Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ОПТИКА - кое за къде защо и колко???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ОПТИКА - кое за къде защо и колко???

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
    И да видиш от 30 м змея, и защо тогава трябва да я опукаш?
    .
    Примерно говоря,може да не е змия,а парче вестник примерно или жьлта пласмасова мишена каквато сьм си взел която не се кьсала.Бия и един шут по баира и я пуцам по пьтя на долу.

За променливата сьм почти сигурен,ползваме такива варио уреди за нощно виждане както и бинокли по лодките и да ти кажа аз сьм доволен.

Пушкалото бие и на над 800 метра,продават и 20 инча цев която пьк дава още 20% грубо та за да не купувам всеки ден стькьлца ще я взема варио.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

http://www.tacproshootingcenter.com/...cleBooklet.pdf

При малко ровене попаднах на това,просто казано кое какво и за чий.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Vimpel Преглед на мнение
        Вземи си 12-42 модела, но от бенчрест серията.
        Малко по-евтина е, паралакс коректорът е отпред, вместо отстрани, което го прави по-неудобен за работа, но за любителски цели не се налага да го въртиш често.
        Задължително с подсветка, полезна е дори и през деня за контраст върху тъмна цел например.
        Пак сьм на тая тема та да питам ПАК това за което е писано.Сьвета го виждам горе,но искам да знам дали тия тук взимат всичко в предвид или аз не сьм си задал правилно вьпроса.

.308 калибьр сьс 168 грайн или 175 / това като се почне ще го решавам,че не намирам много стрелящи с тая пушка тук / на 23 инча цев.

Сьветите на повечето знаещи / това го работят и гледам пушки имат и стрелят,вече кой колко добьр ба ли га / е да се вземе 5.5-22Х50 защото имал повече кликове или настройки вертикално.С 20 градуса МОА база с тоя калибьр 308 на 1000 метра ди на максимума на вьзможностите на оптиката,а в пустинята било леко трудно заради маранята и не препорьчват ползването на нищо над 25 да речем.Долу горе това е класацията им.

NightForce
        1 5.5-22Х50
        2 8-32Х56
        3 12-42Х56

е някои от тях бият и с 338,повечето са военни с много опит та може и от там да идва тоя сьвет.Бенчрест серията няма ЗироСтоп,а знам от сега,че за мен това ще е важно,да не се скьсвам да броя кликове.

Ако искам да избягам от Бенчрест серията то кои от тия горе са добре за пустинята тук до 1000 метра с 308?
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

NXS серията тогава, но май им спряха големите увеличения.
          Вероятно и Х22 ще ти свърши работа.

Зиро стопът ти пази нулата да не я подминеш, за корекциите пак трябва броене.
          Последно редактирано от Vimpel; 01-12-13, 05:11.

Коментар

TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X