От: Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.
Бързо зареждане - не съм виждал много хора в ИПСЦ то да го правят. Отстраняване на засечка - също. Бързо вадене- да от спиид машини най- често. Без дрехи отгоре...
Мене пък са ми смешни като тичате с гръб към мишената но оръжие сочещо към нея - примерно казвам - и като ръсите пълнители (при това с останали вътре патрони) по време на стрелба също. Тактическата и динамичната стрелба имат някой общи страни , но като цяло са различни неща- дори и концептуално. Справка Пламен, с мой колега доста напред по ранг листите на БФДС (Димитър Мангъров) също сме обсъждали въпроса (той апропо незнайно защо мина от ЧЗ на STI Апейро
) и той е на същото мнение. Динамичните стрелкови спортове НЕ са релевантни спрямо тактическата стрелба. Не пречат (както например твърдят СОБТ), но не я заменят.
Нямам познат с Шадоу който да не е сменял нещо по пищова. Босев например го базикат доста за "джоба със затворните задръжки", поне за трима познати се сещам които са сменяли игли и прочие. Пистолетите които ползвам са ако не се лъжа около 8 годишни с настрел по 9-10 000 изстрела и то основно с ФХ (там натоварванията са много по- малки). За сравнение с моя П 226 имам над 30 000 изстрела и съм сменял само един път възвратната пружина че много беше омекнала. Зига 2022 на стрелбището не му беше сменяно нищо а има сигурно над 100- 150 000 изстрела ... е накрая спука блок
. Лично аз със същият модел- Сп 2022 съм изстрелвал 10 000 патрона за три дена без нито една засечка и след като почистихме оръжието то беше почти като ново.
Да си говорим за " бързо вадене и зареждане "... когато насреща ти седи човек занимавал се поне малко с приложна, динамична стрелба е повече от несериозно и навяващо смях. Тези неща там се правят за норматив образно казано... и едва ли някъде другаде, при друг тип стрелба и занимания ще намериш много хора, които да направят по-добри, времеви постижения точно над тези ти задания и питания. Най-посредствен стрелец занимаващ се с нещо подобно... би направил над 90% от полицаи, военни и прочие хора от службите в страната, или където и да е другаде по света ( та било те и с по 20 години стаж ) буквално смешни по отношение на тези ти задания и упражнения пак повтарям.

Нз какви са тия служебни трошки дето ползваш, на колко годнини са, на колко изтрели... и колко са амортизирани, но твърденията ти звучат повече от абсурдни. " Сянките ", които са точно от sp-01 серия и са тотален лидер в динамичната стрелба... с който никой не може да се бори по никакви параметри и постижения... гърмят ежедневно патрони на тренировки повече от който и да е служебен пищов и до сега не съм видял и чул колега да се оплаква от такива смени и ремонти на каквото и да било по пищова, камо ли пък през ден както едва ли не го изкарваш ти. И да... говоря за напълно заводски ( Production ) пищови, а не за манипулирани пищови с каквито и да било подобрения след излизането им от завода.

Коментар