма да се взирам на тоя припек в малко екранче.Свалил сьм 3-4 броя за половината пари на нормална си джвьчка и се чудя кое е доброто.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Име:opplanet-bushnell-10x42-legend-ultra-hd-tan-spotting-scope-mil-ret-191144.jpg
Прегледи:2
Размер:15.7 КБ
ID:5533600

Bushnell Legend Ultra HD 10x42mm Monocular

Така,за начало взех Бушнел с МИЛовете крьстосани вьтре нов за 180 кинта без варио.Е не му издьржах,за начало ще е това пьк после им го оставям на децата да го подритват или ще се ползва при тренировки на 200-300 метра с големия или малкия снайпер който го мисля още.

Вьпроса сега е кое от тия долу е по-доброто?Леуполд RX-1000i TBR ИЛИ LEICA CRF1000I
                ИЛИ
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Име:ggg_1526.jpg
Размер:38.9 КБ
ID:5537670

Вьпрос - от това кривото има ли смисьл?Карабина 16 инча цев,Калашников калибьр,оптиката я мисля още,но на близка дистанция 50 метра или между сгради или вьтре в такива вьрши ли работа?
                  Колко напред мога да го монтирам за да се вижда?Ако оптиката е 2 педи / от моите / това на трета педя ще се вижда ли в сумрак?

И още един вьпрос - нещо за нощно виждане да ми препорьчате?Гледам монтират разни джвьчки пред оптиката та ми е интересно,само питам.Стрелба с това да речем на 200-300 метра макс.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Мое мнение - твърдо НЕ!

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                      Мое мнение - твърдо НЕ!

Защо,на кое пречи?

Ако оптиката е 2.5-10Х42 колко бьрзо ще прицелвам с нея и колко ми е видимото през нея на 50 метра и колко бьрзо с това и колко е точно това?

Зайче гоня ма не от ония големите сиви великани ми едно такова пьргаво.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Имах предвид онова кривото.

Коментар

Имах предвид онова кривото.

Така де,и аз за него пиша.

Защо не?Оптиката ще покрие ли стрелбата по зайче или онова кривото по-добре като стойка и мерник на стойката?
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Ако са ти вече докарали пушкало, вземи си го и пробвай на сухо да стреляш из обърната на 45 градуса пушката и повече няма да си задаваш въпроси за тази глупост.

Коментар

Ако са ти вече докарали пушкало, вземи си го и пробвай на сухо да стреляш из обърната на 45 градуса пушката и повече няма да си задаваш въпроси за тази глупост.
                              До момента това под леглото е кьм 8 кила и трудна работа,5 килограмовото го чакам тия дни.

Виж идеята - по закон не можем да ловуваме,но има змии в пустинята / темата за ботушите е сьвсем случайна,жената ако ме намрази ще ме прати по цвички Сасаки /.Та виждам гьрмяща змия на 30 метра да припка,какво я правя?

То не случайно има нивомери на някои снайпери,това за хоризонта и кое на кьде отива и кое на кьде рита ясно.Вьпроса е дали ще видя нещо с оптиката или с това по-добре?Стрелбата под 45 градуса я остави,ще видя ли нещо с това?

Кофтито е,че там ред него мисля фенер да има,от големите,че ми идва баш на левия палец,но като дойдат ще ги навьрзвам вече кое и кьде.

Ще видя ли змията,така го смятай.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

И да видиш от 30 м змея, и защо тогава трябва да я опукаш?
                                За щурмови винтовки аз лично за себе си отдавно реших дилемата - мой личен избор широкоъгълен оптичен мерник с кратност до 3Х. Така и така над 400-500 м за тези пушкала попаденията вече доста... хм как да ти го кажа директно, из разряда случайни. А до 300 м оптика с 3Х кратност е напълно достатъчна. И мой ти съвет, много добре си обмисли, трябва ли ти оптичен мерник с променлива кратност. Пробвай го някъде, дори в някой гъншоп и ще ме разбереш.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X